Kies data

Den Haag Musea & tentoonstellingen

Den Haag Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Den Haag: entreeticket Mauritshuis

1. Den Haag: entreeticket Mauritshuis

Verwen jezelf als kunstliefhebber in het Mauritshuis, de thuisbasis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.Verken een van de meest iconische gebouwen in Den Haag, gelegen naast het Parlement. Als je uit de ramen kijkt, heb je uitzicht op de vijver.  Ontdek de compacte, maar wereldberoemde collectie van het museum. Bekijk meer dan 200 meesterwerken zoals Meisje met de parel van Vermeer, De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter, die permanent tentoongesteld worden. Waardeer de rijke verscheidenheid van de collectie, met genrestukken van Jan Steen, landschappen van Jacob van Ruisdael, stillevens van Adriaen Coorte en portretten van Rubens. Bewonder het historische maar intieme interieur van dit 17e-eeuwse monument, met zijn zijden wandbekleding, schitterende kroonluchters en monumentale beschilderde plafonds. Blijf zo lang als je wilt en bezoek het museum in je eigen tempo. Reken ongeveer 1,5 uur, wat de gemiddelde bezoekduur is. Bezoek het restaurant en café of koop wat souvenirs. 

Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

2. Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtour met een bezoek aan Rotterdam en de oude haven met zijn charmante gele huizen. Maak een riviercruise, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige riviercruise van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Ga mee op een stadstour door Den Haag, waar je het Binnenhof zult zien, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam bezoek je ook nog Madurodam.

Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

3. Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

Ontdek de geschiedenis van de nazibezetting van Nederland in het Oranjehotel. Voor meer dan 250 gevangenen was dit hun eindbestemming: ze werden ter dood veroordeeld en geëxecuteerd door een vuurpeloton. Luister met behulp van de audiogids naar de indrukwekkende verhalen van de gevangenen, geïllustreerd met documenten en foto's, en verteld in interviews en audiofragmenten. Hoor ontroerende verhalen over onrecht, honger en onzekerheid, maar ook verhalen van hoop, solidariteit en geloof in vrijheid. Leer tijdens je bezoek over de geschiedenis van het gebouw en de opkomst van het verzet. Ontdek hoe het leven van gevangenen werkelijk was en leer meer over de ontwrichting van hun families en de gevolgen die dit had na de oorlog.

Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

4. Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

Geniet van toegang tot Escher in Het Paleis met korting; een permanente tentoonstelling die gewijd is aan het werk van de wereldberoemde artiest M.C. Escher, wiens kunst vele miljoenen mensen verrast heeft. De collectie bevindt zich in het voormalige winterpaleis van koningin Emma en is het enige publieke gebouw in Den Haag waar de originele koninklijke ambience goed bewaard is gebleven. Bekijk bijna alle werken van deze beroemde kunstenaar van Nederlandse bodem, inclusief de 7 meter lange Metamorphosis III, een grote houtsnede die op een ongewone manier tentoongesteld wordt. Beleef Eschers ongewone manier van het combineren van tijd en ruimte als een organische eenheid. Escher verbaast, en zowel jong als oud is gek op zijn werk. De tentoonstelling is inclusief de bekende 'onmogelijke' prints zoals 'Dag en nacht', waar het Nederlandse landschap overgaat in een zwerm vogels en het bekende 'Klimmen en dalen', waar rijen mensen trappen op en af gaan. De tentoonstelling 'Kijken als Escher' bevindt zich op de tweede etage van het paleis; geniet met je eigen ogen van de puzzels en beleef een van Eschers mysteries met je handen.

Den Haag: klassieke auto's in het Louwman Museum

5. Den Haag: klassieke auto's in het Louwman Museum

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als een van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elk automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur. De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dit doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.

Den Haag: Mall of The Netherlands Youseum Entreeticket

6. Den Haag: Mall of The Netherlands Youseum Entreeticket

Ontdek Youseum - een sociale media-ervaring vol met kleurrijke kamers, allemaal ontworpen om jou deel uit te laten maken van het kunstwerk. Bij Youseum word je meegenomen op een rondleiding om meer dan 20 interactieve en leuke kamers te ontdekken die je uitnodigen om plezier te hebben en creatief te zijn, terwijl je nadenkt over de wereld om je heen. Bij Youseum ben jij de artiest, het kunstwerk en de criticus. Dus poseer en maak de meest onvergetelijke foto's tijdens een rondleiding door 20 unieke samengestelde kamers terwijl je de wereld van sociale media ontdekt. Gelegen in de Westfield Mall of the Netherlands, geniet je van een pauze van het winkelen: spring in de grootste ballenbak van Nederland, luister naar pratende bomen, verken een nieuwe wereld in de Space Room of koester je wereld in de WWF-kamer. De meeslepende ervaring biedt meerdere achtergronden voor verbluffende inhoud en de mogelijkheid om heel veel interactief plezier te hebben.

