Det Kongelige Bibliotek: tours en activiteiten

13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Det Kongelige Bibliotek: topattracties in de buurt

Det Kongelige Bibliotek: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Kopenhagen: Grachtenrondvaart met gids

Kopenhagen: Grachtenrondvaart met gids

Ervaar Kopenhagen vanaf het water tijdens een grachtenrondvaart en zie hoe het verleden en het heden samensmelten terwijl je door idyllische kanalen vaart en langs veel van de beroemdste oude en nieuwe bezienswaardigheden van de stad komt. Vertrek vanaf Ved Stranden voordat je door de vele waterwegen van de stad vaart. Bewonder de paleizen Christiansborg en Amalienborg en bewonder de financiële centra, zoals de Centrale Bank en de voormalige beurs van Kopenhagen. Vaar langs het standbeeld van de Kleine Zeemeermin in Langelinie terwijl je gids vertelt over de geschiedenis van het standbeeld en andere monumenten en gebouwen die je passeert. Keer daarna terug naar Ved Stranden.

Kopenhagen: 48-uurs sightseeing busticket, 1 uur durende bustour

Kopenhagen: 48-uurs sightseeing busticket, 1 uur durende bustour

Verken Kopenhagen in je eigen tempo met een pas voor 48 uur voor de dubbeldekker sightseeingbus van de stad en gratis toegang tot een klassieke rondvaart van 1 uur door de grachten van Kopenhagen. U kunt uitstappen bij maximaal 30 haltes in het stadscentrum, waaronder de Gefion-fontein, de Marmeren Kerk en de legendarische commune Freetown Christiania. Stap uit bij de dierentuin, verken Frederiksberg Castle, bewonder het Vrijheidsmonument of stap uit bij Meatpacking District. De paleizen en musea van Kopenhagen liggen voor je klaar terwijl de bus door de sierlijke straten van de Deense hoofdstad rijdt. Ga op warme dagen naar het open dek en ontspan op comfortabele stoelen. Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt, zolang je ticket geldig is. Op koude dagen worden bussen verwarmd om je warm te houden tijdens de geweldige ervaring. Ga naar de havenkant en vang de koele bries en adem de frisse lucht in. Bekijk de beroemde Kleine Zeemeermin en het prachtige Black Diamond-gebouw, de thuisbasis van de Koninklijke Bibliotheek, de nationale bibliotheek van Denemarken. U kunt deelnemen aan onze klassieke rondvaart vanuit Nyhavn of Ved Stranden om de stad vanaf het water te bekijken. hier ziet u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Christiansborg Palace, het opvallende nieuwe Opera House* Vergeet niet om naar het loket te gaan om een kaartje te kopen voor een specifieke vertrektijd voor de rondvaart. Een kleine selectie van bushaltes: De kleine Zeemeermin De Marmeren Kerk Kongens Nytorv Christianshavn Christiansborg-paleis Carlsberg Christiania De opera* Planetariet* en Langelinie (cruiseterminals) Audiogidsen en koptelefoons zijn voorzien van vooraf opgenomen commentaar in verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Duits, Frans, Russisch, Italiaans, Deens, Japans, Chinees, Zweeds, Pools en Oekraïens. Boot stopt: Ved Stranden Nyhaven

Hoogtepunten van Kopenhagen: fietstocht van 3 uur

Hoogtepunten van Kopenhagen: fietstocht van 3 uur

Verken Kopenhagen tijdens een begeleide fietstocht van 3 uur. Fiets over de fietspaden van de stad en ontdek verborgen plekjes en historische hoogtepunten. Ontdek de beroemde in marmer opgetrokken Frederiks Kirke en de populaire Tivoli-tuinen. Verken de historische wijk Christiansborg, fiets langs de pittoreske waterkant bij Nyhavn en spot het beroemde standbeeld van de Kleine Zeemeermin. Bekijk de majestueuze Rådhuspladsen, of het Stadhuisplein, en het Koninklijk Paleis Amalienborg en geniet van een stukje groen rond de beroemde meren van Kopenhagen. Onderweg zullen er veel fotomomenten zijn. De vriendelijke lokale gids beantwoordt je vragen over de stad en geeft je persoonlijke tips voor je verblijf in Kopenhagen.

