Belevingen in

Den Haag

Historische gebouwen, gerenommeerde musea en slechts een korte tramrit naar het strand kenmerken de Hofstad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Den Haag: De beste dingen die je niet wil missen

 • Den Haag: entreeticket Mauritshuis

  1. Den Haag: entreeticket Mauritshuis

  Verwen jezelf als kunstliefhebber in het Mauritshuis, de thuisbasis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.Verken een van de meest iconische gebouwen in Den Haag, gelegen naast het Parlement. Als je uit de ramen kijkt, heb je uitzicht op de vijver.  Ontdek de compacte, maar wereldberoemde collectie van het museum. Bekijk meer dan 200 meesterwerken zoals Meisje met de parel van Vermeer, De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter, die permanent tentoongesteld worden. Waardeer de rijke verscheidenheid van de collectie, met genrestukken van Jan Steen, landschappen van Jacob van Ruisdael, stillevens van Adriaen Coorte en portretten van Rubens. Bewonder het historische maar intieme interieur van dit 17e-eeuwse monument, met zijn zijden wandbekleding, schitterende kroonluchters en monumentale beschilderde plafo...

  Wij vonden het een mooie museum waarin erg unieke en mooie schilderijen te zien zijn. Er stond op het internet dat het een van de beste museum was voor kinderen. Hier hebben wij helaas weinig van gemerkt. Verder een okay museum.

 • Den Haag: grachtenrondvaart door de stad

  2. Den Haag: grachtenrondvaart door de stad

  Stap aan boord van deze rondvaart voor een ontspannende en informatieve tocht door de grachten van Den Haag. Je gids laat je alle gezichten van de stad zien, van chique tot bescheiden, zowel de arbeiders- als de hogere klassen van Den Haag. De boot is zeer comfortabel en je deskundige gids vertelt je alles wat je ooit over de stad hebt willen weten. Tijdens deze rondvaart ontdek je de geschiedenis van Den Haag en bekijk je de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief. Terwijl je door de grachten vaart geniet je van een gratis frisdrankje, terwijl je de vele bezienswaardigheden van deze internationale stad van de vrede en het recht in je opneemt. De meeste rondvaarten zijn in het Nederlands, niet alle vaarten worden in het Engels worden uitgevoerd. Vanwege de vele nationaliteiten van de passagiers worden brochures verstrekt in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

  Wat een leuke vaartrip was dit. Prima gids die veel wetenswaardigheden over Den Haag wist te vertellen. Zeker doen als je Den Haag bezoekt.

 • Den Haag: hop on, hop off Tourist Tram

  3. Den Haag: hop on, hop off Tourist Tram

  Bekijk de bezienswaardigheden van Den Haag met een hele dag toegang tot een hop on, hop off-tram. Stap op en uit de tram zo vaak je maar wilt, en stop bij het Binnenhof, het stadhuis, het Kinderboekenmuseum en nog veel meer. Je kunt opstappen bij een van de 16 haltes. Blijf even zitten voor de Scheveningseslag en Beelden aan Zee. Volledige lijst van tramhaltes: Halte 1: Kerkplein / Gravenstraat Halte 2: Centrum Halte 3: Centraal Station Halte 4: Korte Voorhout Halte 5: Kneuterdijk Halte 6: Mauritskade Halte 7: Vredespaleis Halte 8: Wereldforum / Madurodam Halte 9: Keizerstraat Halte 10: Scheveningseslag / Beelden aan Zee Halte 11: Kurhaus (strand van Scheveningen) Halte 12: Zwarte Pad Halte 13: Statenlaan (Scheveningen-Haven) Halte 14: Kunstmuseum Den Haag / Museon Halte 15: Van Speijkstraat Halte 16: Noordwal

  Leuke rit door Den Haag, waarin veel te zien valt. Diverse op- en uitstapplaatsen om zelf je dagindeling te maken en dingen te zien.

 • Scheveningen: toegangsticket Sea Life

  4. Scheveningen: toegangsticket Sea Life

  Maak een fascinerende reis door 15 themazones, van onze Nederlandse rivieren naar de diepte van de oceaan. Kom oog in oog te staan met fantastische zeepaardjes, roggen, haaien en honderden tropische vissen. Maak ook kennis met de speelse otters en pinguïns. Met leuke lezingen en diervoedersessies is er voor iedereen genoeg te beleven bij Sea Life Scheveningen. Sea Life is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur (gesloten op eerste kerstdag). De laatste toegang is een uur voor sluitingstijd.

