De populairste activiteiten van Delphi, Griekenland

Athene: Delphi-dagtrip met gelicentieerde rondleiding en ophalen

1. Athene: Delphi-dagtrip met gelicentieerde rondleiding en ophalen

Verken de beroemdste bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens een tour van een hele dag met mythologie als thema, zonder ecologische voetafdruk. Prikkel je fantasie met mythische verhalen over de cultuur en geschiedenis van Delphi. Leer meer over het Orakel, oude ruïnes zoals het amfitheater en de Tempel van Apollo en verdiep je in de lokale geschiedenis. Vertrek uit Athene en reis naar Delphi, gelegen op de uitloper van de berg Parnassos. Bewonder onderweg het Griekse platteland en betreed het land van koning Oedipus, een tragische mythische held wiens lot werd bepaald na het ontvangen van een boodschap van het Orakel van Delphi. Begin met een koffiepauze in Livadia. Eenmaal aangekomen in Delphi kun je het theater bezoeken en genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Krijg inzicht in de wereld van de Oude Grieken. Bezoek de Tempel van Apollo en leer alles over de rituelen uit de antieke Oudheid. Ontdek na de verkenning van Delphi de verhalen achter enkele van de belangrijkste artefacten uit de oudheid in het Museum van Delphi. Bewonder de unieke bronzen wagenmenner, de Naxische Sfinx en het standbeeld van Antinoos, die inzicht geven in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je weer terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassos, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Van Athene: dagtocht naar Delphi en Arachova

2. Van Athene: dagtocht naar Delphi en Arachova

Begeef je op een fascinerende reis naar Delphi, een boeiend UNESCO-werelderfgoed, tijdens een rondleiding met vertrek vanuit Athene. Dompel jezelf onder in de mythische verhalen en historische legendes van het oude Griekenland terwijl je deze beroemde bestemming verkent. Begin je avontuur door je gids te ontmoeten op het metrostation Halandri, een handige en centrale locatie. Stap aan boord van de comfortabele bus en bereid je voor om betoverd te worden door het adembenemende uitzicht op het majestueuze Parnassus-gebergte en de opvallende Fedriades-rotsen. Betreed het hart van het oude Griekenland en ontdek het archeologisch museum van Delphi. Bewonder de Sfinx van de Naxiërs en het standbeeld van Antinoos, naast andere schatten uit de archaïsche tot de Romeinse tijd. Je gids zal je overal fascinerende inzichten en historische context geven. Reis daarna naar het pittoreske dorpje Arachova, genesteld in de uitlopers van Mt. Parnassus. Wandel door de charmante straatjes en dompel jezelf onder in de lokale cultuur, terwijl je gids je wijst op de unieke kenmerken van deze betoverende bestemming, voordat je terugkeert naar Athene.

Vanuit Athene: Delphi Full Day V.R. Rondleiding met audiogids

3. Vanuit Athene: Delphi Full Day V.R. Rondleiding met audiogids

Geniet van een audiogeleide rondleiding door de archeologische vindplaats in 8 talen. Bezoek het Archeologisch Museum van Delphi en verken het schilderachtige bergdorpje Arachova. Bij Delphi herbeleef en verken je de oude wereld met ons innovatieve Virtual Reality-apparaat en ons meertalige commentaar. Na het ontbijt stapt u aan boord van de bus met airconditioning bij een van de belangrijkste ophaalpunten in Athene en gaat u naar Delphi met een mooie rit over het vasteland. Geniet van een virtual reality-rondleiding met audiogids op de archeologische vindplaats, waarbij toegangskaarten vooraf zijn gereserveerd en voor u zijn betaald als u de optie selecteert. Bewonder de monumenten van het oude Griekenland en zie de Omphalos, door de oude Grieken beschouwd als het centrum van de wereld. Verken het oude theater, de renbaan, het stadion en de Tholos. Daarna bezoek je het Archeologisch Museum van Delphi om je meeslepende ervaring compleet te maken. Later krijgt u de kans om te stoppen bij de pittoreske bergdorpjes Delphi en Arachova, bekend om zijn handgemaakte ambachten en traditionele Griekse architectuur. Geniet van een lunch, een snelle koffie of een beetje winkelen. Daarna brengt de minibus met uw chauffeur u terug naar Athene en zet u af op een van de punten in de stad.

