Den Haag: toegangsticket tot de Mesdag collectie

Product ID: 65396

Vanaf € 9 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
90 minuten
Niet in de rij staan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Boekjes
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Bekijk de Barbizon collectie, de grootste en meest belangrijke van z'n soort buiten Frankrijk
  • Bewonder de exquisiete schilderijen en objets d'arts van Mesdags privécollectie
  • Leer meer over Hendrik Willem Mesdag en de kunst die hij maakte
  • Geniet van een drankje op het gras van het Mesdag museum
Overzicht
Ontdek het voormalige huis en studio van een prominente kunstenaar van de Haagse school met een toegangsticket tot het Mesdag museum in Den Haag. Bekijk meesterwerken en exquisiete artefacten, inclusief schilderijen, tekeningen, keramiek en meer.
Wat te verwachten
Bekijk meesterwerken van kunst in de Mesdag collectie in Den Haag en bewonder de privé collecties van Hendrik Willem Mesdag, een leidende kunstenaar van de Haagse school.

Vanaf 35 jaar oud wijdde Mesdag zich aan het schilderen. De voormalige zakenman was gespecialiseerd in zee schilderijen en zijn beroemde "Panorama van Scheveningen" kunnen bewonderd worden in de Zeestraat, dichtbij de Mesdag collectie. Zijn vrouw, Sientje Mesdag-van Houten was ook een kunstenaar, en schilderde voornamelijk stillevens en landschappen.

Het museum is gelegen in het voormalige huis en studio van de Mesdags, en heeft een breed scala aan schilderijen en objets d'art. Het is ook een plek voor tijdelijke tentoonstellingen. De Mesdags waren actief in het openbare leven, en speelden sleutelrollen in de Haagse kunstwereld. Hendrik was voorzitter van de kunstenaarsvereniging van de Pulchri Studio en organiseerde ook grootschalige groepstentoonstellingen. Sientje was ook actief in de Pulchri Studio en was medevoorzitter van Onze Club met vrouwelijke kunstenaars.

Vanaf 1886 assembleerden Hendrik en Sientje een eersteklas collectie schilderijen, tekeningen, keramiek en Japanse kunst. Binnen een jaar werd het zo veel dat Mesdag in 1887 een museum aan zijn huis bouwde. Het was alleen open op zondagmorgen, wanneer Mesdag zelf bezoekers rondleidde. Hij presenteerde zijn en Sientje's studio's voor een kijkje in hun wereld. Nu kun je in de voetsporen treden van die bezoekers, maar op je eigen tempo.
Inbegrepen
  • Toegang tot de Mesdag collectie (Mesdag museum)
Niet inbegrepen
  • Eten en drinken
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Mesdag Collection (Museum Mesdag), Laan van Meerdervoort 7-F, Den Haag. (Openen in Google Maps)

Vanaf € 9 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
Georganiseerd door

GetYourGuide Tours & Tickets GmbH

Product ID: 65396