Kies data

Dingen om te doen Den Haag

Historische gebouwen, gerenommeerde musea en slechts een korte tramrit naar het strand kenmerken de Hofstad.

Den Haag: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

1. Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtour met een bezoek aan Rotterdam en de oude haven met zijn charmante gele huizen. Maak een riviercruise, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige riviercruise van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Ga mee op een stadstour door Den Haag, waar je het Binnenhof zult zien, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam bezoek je ook nog Madurodam.

Den Haag: entreeticket Mauritshuis

2. Den Haag: entreeticket Mauritshuis

Verwen jezelf als kunstliefhebber in het Mauritshuis, de thuisbasis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.Verken een van de meest iconische gebouwen in Den Haag, gelegen naast het Parlement. Als je uit de ramen kijkt, heb je uitzicht op de vijver.  Ontdek de compacte, maar wereldberoemde collectie van het museum. Bekijk meer dan 200 meesterwerken zoals Meisje met de parel van Vermeer, De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter, die permanent tentoongesteld worden. Waardeer de rijke verscheidenheid van de collectie, met genrestukken van Jan Steen, landschappen van Jacob van Ruisdael, stillevens van Adriaen Coorte en portretten van Rubens. Bewonder het historische maar intieme interieur van dit 17e-eeuwse monument, met zijn zijden wandbekleding, schitterende kroonluchters en monumentale beschilderde plafonds. Blijf zo lang als je wilt en bezoek het museum in je eigen tempo. Reken ongeveer 1,5 uur, wat de gemiddelde bezoekduur is. Bezoek het restaurant en café of koop wat souvenirs. 

Toegangskaart Madurodam Miniatuurstad

3. Toegangskaart Madurodam Miniatuurstad

Bezoek het hele land in 1 dag! Ontdek de hoogtepunten en het erfgoed van Nederland in Madurodam, wereldberoemd om zijn model 'dorp', Nederland in het klein. Het park is mooi en bestaat uit 338 miniaturen en bloemen bloeien van april tot oktober. Bezoek Klein Amsterdam, bekijk het Parlementsgebouw in Den Haag of kijk hoe een echte Nederlandse kaasmarkt eruit ziet. Alles is gebouwd op een schaal van 1:25 inclusief miniatuurtreinen, boten en auto's die zich verplaatsen. Een plezier voor het hele gezin met interactieve activiteiten en twee speeltuinen. En als je meer wil weten over de rijke geschiedenis van Nederland, bezoekt je de overdekte attracties. Luister naar opmerkelijke verhalen, zoals het vermogen van de Nederlander om water in het land om te zetten. Ervaar de wateren die Nederland bedreigen in de Waterwolf en help de stoommachine om Holland droog te houden. En wist je dat New York Nederlands was? Kom en ontdek het in Madurodam!  Krijg de volledige Holland-ervaring allemaal op één plek en veel mooie fotomomenten.

Scheveningen: entreeticket Sea Life

4. Scheveningen: entreeticket Sea Life

Maak een fascinerende reis door 15 themazones, van onze Nederlandse rivieren naar de diepte van de oceaan. Kom oog in oog te staan met fantastische zeepaardjes, roggen, haaien en honderden tropische vissen. Ontmoet de speelse otter Max en de pinguïns. Kom kijken bij een van de diervoedersessies.

Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

5. Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

Geniet van toegang tot Escher in Het Paleis met korting; een permanente tentoonstelling die gewijd is aan het werk van de wereldberoemde artiest M.C. Escher, wiens kunst vele miljoenen mensen verrast heeft. De collectie bevindt zich in het voormalige winterpaleis van koningin Emma en is het enige publieke gebouw in Den Haag waar de originele koninklijke ambience goed bewaard is gebleven. Bekijk bijna alle werken van deze beroemde kunstenaar van Nederlandse bodem, inclusief de 7 meter lange Metamorphosis III, een grote houtsnede die op een ongewone manier tentoongesteld wordt. Beleef Eschers ongewone manier van het combineren van tijd en ruimte als een organische eenheid. Escher verbaast, en zowel jong als oud is gek op zijn werk. De tentoonstelling is inclusief de bekende 'onmogelijke' prints zoals 'Dag en nacht', waar het Nederlandse landschap overgaat in een zwerm vogels en het bekende 'Klimmen en dalen', waar rijen mensen trappen op en af gaan. De tentoonstelling 'Kijken als Escher' bevindt zich op de tweede etage van het paleis; geniet met je eigen ogen van de puzzels en beleef een van Eschers mysteries met je handen.

Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

6. Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

Ontdek de geschiedenis van de nazibezetting van Nederland in het Oranjehotel. Voor meer dan 250 gevangenen was dit hun eindbestemming: ze werden ter dood veroordeeld en geëxecuteerd door een vuurpeloton. Luister met behulp van de audiogids naar de indrukwekkende verhalen van de gevangenen, geïllustreerd met documenten en foto's, en verteld in interviews en audiofragmenten. Hoor ontroerende verhalen over onrecht, honger en onzekerheid, maar ook verhalen van hoop, solidariteit en geloof in vrijheid. Leer tijdens je bezoek over de geschiedenis van het gebouw en de opkomst van het verzet. Ontdek hoe het leven van gevangenen werkelijk was en leer meer over de ontwrichting van hun families en de gevolgen die dit had na de oorlog.

