Belevingen in
District Derinkuyu

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

District Derinkuyu: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Cappadocië: kleine groep Cappadocië groene tour Small

1. Cappadocië: kleine groep Cappadocië groene tour Small

Laat je ophalen bij je accommodatie door je deskundige gids en ga op een kleine groepsreis door Cappadocië. Begin met een stop bij Goreme Panorama, een schilderachtig uitkijkpunt dat je het weidse uitzicht biedt dat wordt gevormd door de stad beneden en de prachtige rotsachtige heuvels die erachter liggen. Rijd vervolgens naar Kaymaklı Underground City om uit de eerste hand te leren hoe vroege christenen zichzelf eeuwenlang beschermden en verdedigden tegen vervolgingen en invasies. Wandel door de grootste kloof van Turkije, met meer dan 2.670 verschillende planten die gedijen in het microklimaat van de vallei. Maak daarna de 1,5 uur durende rit naar Nar Lake. Stop om wat foto's te maken voordat je weer even de weg op gaat om Ihlara Canyon te bereiken voor een wandeling van 3,8 km langs de rivier en door de prachtige natuur van het gebied. Na de wandeling kunt u uw honger stillen met een lunch in een lokaal restaurant in Belisırma. Na de lunch ga je naar Yaprakhisar Panorama (bekend als een Star Wars-filmset) om de karakteristieke sprookjesachtige schoorstenen vanuit een ongelooflijk uitkijkpunt te bekijken. Bezoek dan het Selime-klooster, het grootste religieuze gebouw in Cappadocië met een kerk ter grootte van een kathedraal. Voordat je terugkeert naar je hotel, stopt je gids bij Pigeon Valley, de beste fotoplek in heel Cappadocië.

...
Ondergrondse stad en Ihlara Valley Tour

2. Ondergrondse stad en Ihlara Valley Tour

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel en krijg een panoramisch uitzicht over Göreme op weg naar de ondergrondse stad Derinkuyu. Bewonder de ondergrondse stad, die door de Romeinen werd gebruikt als schuilplaats tegen invasies door de Arabieren. Krijg uitleg over de diepste ondergrondse stad van het gebied voordat je verder gaat naar de Ihlara-kloof, gevormd door vulkanische activiteit vanaf de berg Hasan en erosie door de rivier de Melendiz. Leer hoe vroege christenen kerken uit de rots houwen tijdens een 3,5 kilometer lange wandeling door de Ihlara-vallei, en pauzeer voor de lunch in een restaurant aan de rivier. Krijg vervolgens een prachtig uitzicht op de kegelvormige sprookjesachtige schoorstenen in Yaprakhisar. Bezoek het uit rotsen uitgehouwen Selime-klooster en leer meer over het kloosterleven in Cappadocië. Ga verder naar Pigeon Valley om te leren hoe de lokale bevolking duiveneieren en uitwerpselen voor verschillende doeleinden heeft gebruikt en waarom ze duiventillen op de hellingen van de vallei hebben uitgehouwen. Sluit af met een bezoek aan een onyxfabriek in Uçhisar en bekijk een demonstratie over hoe vulkanisch gesteente wordt gevormd door een meestervakman.

...
Hoogtepunten van Cappadocië: privétour van een hele dag met lunch

3. Hoogtepunten van Cappadocië: privétour van een hele dag met lunch

Begin de dag met een pick-up van je hotel en ga naar de ongelooflijke Goreme-vallei. Goreme lijkt op een enorm kloostercomplex dat bestaat uit tientallen naast elkaar geplaatste refterkloosters, elk met zijn eigen fantastische kerk, en is begrijpelijkerwijs de topattractie van elk bezoek aan de regio. Vervolg de tour naar Devrent Valley, ook bekend als Imaginary Valley of Pink Valley, dit gebied heeft geen grotkerken zoals de andere valleien van Cappadocië. Ga vervolgens naar Uchisar voor een wandeling door de prachtige vallei, vaak de Vallei van de Duivenhokken genoemd vanwege de duizenden duiventillen die sinds de oudheid in de zachte tufsteen zijn uitgehouwen. Geniet van het prachtige panorama van het omliggende land op de berg Erciyes in de verte van het Uchisar-kasteel en vervolg de tour naar Pasabag. Pasabag, wat de wijngaard van de generaal betekent, ligt aan de weg naar Zelve en staat vol met opmerkelijke aarden pilaren en paddestoelvormige sprookjesachtige schoorstenen. Er zijn voldoende mogelijkheden om te winkelen voor de duur van de tour. Koop lokale producten in het Carpet Handicraft Centre en Cappadocia Stone Shop, evenals keramiek, aardewerk en ander textiel.