Den Haag: entreeticket Kunstmuseum

7. Den Haag: entreeticket Kunstmuseum

Bezoek een onmisbare plek voor kunstliefhebbers in Den Haag met dit entreeticket voor het Kunstmuseum. Geniet van zijn toonaangevende collectie moderne en hedendaagse kunst, mode en decoratieve kunst.  Je kunt hier tot wel 160.000 kunstwerken bekijken, waarmee het Kunstmuseum een van de grootste kunstmusea van Europa is. Bewonder werken van grootheden als Monet, Picasso, Kandinsky, Sol Lewitt, Francis Bacon en Louise Bourgeois. Het museum is ook het internationale thuis van het werk van Piet Mondriaan, aangezien de collectie wel 300 werken van de beroemde Nederlandse kunstenaar bevat. Dit is het enige museum waar het leven en de ontwikkeling van Mondriaan richting abstracte kunst zich voor je ontvouwt. De kers op de taart is de indrukwekkende architectuur van het gebouw waar de collectie in gehuisvest is, namelijk een artdeco-ontwerp van H.P. Berlage. Let op hoe het daglicht de intieme galerijen, gangen en hal verlicht, wat voor bezoekers een bezoek extra aantrekkelijk maakt.

Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

8. Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

Je excursie begint in Amsterdam. Je gaat aan boord van de bus en rijdt naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om zijn architectuur en de commerciële haven. Na een korte rondleiding door de stad ga je naar Spido. Hier ga je op een boottocht van 1 uur en 15 minuten. Dat is de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Je zult de imposante skyline van Rotterdam zien, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding door de stad, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt.  De volgende halte is de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de mooie grachten in het historische centrum te verkennen. Delft ligt vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Je bezoekt ook De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw.  Daarna ga je voor een stadsrondleiding naar Den Haag. De Nederlandse regering en het Koningshuis zijn hier gevestigd, en het is de derde grootste stad van het land. Den Haag is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vind je ook het Vredespaleis, enkele Koninklijke gebouwen, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), en het Binnenhof (waar het Nederlandse Parlement zetelt).  Voordat je teruggaat naar Amsterdam ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden, de hogesnelheidslijn Thalys, de Erasmusbrug en windmolens op een schaal van 1:25. In de late namiddag word je terug naar Amsterdam gebracht.

Den Haag: entreeticket voor Panorama Mesdag

9. Den Haag: entreeticket voor Panorama Mesdag

Ontdek de magische illusie van het panorama van Hendrik Willem Mesdag, het grootste cilindervormige panoramaschilderij van Europa.  Kijk 360 graden om je heen en ervaar de optische illusie van dit panorama van Scheveningen uit 1881. Beleef een uitzicht dat nooit hetzelfde is: de lichtinval is magnifiek en verandert van moment tot moment.  Het vergezicht van de zee en de duinen van Scheveningen werd natuurlijk geschilderd door H.W. Mesdag. Panorama Mesdag is een uniek cultureel-historisch monument. Ontdek Scheveningen zoals het in 1881 was. De artistieke weergave van het pittoreske vissersdorpje uit de 19e eeuw, het opkomende kosmopolitische strandleven en het steeds sneller uitbreidende Den Haag is een feest voor de zintuigen.

Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

10. Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

Geniet van het prachtige landschap vanuit het comfort van een luxe minibus. Je wordt opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam en in ongeveer 75 minuten naar Kinderdijk gereden. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap terwijl je naar het UNESCO-werelderfgoed gaat. Bezoek een werkende windmolen van binnenuit, bekijk de film over het gebied en leer meer over de geschiedenis van dit UNESCO-werelderfgoed. Na een bezoek van 90 minuten stapt u weer in de minibus en rijdt u verder naar Den Haag. Deze bruisende stad is de thuisbasis van enkele van Europa's belangrijkste politieke instellingen, waaronder de Nederlandse regeringszetel en de koninklijke familie. Het is ook de thuisbasis van tal van ambassades en internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en verschillende koninklijke paleizen. Begin je avontuur in Den Haag, waar je een stadstour per minibus maakt. Je ziet alle hoogtepunten en er wordt een lunchstop gemaakt (op eigen kosten) voordat je geniet van een inbegrepen bezoek aan een van de drie culturele hoogtepunten van Den Haag. Ontdek het Mauritshuis, de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. In dit museum vind je meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en afbeeldingen van Rembrandt van Rijn. Geniet van een inbegrepen audiotour van Escher in Het Paleis. Dit voormalig koninklijk winterpaleis herbergt nu ruim 120 prenten van de beroemde MC Escher. Door de manier waarop hij speelde met perspectief, ruimte en realiteit, blijft hij tot op de dag van vandaag fascineren. Wat maakt het kleine land Nederland zo groot? Ontdek dit en meer bij Madurodam. De kleinste stad ter wereld zit vol met prachtige miniaturen, speelse activiteiten en geweldige attracties voor kinderen en volwassenen om te ontdekken wat ons zo uniek maakt.

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Privétours
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Den Haag

Welke topattracties zijn een must-see in Den Haag?

De topattracties in Den Haag zijn:

Overzicht activiteiten in Den Haag

Wil je alle activiteiten in Den Haag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Den Haag

Ben nu 67, Kom al bij Panorama Mesdag vanaf mijn 10e jaar. Iedere keer is het weer geweldig om daar vrienden , Familie of bekenden mee naar toe te nemen en heel prettig om te zien hoe die mensen daar heel verbaast kijken naar dit prachtige 140 jaar oude beeld van de omgeving van Scheveningen en Den Haag.

Geweldige tour en geweldige gids Pedro. Veel gevoel voor humor en zeer relevante uitleg zonder iets te verliezen als je van het Engels naar het Spaans gaat!! sterk aanbevolen

Indrukwekkende verhalen en super vriendelijk personeel. Ideale combinatie voor een uitje!

Indrukwekkend en mooi neergezet, benaderd de sfeer van die periode.

Mooi museum op een goede locatie vlakbij t treinstation