Belevingen in
Den Oever

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Den Oever

Den Oever: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amsterdam: daguitstap Giethoorn & Afsluitdijk

1. Vanuit Amsterdam: daguitstap Giethoorn & Afsluitdijk

In Amsterdam stap je in een comfortabele bus en rijd je 1,5 uur lang door het Nederlandse landschap richting Giethoorn, een plaatsje in Overijssel. In Giethoorn zijn auto's nagenoeg verboden, en het stadje is rijk aan waterwegen. Zie hoe de mensen hier leven op het water en ontdek het traditionele dorp te voet en per boot. In Giethoorn zie je allerlei soorten boten door de grachten varen, van gondels tot punters. Maak een rondvaart van 1 uur en vaar langs indrukwekkend gerestaureerde boerderijen. Je hebt vrije tijd om ergens te lunchen en zelf op verkenning te gaan - de gids staat klaar om je tips te geven over de omgeving. Via de Afsluitdijk keer je terug naar Amsterdam. De Afsluitdijk van 32 kilometer verbindt Friesland aan Noord-Holland en werd oorspronkelijk gebouwd om de Zuiderzee binnen de perken te houden. Bij de tour is een ticket voor een rondvaart in Amsterdam ter waarde van 16 EUR inbegrepen. Maak vanuit Amsterdam een trip naar het bijzondere plaatsje Giethoorn, ook wel het Venetië van Nederland genoemd.

Van Amsterdam: 4 Provincies Hoogtepunten Van Tour

2. Van Amsterdam: 4 Provincies Hoogtepunten Van Tour

Ontdek beroemde Nederlandse bezienswaardigheden en minder bekende maar even indrukwekkende locaties tijdens een bustour vanuit Amsterdam. Van iconische windmolens tot lange stukken waterdijken en meer, er is voor elk wat wils op deze tour. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van al deze locaties vanuit je gelicentieerde gids. Ga eerst naar de Zaanse Schans, waar iconische windmolens perfect langs de gladde rivier staan opgesteld. Geniet met je vroege voorsprong van dit onvergetelijke uitzicht op de meest ongerepte manier voordat andere toeristen arriveren. Bekijk vervolgens de 32 kilometer lange Afsluitdijk. Deze waterkering is het meest indrukwekkende voorbeeld van Nederlands waterbeheer en verbindt de provincies Noord-Holland en Friesland. Bewonder het uitzicht op de Waddenzee aan de ene kant van de dijk en het IJsselmeer aan de andere kant. Ga vervolgens naar Sloten, de kleinste van de 11 legendarische Friese steden. Loop langs het kanaal met zijn charmante huizen en gevels. Ga verder naar het schilderachtige vissersdorpje Urk. Maak een wandeling naar de karakteristieke witte vuurtoren en het kerkje aan zee, het oudste gebouw van het dorp. Zie ten slotte de versterkte Hanzestad Elburg. Ga terug naar de middeleeuwen en bewonder de smalle steegjes en overwoekerde stadsmuren.

Veelgestelde vragen over Den Oever

Welke topattracties zijn een must-see in Den Oever?

De topattracties in Den Oever zijn:

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Den Oever?

De beste dingen om te doen in Den Oever zijn:

Sitemap Den Oever

Wil je alle activiteiten in Den Oever ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Den Oever

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 314 beoordelingen

Giethoorn is de leukste plek en zou het bezoek aanraden, maar in maart waren de meeste winkels gesloten, wat een beetje teleurstellend was, maar ik begrijp waarom. De boottocht rond Giethoorn was zeer informatief en mooi en we hadden net genoeg vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Ik was echter een beetje onder de indruk van de omsluitende dijk en zou voor de prijs een rondleiding naar Giethorn voldoende aanbevelen

Over plaats gesproken, het was een erg mooie en schilderachtige plek, een plek die je zeker moet bezoeken in de buurt van Amsterdam; hoewel er niet veel te doen is, zijn een paar uur voldoende, maar je kunt het niet missen. Qua rondreis was het een hele mooie reis, mooi georganiseerd en onderhouden. Onze gids Eric was erg aardig en grappig, we hebben echt een geweldige tijd gehad tijdens de reis. Zou deze tour aanbevelen?

Vond de tour leuk - maar de gidstaal was Engels, Spaans en Duits. Er waren maar weinig Spaanse toeristen die luid bleven praten en niet naar de gids luisterden. Ze waren oud en we konden de gids niet goed horen. Maar de gids Ian was aardig?

Goed georganiseerd, wat aan de dure kant.

Goed georganiseerd, wat aan de dure kant. Is bus reis en rondvaart. Hebben een 8 uur durende vaart gemaakt met koffie, lunch en koud bufet inbegrepen voor de helft van deze Giethoorn trip.