Delphi, Griekenland

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Delphi, Griekenland: de beste attracties

De 7 beste activiteiten in Delphi

Delphi was het centrum van de Hellenistische wereld en is gehuld in mythe en mysterie. Men ging berg Parnassus op om het orakel bij de tempel van Apollo te raadplegen.

 • Ruïnes van Delphi

  1. Ruïnes van Delphi

  De ruïnes zijn in twee delen verdeeld: het heiligdom van Athena Pronaia met de cirkelvormige tholos, en een stuk hoger het heiligdom van Apollo met onder meer de Apollontempel.

 • De Heilige Weg

  2. De Heilige Weg

  Dit pad zigzagt door het heiligdom van Apollo. Ooit stond aan deze weg de schatkamer van de Atheners vol met pracht en praal.

 • Apollontempel

  3. Apollontempel

  Bezoekers kwamen naar deze tempel aan het eind van de Heilige Weg om het orakel te raadplegen. De antwoorden die ze kregen waren veelal ambigu en multi-interpretabel.

 • Klassiek theater

  4. Klassiek theater

  De tempel werd met witte steen uit de berg Parnassus gebouwd in de 4de eeuw v. Chr. De 35 rijen boden plek aan 5,000 toeschouwers, alsmede een panoramisch uitzicht op het prachtige landschap.

 • De Parnassus

  5. De Parnassus

  In de mythologie is Parnassus de zoon van nymf Kleodora, die met haar twee zussen op de berg leeft. De berg is eveneens de woonplaats van de Muzen en heilig voor Dionysos en Apollo.

 • Archeologisch Museum van Delphi

  6. Archeologisch Museum van Delphi

  In dit museum is een aantal artefacten van de ruïnes opgenomen, waaronder beeldjes, friezen van de schatkamers en offers die pelgrims meebrachten op hun bedevaart.

 • 7. Sikelianos Museum

  Dit is het huis van de Griekse dichter Sikelanios en zijn vrouw. Zij maakten zich tussen 1927 en 1933 hard voor het realiseren van moderne revivals van Delphische Festivals. Je ziet er kostuums en andere voorwerpen.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Delphi?

  Veel mensen bezoeken Delphi op dagtrip vanuit Athene, of als stop op weg naar het noorden. Neem een paar uur de tijd om de ruïnes te bezoeken en een kijkje te nemen in het museum, dat bij de toegangsprijs is inbegrepen.

 • Vervoer

  Vanuit Athene duurt de rit naar Delphi circa twee uur met de auto; circa drie uur met de KTEL bus (vanaf busstation B op Liossion St 260, ingang op Gousiou St, ongeveer 10 minuten lopen vanaf metrostation Agios Nikolaos).
  Zodra je bij de ruïnes arriveert, heb je genoeg aan je voeten. Trek wel stevige schoenen aan!

 • Waar slaap je in Delphi?

  Het moderne Delphi is klein, maar er zijn meer dan een dozijn hotels in het centrum.

Goed om te weten

 • Taal
  Grieks
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +30
 • De beste periode voor een bezoek
  's Zomers is Delphi populair bij sightseeërs, 's winters bij skiërs. Plan je trip voor de lente, wanneer het weer aangenaam is maar de drukte nog op zich laat wachten.

Sitemap Delphi, Griekenland

Wil je alle activiteiten in Delphi, Griekenland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delphi, Griekenland

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.099 beoordelingen

De dagtrip naar Delfi was zeer interessant. We hadden een super enthousiaste en goede gids. Ze wist ons in korte tijd heel veel kennis bij te brengen. De busrit was ook prima; er was airco en het was leuk om Athene en omstreken vanuit een ander perspectief te zien. De lunch was prima, maar alles gebeurde in razendsnel tempo en het drinken was niet helemaal top. Je kreeg veel eten, maar de kwaliteit was niet geweldig. Het is zeker wel een aanrader als je bent geïnteresseerd in de klassieke oudheid. Post scriptum als je niet voor de lunch kiest, moet je alsnog in het restaurant zitten en eet je à la carte.

Zeee mooie tour. Delphi is ontzettend mooi en het uitzicht is adembenemend. Arochova is een heel mooi pittoresk dorpje. De gids wist veel te vertellen en overal was er genoeg tijd om alles te bekijken, maar ook niet te lang wat fijn was. Ondertussen gestopt bij een heerlijk restaurant. Echt een aanrader.

Great tour, great guide and busdriver. We included the lunch at the restaurant, but the food was not that good. I would recommend to either bring your own lunch or order something from the menu to prevent spending quite some money on a mostly disappointing lunch.

Very nice tour! The guide Panos was incredible and had great knowledge about Delphi and all other questions that were asked. He is very helpful and makes you feel very comfortable. The time at Delphi could be a bit longer, but the rest was excellent!

Interessante trip door de hoogstaande uitleg van de gids

Het was veel meer dan ruïnes door de deskundige uitleg van de gids. De Oudheid werd verstaanbaar en vlot vertaald naar het essentiële.