 • Toegangskaart Madurodam Miniatuurstad

  5. Toegangskaart Madurodam Miniatuurstad

  Bezoek het hele land in 1 dag! Ontdek de hoogtepunten en het erfgoed van Nederland in Madurodam, wereldberoemd om zijn model 'dorp', Nederland in het klein. Het park is mooi en bestaat uit 338 miniaturen en bloemen bloeien van april tot oktober. Bezoek Klein Amsterdam, bekijk het Parlementsgebouw in Den Haag of kijk hoe een echte Nederlandse kaasmarkt eruit ziet. Alles is gebouwd op een schaal van 1:25 inclusief miniatuurtreinen, boten en auto's die zich verplaatsen. Een plezier voor het hele gezin met interactieve activiteiten en twee speeltuinen. En als je meer wil weten over de rijke geschiedenis van Nederland, bezoekt je de overdekte attracties. Luister naar opmerkelijke verhalen, zoals het vermogen van de Nederlander om water in het land om te zetten. Ervaar de wateren die Nederland bedreigen in de Waterwolf en help de stoommachine om Holland droog te houden. En wist je dat New Yor...

  ik ben er voor het eerst geweest en was superleukkkk. 1 min puntje: zou fijn zijn als je meerdere klompjes kan bestellen. Als je er 3 klompjes wil, moet je best lang wachten.

 • Den Haag: klassieke auto's in het Louwman Museum

  6. Den Haag: klassieke auto's in het Louwman Museum

  Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als een van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elk automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur. De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dit doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.

  Fantastisch museum. Het overtreft iedere automobiel liefhebber! Je krijgt een goed beeld door de tijd over de ontwikkeling van de automobiel. Goed beschreven en bijzonder dat er zoveel exemplaren in het museum te zien zijn.

 • Den Haag: toegangsticket Oranjehotel WOII-gevangenis

  7. Den Haag: toegangsticket Oranjehotel WOII-gevangenis

  Ontdek de geschiedenis van de nazi-bezetting in Nederland in het Oranjehotel. Voor meer dan 250 gevangenen was dit hun eindbestemming: ze werden ter dood veroordeeld en geëxecuteerd door een vuurpeloton. Luister met behulp van je audiogids naar indrukwekkende verhalen van gevangenen, geïllustreerd met documenten en foto's, en verteld in interviews en audiofragmenten. Luister naar ontroerende verhalen over onrecht, honger en onzekerheid, maar ook naar verhalen over hoop, solidariteit en geloof in vrijheid. Kom tijdens je bezoek meer te weten over de geschiedenis van het gebouw en de opkomst van het verzet. Ontdek hoe het leven van gevangenen werkelijk was en leer meer over de ontwrichting van hun families en de gevolgen die dit had na de oorlog.

  Echt de moeite waard om te bezoeken Je krijgt een belevenis naast heel informatieve teksten Mooi gecombineerd

 • Hoogtepunten van Den Haag: fietstocht

  8. Hoogtepunten van Den Haag: fietstocht

  Begin je rondleiding door je gids te ontmoeten in het centrum van Den Haag, waar je je fiets en enkele korte instructies krijgt. Na een korte ontmoeting met je vriendelijke en professionele gids en een snelle oriëntatie op het gebruik  van de fietsen en de komende dag, begin je aan je avontuur. Tijdens je fietstocht door Den Haag neemt je enthousiaste gids je mee langs de belangrijkste hoogtepunten van Den Haag, waaronder het Vredespaleis, het Binnenhof (Nederlands parlement), Mauritshuis (het museum dat het meisje met de pareloorring van Vermeer herbergt), de Koninklijke Stallen, Lange Voorhout en de Passage (een prachtig oud winkelcentrum). Je krijgt niet alleen de hoogtepunten te zien, je leert ook alle  minder bekende hotspots kennen met de lokale kennis van je gids. Krijg tips over het bezoeken  van gezellige kleine restaurants, aantrekkelijke, kleine winkelstraten, leuke musea ...

