Kies data

Dingen om te doen Delphi, Griekenland

Delphi, Griekenland: De beste dingen die je niet wil missen

Delphi Guided Walking Tour en toegangsbewijs

1. Delphi Guided Walking Tour en toegangsbewijs

Ontdek een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens een tour van 1,5 uur. Ontdek met een gids Delphi, gebouwd op de zuidelijke uitlopers van de berg Parnassus. In de oudheid trok Delphi veel bezoekers naar het Oracle, het Heiligdom van Apollo en de Pythische Spelen. Voor de oude Grieken was Delphi de navel van de aarde. Mythen, de geschiedenis, de archeologische opgravingen en het indrukwekkende landschap hebben Delphi populair blijven maken en het is nu een van de belangrijkste toeristische attracties in Griekenland. Neem deel aan de archeologische vindplaats met de ruïnes van de tempel van Apollo, de schatten, het antieke theater en het stadion tijdens deze tour.

Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

2. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Van Athene: archeologische vindplaats Delphi met gids van een hele dag

3. Van Athene: archeologische vindplaats Delphi met gids van een hele dag

Begin aan een onvergetelijke begeleide dagtocht van Athene naar Delphi, de navel van de oude Griekse wereld. Bezoek de archeologische vindplaats en museum van Delphi en bekijk de tempel van Apollo, het heiligdom van Athena Pronaia en meer. Krijg later vrije tijd om een schilderachtig dorp te verkennen. De ochtend van uw reis ontmoet u uw erkende gids en vertrekt u in een comfortabel voertuig met airconditioning. De rit duurt ongeveer 2,5 uur heen en terug, dus leun achterover en geniet van het voorbijtrekkende landschap terwijl je door de vlaktes van Boeotië rijdt. Terwijl je reist, begin je jezelf onder te dompelen in het oude Griekenland terwijl je gids verhalen vertelt over de oude Griekse mythologie, koning Oedipus, God Apollo en meer. Bekijk tijdens een rondleiding door de archeologische vindplaats enkele van de belangrijkste en meest unieke archeologische monumenten, zoals de tempel van Apollo en zijn orakel, de Atheense Stoa, de veelhoekige muur. Later kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Delphi (toegangsprijzen worden ter plaatse betaald), waar wereldwijd bekende kunstwerken te vinden zijn, zoals de Sfinx van Naxos, het standbeeld van Antinous, de schatkamer van Siphnian en de wagenmenner van Delphi. Na het bezoek aan Delphi spring je terug op de bus naar het veelkleurige dorp Arachova, gebouwd op de berghelling. Krijg vrije tijd om zelf een lunch te regelen in een traditionele taverna (kosten niet inbegrepen). Neem de tijd om door de smalle steegjes van het dorp te wandelen, enkele ambachtelijke winkels binnen te gaan voor lokale delicatessen en de lokale handgeweven tapijten te bewonderen. In de late namiddag vertrek je voor je terugkeer naar Athene, op nog eens 2,5 uur rijden.

Vanuit Athene: dagtocht met gids naar Delphi en Arachova

4. Vanuit Athene: dagtocht met gids naar Delphi en Arachova

Volg een rondleiding door Delphi vanuit Athene, en verken deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf Parnassus en ontdek het pittoreske dorp Arachova. Ontmoet je gids bij het metrostation Halandri en reis per bus naar Delphi. Als je richting Delphi rijdt, zie je de heilige plaats al opdoemen uit twee terrasvormige rotsen die Fedriades worden genoemd.  Ontdek wat de oude Grieken 'de navel der aarde' noemden. Bezoek het Orakel van Delphi, de heiligste plaats in het oude Griekenland. Kom tijdens een uitstapje naar de Griekse mythologie meer te weten over grote figuren uit de oude geschiedenis, zoals Alexander de Grote en Cicero. Verken het archeologisch museum van Delphi, en bekijk artefacten uit de Archaïsche tot en met de Romeinse tijd, waaronder de Sfinx van Naxos, de Iniohos en het standbeeld van Antinoos. Geniet daarna van een heerlijke zelfgemaakte lunch in een nabijgelegen restaurant (op eigen kosten). Bekijk voordat je terugkeert naar Athene het pittoreske dorp Arachova, gelegen aan de uitlopers van de berg Parnassus.

Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

5. Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

Begin aan een tweedaagse tour die je meeneemt naar de oude stad Delphi en over de schilderachtige vlakte van Thessalië naar Kalambaka. Verken het pittoreske stadje aan de voet van Meteora, de locatie van een van de belangrijkste groepen Grieks-orthodoxe kloosters. Gedetailleerd reisplan Dag 1 Begin de dag met een ontspannen rit door het prachtige Griekse platteland, langs de steden Thebe, Levadia en Arachova, voordat je rond het middaguur in Delphi aankomt. Bij Delphi heb je de mogelijkheid om deze belangrijke site te bezoeken die voorkomt in de Griekse mythologie. In de oudheid werd Delphi beschouwd als het centrum van het universum en werd het bewaakt door een python-draak die werd gedood door Apollo. Bekijk de ruïnes van de tempel van Apollo, die werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en werd verwoest door keizer Theodosius I in 390 na Christus. Het was ook hier dat de priesteres Pythia de toekomst zou voorspellen vanuit het beroemde Orakel van Delphi. Bezoek het theater dat plaats bood aan 5.000 toeschouwers en waar toneelstukken, poëzievoordrachten en festivals werden gehouden. In het nabijgelegen stadion werden om de 4 jaar de Pythische Spelen gehouden. Atleten uit de hele Griekse wereld zouden komen om te strijden, en deze spelen zouden de voorloper worden van de moderne Olympische Spelen. Aan het eind van de dag rijdt u naar Kalambaka, een mooie stad met prachtige tuinen en een prachtig uitzicht op de Meteora-rotsen. Overnachting in Kalambaka. Dag 2 Ga 's ochtends naar Meteora voor een rondleiding door de fascinerende kloosters op de kliffen. Sta versteld van de kliffen, die gemiddeld 300 meter hoog zijn, en voor het eerst werden bewoond in de 9e eeuw door een groep kluizenaarsmonniken die op de rotstorens woonden Vandaag de dag zijn er nog 6 kloosters van de oorspronkelijke 20. Uitzicht op de hele vallei vanaf de prachtige rotstorens, en de rust van de omgeving, maken dit een unieke plek om te bezoeken. Op de terugweg naar Athene maak je een korte stop bij het monument voor Leonidas, de koning van Sparta die sneuvelde in 480 voor Christus tijdens de beroemde slag bij Thermopylae.

Van Athene: 4-daagse klassieke tour met Meteora

6. Van Athene: 4-daagse klassieke tour met Meteora

Dag 1: Vertrek via de kustweg naar het Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd verder en bezoek het theater van Epidaurus, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga dan verder naar de stad Nafplio (korte fotostop), rijd door naar Mycene en bezoek de archeologische vindplaats en het graf van Agamemnon. Vertrek vervolgens naar Olympia door centraal Peloponnesos en de steden Tripolis en Megalopolis. Overnachting in Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen (diner) Dag 2: Bezoek 's ochtends de archeologische vindplaats met het heiligdom van Olympische Zeus, het oude stadion, de plek waar de fakkel van de moderne Olympische Spelen wordt aangestoken en het Archeologisch Museum. Rijd vervolgens door de vlakten van Ilia en Achaia tot aan de prachtige brug die de Korinthische baai oversteekt van Rion naar Antirion. Passeer de pittoreske stadjes Nafpactos (Lepanto) en Itea. Aankomst in Delphi (diner en overnachting) Dag 3 : Bezoek 's ochtends de archeologische vindplaats en het Museum van Delphi, het beroemdste orakel van de antieke wereld. Vertrek naar Kalambaka, een klein stadje aan de voet van het verbazingwekkende complex van Meteora, omringd door gigantische rotsen (diner en overnachting) Dag 4: Bezoek Meteora, een opvallend landschap boven op enorme rotsen die in de lucht lijken te hangen, met tijdloze kloosters, waar u prachtige exemplaren van Byzantijnse kunst kunt zien. Keer terug naar Athene via Trikala, Lamia, Thermopylae (korte stop om aan de overkant van de weg naar Leonida's Monument te kijken). Kom vroeg in de avond aan in Athene.

4-daagse tour van Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

7. 4-daagse tour van Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

Dag 1: Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd naar Epidaurus, en breng een bezoek aan de archeologische site en naar het theater, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga door naar Nauplia voor een korte stop. Vervolgens rijden naar Mycene, waar u de fascinerende archeologische site bezoeken. Vertrek naar Olympia, die door de centrale Peloponnesos gebied en het passeren van de steden van Megalopolis en Tripolis. Ten slotte komen in Olympia voor het diner en overnachting. Er is ook een mogelijkheid van een verblijf in Nauplia plaats. (Diner inbegrepen). Dag 2: In de ochtend een bezoek aan de archeologische site en het museum van Olympia. Rijd via Patras te Rion, steek het kanaal naar Antirion over de stand van de techniek hangbrug, die bekend staat als de langste en modernste in Europa. Aankomst in Nafpaktos, ga dan verder met Delphi. Geniet van een diner en overnachting in Delphi. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 3: Ten eerste, een bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi. Vertrek naar Kalambaka, die door Amphissa, Lamia en Trikala. Aankomst in Kalambaka, en geniet van een diner voor uw overnachting. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 4: In de ochtend een bezoek aan de adembenemende Meteora. In het begin van de middag, begin van de rit terug naar Athene passeren via Thermopylae en Kammena Vourla. (Inclusief ontbijt). Deze tour biedt de mogelijkheid om de meest indrukwekkende historische Griekse sites te bezoeken, geeft u een inzicht in het roemrijke verleden van Griekenland.

