Ontdek het beste van
Delphi

Alle activiteiten

161 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Delphi

Athene: Mythologie van Delphi en museum rondleiding met dagtour

Athene: Mythologie van Delphi en museum rondleiding met dagtour

Verken de beroemdste bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens een tour van een hele dag met mythologie als thema, zonder ecologische voetafdruk. Prikkel je fantasie met mythische verhalen over de cultuur en geschiedenis van Delphi. Leer meer over het Orakel, oude ruïnes zoals het amfitheater en de Tempel van Apollo en verdiep je in de lokale geschiedenis. Vertrek uit Athene en reis naar Delphi, gelegen op de uitloper van de berg Parnassos. Bewonder onderweg het Griekse platteland en betreed het land van koning Oedipus, een tragische mythische held wiens lot werd bepaald na het ontvangen van een boodschap van het Orakel van Delphi. Begin met een koffiepauze in Livadia. Eenmaal aangekomen in Delphi kun je het theater bezoeken en genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Krijg inzicht in de wereld van de Oude Grieken. Bezoek de Tempel van Apollo en leer alles over de rituelen uit de antieke Oudheid. Ontdek na de verkenning van Delphi de verhalen achter enkele van de belangrijkste artefacten uit de oudheid in het Museum van Delphi. Bewonder de unieke bronzen wagenmenner, de Naxische Sfinx en het standbeeld van Antinoos, die inzicht geven in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je weer terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassos, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Vanuit Athene: Dagtrip naar Delphi en Arachova

Vanuit Athene: Dagtrip naar Delphi en Arachova

Begeef je op een fascinerende reis naar Delphi, een boeiend UNESCO-werelderfgoed, tijdens een rondleiding met vertrek vanuit Athene. Dompel jezelf onder in de mythische verhalen en historische legendes van het oude Griekenland terwijl je deze beroemde bestemming verkent. Begin je avontuur door je gids te ontmoeten op het metrostation Halandri, een handige en centrale locatie. Stap aan boord van de comfortabele bus en bereid je voor om betoverd te worden door het adembenemende uitzicht op het majestueuze Parnassus-gebergte en de opvallende Fedriades-rotsen. Betreed het hart van het oude Griekenland en ontdek het archeologisch museum van Delphi. Bewonder de Sfinx van de Naxiërs en het standbeeld van Antinoos, naast andere schatten uit de archaïsche tot de Romeinse tijd. Je gids zal je overal fascinerende inzichten en historische context geven. Reis daarna naar het pittoreske dorpje Arachova, genesteld in de uitlopers van Mt. Parnassus. Wandel door de charmante straatjes en dompel jezelf onder in de lokale cultuur, terwijl je gids je wijst op de unieke kenmerken van deze betoverende bestemming, voordat je terugkeert naar Athene.

Vanuit Athene: Delphi Hele dag V.R. Audio Rondleiding

Vanuit Athene: Delphi Hele dag V.R. Audio Rondleiding

Geniet van een audiogeleide rondleiding door de archeologische vindplaats in 8 talen. Bezoek het Archeologisch Museum van Delphi en verken het schilderachtige bergdorpje Arachova. Bij Delphi herbeleef en verken je de oude wereld met ons innovatieve Virtual Reality-apparaat en ons meertalige commentaar. Na het ontbijt stapt u aan boord van de bus met airconditioning bij een van de belangrijkste ophaalpunten in Athene en gaat u naar Delphi met een mooie rit over het vasteland. Geniet van een virtual reality-rondleiding met audiogids op de archeologische vindplaats, waarbij toegangskaarten vooraf zijn gereserveerd en voor u zijn betaald als u de optie selecteert. Bewonder de monumenten van het oude Griekenland en zie de Omphalos, door de oude Grieken beschouwd als het centrum van de wereld. Verken het oude theater, de renbaan, het stadion en de Tholos. Daarna bezoek je het Archeologisch Museum van Delphi om je meeslepende ervaring compleet te maken. Later krijgt u de kans om te stoppen bij de pittoreske bergdorpjes Delphi en Arachova, bekend om zijn handgemaakte ambachten en traditionele Griekse architectuur. Geniet van een lunch, een snelle koffie of een beetje winkelen. Daarna brengt de minibus met uw chauffeur u terug naar Athene en zet u af op een van de punten in de stad.

