Belevingen in
Ilhas Desertas

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ilhas Desertas: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

1. Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

Deze tour over het oostelijke deel van Madeira laat je kennismaken met de magie van het eiland. Ga mee en verbaas je over de spectaculaire schoonheid. Aan het begin van de dag word je opgehaald bij je hotel van 08:00 tot 09:00 uur. Dan breng je als eerste een bezoek aan het uitzichtpunt over Funchal. Daarna gaat de rit verder naar Camacha, beroemd om zijn mandenvlechtkunst. Hier heb je de mogelijkheid om rond te kijken voordat je naar Poiso gaat, waar het Laurisilva-bos begint. Kijk uit naar het fantastische uitzicht vanaf Pico do Arieiro. Met 1.818 meter is Pico do Arieiro de derde hoogste top van het eiland. De volgende halte is Ribeiro Frio, voor sommigen de mooiste plek van Madeira. Hier bezoek je een forelkwekerij en wandel je langs de Levada naar Balcões. Na de wandeling ga je naar Santana om zijn bekende A-vormige huisjes te zien. De tour gaat vervolgens verder langs de noordkust naar Faial. Hier heb je een pauze bij een bekend restaurant op het eiland Grutas do Faial (grotten van Faial). Geniet hier van een heerlijke lunch die geserveerd wordt met een lokaal geproduceerde wijn. Na de lunch gaat de tour verder naar het oostelijke deel van het eiland, naar het bekende uitzichtpunt Pico do Facho. Vanaf hier heb je een onvergetelijk uitzicht over Ponta de São Lourenco, Machico en het vliegveld. Op een heldere dag kun je de Desertas-eilanden zien en Porto Santo, de kleine eilanden vlak bij Madeira. De laatste halte is bij het bekende uitzichtpunt over Machico. Om 17:00 uur ben je weer terug in Funchal.

...
Madeira: gegarandeerde walvissafari

2. Madeira: gegarandeerde walvissafari

Stap aan boord van een boot die op maat is gemaakt om walvissen te spotten met zitplaatsen die plaats bieden aan maximaal 12 passagiers per reis. Leer meer over walvissen en dolfijnen van de bemanning en houd je ogen open voor allerlei soorten dieren in het wild, waaronder schildpadden en verschillende soorten vogels. Het eiland Madeira staat bij de wetenschappelijke gemeenschap bekend als het gebied met de hoogste concentratie walvisachtigen op Madeira. Met 98% van de tours die resulteren in succesvolle waarnemingen, ziet u gegarandeerd een grote verscheidenheid aan verschillende dieren. Na meer dan 1 uur en 30 minuten op zee te hebben geleerd over deze fascinerende zoogdieren, keer je terug naar de pier en markeer je het einde van je walvis- en dolfijnen spotten.

...
Vanuit Funchal: dagtrip met catamaran naar Islas Desertas

3. Vanuit Funchal: dagtrip met catamaran naar Islas Desertas

Op deze dagtrip met een catamaran vaar je langs de zuidkust van Madeira naar de Islas Desertas. Bij aankomst stap je van boord op een vulkanisch strand, waar je tijd hebt om in het heldere water te zwemmen. Het natuurreservaat van de Islas Desertas beslaat 12.586 hectare en omvat alle eilanden en eilandjes (Ilhéu Chão, Deserta Grande, Bugio, en de aangrenzende eilandjes) en al het omliggende zeegebied. Het is al meer dan 25 jaar aangewezen als natuurreservaat en is nu internationaal bekend om het beschermen van de monniksrobben. Tegenwoordig kan dit beschermde gebied over zee worden bezocht. Deserta Grande is het enige eiland waar bezoekers kunnen uitstappen, en je maakt hier een begeleide wandeling naar het conservatiecentrum om te leren over de bescherming van de monniksrob en de inheemse flora en fauna.

...

Sitemap Ilhas Desertas

Wil je alle activiteiten in Ilhas Desertas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ilhas Desertas

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 590 beoordelingen

Uitstekende zonnige dag in het oosten van Madeira. Lucie, onze gids was erg aardig en glimlachend! We hebben verschillende stops gemaakt om de prachtige landschappen te bewonderen, rum gemaakt van suikerriet te proeven, te genieten van een goede traditionele maaltijd en nog veel meer! Ik raad de activiteit 100% aan.

This was a great tour. We got to see a lot of great places, the walk was beautiful. I felt we had plenty of time at each stop to take in the sights and explore a bit. Lucy is an amazing tour guide who really makes an effort to give you a great experience and show you things along the way. And she's funny!

Briljante tour en onze gids Luci was de ster. Ze was zo informatief en erg vrolijk. Een geweldige manier om het oosten van het eiland te zien. De minibus had beter gekund, de airconditioning deed de ramen open, maar dat weerhield ons er niet van om van de reis te genieten

Zeer goede rondleiding en de gids was erg vriendelijk en professioneel en leerde het hele eiland kennen en uitleggen.

door de regen van de vorige dag was de levadawandeling geschrapt maar de chauffeur had heel leuke alternatieven.