Departement Sololá
Tours

Tours
64 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Departement Sololá Tours: onze aanbevelingen

Vanuit Panajachel: Atitlan meer tour per boot met gids

Vanuit Panajachel: Atitlan meer tour per boot met gids

Vaar over het meer van Atitlan en bezoek de dorpen van San Juan La Laguna tijdens deze gedeelde sightseeingtour van een hele dag. Het meer van Atitlan, omringd door 3 vulkanen op de zuidelijke flank, is het diepste meer van Midden-Amerika. Vertrekkend vanuit Panajachel, bij de toegangspoort tot het meer, neemt je privégids je mee op een schilderachtige gedeelde boottocht voordat je enkele lokale textielgemeenschappen en de Maya-dorpen van San Juan La Laguna gaat verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht op de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro, terwijl je zelf ervaart waarom het gebied zo'n Mekka werd voor beatniks en Boheemse schrijvers zoals Aldous Huxley. Vang de geur van koffieplantages op en probeer dan wat versgemalen koffie. Hier kun je jezelf onderdompelen in de relaxte sfeer van de Tz'utujil Maya's en de lawaaierige wijzerplaat van het moderne leven op nul zetten.

Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

Het is ongeveer 5 uur lopen naar het basiskamp, onderweg zijn er verschillende stops voor rust, drinken en eten. Er is een optie om de vulkaan FUEGO te bewandelen op de eerste dag met een extra wandeling van 03 uur heen en terug, mensen die dit willen moeten dit bevestigen met de groepsgids om genoteerd te worden, de extra prijs voor de Fuego vulkaanwandeling is Q200 per persoon. Dag 01: 9.00 uur Opstappen bij je hotel of aangegeven adres 9.30 uur Vertrek uit La Antigua Guatemala Uitrusting controleren en maaltijd bezorgen 10.30 uur Aankomst in het dorp La Soledad 11.00 uur start van de wandeling 13.00 uur Lunch 16.00 uur Aankomst bij een kamp 19.00 uur Diner Dag 2: 4.00 uur Start van de beklimming van de top van Acatenango 5.45 uur Aankomst op de top van Acatenango Zonsopgang op de top Afdaling van de top 7.30 uur Ontbijt in het kamp teambespreking 8:30 uur Begin van de afdaling 11:30 Aankomst in La Soledad Village 12:30 Aankomst in Antigua Guatemala

Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Antigua Guatemala: Gedeelde enkele reis naar Panajachel

Antigua Guatemala: Gedeelde enkele reis naar Panajachel

Geniet van een magische reis van Antigua naar Panajachel zonder je zorgen te maken over vervoer. Geniet van de flexibiliteit van het kiezen van je ophaalservice, tussen de meeste hotels in Antigua Guatemala. Kies je gewenste vertrektijd uit vier beschikbare vertrektijden. Ongeveer 3 uur na het ophalen zetten we je af bij het Atitrans kantoor in Avenida Santander, waar je een taxi kunt nemen of naar veel plaatsen kunt lopen. Vanaf dat punt is Panajachel en de hele omgeving voor jou om te ontdekken! We moedigen je aan om elk uitzichtpunt dat je tegenkomt te bezoeken, want ze bieden allemaal een ongelofelijk mooi uitzicht. Je kunt ook per boot naar elke stad in de buurt gaan, waar je veel verschillende activiteiten kunt doen! Wij garanderen een stressvrije reis door Guatemala. Je kunt ontspannen in onze comfortabele shuttle, uitgerust met alle basisvoorzieningen (inclusief airco), op een veilige en budgetvriendelijke ervaring. Mis deze kans niet, boek nu voor een geweldige ervaring!

Vanuit Antigua: Atitlan meer rondvaart dagvullende tour

Vanuit Antigua: Atitlan meer rondvaart dagvullende tour

Nadat je bent opgehaald door je lokale chauffeur uit Antigua, ga je op weg naar Panajachel Lake Atitlan en maak je een boottocht over het vredige water. Luister terwijl je tweetalige gids feiten deelt over het leven in de Guatemalteekse Hooglanden en bezoek de dorpen San Juan La Laguna en Santiago Atitlan. Na al deze ervaringen keer je terug naar Panajachel om in het busje te stappen en terug te keren naar Antigua. Leer meer over de lokale Mayacultuur in deze traditionele gemeenschappen en over de voordelen die de textiel- en koffieteelt opleveren voor deze vredige regio van Guatemala. Terwijl je in San Juan La Laguna bent, kun je genieten van een workshop verven, chocolade verwerken en vervolgens het uitzicht bewonderen op de 3 majestueuze vulkanen in de buurt: Atitlan, Toliman en San Pedro.