...
Cappadocië: 2-daagse rondleiding vanaf de luchthaven van Kayseri

4. Cappadocië: 2-daagse rondleiding vanaf de luchthaven van Kayseri

Dag 1 Na een ontmoeting op het vliegveld van Kayseri, rijdt u in de ochtend ongeveer een uur naar Cappadocië. Je tour begint met een panoramisch uitzicht op Göreme, waar je je kunt vergapen aan de hoodoos, ook wel bekend als sprookjesachtige schoorstenen. De tweede bestemming is Derinkuyu, een 3.500 jaar oude ondergrondse stad waar je 8 verdiepingen kunt afdalen. Daarna ga je naar de Ihlara-vallei, waar je ongeveer 3,5 km kunt wandelen en van een lunch in een nabijgelegen dorp kunt genieten. Na de lunch is de volgende stop Yaprakhisar, hier kun je kegelvormen zien die lijken op die in de Star Wars-film. Vervolgens wordt je naar het Selime klooster gebracht, waar je de gelegenheid hebt om te leren hoe het leven in het klooster was, voordat je naar Pigeon Valley ging. Aan het einde van de tour bezoekt u de Onyx Factory, een vulkanische steenworkshop. Je tour eindigt om 17.30 uur en je wordt gedropt in je hotel. Dag 2 Op uw tweede dag in Cappadocië heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een ballonvaart met 6:00 AM. Nadat je om 9.15 uur opgehaald bent bij je hotel, is de eerste stop Uçhisar Castle, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Cappadocië. De volgende en belangrijkste halte is het Göreme Openluchtmuseum waar je meer te weten komt over de invloed van het christelijke geloof. Na deze stop, ontdek het oude dorp Çavuşin en Paşabağı en geniet vervolgens van een open lunchbuffet in restaurant Han in Avanos. Na de lunch ervaart u een aardewerkdemonstratie voordat u Devrent Valley bezoekt, ook bekend als Imagination Valley. Ontdek de hoodoos in Devrent Valley, waarvan sommige lijken op dieren en op de hoed van Napoleon Bonaparte. Geniet van de mooiste en meest adembenemende hoodoos in Cappadocië, Three Beauties of Ürgüp. Bezoek aan het einde van de tour Carpet Factory waar je handgemaakte Anatolische tapijten kunt vinden. Je tour eindigt om 17.30 uur en je kunt worden afgezet op de luchthaven van Kayseri of Nevşehir.

...
Vanuit Istanboel: 2 dagen hoogtepunten van Cappadocië

5. Vanuit Istanboel: 2 dagen hoogtepunten van Cappadocië

Ontdek Cappadocië op een 2-daagse trip vanuit Istanboel met retourvluchten en een overnachting in een boutique-hotel. Gedetailleerde reisbeschrijving Dag 1: 03:45 uur Ophalen bij je hotel in Istanboel en vervoer naar het vliegveld 07:10 uur Vertrek vanaf Istanbul Airport naar Cappadocië 08:40 uur Aankomst op luchthaven Kayseri of Nevşehir en vervoer naar hotel in Cappadocië 09:30 Tour van Cappadocië, inclusief uitkijkpunt bij Uçhisar Castle, Göreme Openluchtmuseum, oude dorp Cavusin, lunch in Avonos, pottenbakkerijdemonstratie in Avanos, Pasabagi schoorstenen, Devrent Valley, Urgup schoorstenen en een Urgup tapijtfabriek Overnachting in je hotel in Cappadocië. Dag 2: 03:45 uur Ophalen bij je hotel in Cappadocië voor tocht in luchtballon 08:00 uur Je wordt teruggebracht naar je hotel 09:15 uur Ophalen bij je hotel 9:30 Tour begint met een panoramisch uitzicht op Göreme en een bezoek aan Derinkuyu, gebouwd als tijdelijk onderdak tegen invasies en invallen. Maak een korte wandeling in de Ihlara Valley, gevolgd door een lunchpauze in het dorp Belisirma. Zie het klooster van Selime vanaf uitkijkpunt Yaprakhisar en eindig met een bezoek aan de Pigeon Valley en een onyxdemonstratie 20:25 uur Vertrek vanaf luchthaven Kayseri naar Istanboel 21:55 uur Aankomst in Istanboel en vervoer naar je hotel