Den Haag: klassieke auto's in het Louwman Museum

7. Den Haag: klassieke auto's in het Louwman Museum

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als een van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elk automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur. De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dit doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.

Scheveningen: ticket LEGOLAND® Discovery Center

8. Scheveningen: ticket LEGOLAND® Discovery Center

Geniet van een leuk bezoek aan het LEGOLAND® Discovery Centre in Scheveningen. Ontdek de 7 verschillende zones van het park en maak een ritje door LEGO® city in de Fantasy Express. Reik naar de sterren in de 4D-bioscoop, bouw met de meisjes van LEGO Friends, en verken de LEGO® NINJAGO® Training Zone en train om een echte ninja te worden! Verken het DUPLO® Park en Pirateneiland en stop tussendoor voor een drankje en een hapje in het café. Wandel aan het einde van je bezoek door de LEGO Shop met exclusieve LEGO-sets en items. Zomerevenement: Piratenweken van 9 juli - 4 september 2022

Den Haag: fietstocht door de stad

9. Den Haag: fietstocht door de stad

Reizen op de fiets is de Nederlandse manier van doen en de fietsinfrastructuur van Den Haag behoort tot de beste ter wereld. Er is geen betere manier om de stad te ontdekken dan op de fiets met een humoristische gids. Terwijl je door de stad fietst, zal je gids je de plaatselijke schatten laten zien, van het historische centrum tot de natuurparken, en het strand en daarbuiten. Net voordat je moe wordt, brengt deze je terug naar de start voor een kop koffie en een debriefing. Wees klaar voor interactie, want je zult niet alleen actief deelnemen aan de tour door je benen te bewegen - we zullen je ook laten raden, passen en proeven. Onze gids zal je vertellen over de interessante historische figuren en architectuur van Den Haag, maar ook over wat er vandaag de dag hot en happening is. Na de koffiepauze als we klaar zijn, weet je precies waar je naartoe moet.

Den Haag: tour per RIB-speedboot bij Scheveningen

10. Den Haag: tour per RIB-speedboot bij Scheveningen

Voel een adrenalinestoot terwijl je het Scheveningse strand bewondert tijdens een RIB-speedboottocht met een hoog motorvermogen. Ervaar de rauwe kracht van 2 Yamaha 250-pk motoren. Reis met een veiligheidsvest en een lokale gids.  Maak kennis met je gids, trek jouw veiligheidsvest aan en vertrek naar de 9-meter lange boot. Luister naar een korte veiligheidsbriefing om ervoor te zorgen dat je je tijdens jouw tocht zeker voelt. Ga op een spannend avontuur. Steek het water over om de pier en het Grand Kurhaus te zien. Bewonder de boulevard met zijn stranden en bekijk alle schepen die in de haven aangemeerd liggen. In de zomer kun je zwemmen in de zee. Afhankelijk van de wensen van de passagiers, kan vol gas worden gegeven en kunnen snelheden tot 100 km per uur worden bereikt.  Maak foto's van de vuurtoren en Scheveningen vanaf de zee. Hou je vast terwijl je een paar scherpe bochten maakt. Keer terug naar jouw vertrekpunt aan het einde van jouw tour. 

Beschikbare activiteiten

67 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Den Haag

Welke topattracties zijn een must-see in Den Haag?

De topattracties in Den Haag zijn:

Overzicht activiteiten in Den Haag

Wil je alle activiteiten in Den Haag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Den Haag

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.097 beoordelingen

De dag met de kleinkinderen van 8 en 12 jaar oud in Legoland Discovery was erg geslaagd. De sfeer is ontspannen en alle kinderen en ook veel ouderen zijn in de weer met bouwen. Er is ruimte genoeg, steentjes genoeg (ook Duplo) leuke aankleding en leuke activiteiten ter afwisseling. Het is er schoon en erg aardig personeel. De dag vloog voor iedereen voorbij.

Ik ben echt enthousiast. Als je je tijd neemt om naar elke deel rustig te kijken zie je overal in elk aqarium iets anders bewegen maar wel echt je tijd nemen. Ik ben in Barcelona geweest en Scheveningen was echt 10 x leuker ! Veel liefde vanuit de medewerkers voor de dieren.

Het uitzicht op het oude Scheveningen op het Panorama is prachtig. De vergezichten zijn zo geschilderd alsof het echt is. Het geluid van de zee en de meeuwen kunnen wat mij betreft nog wat meer benadrukt worden alsmede de wind.

Samen met gids Mats zijn wij langs de Koninklijke en politieke highlights van Den Haag gefietst. We hebben een fantastische middag gehad.

Enthousiaste gids met veel kennis van de stad. Leuke route, zeker een aanrader!