Delphi, Griekenland

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Delphi, Griekenland: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in Delphi, Griekenland

De 7 beste activiteiten in Delphi

Delphi was het centrum van de Hellenistische wereld en is gehuld in mythe en mysterie. Men ging berg Parnassus op om het orakel bij de tempel van Apollo te raadplegen.

 • Ruïnes van Delphi

  1. Ruïnes van Delphi

  De ruïnes zijn in twee delen verdeeld: het heiligdom van Athena Pronaia met de cirkelvormige tholos, en een stuk hoger het heiligdom van Apollo met onder meer de Apollontempel.

 • De Heilige Weg

  2. De Heilige Weg

  Dit pad zigzagt door het heiligdom van Apollo. Ooit stond aan deze weg de schatkamer van de Atheners vol met pracht en praal.

 • Apollontempel

  3. Apollontempel

  Bezoekers kwamen naar deze tempel aan het eind van de Heilige Weg om het orakel te raadplegen. De antwoorden die ze kregen waren veelal ambigu en multi-interpretabel.

 • Klassiek theater

  4. Klassiek theater

  De tempel werd met witte steen uit de berg Parnassus gebouwd in de 4de eeuw v. Chr. De 35 rijen boden plek aan 5,000 toeschouwers, alsmede een panoramisch uitzicht op het prachtige landschap.

 • De Parnassus

  5. De Parnassus

  In de mythologie is Parnassus de zoon van nymf Kleodora, die met haar twee zussen op de berg leeft. De berg is eveneens de woonplaats van de Muzen en heilig voor Dionysos en Apollo.

 • Archeologisch Museum van Delphi

  6. Archeologisch Museum van Delphi

  In dit museum is een aantal artefacten van de ruïnes opgenomen, waaronder beeldjes, friezen van de schatkamers en offers die pelgrims meebrachten op hun bedevaart.

 • 7. Sikelianos Museum

  Dit is het huis van de Griekse dichter Sikelanios en zijn vrouw. Zij maakten zich tussen 1927 en 1933 hard voor het realiseren van moderne revivals van Delphische Festivals. Je ziet er kostuums en andere voorwerpen.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Delphi?

  Veel mensen bezoeken Delphi op dagtrip vanuit Athene, of als stop op weg naar het noorden. Neem een paar uur de tijd om de ruïnes te bezoeken en een kijkje te nemen in het museum, dat bij de toegangsprijs is inbegrepen.

 • Vervoer

  Vanuit Athene duurt de rit naar Delphi circa twee uur met de auto; circa drie uur met de KTEL bus (vanaf busstation B op Liossion St 260, ingang op Gousiou St, ongeveer 10 minuten lopen vanaf metrostation Agios Nikolaos).
  Zodra je bij de ruïnes arriveert, heb je genoeg aan je voeten. Trek wel stevige schoenen aan!

 • Waar slaap je in Delphi?

  Het moderne Delphi is klein, maar er zijn meer dan een dozijn hotels in het centrum.

Goed om te weten

 • Taal
  Grieks
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +30
 • De beste periode voor een bezoek
  's Zomers is Delphi populair bij sightseeërs, 's winters bij skiërs. Plan je trip voor de lente, wanneer het weer aangenaam is maar de drukte nog op zich laat wachten.

Sitemap Delphi, Griekenland

Wil je alle activiteiten in Delphi, Griekenland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delphi, Griekenland

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.906 beoordelingen

Mooie site om zeker te bezoeken! Goed georganiseerd!

De bus vertrok al heel vroeg (7u25)aan een hotel om de hoek. Netjes op tijd en voorzien van een goeie begeleider. Op een gegeven moment moesten mensen op en uit stappen op de bus wat wel voor wat verwarring zorgde. Wij waren bij de gelukkigen en mochten blijven zitten. Onze gidse Kathy heeft alles uit haar mouwen gehaald om ons voor,tijdens en in de terugweg alles te vertellen over de streek,geschiedenis,cultuur en horeca. Ze sprak heel goed engels en heel langzaam en duidelijk! Toch een serieuze afstand af te leggen maar na een uurtje rijden was er een tussenstop voor een snack te eten (want het middagmaal was pas om 14uur voorzien) en iets te drinken.Daarna terug de bus op en toch nog een 2uur rijden tot de site van Delphi. Maar een aangename trip met airco op de bus. Eén minpuntje was de lunch,we hadden slechts één uur om te lunchen,het was uitgebreid met voorgerechtjes,soep en hoofdgerecht.Het dessert bestond uit fruit of taart. Veel te weinig tijd! Maar toch een aanrader!Doen dus!

De boeking zelf was een beetje een rommeltje. Ik had de trip inclusief lunch geboekt maar ik stond zo te zien niet op de lijst voor de trip en mijn naam werd er met pen bijgeschreven. Dat probleem was zo opgelost en dat had ik niet eens door tot de gids in de bus de checklist doornam. Echter bij de lunch werden we niet meegeteld als reizigers die van tevoren voor hun lunch hadden betaald en dat was wel even een dingetje, maar dat was verder ook snel opgelost, maar prettig is het niet. De lunch zelf was lekker maar het personeel in het restaurant vond ik niet erg vriendelijk, nogal kortaf. Ook leuk dat ze je tot 2 keer toe vragen of je drinken wil om na de lunch erachter te komen dat je voor je drankjes moest betalen en dat dat niet bij de kosten van de lunch zat inbegrepen. Maar verder was de trip erg geslaagd. Comfortabele busrit, Delphi en de omgeving waren erg mooi om te zien met een leuke gids die interessante dingen te vertellen had en dat is nou eenmaal het belangrijkste.

De dagtrip naar Delfi was zeer interessant. We hadden een super enthousiaste en goede gids. Ze wist ons in korte tijd heel veel kennis bij te brengen. De busrit was ook prima; er was airco en het was leuk om Athene en omstreken vanuit een ander perspectief te zien. De lunch was prima, maar alles gebeurde in razendsnel tempo en het drinken was niet helemaal top. Je kreeg veel eten, maar de kwaliteit was niet geweldig. Het is zeker wel een aanrader als je bent geïnteresseerd in de klassieke oudheid. Post scriptum als je niet voor de lunch kiest, moet je alsnog in het restaurant zitten en eet je à la carte.

Super interessante en goed georganiseerde excursie

Deskundige gids die veel wist en vertelde, zowel tijdens de busreis als in Delphi zelf en ook in het museum. Erg interessant om er rond te kijken, zeker als je de achtergrond een beetje kent. Prachtige omgeving ook, alleen daarom al haast de moeite waard. Heerlijke lunch gehad. Voldoende vrije tijd om foto's te nemen. Alleen jammer dat we door weersomstandigheden het theater niet in konden en dat we niet dicht bij het gymnasium konden komen. Maar daar kon de organisatie natuurlijk niets aan doen. Verder een absolute aanrader!!

The guide was absolutely lovely. The excursion itself was amazing, although I wish we’d had a little more time at the museum to actually look around instead of running from one highlight to the next. Lunch was delicious, but a vegetarian option had to be improvised on the spot. Which I found strange because I remember filling out dietary restrictions when booking.