...
Cappadocia 2-daagse tour met hete luchtballon vanuit Istanbul

6. Cappadocia 2-daagse tour met hete luchtballon vanuit Istanbul

Begin om 5.30 uur met een pick-up van je hotel in Istanbul en transfer naar de luchthaven van Istanbul. Neem een vlucht naar Cappadocië, waar u bij aankomst wordt ontvangen en naar uw hotel wordt gebracht om in te checken. Begin om 9.30 uur aan uw rondreis door Cappadocië en bezoek bezienswaardigheden zoals het uitkijkpunt op het Uçhisar-kasteel, het openluchtmuseum Göreme en het oude dorp Cavusin. Geniet van een lunch in Avanos en bekijk een aardewerkdemonstratie. Bekijk de Paşabağı-feeënschoorstenen, Devrent Valley (magische vallei), Urgup-sprookjesachtige schoorstenen en Urgup Carpet Factory. Na de eerste dag kunt u de nacht doorbrengen in een boetiekhotel. Na het ontbijt word je om 5.30 uur opgehaald voor een ballonvaart. Grijp de kans om later terug te stoppen in het hotel voordat u opnieuw begint om 9.30 uur om de panoramische weergave van Göreme te bekijken. Hier kunt u meer te weten komen over de geologische en historische achtergrond van de stad en vervolgens Derinkuyu Underground City bezoeken, die werd gebouwd als een tijdelijke schuilplaats tegen invasies en invallen. Maak een kleine wandeling in de Ihlara-vallei, gevolgd door een lunchpauze in het dorp Belisirma. Bezoek Yaprakhisar Panorama, bezoek Selime Monastry en bewonder de verschillende delen van een klooster in één compositie. Eindelijk, eindig je met een duivenvallei en onyx-demonstratie. Vlieg om 8.25 uur vanuit Kayseri naar Istanbul en arriveer om 21.55 uur in Istanbul, waar je wordt teruggebracht naar je hotel om het programma te beëindigen.

...
Cappadocia Tour: Underground City, Caravanserai & Salt Lake

7. Cappadocia Tour: Underground City, Caravanserai & Salt Lake

Begin met een ophaalservice van 09:00 uur vanaf je hotel in Cappadocië en je eerste stop is Saratli Underground City. Deze stad heeft veel overeenkomsten met de ondergrondse steden Özlüce en Mazı. De ondergrondse stad heeft zich verspreid naar grote gebieden, maar een klein deel is schoongemaakt. Ondergrondse steden dateren uit de Hettitische periode, voornamelijk gebeeldhouwd om zichzelf te beschermen tegen de aanvallen in geval van nood. Ze werden door de christenen gebruikt tijdens het vroege christendom vanaf de slachting van het Romeinse rijk. Na een bezoek aan de ondergrondse stad rijdt u naar Tepesi Delik Han Caravanserai, een van de belangrijkste historische locaties van Cappadocië. Lunch om 13:00 uur en rijd dan naar het meer van Tuz, een zoutmeer dat een enorm gebied in het droge centrale plateau van Turkije beslaat. Zie het kristalwitte zout en breng een onvergetelijke tijd door aan het zoutmeer. Daarna rijdt u om 16:00 uur terug naar uw hotel.

...
Cappadocië: heteluchtballon en hoogtepunten privétour

8. Cappadocië: heteluchtballon en hoogtepunten privétour

Begin uw dag met een pick-up van uw hotel in Cappadocië bij zonsopgang en reis naar de lanceerplaats van de heteluchtballon. Eenmaal daar kunt u genieten van een licht ontbijt en vervolgens aan boord gaan van uw ballon. Bewonder het maanlandschap van Cappadocië van bovenaf. Bewonder het adembenemende uitzicht op de gebeeldhouwde valleien verlicht door de opkomende zon in zacht rood en roze. Na ongeveer een uur in de lucht, raak je aan en vier je je ervaring met een bruisend glas champagne. Ga vervolgens terug naar je hotel voor een ontspannen ontbijt. Ontmoet je gids voor je volgende Cappadocië-avontuur om 10.00 uur om de hoogtepunten van de regio te ontdekken met een professionele gids. Bezoek de stad Avanos, beroemd om zijn productie van aardewerk, en bekijk een aardewerkdemonstratie met behulp van de traditionele Hettitische techniek. Verken vervolgens Çavusin, een van de oudste nederzettingen in Cappadocië voordat je naar Devrent Valley gaat, ook bekend als Imagination Valley, om zijn unieke dierlijke rotsformaties te zien. Vervolg uw tour met een bezoek aan de kerken en kloosters van het Goreme Openluchtmuseum. Ontdek vervolgens Pasabag Valley en zijn verzameling sprookjesachtige schoorstenen in Cappadocië voordat je je tour afsluit op de top van Uchisar Rock Castle, het hoogste punt in de regio, voor een prachtig panoramisch uitzicht.

