Kies data

Destrehan Plantation

Destrehan Plantation: tours & activiteiten die je niet wilt missen

New Orleans: Destrehan-plantage, Houmas House & lunch

1. New Orleans: Destrehan-plantage, Houmas House & lunch

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in New Orleans in een 13-persoons busje met hoog dak, vertelt je enthousiaste historicus-chauffeur-gids je schilderachtige rit stroomopwaarts naar twee historische plantages aan de oevers van de rivier de Mississippi. Rijd tijdens de reis langs de oevers van Lake Pontchartrain en kilometerslange rietvelden die zich uitstrekken van de rivier de Mississippi tot de achterste moerassen. Leer onderweg over de geografie, geologie en ongelooflijke geschiedenis van Louisiana. De eerste stop is Destrehan Plantation, de oudste gedocumenteerde plantage in de Mississippi-vallei, gebouwd in 1787. Leer meer over de geschiedenis van de site, kijk waar Charles Deslondes de slavenopstand van 1811 leidde en ontdek de dramatische uitkomst. Daarna wordt u verder stroomopwaarts gereden over de oude Mississippi-rivierweg, langs de ruïnes van de Tezcuco-plantage en hoort u over de geschiedenis ervan. Kort daarna kom je aan bij het "The Sugar Palace", beter bekend als Houmas House. Hier kunt u genieten van een gastronomische Creoolse lunch in een grote eetzaal. Er zijn zelfs verfrissende Mint Juleps te koop als je het leven op de zuidelijke plantage echt wilt ervaren. Na de lunch kunt u genieten van een geleid bezoek aan het landhuis van de Griekse Revival op deze zeer weelderige plantage. Je gidsen, in historische kleding, leiden je door kamers vol antiek uit die tijd en Louisiana-kunstwerken. Daarna heb je tijd om door de prachtige tuinen te wandelen in de schaduw van oude eiken, voordat je de cadeauwinkel bezoekt. Voorbeeld lunchmenu (onder voorbehoud van seizoensveranderingen) De lunch bestaat uit zelfgebakken brood en boter, een ijsthee of frisdrank, een dessert en koffie. Keuze uit voorgerechten: Caesarsalade met gegrilde kip (glutenvrij zonder croutons): Geserveerd met malse romaine sla, croutons en Parmezaanse kaas Crown Jewel Hamburger: Gegrilde 7oz burger gegarneerd met kaas, bacon, mayo, ketchup, sla, tomaat en ui geserveerd met frietjes Shrimp Po Boy: Garnalen, krokant gebakken en geserveerd op New Orleans stokbrood met geraspte sla, tomaten en Creoolse mayonaise Kipfilet (glutenvrij zonder grits): Gepelde kipfilet, geserveerd met steengemalen grits, geroosterde groenten en met rum gekruide Houmas House bijenkorfhoningglazuur Vegetarische Pasta: Groenten en baby-erfstuktomaten met fettuccine-pasta en Parmezaanse kaas Dessertkeuze: Witte chocolade broodpudding Schildpad Creoolse Roomkaas Cheesecake

New Orleans: Destrehan Plantation & Airboat Combo Tour

2. New Orleans: Destrehan Plantation & Airboat Combo Tour

Geniet van onze Louisiana-tour, die je van de historische locaties van de Destrehan-plantage naar de afgelegen moerassen in Cajun Country brengt. Vertelde korte schilderachtige rit buiten de stad en langs de oevers van Lake Ponchartrain naar Destrehan Plantation op de oostelijke oever van de Old River Road: een pelgrimstocht terug in de tijd naar het Antebellum South. Eerst wordt u meegenomen op een rondleiding door Destrehan Plantation, waar gidsen in historische kostuums de verhalen tot leven zullen brengen van generaties die op dit rijke land hebben gewoond en gewerkt - zowel eigenaren als slaven. Ze zullen elk detail van de geschiedenis van dit landhuis sinds 1787 met u delen. Geniet van wat vrije tijd om rond te lopen onder een spectaculair bladerdak van levende eiken rond het landhuis en de slavenverblijven. Vervolgens rijden we naar een afgelegen moeras in Cajun Country voor een spannende 2 uur durende rit aan boord van luchtboten voor 6 passagiers, comfortabel glijdend over moerassen, diep in afgelegen baaien. Je kunt zelfs een babyalligator vasthouden, gigantische meervallen voeren of een nutria van aangezicht tot aangezicht ontmoeten.

New Orleans: Destrehan Plantation & Swamp Combo

3. New Orleans: Destrehan Plantation & Swamp Combo

Destrehan Plantation is een vooroorlogs herenhuis, in de Franse koloniale stijl, gemodificeerd met architectonische Griekse elementen. Het is gelegen in het zuidoosten van Louisiana, in de buurt van de stad met dezelfde naam, Destrehan. Deze plantage ligt op ongeveer 45 minuten van het centrum van New Orleans. Welkom bij het New Orleans Swamp Tours and Wetlands Adventure. Zie de Cajuns van de bayou leven en overleven in harmonie met de moerassen. Hier zijn de waterwegen hun snelwegen. Vanuit het ontspannen comfort van de overdekte New Orleans Swamp Tour-boten, zweeft u langzaam langs een 2000 jaar oude Indiase grafheuvel, een Cajun-begraafplaats en een vissersdorp. Misschien ziet u het wild dat de Barataria-moerassen tot kroonjuweel van de Louisiana Purchase maakte. Hier zijn vogels, slangen, schildpadden, pelsdieren en gators de koning van het moeras en gemakkelijk te zien in de lente, zomer en herfst. Je kapiteins zijn inboorlingen van de Barataria-moerassen met een achtergrond in jacht op gator, vissen en vangen. Ze zullen je vermaken en verbazen met hun kennis van de ecologie van het moerasland. Ze hebben het leven geleefd. Ophalen begint om 8:30 uur en keert terug vóór 245 uur. Grondtransport inbegrepen.

Van New Orleans: rondleiding door de plantage Destrehan

4. Van New Orleans: rondleiding door de plantage Destrehan

Destrehan Plantation, opgericht in 1787 en opgenomen in het nationaal register van historische plaatsen, blijft het oudste gedocumenteerde plantagehuis in de lagere Mississippi-vallei. Nadat je bent opgehaald, maak je een korte rit van 35 minuten naar het plantagehuis voor een rondleiding van 1 uur en neem je vervolgens 45 minuten om het terrein op eigen gelegenheid te verkennen. De geschiedenis van de plantage bestaat uit vele opmerkelijke mensen en gebeurtenissen. De plantage diende als thuis voor Marie Celeste Robin de Logny en haar man Jean Noel Destrehan, de meest succesvolle suikerproducent in St. Charles Parish en een van de drijvende krachten in Louisiana Statehood. De plantage vertoont een origineel document ondertekend door president Thomas Jefferson en minister van Buitenlandse Zaken James Madison, waarin Jean Noel wordt benoemd tot lid van de Territoriale Raad van Orleans die verantwoordelijk is voor het creëren van Louisiana's burgerlijk regeringsrecht.   De Destrehan Plantation was de plaats waar een van de drie processen plaatsvond na de slavenopstand van 1811, een van de grootste slavenopstanden in de Amerikaanse geschiedenis onder leiding van Charles Deslondes. Tijdens de burgeroorlog greep het leger van de Unie de plantage en stichtte de Rost Home Colony, waar pas bevrijde slaven een vak leerden dat hen in staat stelde over te gaan naar een leven van vrijheid.

Sitemap Destrehan Plantation

Wil je alle activiteiten in Destrehan Plantation ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.