Panajachel: enkele reis Gedeeld vervoer naar Antigua

Panajachel: enkele reis Gedeeld vervoer naar Antigua

Geniet van je reis van Panajachel naar Antigua zonder je zorgen te maken over vervoer. We halen je op je gewenste vertrektijd op tussen vier verschillende schema's: 5 uur 's ochtends, 9 uur 's ochtends, 12 uur 's middags en 4 uur 's middags. Deze gedeelde service geeft je de flexibiliteit om zelf je ophaalservice in Panajachel te kiezen. Als je in nabijgelegen steden zoals San Pedro, San Marcos of San Juan bent en met de boot aankomt, kunnen we je in de buurt van de kade in Panajachel ophaalservice aanbieden. Je kunt dan genieten van een ontspannen tocht van het prachtige meer naar de ongelooflijke koloniale stad Antigua. We zetten je af bij je accommodatie of op een locatie in het centrum van je keuze. Ontspan in onze voertuigen met airconditioning voor een veilige, comfortabele en budgetvriendelijke ervaring. Reserveer nu je vervoer voor een bijzondere ervaring!

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Dit is een echte onderdompeling in de Maya-cultuur en je zult de levensstijl van de Maya-bevolking zien. Zie hoe oude technologie wordt gebruikt voor de textielproductie terwijl je drie Maya-dorpen rond het meer van Atitlan bezoekt. Het vertrek is vanuit Antigua, met een rit van 2,5 uur naar Panajachel (Lake Atitlán). Bezoek vervolgens San Juan la Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan en keer aan het einde terug naar Panajachel. Dit is een rondvaart rond het meer van Atitlan, en er is een stop van een uur in elke stad. Bewonder het kleurrijke stadje San Juan. Bezoek de attracties in de hoofdstraten, zoals galerieën en vrouwenhokken, en wees getuige van een demonstratie van chocolade- en koffieproductie. Verken vervolgens San Pedro. Een klein stadje bevolkt door Maya Tzutujil. Ontdek de interessante bezienswaardigheden en leer er meer over de lokale cultuur. Maak ten slotte een stop in Santiago Atitlán, waar u een bezoek kunt brengen aan een godheid die wordt vereerd door de lokale bevolking en bezoekers. De marktdag is erg kleurrijk en u kunt een bezoek brengen aan de parochiekerk Santiago Apóstol, gebouwd in de koloniale tijd in renaissancestijl.

Lake Atitlan Villages Tour

Lake Atitlan Villages Tour

Op onze verbazingwekkende Lake Atitlan Villages Tour hebben we plezier en opwinding toegevoegd aan de schoonheid en culturele ervaringen die het meer te bieden heeft. We vertrekken vanuit ons kantoor in Panajachel naar het kleurrijke dorp Santa Catarina Palopo. In dit dorp kunnen we het plaatselijke weefwerk, de dekens, nahuales en andere goederen die door de plaatselijke bevolking worden gemaakt en verkocht bekijken en leren kennen. Op de plaza van dit dorp bezoeken we een lokaal koffiehuis waar je je eigen koffie kunt malen en de lokaal verbouwde bonen kunt proeven. Eenmaal in Santa Catarina stappen we weer op onze ATV's en rijden we nog een paar kilometer door tot we in het dorp San Antonio Palopo aankomen. Eenmaal in San Antonio parkeren we bij de plaatselijke pier en lopen we naar de plaatselijke keramiekfabriek waar we een bezoek brengen en leren over het proces om al deze ongelooflijke goederen te maken. We bezoeken ook een plaatselijke chocoladefabriek in San Antonio waar we leren over het proces om van cacao een eindproduct te maken en ook wat chocolade kunnen proeven. Als we klaar zijn in San Antonio gaan we terug naar ons kantoor in Panajachel voor een drankje.

