Datums kiezen

Designmuseum van Helsinki

Designmuseum van Helsinki: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki Kaartstad

1. Helsinki Kaartstad

Ontdek Helsinki op een gemakkelijke en voordelige manier met de Helsinki Card. Bespaar tijd, geld én energie met een stadskaart die je gratis toegang geeft tot de belangrijkste bezienswaardigheden, musea en het openbaar vervoer van de stad – samen met een groot aantal kortingen en bonussen. Je kunt kiezen voor een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur. Met de Helsinki Card 2023 ontvang je de volgende voordelen: Het hele jaar door: • Toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea van de stad, zoals Amos Rex, Ateneum Art Museum, Design Museum, het Nationaal Museum van Finland, Museum voor Hedendaagse Kunst Kiasma en nog veel meer • De openbare veerboot naar de vesting Suomenlinna en een rondleiding met gids door het Suomenlinnamuseum • Reizen met het openbaar vervoer binnen Helsinki (zones AB) Seizoensgebonden tochten: • Panorama Sightseeing per bus (oktober - april) • Rondvaart door de grachten per boot (mei - september) • Hop on, hop off-bustour van 24 uur (mei - september) • City Highlights sightseeing per boot (mei - september) Bovendien krijg je korting bij restaurants, op een boottocht naar Tallinn en op andere attracties zoals de dierentuin van Helsinki, SkyWheel Helsinki en Flying Cinema Tour van Helsinki.

Helsinki Card REGION

2. Helsinki Card REGION

Ontdek Helsinki op een gemakkelijke en voordelige manier. De Helsinki Card is de sleutel tot een unieke Helsinki-ervaring voor de individuele reiziger. Met de Helsinki Card REGION bespaar je tijd, geld en energie. Met de kaart heb je gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden, musea en het openbaar vervoer in de stad, samen met een grote verscheidenheid aan kortingen en voordelen. Je kunt kiezen voor een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur. Met de Helsinki Card kun je gebruikmaken van de volgende voordelen: Het hele jaar door: • Toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea van de stad; zoals Amos Rex, Design Museum, Het Nationaal Museum van Finland, tentoonstellingscentrum WeeGee, Fins Natuurcentrum Haltia en nog veel meer • De openbare veerboot naar de vesting Suomenlinna en een rondleiding met gids door het Suomenlinna Museum • Reizen met het openbaar vervoer binnen Helsinki (zones ABC, inclusief de luchthaven) Seizoensgebonden tours: • Panorama-sightseeingtour per bus (oktober - april) • Rondvaart (mei - september) • Rondvaart langs de hoogtepunten van de stad (mei - september) • F24 hop on, hop off-bustour (mei - september) • Korting bij restaurants, een boottocht naar Tallinn en andere attracties, zoals de Helsinki Zoo, SkyWheel Helsinki en Flying Cinema Tour of Helsinki

Hoogtepunten van Helsinki Zelfgeleide speurtocht en stadstour

3. Hoogtepunten van Helsinki Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Helsinki in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeltocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de tour-app op uw mobiele apparaat (instructies ontvangen via e-mail na boeking), gebruikt u eenvoudig de app en geïntegreerde kaarten om uw weg te vinden naar 10 attracties in Helsinki. U kunt er op elk moment voor kiezen om de activiteit te starten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Zodra je begint, los je bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel je de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg te banen door de stad. De app bevat ook feiten en informatie over elke locatie waar je stopt, zodat je aan het einde van je avontuur dicht bij een local bent. Terwijl je verkent, kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze. Begin je tour in het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in de historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je komt ook langs het Design Museum van Helsinki met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk in Finland. Zie, wandel en ontspan Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths-standbeeld de kers op de taart is van deze unieke tour.

Helsinki: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

4. Helsinki: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour in het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in het historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je passeert ook het Design Museum van Helsinki met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk in Finland. Bekijk, wandel en ontspan in Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths Statue (waar de tour eindigt) de kers op de taart van deze unieke tour zal zijn.

Helsinki: zelfgeleide audiotour met hoogtepunten in de stad

5. Helsinki: zelfgeleide audiotour met hoogtepunten in de stad

Dompel jezelf onder in de charmante en fascinerende stad Helsinki, een centrum voor het maritieme leven. Leer tijdens deze audiotour over de geschiedenis door prachtige oude gebouwen te bezoeken en luister naar beroemde lokale componisten die cruciaal waren in de ontwikkeling van deze Scandinavische stad. Geniet van prachtige bezienswaardigheden in Esplanade Park, bewonder de enorme veerboten die komen en gaan in de haven en bezoek het iconische Senaatsplein. Probeer iets nieuws op de unieke voedselmarkt van het land en leer over de gewaagde zwemtradities. Je ziet ook het Helsinki Informatiecentrum, het Senaatsplein, Kaisaniemi Park, het Ateneum Art Museum met de Finse National Gallery, het Helsinki Music Centre, het Parliament House en het Design Museum. Jouw rondreis. Jouw manier.

Helsinki: ontsnappingsspel en rondleiding

6. Helsinki: ontsnappingsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een ontsnappingsspel in de buitenlucht tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in X. Vind attracties eenvoudig met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk gewenst moment als u even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour in het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in het historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je passeert ook het Design Museum van Helsinki met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk van Finland. Bekijk, wandel en ontspan Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths Statue de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour.

Andere activiteiten in Designmuseum van Helsinki

Wil je alle activiteiten in Designmuseum van Helsinki bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Designmuseum van Helsinki

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 279 beoordelingen

Ik ben op zich geen fan van stadskaarten. Dan ren je als een gek van museum naar museum om zoveel mogelijk voordeel voor je geld te krijgen1 Als je geluk hebt is het weer niet te gek en haal je zeker meer uit het 'verkennen' van de stad en de mensen! Zo was het ook in Helsinki, maar de boottochten waren een middel om een doel te bereiken, dat mag je niet missen, je krijgt een heel goed overzicht van de stad. Als architect was het voor mij belangrijk om de structuren van de stad op deze manier te ervaren. Met de toevoeging van dre Helsinki Design was het geen probleem dat Finlandia momenteel een enorme bouwwerf is (technisch interessant!9 en dus niet toegankelijk! Daar heb ik van tevoren nergens informatie over gelezen! Ook slechte!

Gezien de prijzen van Helsinki is de Card een uitstekende oplossing voor wie in een paar dagen veel wil reizen en de vele musea wil bezoeken die in de card zijn inbegrepen (musea die echter altijd interactief en nooit saai zijn, dus ook geschikt voor kinderen).

Ideaal voor stads- en cultuurreizigers. Bijwerken ter plaatse met een duidelijk weekschema bij afhaling.

Supergemakkelijk, ongecompliceerd in lokaal vervoer en boottocht en toegang tot attracties.

Zeer goed en veel, b.v. openbaar vervoer, boottochten en veel bezienswaardigheden incl.