Kopenhagen: Openbare wandeltour van 3 uur met gids in het Frans

Kopenhagen: Openbare wandeltour van 3 uur met gids in het Frans

Begin aan een boeiende reis door Kopenhagen met een privéwandeling onder leiding van een deskundige lokale gids. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed van de cultuur van Kopenhagen, duik in de fascinerende geschiedenis, bewonder de baanbrekende moderne architectuur en verken baanbrekende sociale en stedelijke ontwikkelingen. Deze tour combineert de iconische hoogtepunten van de stad naadloos met verborgen juweeltjes die alleen een lokale expert kan onthullen. Onze rondleidingen worden uitsluitend in het Frans gegeven en zijn beperkt tot maximaal 14 deelnemers.

Kopenhagen: Deense volkslegendes zelf begeleide wandeling

Kopenhagen: Deense volkslegendes zelf begeleide wandeling

Verken de fantastische wereld van Deense mythen en volkslegendes met deze zelfgeleide audiotour in Kopenhagen. Bekijk het Nationaal Museum van Denemarken, Christiansborg Palace en vele andere bezienswaardigheden in je eigen tempo met de magie van GPS-weergave. U ontvangt de downloadinstructies na boeking. Download de app en start de tour met je mobiele telefoon als gids. Het zal je begeleiden op een reis van het pretpark Tivoli over de beurs van Kopenhagen naar de grachten. Ga langs de beurs van Kopenhagen, de Koninklijke Bibliotheek van Denemarken en de Ny Carlsberg Glyptotek. Luister naar interessante verhalen en feiten tijdens het verkennen van de hoofdstad van Denemarken. U zult de geschiedenis en cultuur van de stad leren kennen terwijl u zich verwondert over de prachtige architectuur van het gebied. Loop door de prachtige steegjes van de stad en ontdek iconische bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad.

Kopenhagen: E-Scooter KickBike Tour met gids - alle hoogtepunten

Kopenhagen: E-Scooter KickBike Tour met gids - alle hoogtepunten

De gloednieuwe 2023 elektrische kick-bikes zijn de eerste in hun soort in Denemarken. Doe mee met deze spannende rondleiding door Kopenhagen. Je ziet 90% van de highlights van de stad met je eigen gids. Zie de zeemeermin, het koninklijk kasteel, het parlement, het operagebouw, Nyhavn, de citadel, de waterkant, de Gefion-fontein, de oude straten en prachtige gebouwen, en luister naar je gids terwijl hij/zij het je vertelt anekdotes en feiten over de trotse hoofdstad van Denemarken. Helmen zijn verplicht. Volledige introductie en training voordat de tour begint. De gids gaat met je mee op de tour. Radiosystemen zijn aanwezig. St. Nicolaas Kerk Absalon-standbeeld Oud strand Waterkant Het Quartier Latin Christiansborg-kasteel Het parlement De Koninklijke Bibliotheek De bibliotheektuin De zwarte diamant De Oude Beurs Kleine gezellige Deense straatjes De grachten van Kopenhagen Ofelia-strand Huis van de acteurs Waterkant Nieuwe haven (Nyhavn) Koninklijk kasteel Amalienborg Gefion-fontein De citadel De kleine Zeemeermin Konings Nieuw Plein Het Koninklijk Theater

Kajaktocht in de haven van Kopenhagen - juni, juli en augustus

Kajaktocht in de haven van Kopenhagen - juni, juli en augustus

Kom 10 minuten voor vertrek naar de locatie om in te checken. Hier moet je onze verklaring van afstand ondertekenen, je gids ontmoeten die je instructies zal geven, je zal helpen met de uitrusting en je zal uitleggen hoe je in de kajak moet stappen. De kajaks zijn stabiele dubbele zeekajaks, wat betekent dat iedereen ermee kan varen. Voor grotere groepen worden ook dubbele Sit-on-Top en enkele zeekajaks gebruikt. Personen onder de 15 jaar varen samen met een volwassene in een tweepersoonskajak. Als je eenmaal comfortabel in de kajaks zit, beginnen we de tocht vanaf Kalvebod Bølge. 2 uur durende tocht: Zeil naar Slotsholmen langs Gammel Strand, Thorvaldsens Museum, Christiansborg, Børsen en de Koninklijke Bibliotheek en door Christianshavns gezellige grachten. Ervaar de prachtige gebouwen in het centrum van Kopenhagen en de geschiedenis, maar ook de oude gebouwen en de bijzondere sfeer van Christianshavn. De tour eindigt weer bij Kalvebod Bølge. De lengte van de tour is inclusief instructie en een verfrissing.