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Je excursie van 10 uur begint met een rit naar de westelijke hooglanden van Guatemala. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Wanneer je aankomt op de Chichicastenango-markt, begin je aan je wandeltocht. De markt ligt in het centrum van de stad en is het hart van het commerciële leven voor maxeños, de inboorlingen van Chichicastenango. Elke donderdag en zondag trekken kooplieden naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bewonder het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoekt u ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de basis van een pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en de invloeden van de Maya's en Latino's zijn duidelijk zichtbaar in zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. Na het verkennen van de markt geniet je van een heerlijke lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Vervolgens ga je verder naar de stad Panajachel, gelegen aan de rand van het meer van Atitlan. Maak een wandeling langs Santander Street en geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. De vulkanen Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen een natuurlijk kader voor het meer. Het meer van Atitlan heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Breng een dag door op het meer van Atitlán, het diepste meer in Midden-Amerika, tijdens een dagexcursie vanuit Guatemala-Stad. Geniet van een cruise over het water en bezoek nabijgelegen dorpen. Vertrek 's ochtends vanuit Guatemala-Stad en reis naar Panajachel. Neem dan een openbare boot over Atitlán en bezoek Santiago Atitlán, waar je meer te weten komt over de plaatselijke heilige; Maximon. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp terwijl je de traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl ervaart. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-steden houden de ceremonies en rituelen van de traditie in stand - de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Je krijgt dan vrije tijd voor de lunch, waarna je via Antigua Guatemala wordt teruggebracht naar Guatemala-Stad.

Departement Sololá

Departement Sololá

Departement Sololá Tours: onze aanbevelingen

Vanuit Panajachel: Atitlan meer tour per boot met gids

Vanuit Panajachel: Atitlan meer tour per boot met gids

Vaar over het meer van Atitlan en bezoek de dorpen van San Juan La Laguna tijdens deze gedeelde sightseeingtour van een hele dag. Het meer van Atitlan, omringd door 3 vulkanen op de zuidelijke flank, is het diepste meer van Midden-Amerika. Vertrekkend vanuit Panajachel, bij de toegangspoort tot het meer, neemt je privégids je mee op een schilderachtige gedeelde boottocht voordat je enkele lokale textielgemeenschappen en de Maya-dorpen van San Juan La Laguna gaat verkennen. Krijg een fantastisch uitzicht op de vulkanen Atitlan, Toliman en San Pedro, terwijl je zelf ervaart waarom het gebied zo'n Mekka werd voor beatniks en Boheemse schrijvers zoals Aldous Huxley. Vang de geur van koffieplantages op en probeer dan wat versgemalen koffie. Hier kun je jezelf onderdompelen in de relaxte sfeer van de Tz'utujil Maya's en de lawaaierige wijzerplaat van het moderne leven op nul zetten.

Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

Het is ongeveer 5 uur lopen naar het basiskamp, onderweg zijn er verschillende stops voor rust, drinken en eten. Er is een optie om de vulkaan FUEGO te bewandelen op de eerste dag met een extra wandeling van 03 uur heen en terug, mensen die dit willen moeten dit bevestigen met de groepsgids om genoteerd te worden, de extra prijs voor de Fuego vulkaanwandeling is Q200 per persoon. Dag 01: 9.00 uur Opstappen bij je hotel of aangegeven adres 9.30 uur Vertrek uit La Antigua Guatemala Uitrusting controleren en maaltijd bezorgen 10.30 uur Aankomst in het dorp La Soledad 11.00 uur start van de wandeling 13.00 uur Lunch 16.00 uur Aankomst bij een kamp 19.00 uur Diner Dag 2: 4.00 uur Start van de beklimming van de top van Acatenango 5.45 uur Aankomst op de top van Acatenango Zonsopgang op de top Afdaling van de top 7.30 uur Ontbijt in het kamp teambespreking 8:30 uur Begin van de afdaling 11:30 Aankomst in La Soledad Village 12:30 Aankomst in Antigua Guatemala

Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Antigua Guatemala: Gedeelde enkele reis naar Panajachel

