Delphi
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Delphi

Bekijk alle tours en activiteiten in Delphi

De 7 beste activiteiten in Delphi

Delphi was het centrum van de Hellenistische wereld en is gehuld in mythe en mysterie. Men ging berg Parnassus op om het orakel bij de tempel van Apollo te raadplegen.

Ruïnes van Delphi

De ruïnes zijn in twee delen verdeeld: het heiligdom van Athena Pronaia met de cirkelvormige tholos, en een stuk hoger het heiligdom van Apollo met onder meer de Apollontempel.

De Heilige Weg

Dit pad zigzagt door het heiligdom van Apollo. Ooit stond aan deze weg de schatkamer van de Atheners vol met pracht en praal.

Apollontempel

Bezoekers kwamen naar deze tempel aan het eind van de Heilige Weg om het orakel te raadplegen. De antwoorden die ze kregen waren veelal ambigu en multi-interpretabel.

Klassiek theater

De tempel werd met witte steen uit de berg Parnassus gebouwd in de 4de eeuw v. Chr. De 35 rijen boden plek aan 5,000 toeschouwers, alsmede een panoramisch uitzicht op het prachtige landschap.

De Parnassus

In de mythologie is Parnassus de zoon van nymf Kleodora, die met haar twee zussen op de berg leeft. De berg is eveneens de woonplaats van de Muzen en heilig voor Dionysos en Apollo.

Archeologisch Museum van Delphi

In dit museum is een aantal artefacten van de ruïnes opgenomen, waaronder beeldjes, friezen van de schatkamers en offers die pelgrims meebrachten op hun bedevaart.

Sikelianos Museum

Dit is het huis van de Griekse dichter Sikelanios en zijn vrouw. Zij maakten zich tussen 1927 en 1933 hard voor het realiseren van moderne revivals van Delphische Festivals. Je ziet er kostuums en andere voorwerpen.

Delphi: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Delphi?

Veel mensen bezoeken Delphi op dagtrip vanuit Athene, of als stop op weg naar het noorden. Neem een paar uur de tijd om de ruïnes te bezoeken en een kijkje te nemen in het museum, dat bij de toegangsprijs is inbegrepen.

Vervoer

Vanuit Athene duurt de rit naar Delphi circa twee uur met de auto; circa drie uur met de KTEL bus (vanaf busstation B op Liossion St 260, ingang op Gousiou St, ongeveer 10 minuten lopen vanaf metrostation Agios Nikolaos). Zodra je bij de ruïnes arriveert, heb je genoeg aan je voeten. Trek wel stevige schoenen aan!

Waar slaap je in Delphi?

Het moderne Delphi is klein, maar er zijn meer dan een dozijn hotels in het centrum.

Tips & informatie

 • Taal
  Grieks
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +30
 • De beste periode voor een bezoek
  's Zomers is Delphi populair bij sightseeërs, 's winters bij skiërs. Plan je trip voor de lente, wanneer het weer aangenaam is maar de drukte nog op zich laat wachten.

Activiteiten in Delphi

Sitemap Delphi

Wil je alle activiteiten in Delphi ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Delphi
4
Gebaseerd op 46 beoordelingen van GetYourGuide-klanten