Datums kiezen

Det Kongelige Bibliotek

Det Kongelige Bibliotek

Det Kongelige Bibliotek: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Kopenhagen: Grachtenrondvaart vanaf Nyhavn

1. Kopenhagen: Grachtenrondvaart vanaf Nyhavn

Ervaar Kopenhagen vanaf het water tijdens een grachtenrondvaart en zie hoe het verleden en het heden samensmelten terwijl je door idyllische kanalen vaart en langs veel van de beroemdste oude en nieuwe bezienswaardigheden van de stad komt. Vertrek vanuit Nyhavn voordat je door de vele waterwegen van de stad vaart. Bewonder de paleizen van Christiansborg en Amalienborg, bekijk de bezienswaardigheden aan de waterkant van Nyhavn en bewonder de financiële centra, zoals de Centrale Bank en de voormalige beurs van Kopenhagen. Vaar langs het standbeeld van de Kleine Zeemeermin in Langelinie terwijl je gids vertelt over de geschiedenis van het standbeeld en andere monumenten en gebouwen die je passeert. Keer daarna terug naar Nyhavn. De commentaren zijn beschikbaar in het Deens en Engels, evenals in een extra 3e taal.

Kopenhagen: 48-uurs sightseeing busticket, 1 uur durende bustour

2. Kopenhagen: 48-uurs sightseeing busticket, 1 uur durende bustour

Verken Kopenhagen in je eigen tempo met een pas voor 48 uur voor de dubbeldekker sightseeingbus van de stad en gratis toegang tot een klassieke rondvaart van 1 uur door de grachten van Kopenhagen. U kunt uitstappen bij maximaal 30 haltes in het stadscentrum, waaronder de Gefion-fontein, de Marmeren Kerk en de legendarische commune Freetown Christiania. Stap uit bij de dierentuin, verken Frederiksberg Castle, bewonder het Vrijheidsmonument of stap uit bij Meatpacking District. De paleizen en musea van Kopenhagen liggen voor je klaar terwijl de bus door de sierlijke straten van de Deense hoofdstad rijdt. Ga op warme dagen naar het open dek en ontspan op comfortabele stoelen. Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt, zolang je ticket geldig is. Op koude dagen worden bussen verwarmd om je warm te houden tijdens de geweldige ervaring. Ga naar de havenkant en vang de koele bries en adem de frisse lucht in. Bekijk de beroemde Kleine Zeemeermin en het prachtige Black Diamond-gebouw, de thuisbasis van de Koninklijke Bibliotheek, de nationale bibliotheek van Denemarken. U kunt deelnemen aan onze klassieke rondvaart vanuit Nyhavn of Ved Stranden om de stad vanaf het water te bekijken. hier ziet u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Christiansborg Palace, het opvallende nieuwe Opera House* Vergeet niet om naar het loket te gaan om een kaartje te kopen voor een specifieke vertrektijd voor de rondvaart. Een kleine selectie van bushaltes: De kleine Zeemeermin De Marmeren Kerk Kongens Nytorv Christianshavn Christiansborg-paleis Carlsberg Christiania De opera* Planetariet* en Langelinie (cruiseterminals) Audiogidsen en koptelefoons zijn voorzien van vooraf opgenomen commentaar in verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Duits, Frans, Russisch, Italiaans, Deens, Japans, Chinees, Zweeds, Pools en Oekraïens. Boot stopt: Ved Stranden Nyhaven

Hoogtepunten van Kopenhagen: fietstocht van 3 uur

3. Hoogtepunten van Kopenhagen: fietstocht van 3 uur

Verken Kopenhagen tijdens een begeleide fietstocht van 3 uur. Fiets over de fietspaden van de stad en ontdek verborgen plekjes en historische hoogtepunten. Ontdek de beroemde in marmer opgetrokken Frederiks Kirke en de populaire Tivoli-tuinen. Verken de historische wijk Christiansborg, fiets langs de pittoreske waterkant bij Nyhavn en spot het beroemde standbeeld van de Kleine Zeemeermin. Bekijk de majestueuze Rådhuspladsen, of het Stadhuisplein, en het Koninklijk Paleis Amalienborg en geniet van een stukje groen rond de beroemde meren van Kopenhagen. Onderweg zullen er veel fotomomenten zijn. De vriendelijke lokale gids beantwoordt je vragen over de stad en geeft je persoonlijke tips voor je verblijf in Kopenhagen.