Antigua Guatemala: Gedeelde enkele reis naar Panajachel

Geniet van een magische reis van Antigua naar Panajachel zonder je zorgen te maken over vervoer. Geniet van de flexibiliteit van het kiezen van je ophaalservice, tussen de meeste hotels in Antigua Guatemala. Kies je gewenste vertrektijd uit vier beschikbare vertrektijden. Ongeveer 3 uur na het ophalen zetten we je af bij het Atitrans kantoor in Avenida Santander, waar je een taxi kunt nemen of naar veel plaatsen kunt lopen. Vanaf dat punt is Panajachel en de hele omgeving voor jou om te ontdekken! We moedigen je aan om elk uitzichtpunt dat je tegenkomt te bezoeken, want ze bieden allemaal een ongelofelijk mooi uitzicht. Je kunt ook per boot naar elke stad in de buurt gaan, waar je veel verschillende activiteiten kunt doen! Wij garanderen een stressvrije reis door Guatemala. Je kunt ontspannen in onze comfortabele shuttle, uitgerust met alle basisvoorzieningen (inclusief airco), op een veilige en budgetvriendelijke ervaring. Mis deze kans niet, boek nu voor een geweldige ervaring!

Vanuit Antigua: Atitlan meer rondvaart dagvullende tour

Vanuit Antigua: Atitlan meer rondvaart dagvullende tour

Nadat je bent opgehaald door je lokale chauffeur uit Antigua, ga je op weg naar Panajachel Lake Atitlan en maak je een boottocht over het vredige water. Luister terwijl je tweetalige gids feiten deelt over het leven in de Guatemalteekse Hooglanden en bezoek de dorpen San Juan La Laguna en Santiago Atitlan. Na al deze ervaringen keer je terug naar Panajachel om in het busje te stappen en terug te keren naar Antigua. Leer meer over de lokale Mayacultuur in deze traditionele gemeenschappen en over de voordelen die de textiel- en koffieteelt opleveren voor deze vredige regio van Guatemala. Terwijl je in San Juan La Laguna bent, kun je genieten van een workshop verven, chocolade verwerken en vervolgens het uitzicht bewonderen op de 3 majestueuze vulkanen in de buurt: Atitlan, Toliman en San Pedro.

Panajachel: enkele reis Gedeeld vervoer naar Antigua

Panajachel: enkele reis Gedeeld vervoer naar Antigua

Geniet van je reis van Panajachel naar Antigua zonder je zorgen te maken over vervoer. We halen je op je gewenste vertrektijd op tussen vier verschillende schema's: 5 uur 's ochtends, 9 uur 's ochtends, 12 uur 's middags en 4 uur 's middags. Deze gedeelde service geeft je de flexibiliteit om zelf je ophaalservice in Panajachel te kiezen. Als je in nabijgelegen steden zoals San Pedro, San Marcos of San Juan bent en met de boot aankomt, kunnen we je in de buurt van de kade in Panajachel ophaalservice aanbieden. Je kunt dan genieten van een ontspannen tocht van het prachtige meer naar de ongelooflijke koloniale stad Antigua. We zetten je af bij je accommodatie of op een locatie in het centrum van je keuze. Ontspan in onze voertuigen met airconditioning voor een veilige, comfortabele en budgetvriendelijke ervaring. Reserveer nu je vervoer voor een bijzondere ervaring!

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Van Antigua: 3 Maya-dorpen op Lake Atitlan Day Tour

Dit is een echte onderdompeling in de Maya-cultuur en je zult de levensstijl van de Maya-bevolking zien. Zie hoe oude technologie wordt gebruikt voor de textielproductie terwijl je drie Maya-dorpen rond het meer van Atitlan bezoekt. Het vertrek is vanuit Antigua, met een rit van 2,5 uur naar Panajachel (Lake Atitlán). Bezoek vervolgens San Juan la Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan en keer aan het einde terug naar Panajachel. Dit is een rondvaart rond het meer van Atitlan, en er is een stop van een uur in elke stad. Bewonder het kleurrijke stadje San Juan. Bezoek de attracties in de hoofdstraten, zoals galerieën en vrouwenhokken, en wees getuige van een demonstratie van chocolade- en koffieproductie. Verken vervolgens San Pedro. Een klein stadje bevolkt door Maya Tzutujil. Ontdek de interessante bezienswaardigheden en leer er meer over de lokale cultuur. Maak ten slotte een stop in Santiago Atitlán, waar u een bezoek kunt brengen aan een godheid die wordt vereerd door de lokale bevolking en bezoekers. De marktdag is erg kleurrijk en u kunt een bezoek brengen aan de parochiekerk Santiago Apóstol, gebouwd in de koloniale tijd in renaissancestijl.