  Werkelijk wil je wat van Den Haag zien maak gebruik van deze fietstocht. Onze gids Michiel heeft met zoveel passie en enthousiasme de hoogte punten laten zien van deze binnenstad. Dit is echt een aanrader, boek met een gerust hart hier krijg je geen spijt van. We waren met een klein groepje van 11 dames. We hebben allen genoten van deze gids die zoveel geschiedenis wist weer te geven. Vooral het verhaal van Haagse Harry was hilarisch .

 • Den Haag: toegangsbewijs Mall of The Netherlands Youseum

  9. Den Haag: toegangsbewijs Mall of The Netherlands Youseum

  Bij Youseum ben jij de kunstenaar, het kunstwerk en de criticus. Verken 20 verbluffend samengestelde kamers met meer dan 30 interactieve afleveringen. "Was" al je problemen weg, jaag je dromen na en laat je innerlijke dier de vrije loop tijdens de grootste sociale media-ervaring van Europa. Spetter rond in een gigantische ballenbak en sta stil bij je leven in de grootste infinity room van Nederland. Ontdek in elke speelkamer een nieuw deel van jezelf, afgestemd op jouw plezier. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je je hersenen aan het werk zet. Ga op ontdekkingsreis door de werelden van kunst, sociale media en identiteit. Gidsen, "helden" genoemd, zorgen ervoor dat je rondleiding heel leuk is en speciaal op jou is afgestemd. Youseum organiseert ook het hele jaar door een aantal speciale culturele evenementen.

 • Den Haag: stadswandeling door het centrum

  10. Den Haag: stadswandeling door het centrum

  Ontdek de ruimdenkende, creatieve en moderne stad Den Haag met een deskundige gids. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad en haar rol binnen de geschiedenis van Nederland en Europa. Krijg ook insidertips over moderne attracties en lokale hotspots. Traceer de oorsprong van de ruimdenkende cultuur van de stad door een verscheidenheid aan locaties en beroemde gebouwen in het stadscentrum te zien. Ontdek de regeringsgebouwen van het Binnenhof, waaronder een van de oudste nog in gebruik zijnde parlementsgebouwen ter wereld. Bewonder de buitenkant van het majestueuze Internationale Vredespaleis, waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd. Zie Paleis Noordeinde, een van de drie officiële residenties van de Nederlandse koninklijke familie en de officiële werkplaats van koning Willem-Alexander.

  Leuke stadswandeling langs alle highlights van de stad. Fijne gids met goede uitleg. Kan het iedereen aanraden

Plan je bezoek

 • Waar slaap je in Den Haag?

  Voor de budgetreiziger zijn hostels een goede optie, en in het stadscentrum vind je hotels in alle soorten en maten. Recentelijk zijn ook huurappartementen steeds populairder aan het worden.

 • Hoe is het weer?

  Augustus is over het algemeen de beste maand, met veel zon en milde avonden. In januari is de temperatuur het laagst. Aan zee waait het ook wat harder dan in het binnenland, dus neem haarlak mee als je fris gekapt voor de dag wil komen!

 • Hoe kom je er?

  Vanuit de meeste Europese steden kun je vliegen op Rotterdam Den Haag Airport, wat op een minuut of 30 (met trein of shuttlebus) van Den Haag ligt. Binnen Nederland pak je natuurlijk gewoon de trein!

Goed om te weten

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  In de zomermaanden is het lekker weer, komt het groen mooi tot zijn recht en vinden er leuke openluchtfestivals plaats.

Sitemap Den Haag

Wil je alle activiteiten in Den Haag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Den Haag

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.062 beoordelingen

Super fijne, vermakelijke en goede rondvaart! We werden gebeld of wij eerder konden vertrekken wegens de slechte weersomstandigheden die tijdens onze oorspronkelijke rondvaart voorspeld werden. Twee uur eerder vertrokken en slechts een paar druppels regen ipv de wolkbreuk die later losbarstte! Goede service, enthousiaste medewerkers.

Fantastisch museum. Het overtreft iedere automobiel liefhebber! Je krijgt een goed beeld door de tijd over de ontwikkeling van de automobiel. Goed beschreven en bijzonder dat er zoveel exemplaren in het museum te zien zijn.

Wat een leuke vaartrip was dit. Prima gids die veel wetenswaardigheden over Den Haag wist te vertellen. Zeker doen als je Den Haag bezoekt.

Wij vonden het alle 3 het informatief en hebben het met veel plezier beleefd!!!!!!

Een super gezellige gids, veel kennis en samen met de schipper een fantastisch duo