Van Athene: archeologische vindplaats Delphi met gids van een hele dag

4. Van Athene: archeologische vindplaats Delphi met gids van een hele dag

Begeef je op een onvergetelijke begeleide dagtrip van Athene naar Delphi, de navel van de oude Griekse wereld. Bezoek de archeologische vindplaats en het museum van Delphi. Bekijk de tempel van Apollo, het heiligdom van Athena Pronaia en meer. Geniet later van wat vrije tijd om een schilderachtig dorp te verkennen. De ochtend van uw reis ontmoet u uw gediplomeerde gids en vertrekt u in een comfortabel voertuig met airconditioning. De rit duurt ongeveer 2,5 uur heen en terug, dus leun achterover en geniet van het voorbijtrekkende landschap terwijl je door de Boeotiaanse vlaktes rijdt. Terwijl je reist, dompel jezelf onder in het oude Griekenland terwijl je gids verhalen vertelt over de oude Griekse mythologie, koning Oedipus, God Apollo en meer. Bekijk tijdens een rondleiding door de archeologische vindplaats enkele van de belangrijkste en meest unieke archeologische monumenten, zoals de tempel van Apollo en zijn orakel, de Atheense Stoa en de veelhoekige muur. Bezoek later het Archeologisch Museum van Delphi (entreegeld ter plaatse te betalen), waar wereldwijd bekende kunstwerken te zien zijn, zoals de Sfinx van Naxos, het standbeeld van Antinous, de Siphnian Treasury en de wagenmenner van Delphi . Na een bezoek aan Delphi stap je weer in de bus naar het veelkleurige dorp Arachova, gebouwd op de berghelling. Neem vrije tijd om een lunch te regelen in een traditionele taverna (kosten niet inbegrepen). Slenter door de smalle steegjes van het dorp, ga naar ambachtelijke winkeltjes voor lokale lekkernijen en bewonder de handgeweven tapijten. Vertrek in de late namiddag voor uw terugkeer naar Athene op nog eens 2,5 uur rijden.

Delphi: archeologische vindplaats & museumtoegangskaart & audio

5. Delphi: archeologische vindplaats & museumtoegangskaart & audio

Reis naar de kern van het mythische en spirituele oude Griekenland met dit ticket voor de Delphi Archaeological Site en het Delphi Archaeological Museum. Vermijd de wachtrijen en bespaar tijd voor meer bezienswaardigheden! Als je aankomt, scan je gewoon je ticket bij de ticketvalidatiemachines bij de ingang en ga je naar binnen om de site en de ruïnes te verkennen met je eigen persoonlijke audiogids (download instructies ontvangen na boeking op je voucher ). Bekijk de tempel van Apollo, het theater, het stadion, het heiligdom van Athena Pronaia met de Tholos, de Kastalia-bron en verschillende schatkamers. Het archeologische museum op het terrein bevat ook tal van belangrijke Griekse artefacten van de opgravingen in het gebied. Luister naar gelicentieerde gidsen en experts op het gebied van verhalen vertellen die je historische informatie presenteren en originele, zorgvuldig uitgekozen verhalen vertellen terwijl je verkent.