Lake Atitlan Villages Tour

Lake Atitlan Villages Tour

Op onze verbazingwekkende Lake Atitlan Villages Tour hebben we plezier en opwinding toegevoegd aan de schoonheid en culturele ervaringen die het meer te bieden heeft. We vertrekken vanuit ons kantoor in Panajachel naar het kleurrijke dorp Santa Catarina Palopo. In dit dorp kunnen we het plaatselijke weefwerk, de dekens, nahuales en andere goederen die door de plaatselijke bevolking worden gemaakt en verkocht bekijken en leren kennen. Op de plaza van dit dorp bezoeken we een lokaal koffiehuis waar je je eigen koffie kunt malen en de lokaal verbouwde bonen kunt proeven. Eenmaal in Santa Catarina stappen we weer op onze ATV's en rijden we nog een paar kilometer door tot we in het dorp San Antonio Palopo aankomen. Eenmaal in San Antonio parkeren we bij de plaatselijke pier en lopen we naar de plaatselijke keramiekfabriek waar we een bezoek brengen en leren over het proces om al deze ongelooflijke goederen te maken. We bezoeken ook een plaatselijke chocoladefabriek in San Antonio waar we leren over het proces om van cacao een eindproduct te maken en ook wat chocolade kunnen proeven. Als we klaar zijn in San Antonio gaan we terug naar ons kantoor in Panajachel voor een drankje.

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Je excursie van 10 uur begint met een rit naar de westelijke hooglanden van Guatemala. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Wanneer je aankomt op de Chichicastenango-markt, begin je aan je wandeltocht. De markt ligt in het centrum van de stad en is het hart van het commerciële leven voor maxeños, de inboorlingen van Chichicastenango. Elke donderdag en zondag trekken kooplieden naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bewonder het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoekt u ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de basis van een pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en de invloeden van de Maya's en Latino's zijn duidelijk zichtbaar in zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. Na het verkennen van de markt geniet je van een heerlijke lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Vervolgens ga je verder naar de stad Panajachel, gelegen aan de rand van het meer van Atitlan. Maak een wandeling langs Santander Street en geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. De vulkanen Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen een natuurlijk kader voor het meer. Het meer van Atitlan heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Vanuit Guatemala-Stad: dagtour Lake Atitlan

Breng een dag door op het meer van Atitlán, het diepste meer in Midden-Amerika, tijdens een dagexcursie vanuit Guatemala-Stad. Geniet van een cruise over het water en bezoek nabijgelegen dorpen. Vertrek 's ochtends vanuit Guatemala-Stad en reis naar Panajachel. Neem dan een openbare boot over Atitlán en bezoek Santiago Atitlán, waar je meer te weten komt over de plaatselijke heilige; Maximon. Geniet van de levendige kleuren en lokale smaak van dit dorp terwijl je de traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl ervaart. Santiago is de meest populaire nederzetting aan het meer buiten Panajachel, en veel atitecos (zoals de mensen worden genoemd) houden vast aan een traditionele Tz'utujil Maya-levensstijl. Vrouwen weven en dragen huipiles (tunieken) geborduurd met schitterend gekleurde vogels en bloemen, en de cofradías-steden houden de ceremonies en rituelen van de traditie in stand - de syncretische tradities en gebruiken van het Maya-katholicisme. Er is hier ook een grote kunst- en handwerkscène. Je krijgt dan vrije tijd voor de lunch, waarna je via Antigua Guatemala wordt teruggebracht naar Guatemala-Stad.

Veelgestelde vragen over Tours in Departement Sololá

Welke andere activiteiten dan Tours zijn de moeite waard in Departement Sololá?

Andere onmisbare dingen om te doen in Departement Sololá:

De topbezienswaardigheden in Departement Sololá

Activiteiten in Departement Sololá

Rondleidingen in Guatemala

Wat te doen in Guatemala

Andere activiteiten in Departement Sololá

Wil je alle activiteiten in Departement Sololá bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Departement Sololá

Gemiddelde beoordeling

5
(2 beoordelingen)