Vanuit Athene: Archeologische Site Delphi Dagtrip met gids

Vanuit Athene: Archeologische Site Delphi Dagtrip met gids

Begeef je op een onvergetelijke begeleide dagtrip van Athene naar Delphi, de navel van de oude Griekse wereld. Bezoek de archeologische vindplaats en het museum van Delphi. Bekijk de tempel van Apollo, het heiligdom van Athena Pronaia en meer. Geniet later van wat vrije tijd om een schilderachtig dorp te verkennen. De ochtend van uw reis ontmoet u uw gediplomeerde gids en vertrekt u in een comfortabel voertuig met airconditioning. De rit duurt ongeveer 2,5 uur heen en terug, dus leun achterover en geniet van het voorbijtrekkende landschap terwijl je door de Boeotiaanse vlaktes rijdt. Terwijl je reist, dompel jezelf onder in het oude Griekenland terwijl je gids verhalen vertelt over de oude Griekse mythologie, koning Oedipus, God Apollo en meer. Bekijk tijdens een rondleiding door de archeologische vindplaats enkele van de belangrijkste en meest unieke archeologische monumenten, zoals de tempel van Apollo en zijn orakel, de Atheense Stoa en de veelhoekige muur. Bezoek later het Archeologisch Museum van Delphi (entreegeld ter plaatse te betalen), waar wereldwijd bekende kunstwerken te zien zijn, zoals de Sfinx van Naxos, het standbeeld van Antinous, de Siphnian Treasury en de wagenmenner van Delphi . Na een bezoek aan Delphi stap je weer in de bus naar het veelkleurige dorp Arachova, gebouwd op de berghelling. Neem vrije tijd om een lunch te regelen in een traditionele taverna (kosten niet inbegrepen). Slenter door de smalle steegjes van het dorp, ga naar ambachtelijke winkeltjes voor lokale lekkernijen en bewonder de handgeweven tapijten. Vertrek in de late namiddag voor uw terugkeer naar Athene op nog eens 2,5 uur rijden.

Delphi: Archeologische Site & Museum Ticket met audiogids

Delphi: Archeologische Site & Museum Ticket met audiogids

Reis naar de kern van het mythische en spirituele oude Griekenland met dit ticket voor de Delphi Archaeological Site en het Delphi Archaeological Museum. Vermijd de wachtrijen en bespaar tijd voor meer bezienswaardigheden! Als je aankomt, scan je gewoon je ticket bij de ticketvalidatiemachines bij de ingang en ga je naar binnen om de site en de ruïnes te verkennen met je eigen persoonlijke audiogids (download instructies ontvangen na boeking op je voucher ). Bekijk de tempel van Apollo, het theater, het stadion, het heiligdom van Athena Pronaia met de Tholos, de Kastalia-bron en verschillende schatkamers. Het archeologische museum op het terrein bevat ook tal van belangrijke Griekse artefacten van de opgravingen in het gebied. Luister naar gelicentieerde gidsen en experts op het gebied van verhalen vertellen die je historische informatie presenteren en originele, zorgvuldig uitgekozen verhalen vertellen terwijl je verkent.