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

8. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de beroemdste bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens deze dagtocht met gids naar het magische Delphi. Je hebt een hele dag om alles te weten te komen over het orakel en om oude ruïnes te ontdekken, waaronder het amfitheater en de Tempel van Apollo. De tour vertrekt vanuit Athene, vanwaar je naar Delphi reist, gelegen op de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg maak je een korte pitstop buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland, en vooral bekend om zijn beroemde orakel. Bezoek het Museum van Delphi, de thuisbasis van een unieke bronzen wagenmenner, de Sphinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos, dat een verbazingwekkend inzicht geeft in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na een lunchpauze bezoek je het heiligdom van Athena Pronaia (dit is afhankelijk van de toestemming van de plaatselijke autoriteiten), de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je weer terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

9. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Na het vertrek uit Athene om 8:45 uur, rijd je binnen 2 uur naar Levadia, waar je een stop maakt voor eten, drinken en het strekken van de benen. Voordat je aankomt in Delphi, kom je langs Arachova, een stad die bekend staat om zijn felgekleurde tapijten. Aan de voet van de berg Parnassus ligt het heiligdom van Delphi, ooit de plek van het beroemdste orakel in het oude Griekenland. Gelegen in een spectaculair landschap, was Delphi eeuwenlang een cultureel en religieus centrum, maar ook een symbool van eenheid voor de Griekse wereld. Bezoek deze historische archeologische plek met ruïnes die teruggaan tot de 4e eeuw voor Christus. Begin met de ruïnes van de ongelooflijke tempel van Apollo, gevolgd door het oude theater met 35 rijen en ruimte voor wel 5000 toeschouwers. Ga daarna naar het Museum van Delphi om meer archeologische schatten te zien, waaronder het unieke bronzen standbeeld van de wagenmenner, gewijd aan Apollo in 478 voor Christus. Na dit begeleide bezoek heb je ongeveer 1 uur de tijd voor de lunch voordat je weer instapt in de bus voor je terugreis naar Athene.

Vanuit Athene: Delphi Full Day V.R audiorondleiding met toegang

10. Vanuit Athene: Delphi Full Day V.R audiorondleiding met toegang

Geniet van een rondleiding door de archeologische vindplaats, bezoek het Archeologisch Museum van Delphi en verken het schilderachtige bergdorpje Arachova. Bij Delphi herbeleef en verken je de oude wereld met ons innovatieve Virtual Reality-apparaat en ons meertalige commentaar. Na het ontbijt stapt u aan boord van de bus met airconditioning bij een van de belangrijkste ophaalpunten in Athene en gaat u naar Delphi met een mooie rit over het vasteland. Geniet van een virtual reality-rondleiding met audiogids op de archeologische vindplaats, met vooraf geboekte en betaalde toegangskaarten. Bewonder de monumenten van het oude Griekenland en zie de Omphalos, door de oude Grieken beschouwd als het centrum van de wereld. Verken het oude theater, de renbaan, het stadion en de Tholos. Daarna bezoek je het Archeologisch Museum van Delphi om je meeslepende ervaring compleet te maken. Later krijgt u de kans om te stoppen bij het pittoreske bergdorp Arachova, bekend om zijn handgemaakte ambachten en traditionele Griekse architectuur. Geniet van een lunch, een snelle koffie of een beetje winkelen. Daarna brengt de minibus met je chauffeur je terug naar Athene en zet je af op een van de punten in de stad.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
63 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Topbezienswaardigheden in Delphi, Griekenland

Veelgestelde vragen over Delphi, Griekenland

Welke topattracties zijn een must-see in Delphi, Griekenland?

Overzicht activiteiten in Delphi, Griekenland

Wil je alle activiteiten in Delphi, Griekenland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delphi, Griekenland

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.336 beoordelingen

echt een goede rondleiding! ze brachten ons een paar dagen eerder op de hoogte van een staking die de site sloot en zorgden ervoor dat we met minimale inspanning een nieuwe afspraak maakten en gaven ons een gratis rondleiding voor het ongemak. Athina was zeer goed geïnformeerd en gaf ons veel goede informatie en aanbevelingen terwijl we terug reden. de lunchstop had echt goed eten, ik raad de lokale gerechten aan. we hadden genoeg tijd om de site en het museum te zien en de stop in Arachova was jammer maar erg mooi.

Goed dagje uit en een kans om een aantal fantastische archeologische vindplaatsen te zien. Comfortabele coach en deskundige gids, het enige nadeel is dat de gids ons niet naar de site zelf kon begeleiden. Ze heeft ons van tevoren goed geïnformeerd, maar het zou leuk geweest zijn om iemand te hebben die ons had verteld wat we zagen.

Heel goed georganiseerde excursie. Geweldige gids Evangelis, Evan voor vrienden, die onderweg en tijdens het bezoek aan Delphi vele interessante weetjes met ons deelde. Prima lunch, geen haute cuisine maar wel keuze uit 3 hoofdgerechten. Goede ophaalservice. Kortom: genoten van deze dag!

Marianna is een top guide! Ze heeft ontzettend veel kennis en liefde voor de oudheid en kunst. “Kunst blijft voor altijd”. Het restaurant was gezellig en we hebben lekker gegeten. Bus was ook zeer comfortabel. Zeker een aanrader als je even de stad uit wilt! Bedankt

De excursie zeer goed georganiseerd met het ophalen bij de hotels. Ik huurde de tour in het Spaans met lunch. Maria's uitleg van de ruïnes en de context is geweldig.