Kopenhagen Bezienswaardigheden & Verhalen - Wandeltour van 3 uur

Kopenhagen Bezienswaardigheden & Verhalen - Wandeltour van 3 uur

We ontmoeten elkaar op het Stadhuisplein. Loop door het Piss-kanaal, dat ondanks zijn naam misschien wel de meest charmante wijk van Kopenhagen is. Luister naar de verhalen van de afgelopen duizend jaar en ervaar de moderne cultuur van de stad. We lopen door de middeleeuwse stad naar het Island of Power, waar we paleizen en de prachtige bibliotheektuinen zien. We kijken vanuit de Black Diamond naar de haven en gaan terug naar de oude stad, langs de 400 jaar oude Exchange met zijn ongelooflijke Dragon Spire. Onderweg zien we architectuur van wereldklasse, oud en nieuw, en ervaren we de magie van de relaxte fietslevensstijl van de stad. Onze tour eindigt op het grote Kings New Square en de magische Nieuwe Haven.

Kopenhagen: Zelf rondleiding met audiogids

Kopenhagen: Zelf rondleiding met audiogids

Welkom in de betoverende stad Kopenhagen, waar geschiedenis, cultuur en moderniteit naadloos in elkaar overgaan om een unieke ervaring te creëren. Tijdens deze audiogids ontdek je het rijke verleden en heden van Kopenhagen en verken je de iconische monumenten, charmante buurten en levendige sfeer. Met je trouwe audiogids in de hand navigeer je in je eigen tempo door de stad en dompel je jezelf onder in de fascinerende verhalen die Kopenhagen hebben gevormd tot de boeiende bestemming die het nu is. Van de historische Tivoli-tuinen tot het iconische beeld van de Kleine Zeemeermin, elke stop op deze tour onthult een stukje van de identiteit van Kopenhagen en nodigt je uit om je te verdiepen in het koninklijke erfgoed, de architectonische hoogstandjes en de vooruitstrevende geest van de stad. Of je nu een wandeling maakt langs de pittoreske haven Nyhavn, de adembenemende architectuur van kasteel Rosenborg bewondert of de levendige energie van de bruisende straten van de stad ervaart, deze zelf-rondleiding met gids zorgt voor een persoonlijke en verrijkende verkenning van Kopenhagen. Laat de verhalen je meevoeren door de tijd en cultuur, en inzicht geven in de Deense manier van leven en de belangrijke rol van de stad in het vormgeven van de Europese geschiedenis. Laat je betoveren door de charme van Kopenhagen terwijl je verborgen juweeltjes ontdekt, intrigerende feiten leert en de naadloze mix van traditie en innovatie waardeert die dit Scandinavische juweeltje kenmerkt. Leer meer over de top 20 toeristische attracties in Kopenhagen. De geschiedenis, cultuur, mythen, architectuur en andere belangrijke feiten staan in dit audiocommentaar, dat begint bij het centraal station van de stad en vervolgens de route één voor één aflegt. 1. Centraal Station Kopenhagen 2. Tivoli-tuinen 3. Ny Carlsberg Glyptotek 4. Stadhuis Kopenhagen 5. Het Nationaal Museum van Denemarken 6. Christiansborg Slot 7. Koninklijke Bibliotheek 8. Redderskerk 9. Nyhavn 10. Koninklijk Deens Theater 11. Amalienborg Museum 12. Frederiks Kirke 13. Designmuseum Danmark 14. Gefionspringvandet (Gefion Fontein) 15. Kastellet 16. Botanische tuin 17. Rundetårn (Ronde Toren) 18. Paleis Frederiksberg 19. Søndermarken 20. Nationaal Aquarium Denemarken (Den Bla Planet) Dus, zet je koptelefoon op, druk op play en laat de Copenhagen Self-Guided Audio Tour je gezelschap zijn op deze onvergetelijke reis door een van de meest fascinerende steden van Europa.