Vanuit Athene: Delphi en Meteora 2-daagse rondleiding

6. Vanuit Athene: Delphi en Meteora 2-daagse rondleiding

Begeef je op een tweedaagse tour die je meeneemt naar de oude stad Delphi en over de schilderachtige vlakte van Thessalië naar Kalambaka. Verken het pittoreske stadje aan de voet van Meteora, de locatie van een van de belangrijkste groepen Grieks-orthodoxe kloosters, en minimaliseer uw ecologische voetafdruk met deze gasemissieneutrale tour. Gedetailleerd reisplan Dag 1 Begin de dag met een ontspannende rit door het prachtige Griekse platteland, langs de steden Thebe, Levadia en Arachova, voordat u rond het middaguur in Delphi aankomt. Bij Delphi heb je de mogelijkheid om deze belangrijke plek uit de Griekse mythologie te bezoeken. In de oudheid werd Delphi beschouwd als het centrum van het universum en werd het bewaakt door een pythondraak die werd gedood door Apollo. Bekijk de ruïnes van de tempel van Apollo, die werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. en werd verwoest door keizer Theodosius I in 390 na Christus. Het was ook hier dat de priesteres Pythia de toekomst zou voorspellen vanuit het beroemde Orakel van Delphi. Bezoek het theater met plaats voor 5.000 toeschouwers en waar toneelstukken, poëzievoordrachten en festivals werden gehouden. In het nabijgelegen stadion werden om de 4 jaar de Pythische Spelen gehouden. Atleten uit de hele Griekse wereld zouden komen strijden en deze spelen zouden de voorloper worden van de moderne Olympische Spelen. Aan het einde van de dag rijdt u naar Kalambaka, een mooie stad met prachtige tuinen en een prachtig uitzicht op de Meteora-rotsen. Overnachting in Kalambaka. Dag 2 Ga 's ochtends naar Meteora voor een rondleiding door de fascinerende kloosters op de kliffen. Sta versteld van de kliffen, die gemiddeld 300 voet hoog zijn en in de 9e eeuw voor het eerst werden bewoond door een groep heremietmonniken die op de rotstorens woonden Tegenwoordig zijn er nog 6 van de oorspronkelijke 20 kloosters over. Uitzicht op de hele vallei vanaf de prachtige rotstorens en de rust van de omgeving maken dit tot een unieke plek om te bezoeken. Op de terugweg naar Athene maak je een korte stop bij het monument voor Leonidas, de koning van Sparta die stierf in 480 v.Chr. bij de beroemde Slag bij Thermopylae.

Delphi: archeologische vindplaats en museumticket met audiotour

7. Delphi: archeologische vindplaats en museumticket met audiotour

Ervaar Delphi in je eigen tempo met een skip-the-line ticket en een audiogids op je smartphone. Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiogids voorafgaand aan je bezoek en reis terug in de tijd om de waarheid achter dit wereldberoemde mythologische verhaal te ontdekken. Kom aan in Delphi en betreed snel de archeologische vindplaats door gebruik te maken van uw skip-the-line toegangsticket. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top van de berg Parnassus. Zet je koptelefoon op, laad de app op je telefoon en begin met je audiogids. Verken de Romeinse Agora, de schatkamer van de Atheners en de tempel van Apollo door de kracht van verhalen vertellen. Leer historische feiten en hoor anekdotes uit de oudheid. Geniet van een combinatie van tekst, gesproken tekst en kaarten. Luister nog een keer naar de audiogids als je weg bent.

Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

8. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

9. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Ontdek Delphi tijdens een rondleiding vanuit Athene. Bezoek de Tempel van Apollo en het Archeologisch Museum van Delphi en geniet van het uitzicht op het Griekse platteland. Vertrek uit Athene en rijd door de vruchtbare vlakte van Boeotië, door de stad Thebe, wereldberoemd om zijn tragische verhaal van koning Oedipus. Ga verder door de pittoreske stadjes Livadeia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Bij aankomst in Delphi, verken de "Omphalos" ("Navel van de aarde"). Bewonder de ruïnes van een oud heiligdom dat rijk werd als de zetel van het orakel. Leer hoe de invloed ervan zich uitstrekte tot buiten de grenzen van de Helleense wereld en geniet van het uitzicht op een landschap van ongeëvenaarde schoonheid. Bekijk de overblijfselen van het heiligdom van Apollo Pythios en bezoek de schatkamer van de Atheners. Bekijk de overgebleven zuilen van de Tempel van Apollo en ga naar het Delphi Archeologisch Museum waar meesterwerken van de oude Griekse beeldhouwkunst te vinden zijn. Kijk naar de legendarische wagenmenner van Delphi, beschouwd als een van de mooiste bronzen sculpturen van de antieke wereld. Bekijk het standbeeld van de atleet Aghias en andere voorwerpen uit de oudheid. Geniet van een lunch in het moderne dorp Delphi, voor de terugreis naar Athene via dezelfde route (indien geselecteerd). Een korte stop in Arachova zal worden voorzien voor uw comfort.

Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

10. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Ontdek de archeologische vindplaats en museum van Delphi op een dagtrip vanuit Athene. Volg je gids naar senkele van de meest prominente gebouwen op de heilige hellingen van Delphi waaronder de tempel van Apollo, het oude theater, de stadion, en de verschillende schatkamers die de heilige weg sieren. Vertrek vanuit Athene en rijd in 2 uur naar Levadia. Stap uit de bus bij uw eerste halte voor een stukje en verfrissingen (op eigen kosten). Ga verder naar Arachova, een stad die beroemd is om zijn heldere veelkleurige tapijten, voordat je Delphi bereikt. Ga naar de voet van de berg Parnassus naar het heiligdom van Delphi, ooit de thuisbasis van het beroemdste orakel in het oude Griekenland. Zie wat eeuwenlang een cultureel en religieus centrum was voor de Griekse wereld, gelegen in een spectaculair landschap. Bezoek deze historische archeologische vindplaats met ruïnes die dateren uit de 4e eeuw voor Christus. Begin met de ruïnes van de ongelooflijke tempel van Apollo, gevolgd door het oude theater, met 35 rijen en ruimte voor maximaal 5000 toeschouwers. Ga vervolgens naar het Delphi Museum om meer archeologische schatten, waaronder het unieke bronzen beeld van de wagenmenner gewijd aan Apollo in 478 v.Chr. Geniet na je rondleiding van een uur vrije tijd voordat je in de bus stapt voor je terugreis naar Athene.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Delphi, Griekenland

Topactiviteiten

Delphi, Griekenland: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

90 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Delphi, Griekenland

Meer zien

Veelgestelde vragen over Delphi, Griekenland

Andere activiteiten in Delphi, Griekenland

Wil je alle activiteiten in Delphi, Griekenland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delphi, Griekenland

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.918 beoordelingen

Goed dagje uit en een kans om een aantal fantastische archeologische vindplaatsen te zien. Comfortabele coach en deskundige gids, het enige nadeel is dat de gids ons niet naar de site zelf kon begeleiden. Ze heeft ons van tevoren goed geïnformeerd, maar het zou leuk geweest zijn om iemand te hebben die ons had verteld wat we zagen.

Goede organisatie, op tijd. Professioneel en presoonsgericht. Daags tevoren geboekt. Ging prima. Goede automatische verstrekte tickets per mail en QRcode boeking met duidelijke informatie over programma en locatie vertrek. Geschoolde (archeoloog) gids, enthousiast en met veel verhalen. Dus prima de luxe.

Heel goed georganiseerde excursie. Geweldige gids Evangelis, Evan voor vrienden, die onderweg en tijdens het bezoek aan Delphi vele interessante weetjes met ons deelde. Prima lunch, geen haute cuisine maar wel keuze uit 3 hoofdgerechten. Goede ophaalservice. Kortom: genoten van deze dag!

Onze gids Demi was gepassioneerd door geschiedenis, ze liet ons de plaatsen ontdekken en vertelde ons veel anekdotes! Ze was ook zeer attent op onze verzoeken. De chauffeur was erg vriendelijk en het was echt een geweldige dag vol ontdekkingen. Pas echter op voor een zonnesteek!

Marianna is een top guide! Ze heeft ontzettend veel kennis en liefde voor de oudheid en kunst. “Kunst blijft voor altijd”. Het restaurant was gezellig en we hebben lekker gegeten. Bus was ook zeer comfortabel. Zeker een aanrader als je even de stad uit wilt! Bedankt