Kopenhagen: Deense volkslegendes zelf begeleide wandeling

4. Kopenhagen: Deense volkslegendes zelf begeleide wandeling

Verken de fantastische wereld van Deense mythen en volkslegendes met deze zelfgeleide audiotour in Kopenhagen. Bekijk het Nationaal Museum van Denemarken, Christiansborg Palace en vele andere bezienswaardigheden in je eigen tempo met de magie van GPS-weergave. U ontvangt de downloadinstructies na boeking. Download de app en start de tour met je mobiele telefoon als gids. Het zal je begeleiden op een reis van het pretpark Tivoli over de beurs van Kopenhagen naar de grachten. Ga langs de beurs van Kopenhagen, de Koninklijke Bibliotheek van Denemarken en de Ny Carlsberg Glyptotek. Luister naar interessante verhalen en feiten tijdens het verkennen van de hoofdstad van Denemarken. U zult de geschiedenis en cultuur van de stad leren kennen terwijl u zich verwondert over de prachtige architectuur van het gebied. Loop door de prachtige steegjes van de stad en ontdek iconische bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad.

Kopenhagen: Slotsholmen Royal History zelfgeleide audiotour

5. Kopenhagen: Slotsholmen Royal History zelfgeleide audiotour

Slotsholmen, het eiland in de haven van Kopenhagen, is al bijna 900 jaar een machtsbasis voor de stichter van Kopenhagen, de koningen van Denemarken en het huidige Deense parlement, gehuisvest in het prachtige Christiansborg-paleis. Deze wandeltocht begint op de plek waar het verhaal van Kopenhagen in de jaren 1100 begon, Højbro Plads, voordat je overstak naar 'het kasteeleiland', zoals Slotsholmen bekend staat. Er zijn eeuwen aan fascinerende verhalen om naar te luisteren en verschillende historische gebouwen om te bezichtigen voordat onze tour eindigt voor het Thorvaldsen Museum, gewijd aan Bertel Thorvaldsen die koningen en edelen inspireerde. Je hoort hoe het oorspronkelijke fort door de eeuwen heen is geëvolueerd tot een reeks kastelen en later spectaculaire paleizen. Ik zal je laten zien hoe je kunt zien waar eerdere paleizen zijn versmolten met het huidige complex, en ik zal je vertellen hoe je toegang krijgt tot de ondergrondse ruïnes van de middeleeuwse kastelen. Je hoort ook over de heersers van Denemarken, waaronder Christian IV, de meer dan levensgrote 'bouwkoning' die prachtige gebouwen creëerde maar het land failliet deed gaan. Dan is er Frederik VII, de onwaarschijnlijke heldenkoning die een revolutie vermeed, en Christian VI, de verlegen koning die het grootste en meest ontzagwekkende paleis van Noord-Europa creëerde. Je zult ook een geheime tuin ontdekken! Andere hoogtepunten waar je naar uit kunt kijken tijdens deze tour zijn: • Het zien van het standbeeld van de stichter van Kopenhagen, bisschop Absalon • Bezichtiging van de paleiskapel, waar al generaties lang vorsten zijn gedoopt, getrouwd en opgebaard na hun dood • Het balkon van het Christiansborg-paleis bekijken, van waaruit nieuwe monarchen aan het volk worden verkondigd • Meer te weten komen over de deuropening van Folketing, het Deense parlement, met zijn controversiële gravures • Ontdek de vredige rust van de Koninklijke Bibliotheektuin, een van de best bewaarde geheimen van de stad met een onwaarschijnlijke geschiedenis • Horen over de Koninklijke Bibliotheek en haar gedurfde moderne uitbreiding, de Black Diamond • Terugreizen naar 1943, toen de Denen zich verenigden om bijna de hele Joodse bevolking van het land te redden voordat ze door de nazi-bezetters in beslag konden worden genomen • U passeert het sierlijke en historische Court Theatre Trek minimaal 90 minuten uit om het meeste uit deze tour te halen. Muziek en geluidseffecten, waaronder een magnifiek koninklijk spektakel met honderden witte paarden, brengen de verhalen tot leven.