Kopenhagen: Slotsholmen Royal History zelfgeleide audiotour

Kopenhagen: Slotsholmen Royal History zelfgeleide audiotour

Slotsholmen, het eiland in de haven van Kopenhagen, is al bijna 900 jaar een machtsbasis voor de stichter van Kopenhagen, de koningen van Denemarken en het huidige Deense parlement, gehuisvest in het prachtige Christiansborg-paleis. Deze wandeltocht begint op de plek waar het verhaal van Kopenhagen in de jaren 1100 begon, Højbro Plads, voordat je overstak naar 'het kasteeleiland', zoals Slotsholmen bekend staat. Er zijn eeuwen aan fascinerende verhalen om naar te luisteren en verschillende historische gebouwen om te bezichtigen voordat onze tour eindigt voor het Thorvaldsen Museum, gewijd aan Bertel Thorvaldsen die koningen en edelen inspireerde. Je hoort hoe het oorspronkelijke fort door de eeuwen heen is geëvolueerd tot een reeks kastelen en later spectaculaire paleizen. Ik zal je laten zien hoe je kunt zien waar eerdere paleizen zijn versmolten met het huidige complex, en ik zal je vertellen hoe je toegang krijgt tot de ondergrondse ruïnes van de middeleeuwse kastelen. Je hoort ook over de heersers van Denemarken, waaronder Christian IV, de meer dan levensgrote 'bouwkoning' die prachtige gebouwen creëerde maar het land failliet deed gaan. Dan is er Frederik VII, de onwaarschijnlijke heldenkoning die een revolutie vermeed, en Christian VI, de verlegen koning die het grootste en meest ontzagwekkende paleis van Noord-Europa creëerde. Je zult ook een geheime tuin ontdekken! Andere hoogtepunten waar je naar uit kunt kijken tijdens deze tour zijn: • Het zien van het standbeeld van de stichter van Kopenhagen, bisschop Absalon • Bezichtiging van de paleiskapel, waar al generaties lang vorsten zijn gedoopt, getrouwd en opgebaard na hun dood • Het balkon van het Christiansborg-paleis bekijken, van waaruit nieuwe monarchen aan het volk worden verkondigd • Meer te weten komen over de deuropening van Folketing, het Deense parlement, met zijn controversiële gravures • Ontdek de vredige rust van de Koninklijke Bibliotheektuin, een van de best bewaarde geheimen van de stad met een onwaarschijnlijke geschiedenis • Horen over de Koninklijke Bibliotheek en haar gedurfde moderne uitbreiding, de Black Diamond • Terugreizen naar 1943, toen de Denen zich verenigden om bijna de hele Joodse bevolking van het land te redden voordat ze door de nazi-bezetters in beslag konden worden genomen • U passeert het sierlijke en historische Court Theatre Trek minimaal 90 minuten uit om het meeste uit deze tour te halen. Muziek en geluidseffecten, waaronder een magnifiek koninklijk spektakel met honderden witte paarden, brengen de verhalen tot leven.

De topbezienswaardigheden in Kopenhagen

Activiteiten in Det Kongelige Bibliotek

Steden in Denemarken

Andere activiteiten in Det Kongelige Bibliotek

Wil je alle activiteiten in Det Kongelige Bibliotek bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Det Kongelige Bibliotek

Gemiddelde beoordeling

4.4
(764 beoordelingen)

De tour door Kopenhagen was geweldig, mede door de enthousiaste uitleg van gids Hélène. Vol passie kon zij vertellen over deze mooie stad. Een aanrader voor iedereen die deze mooie stad gaat bezoeken.

Deze tour is leuk en lang, met geweldige verhalen onderweg!! Ik hield van onze gids en de hele ervaring! Kopenhagen is zó mooi!

De tour was prachtig en onze tourgids Josefien vertelde vol enthousiasme de mooiste verhalen. Ontzettend genoten.

Geweldige tour, zeer informatief, was niet mijn eerste tour. Graag weer.

Prima goede informatie fijne gids renee wist erg veel