...
Cappadocia Green Tour van een hele dag door kleine groepen

9. Cappadocia Green Tour van een hele dag door kleine groepen

Begin je dagtour met een spectaculair uitzicht over Göreme vanaf Esentepe. Bewonder het panorama van de Göreme-vallei en het dorp met zijn sprookjesachtige schoorstenen, rotsformaties en grotwoningen. Bezoek Derinkuyu Underground City en verken unieke kamers, waaronder stallen, kelders, opslagruimtes, refterijen, kerken en wijnhuizen. Op de tweede verdieping zie je de zendingsschool en studeerkamers. Reis naar de Ihlara-vallei, waar je meer dan 100 met stenen uitgehouwen kerken en huizen langs de kloof ziet. Loop langs de rivier. Ontdek verborgen kerken. Ontspan bij de rivier in het dorp Belisirma en geniet van een lunch. Na de lunch ga je verder naar het Selime-klooster, dat te zien was in Star Wars.

...
Cappadocië: 3-daagse begeleide reis

10. Cappadocië: 3-daagse begeleide reis

Ontdek Cappadocië tijdens een driedaagse reis van twee nachten onder begeleiding van een deskundige gids. Bezoek de etherische Devrent Imagination Valley, de Byzantijnse graven, de ondergrondse stad Derinkuyu en geniet van de lokale keuken en comfortabele accommodatie. Dag 1, blauwe tour met lunch: Boek een vroege vlucht naar Cappadocië (Kayseri Airport) en arriveer uiterlijk om 8:00 uur. De lokale partner organiseert de pendeldienst naar uw hotel in Cappadocië dienovereenkomstig. Je gids en chauffeur halen je tussen 09:30 en 10:00 uur op bij het hotel. De eerste stop is Devrent Imagination Valley, waar je door het etherische maanlandschap loopt en de dramatische rotsformaties bewondert. Je bezoekt ook de Pasabaglari, sprookjesachtige schoorstenen, en je ziet een aardewerkdemonstratie met behulp van de Hettitische techniek in Avanos. Geniet van een traditionele lunch in een lokaal restaurant en ga vervolgens naar Uchisar Rock Castle, het hoogste punt in de regio en de beste plek om de zonsondergang te bekijken. Vang een fantastisch panoramisch uitzicht op de Goreme-vallei vanuit Esentepe en bezoek het openluchtmuseum van Goreme. Dag 2, groene tour met ontbijt en lunch: Voordat je om 9.15 uur wordt opgehaald bij het hotel, heb je de mogelijkheid om een ballonvaart in de vroege ochtend te boeken. Anders is je eerste stop Kaymakli Underground City en dan ga je verder naar Soganli Valley, waar je een ontspannende wandeling maakt langs Byzantijnse rotsgraven. Ga verder naar Sobesos, een Romeins bad uit de 5e eeuw, dan Taskinpasa Medresesi, een Ottomaanse theologische school, en Mustafapasa waar je Ottomaanse en Griekse architectuur zult zien. Dag 3, rode tocht met ontbijt en lunch: Je wordt om 9.15 uur opgehaald bij het hotel en gaat vervolgens naar de ondergrondse stad Derinkuyu, de grootste in de regio, Narli Gol, een vulkanisch meer, en de Ihlara-kloof. Geniet van een lunch in het dorp Belisirma, Selime, een surrealistische oude kloostersite met een prachtig panoramisch uitzicht op de Ihlara-vallei. Aan het einde van de reis stap je over naar Kayseri Airport en vlieg je terug naar Istanbul of een ander deel van Turkije om je reis voort te zetten.

...

Sitemap District Derinkuyu

Wil je alle activiteiten in District Derinkuyu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over District Derinkuyu

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 179 beoordelingen

Alles was geweldig! Sterk aanbevolen! Het bedrijf Stoneland Travel heeft aan alles en meer voldaan. Transfers, vluchten, excursies. De gidsen waren zeer attent en hadden veel kennis van de onderwerpen. Het hotel dat we hadden gereserveerd, Kremer Cavern House, lag midden in de grotten van Capadokya (een paar meter van het centrum) en de eigenaar was erg vriendelijk. Ze waren in elk detail. Het was leuk om te reizen met mensen die net zo verantwoordelijk en vriendelijk zijn als zij. We hebben hele leuke dagen gehad!

Alles was perfect gepland. De timing was ook perfect: geen haast noch tijdverspilling. De groepsgrootte = +/- 15 personen was geweldig. Het toezicht door de managers was zeer professioneel en persoonlijk. De bezoeken (productpresentatie) waren niet te lang en niet te vasthoudend. Weinig spijt: ons hotel was niet in het Troglodype-gebied maar eerder in het centrum van Göereme