Kopenhagen: Zelf rondleiding met audiogids

6. Kopenhagen: Zelf rondleiding met audiogids

Welkom in de betoverende stad Kopenhagen, waar geschiedenis, cultuur en moderniteit naadloos in elkaar overgaan om een unieke ervaring te creëren. Tijdens deze audiogids ontdek je het rijke verleden en heden van Kopenhagen en verken je de iconische monumenten, charmante buurten en levendige sfeer. Met je trouwe audiogids in de hand navigeer je in je eigen tempo door de stad en dompel je jezelf onder in de fascinerende verhalen die Kopenhagen hebben gevormd tot de boeiende bestemming die het nu is. Van de historische Tivoli-tuinen tot het iconische beeld van de Kleine Zeemeermin, elke stop op deze tour onthult een stukje van de identiteit van Kopenhagen en nodigt je uit om je te verdiepen in het koninklijke erfgoed, de architectonische hoogstandjes en de vooruitstrevende geest van de stad. Of je nu een wandeling maakt langs de pittoreske haven Nyhavn, de adembenemende architectuur van kasteel Rosenborg bewondert of de levendige energie van de bruisende straten van de stad ervaart, deze zelf-rondleiding met gids zorgt voor een persoonlijke en verrijkende verkenning van Kopenhagen. Laat de verhalen je meevoeren door de tijd en cultuur, en inzicht geven in de Deense manier van leven en de belangrijke rol van de stad in het vormgeven van de Europese geschiedenis. Laat je betoveren door de charme van Kopenhagen terwijl je verborgen juweeltjes ontdekt, intrigerende feiten leert en de naadloze mix van traditie en innovatie waardeert die dit Scandinavische juweeltje kenmerkt. Leer meer over de top 20 toeristische attracties in Kopenhagen. De geschiedenis, cultuur, mythen, architectuur en andere belangrijke feiten staan in dit audiocommentaar, dat begint bij het centraal station van de stad en vervolgens de route één voor één aflegt. 1. Centraal Station Kopenhagen 2. Tivoli-tuinen 3. Ny Carlsberg Glyptotek 4. Stadhuis Kopenhagen 5. Het Nationaal Museum van Denemarken 6. Christiansborg Slot 7. Koninklijke Bibliotheek 8. Redderskerk 9. Nyhavn 10. Koninklijk Deens Theater 11. Amalienborg Museum 12. Frederiks Kirke 13. Designmuseum Danmark 14. Gefionspringvandet (Gefion Fontein) 15. Kastellet 16. Botanische tuin 17. Rundetårn (Ronde Toren) 18. Paleis Frederiksberg 19. Søndermarken 20. Nationaal Aquarium Denemarken (Den Bla Planet) Dus, zet je koptelefoon op, druk op play en laat de Copenhagen Self-Guided Audio Tour je gezelschap zijn op deze onvergetelijke reis door een van de meest fascinerende steden van Europa.

Kopenhagen: Leg de meest fotogenieke plekken vast met een plaatselijke bewoner

7. Kopenhagen: Leg de meest fotogenieke plekken vast met een plaatselijke bewoner

Ervaar Kopenhagen door de lens van een inwoner en leg zowel de iconische uitzichten als de fotogenieke charme van verborgen hoekjes vast. Navigeer van de iconische Havnepromenade met zijn serene waterkant en levendige sfeer naar het emblematische kasteel Rosenborg dat bekend staat om zijn majestueuze torenspitsen en weelderige tuinen. Ontdek hun unieke rol in het dagelijks leven van de plaatselijke bevolking, van een geliefd trefpunt tot een tafereel rechtstreeks van een ansichtkaart. Ervaar Kopenhagen op een intieme manier, terwijl je plaatselijke gids de verhalen achter beroemde ansichtkaarttaferelen onthult en fotogenieke beelden mengt met persoonlijke anekdotes. Deze ervaring biedt een unieke kijk op Kopenhagen en combineert pittoreske hoogtepunten met authentieke culturele inzichten, waardoor het een niet te missen ervaring is voor elke bezoeker.