Vanuit Athene: Delphi en Meteora 2-daagse rondleiding met gids

Vanuit Athene: Delphi en Meteora 2-daagse rondleiding met gids

Begeef je op een tweedaagse tour die je meeneemt naar de oude stad Delphi en over de schilderachtige vlakte van Thessalië naar Kalambaka. Verken het pittoreske stadje aan de voet van Meteora, de locatie van een van de belangrijkste groepen Grieks-orthodoxe kloosters, en minimaliseer uw ecologische voetafdruk met deze gasemissieneutrale tour. Gedetailleerd reisplan Dag 1 Begin de dag met een ontspannende rit door het prachtige Griekse platteland, langs de steden Thebe, Levadia en Arachova, voordat u rond het middaguur in Delphi aankomt. Bij Delphi heb je de mogelijkheid om deze belangrijke plek uit de Griekse mythologie te bezoeken. In de oudheid werd Delphi beschouwd als het centrum van het universum en werd het bewaakt door een pythondraak die werd gedood door Apollo. Bekijk de ruïnes van de tempel van Apollo, die werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. en werd verwoest door keizer Theodosius I in 390 na Christus. Het was ook hier dat de priesteres Pythia de toekomst zou voorspellen vanuit het beroemde Orakel van Delphi. Bezoek het theater met plaats voor 5.000 toeschouwers en waar toneelstukken, poëzievoordrachten en festivals werden gehouden. In het nabijgelegen stadion werden om de 4 jaar de Pythische Spelen gehouden. Atleten uit de hele Griekse wereld zouden komen strijden en deze spelen zouden de voorloper worden van de moderne Olympische Spelen. Aan het einde van de dag rijdt u naar Kalambaka, een mooie stad met prachtige tuinen en een prachtig uitzicht op de Meteora-rotsen. Overnachting in Kalambaka. Dag 2 Ga 's ochtends naar Meteora voor een rondleiding door de fascinerende kloosters op de kliffen. Sta versteld van de kliffen, die gemiddeld 300 voet hoog zijn en in de 9e eeuw voor het eerst werden bewoond door een groep heremietmonniken die op de rotstorens woonden Tegenwoordig zijn er nog 6 van de oorspronkelijke 20 kloosters over. Uitzicht op de hele vallei vanaf de prachtige rotstorens en de rust van de omgeving maken dit tot een unieke plek om te bezoeken. Op de terugweg naar Athene maak je een korte stop bij het monument voor Leonidas, de koning van Sparta die stierf in 480 v.Chr. bij de beroemde Slag bij Thermopylae.

Delphi: Archeologische Site & Museum Ticket met audiotour

Delphi: Archeologische Site & Museum Ticket met audiotour

Ervaar Delphi in je eigen tempo met een toegangsbewijs en een audiogids op je smartphone. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiogids voorafgaand aan je bezoek en reis terug in de tijd om de waarheid achter dit wereldberoemde mythologische verhaal te ontdekken. Kom aan bij Delphi en ga snel de archeologische site binnen door gebruik te maken van je toegangsbewijs. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top van de berg Parnassus. Zet je koptelefoon op, laad de app op je telefoon en begin je audiogids. Verken de Romeinse Agora, de schatkamer van de Atheners en de tempel van Apollo met behulp van verhalen. Leer historische feiten en hoor anekdotes uit de oudheid. Geniet van een combinatie van tekst, audio-vertelling en kaarten. Beluister de audiogids opnieuw nadat je bent vertrokken.

Vanuit Athene: Delphi dagtrip met audiogids

Vanuit Athene: Delphi dagtrip met audiogids

Reis terug in de tijd tijdens deze dagvullende tour naar Delphi en verken de beroemdste bezienswaardigheden van het oude Griekenland. Wandel in je eigen tempo door de archeologische site van Delphi en bezoek het Archeologisch Museum van Delphi. Geniet van de tour met een minimale ecologische voetafdruk dankzij de gecompenseerde CO2-uitstoot. Vertrek vanuit Athene en begin je tour met een prachtige rit per luxe touringcar met airconditioning terwijl je het Griekse platteland bewondert en langs Beotia, Levadia en Theva rijdt, het land van koning Oedipus. Eenmaal aangekomen in Delphi geniet je van het uitzicht op de omringende bergen en voel je de imposante sfeer van de archeologische site. Leer meer over de tempel van Apollo, het theater, het stadion, het heiligdom van Athena Pronaia met de Tholos, de Kastalia-bron en verschillende schatkamers aan de hand van originele verhalen. Wandel rond en bewonder samen met je persoonlijke audiogids de Atheense Schat, de Atheense Stoa en andere belangrijke monumenten. Het archeologische museum ter plekke bevat ook talloze belangrijke Griekse artefacten van de opgravingen in het gebied. Als de dag voorbijgaat en het verhaal ten einde loopt, heb je het gevoel dat je deel uitmaakt van het iconische tijdperk van het oude Delphi. Ga comfortabel op je stoel zitten en geniet van je rit terug naar Athene in de avond.

