Datums kiezen

Den Haag
Musea & tentoonstellingen

Musea & tentoonstellingen
20 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Den Haag Musea & tentoonstellingen: onze aanbevelingen

Den Haag: Mauritshuis Entree Ticket

1. Den Haag: Mauritshuis Entree Ticket

Verwen de kunstliefhebber in je in het Mauritshuis, waar het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw te zien is. Verken een van de meest iconische gebouwen van Den Haag, gelegen naast het parlement. Kijk uit de ramen voor een uitzicht op de vijver. Ontdek de compacte maar wereldberoemde collectie van het kunstmuseum. Bekijk meer dan 200 meesterwerken, zoals "De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp" van Rembrandt, "De Goudvink" van Fabritius en "De Stier" van Potter, die permanent worden tentoongesteld. Geniet van de rijke verscheidenheid van de collectie, met genreschilderijen van Jan Steen, landschappen van Jacob van Ruisdael, stillevens van Adriaen Coorte en portretten van Rubens. Bewonder het historische maar intieme interieur van het 17e-eeuwse monument, met zijn zijden wandbekleding, fonkelende kroonluchters en monumentale beschilderde plafonds. Blijf zo lang als je wilt en bezoek het museum in je eigen tempo. Reken op ongeveer 1,5 uur, dat is de gemiddelde duur van een bezoek. Bezoek het restaurant en de koffieshop, koop wat souvenirs of bezoek de tijdelijke tentoonstelling. Van 16 februari - 9 juni wordt onze Lachende Jongen uitgeleend aan het Rijksmuseum voor de Frans Hals tentoonstelling. Frans Hals is een van de beroemdste en opmerkelijkste schilders van de Nederlandse 17e eeuw. Al zijn schilderijen laten zien dat Hals als geen ander kleur en brede penseelstreken kon gebruiken om zijn schilderijen 'tot leven te brengen'. Ook al is onze populairste Hals er niet, er zijn nog vier andere prachtige schilderijen van hem die je in het Mauritshuis kunt bezoeken. Van 6 februari - 20 mei 2024 laat Roelant Savery's Wondrous World, met meer dan 40 schilderijen en tekeningen, waaronder bruiklenen uit musea in binnen- en buitenland, bezoekers kennismaken met deze zeer veelzijdige kunstenaar. Hij was een pionier op vele gebieden en introduceerde verschillende nieuwe thema's in de Nederlandse schilderkunst. Hij maakte het eerste bloemstilleven in Nederland en was de belangrijkste schilder van de legendarische (uitgestorven) dodo. Hij was ook de eerste kunstenaar die de straat op ging om gewone mensen te tekenen. Zijn geschilderde landschappen zijn vaak sprookjesachtig, met oude ruïnes en prachtige vergezichten. En zijn dierenschilderijen omvatten zoveel soorten dat het een understatement zou zijn om ze als 'druk' te omschrijven.

Den Haag: hop-on, hop-off toeristische tram

2. Den Haag: hop-on, hop-off toeristische tram

Bekijk de hoogtepunten van Den Haag met een hele dag toegang tot de Hop-on Hop-off tram. Stap zoveel in en uit als je wilt en stop bij de Parlementsgebouwen, het Vredespaleis, het strand van Scheveningen en nog veel meer. Je kunt je reis beginnen bij een van de 16 tramhaltes van de Hop-on Hop-off tram: - Halte 1 (pluscode 38H5+5H Den Haag): Gravenstraat (10:15 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:45 uur) - Halte 2 (plus code 38H7+5Q Den Haag): Centrum (10:18 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:48 uur) - Halte 3 (plus code 38JF+87 Den Haag): Centraal Station (10:23 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:53 uur) - Halte 4 (plus code 38M8+FWQ Den Haag): Malieveld (10:25 AM, daarna elke 30 minuten tot 16:55 PM) - Halte 5 (plus code 37XX+PX Den Haag): Madurodam (10:30 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:00 PM) - Halte 6 (plus code 474Q+WR Den Haag): Nieuwe Duinweg (10:33 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:03 PM) - Halte 7 (plus code 477M+7C Den Haag): Kurhaus (10:35 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:05 PM) - Halte 8 (plus code 478Q+M7 Den Haag): Zwarte Pad (10:41 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:11 PM) - Halte 9 (plus code 473G+JP Den Haag): Keizerstraat (10:47 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:17 PM) - Halte 10 (plus code 37WC+JJ Den Haag): Statenlaan (10:51 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:21 PM: laatste tram eindigt in centrum) - Halte 11 (pluscode 37VG+46 Den Haag): Frederik Hendriklaan (10:53 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:23 PM: laatste tram eindigt in centrum) - Halte 12 (pluscode 37WP+67 Den Haag): World Forum / Johan de Wittlaan (10:55 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:25 uur: laatste tram stopt in centrum) - Halte 13 (pluscode 37PX+VF Den Haag): Vredespaleis / Vredespaleis (10:59 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:29 PM: laatste tram eindigt in centrum) - Halte 14 (pluscode 38M4+VG Den Haag): Mauritskade (11:02 AM, daarna elke 30 minuten tot 17:32 PM: laatste tram eindigt in centrum) - Halte 15 (pluscode 38J5+5R Den Haag): Kneuterdijk (11:04 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:34 uur: laatste tram stopt in centrum) - Halte 16 (pluscode 38H5+33 Den Haag): Kerkplein (11:14 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:44 uur)