Vanuit Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Vanuit Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Vanuit Athene: Dagtrip Korinthe & Nafplio met gids

Vanuit Athene: Dagtrip Korinthe & Nafplio met gids

Ontmoet je lokale gids in Athene en stap in de bus. Geniet van een schilderachtige rit door het Griekse platteland, langs schilderachtige landschappen en olijfboomgaarden. Maak een stop bij het Kanaal van Korinthe, dat de Egeïsche Zee met de Golf van Korinthe verbond. Neem foto's van dit technisch wonder. Rijd naar de archeologische vindplaats van het oude Korinthe. Bekijk de iconische Tempel van Apollo, een tempel in Dorische stijl die ooit het middelpunt van de stad was. Dwaal door de Romeinse Agora, een marktplaats omringd door zuilen en oude winkels die het commerciële leven van de stad laten zien. Ontdek het Bema van Apostel Paulus, een platform waar Apostel Paulus naar verluidt de Korintiërs zou hebben toegesproken. Bezoek de Peirene Fontein, een oude waterbron met mythologische betekenis. Ga naar het Archeologisch Museum van het oude Korinthe om een verzameling opgegraven schatten te bekijken. Ga verder naar Nafplion, een pittoresk kuststadje dat bekend staat om zijn historische betekenis en charmante sfeer. Wandel door de smalle straatjes van de oude stad en ontdek de Venetiaanse en Ottomaanse invloeden. Geniet van wat vrije tijd om de cafés en winkels te verkennen en keer dan terug naar Athene.

Veelgestelde vragen over Delphi

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Delphi?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Delphi op GetYourGuide

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Delphi?

De leukste activiteiten voor het hele gezin zijn:

Bekijk de leukste kindvriendelijke activiteiten van Delphi op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Delphi

Activiteiten in Delphi

Steden in Griekenland

Andere activiteiten in Delphi

Wil je alle activiteiten in Delphi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delphi

Gemiddelde beoordeling

4.5
(3.918 beoordelingen)

Er had meer tijd kunnen worden doorgebracht op de archeologische vindplaats versus Arachova. Het zou leuk geweest zijn om tips te krijgen over hoe je de archeologische vindplaats kunt verkennen, dat wil zeggen dat je niet te veel tijd aan het lager gelegen gebied hoeft te besteden, wat we deden. Ik zou het op prijs stellen als mij werd verteld dat ik rechtstreeks naar de Apollotempel en het theater moest gaan en op de terugweg naar beneden moest stoppen bij de minst belangrijke artefacten. De bus had ons moeten afzetten bij de tempel Athena in plaats van heen en weer te moeten lopen. Ik zou graag meer tijd in het museum willen doorbrengen.

Fantastische reis naar een adembenemende locatie, vol geschiedenis. Dankzij de geweldige gids was het mogelijk om Delphi op eigen gelegenheid te ontdekken, boordevol zijn kennis en advies over hoe je de site, en de geschiedenis en betekenis ervan, het beste kunt ervaren. De gids en chauffeur zorgden er ook voor dat we als eersten in Delphi aankwamen vóór andere tours, waardoor we Delphi konden ervaren terwijl het nog rustig was. Sterk aanbevelen!

Het was een adembenemende dag in de bergen. Ongelooflijk mooi, wel heel veel stijlen stukken en trappen. Onze gids Chrysa was ontzettend lief en aardig.

Zeer informatieve en deskundige gids. Vervoer was comfortabel. De lunch was goed,

Een must als je van het oude Griekenland en de Griekse mythologie houdt!