Den Haag: Stadsrondvaart

3. Den Haag: Stadsrondvaart

Bord aan boord van deze grachtenrondvaart voor een ontspannen en informatieve rondvaart door de grachten van Den Haag. Je gids laat je alle kanten van de stad zien, van chique tot bescheiden, zowel de arbeidersklasse als de hogere klasse van Den Haag. De boot is zeer comfortabel en je deskundige gids vertelt je alles wat je maar wilt weten over de stad. Tijdens deze rondvaart leer je meer over de geschiedenis van Den Haag en zie je de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief. Terwijl je door de grachten vaart, kun je vele bezienswaardigheden van deze internationale stad van Vrede en Recht bekijken. Houd er rekening mee dat niet alle grachtenrondvaarten in het Engels worden gegeven. De gids spreekt 1 taal per rondleiding. Hand-outs zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Houd er ook rekening mee dat dit jaar vanwege werkzaamheden op en rond de route een andere route wordt gebruikt. We bieden je een leuk en informatief alternatief.

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

4. Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtocht met een bezoek aan Rotterdam en de Oude Haven met zijn charmante gele huizen. Maak een boottocht over de rivier, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige boottocht over de rivier van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Maak een stadstour door Den Haag met de bus, waar je de prachtige parlementsgebouwen, het werkpaleis van de Nederlandse koning en het Vredespaleis zult zien. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam breng je ook nog een bezoekje aan Madurodam.

Den Haag: Madurodam Miniatuur Park Entree Ticket

5. Den Haag: Madurodam Miniatuur Park Entree Ticket

Madurodam is een must-see als je Nederland bezoekt. Deze prachtige miniatuurstad is de trekpleister nummer 1 van Den Haag. In dit gezinsvriendelijke themapark ontdek je de hoogtepunten en het erfgoed van Nederland in Madurodam via onze indoor experiences, bijzondere verhalen, honderden miniaturen en volop interactieve activiteiten. Ervaar de iconen van Nederland Madurodam beschikt over 338 miniaturen, 21 interactieve installaties en 6 indoor-ervaringen. Verken Klein Amsterdam, leer over het Nederlandse waterbeheer, stap in de schoenen van een wereldberoemde DJ, neem een kijkje in het Parlementsgebouw in Den Haag of ervaar een bruisende Nederlandse kaasmarkt. Alles in onze miniatuurwereld is verkleind tot 1:25, inclusief de mensen, windmolens, treinen, auto's en boten, die allemaal tot leven komen terwijl ze zich verplaatsen Ontdek onze indoor ervaringen Leer meer over typisch Nederlandse en beroemde verhalen via multi-zintuiglijke ervaringen binnenshuis. Wees getuige van de ongelooflijke prestatie om water in land te veranderen, zwaai aan de parel van Vermeer, stap aan boord van een Dakota-vliegtuig voor een spannende reis en ontdek het verhaal van Nieuw Amsterdam. Je ontdekt Nederland als nooit tevoren. Onze nieuwste attractie Beleef de tijd van je leven in de wereld van de Hollandse Meesters: bewonder de kunst van de grootmeesters, en beleef het ook! Ontrafel de geheimen van de mysterieuze Vermeer, word onderdeel van Rembrandts De Nachtwacht en stap in de ritmische rechthoeken van Mondriaan. Bij de Hollandse Meesters komt kunst tot leven. Dompel jezelf onder in de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Johannes Vermeer, Judith Leyster en Rembrandt van Rijn. Er wacht je een palet aan avonturen - het is een echte must! * Sinds 1952 * Nummer 1 trekpleister van Den Haag * Slechts 40 minuten verwijderd van Amsterdam Schiphol Airport * 6 indoor-ervaringen * Schilderachtige schoonheid * De Nederlandse cultuur en erfgoed * Familie vriendelijk * 365 dagen per jaar geopend * Restaurants * Winkel met Nederlandse souvenirs zoals; klompen, tulpen & meer

Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

6. Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

Ontdek de geschiedenis van de nazibezetting van Nederland in het Oranjehotel. Voor meer dan 250 gevangenen was dit hun eindbestemming: ze werden ter dood veroordeeld en geëxecuteerd door een vuurpeloton. Luister met behulp van de audiogids naar de indrukwekkende verhalen van de gevangenen, geïllustreerd met documenten en foto's, en verteld in interviews en audiofragmenten. Hoor ontroerende verhalen over onrecht, honger en onzekerheid, maar ook verhalen van hoop, solidariteit en geloof in vrijheid. Leer tijdens je bezoek over de geschiedenis van het gebouw en de opkomst van het verzet. Ontdek hoe het leven van gevangenen werkelijk was en leer meer over de ontwrichting van hun families en de gevolgen die dit had na de oorlog.

Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

7. Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

Geniet van toegang tot Escher in Het Paleis met korting; een permanente tentoonstelling die gewijd is aan het werk van de wereldberoemde artiest M.C. Escher, wiens kunst vele miljoenen mensen verrast heeft. De collectie bevindt zich in het voormalige winterpaleis van koningin Emma en is het enige publieke gebouw in Den Haag waar de originele koninklijke ambience goed bewaard is gebleven. Bekijk bijna alle werken van deze beroemde kunstenaar van Nederlandse bodem, inclusief de 7 meter lange Metamorphosis III, een grote houtsnede die op een ongewone manier tentoongesteld wordt. Beleef Eschers ongewone manier van het combineren van tijd en ruimte als een organische eenheid. Escher verbaast, en zowel jong als oud is gek op zijn werk. De tentoonstelling is inclusief de bekende 'onmogelijke' prints zoals 'Dag en nacht', waar het Nederlandse landschap overgaat in een zwerm vogels en het bekende 'Klimmen en dalen', waar rijen mensen trappen op en af gaan. De tentoonstelling 'Kijken als Escher' bevindt zich op de tweede etage van het paleis; geniet met je eigen ogen van de puzzels en beleef een van Eschers mysteries met je handen.

Den Haag: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en rondleiding

8. Den Haag: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Den Haag in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens die u bij het boeken heeft ontvangen), gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Den Haag te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de historierijke stad Den Haag bezoekt u eerst de prachtige Escher in Het Paleis. Dan het unieke Haags Historisch Museum en dan het onvervangbare Mauritshuis. Deze prachtige route gaat verder naar het Plein. Als vijfde halte vind je het Binnenhof. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je het interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Paleis Noordeinde mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook de Koninklijke Stallen. De voorlaatste bestemming is de benijdenswaardige World Peace Flame. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Vredespaleis.

Scheveningen: entreeticket Sea Life

9. Scheveningen: entreeticket Sea Life

Maak een fascinerende reis door 15 themazones, van onze Nederlandse rivieren naar de diepte van de oceaan. Kom oog in oog te staan met fantastische zeepaardjes, roggen, haaien en honderden tropische vissen. Ontmoet de speelse otter Max en de pinguïns. Kom kijken bij een van de diervoedersessies.

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

10. Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

De excursie begint in Amsterdam. Hier stap je aan boord van de bus en vertrek je naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland en staat bekend om zijn architectuur en de handelshaven. Bewonder de imposante skyline van Rotterdam, de hypermoderne architectuur en de havens, scheepswerven en dokken. Na de rondvaart door de haven vervolg je de tour door de stad en maak je een stop bij de beroemde Markthal en de Kubuswoningen.  Ga vervolgens naar het pittoreske Delft, de geboorteplaats en laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) en ontdek het door grachten bezaaide historische stadscentrum van Delft. Delft staat vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts Blauw aardewerk, sinds de 17e eeuw het meest begeerde porselein.  Ga vervolgens naar Den Haag voor een stadstour. Behalve de zetel van de Nederlandse regering is Den Haag ook de woonplaats van de Nederlandse koninklijke familie en de op twee na grootste stad van het land. Bezoek Den Haag, waar de meeste buitenlandse ambassades in Nederland gevestigd zijn, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Pauzeer en maak foto's bij het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol) en het Binnenhof (de ontmoetingsplaats van de Nederlandse regering). Kies ten slotte voor een schilderachtige rondvaart in Amsterdam en bekijk een aantal van de topattracties van de stad, waaronder grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, de Westerkerk en het Anne Frank Huis.

Echte mustsees

Den Haag

Den Haag

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Den Haag

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Den Haag?

Andere activiteiten in Den Haag

Wil je alle activiteiten in Den Haag bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Den Haag

Bevredigend. Al jaren wilde ik het puttertje zien. Na het lezen van het boek van Donna Tart en het zien van de film. Vermeer en Rembrandt waren mooie bonussen. Net als de rest!

Indrukwekkend hoe je werd meegenomen door de verhalen en de sfeer van de gevangenis, wij werden er sprakeloos van! Zeker een aanrader!

Zo ontzettend indrukwekkend ! Prachtig vormgegeven met duidelijke audio. Ons bezoek zal lang blijven hangen !

indrukwekkend en realistisch - veel informatie en geschiedenis d.m.v. audiotour, film en tekst

Mooi, ingetogen Veel zelf met audio. Heel goed Chris is top! En Frans ook! Geweldige mensen