Kopenhagen Bezienswaardigheden & Verhalen - Wandeltour van 3 uur

8. Kopenhagen Bezienswaardigheden & Verhalen - Wandeltour van 3 uur

We ontmoeten elkaar op het Stadhuisplein. Loop door het Piss-kanaal, dat ondanks zijn naam misschien wel de meest charmante wijk van Kopenhagen is. Luister naar de verhalen van de afgelopen duizend jaar en ervaar de moderne cultuur van de stad. We lopen door de middeleeuwse stad naar het Island of Power, waar we paleizen en de prachtige bibliotheektuinen zien. We kijken vanuit de Black Diamond naar de haven en gaan terug naar de oude stad, langs de 400 jaar oude Exchange met zijn ongelooflijke Dragon Spire. Onderweg zien we architectuur van wereldklasse, oud en nieuw, en ervaren we de magie van de relaxte fietslevensstijl van de stad. Onze tour eindigt op het grote Kings New Square en de magische Nieuwe Haven.

Segwaytour Kopenhagen 1- en 2-uur tour opties

9. Segwaytour Kopenhagen 1- en 2-uur tour opties

Ons kantoor is gevestigd aan Langelinie alle 58, op een paar minuten afstand van het beroemde standbeeld van de kleine zeemeermin. Kom 15 minuten voor vertrek naar ons kantoor voor training en check-in. Hier ontvang je een helm, radio, teken je onze verklaring van afstand en ontmoet je je gids. Daarna ga je naar ons ruime oefenterrein waar we je leren manoeuvreren met de Segway - het is supergemakkelijk en de meeste van onze gasten hebben het nog nooit geprobeerd. Zodra je je op je gemak voelt, beginnen we de tour in een verkeersvrij gebied. Tour van 1 uur: Het grootste deel van deze tour vindt plaats in een autovrij gebied - je krijgt nog steeds de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Dankzij onze geweldige locatie kun je meer dan 10 van de iconische monumenten in Kopenhagen zien, waaronder de Kleine Zeemeermin, het Paleis van de Koningin, de Marmeren Kerk, het kleurrijke Nyhavn en de Citadel - ons militaire fort. Het is een snelle en leuke manier om deze dingen in Kopenhagen te zien. 2-uur durende tour: Als je kiest voor onze 2-uur durende tour (meest populair) - zul je genieten van de meeste bezienswaardigheden in de binnenstad. Naast de bezienswaardigheden van de 1-uur durende rondvaart, krijg je ook het parlement, paleis Christiansborg, de Zwarte Diamant en de bibliotheektuin te zien - je vaart door de oude Latijnse wijk en door de gezellige straten van Kopenhagen. We nemen een korte koffiepauze bij het Koninklijk Theater waar we speciale prijzen hebben exclusief voor onze gasten (aankopen zijn niet nodig). Dit is een geweldige optie om het grootste deel van de stad te zien in slechts 2 uur! Beide tours eindigen op ons kantoor met een gratis drankje en een leuk Segway souvenir. Tijdens deze privé VIP tour is de gids exclusief voor jouw groep en bepaal jij het tempo, de fotostops, enzovoort. Segways zijn een leuke activiteit voor het hele gezin - plus je krijgt zoveel van de stad te zien in slechts een uur! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen.

11 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Det Kongelige Bibliotek: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Det Kongelige Bibliotek

Wil je alle activiteiten in Det Kongelige Bibliotek bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Det Kongelige Bibliotek

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 764 beoordelingen

De tour was fantastisch en het weer kon niet beter zijn geweest. Ik zou gezinnen met jonge kinderen echter aanraden om aparte fietstochten te maken, afgestemd op de snelheid van de kinderen, omdat we vaak de aansluiting misten met de gids die zo snel als de wind door de straten van Kopenhagen zoefde om ons allemaal belangrijk te houden om bezienswaardigheden te laten zien.

Ondanks het slechte weer hebben we een geweldige tour gehad met een geweldige gids. De Farrähders waren geweldig en we kregen nuttige insidertips voor onze verdere vakantie. We stopten bij alle belangrijke bezienswaardigheden en werden er goed over geïnformeerd. De fietstocht is een van onze hoogtepunten in Kopenhagen en we kunnen hem alleen maar aanbevelen.

Zowel de bus als de boottocht waren uitstekend. Enige minpuntje was dat niet duidelijk was welke busonderneming bij welke boottocht hoorde. Uiteindelijk toch de goede bus en ook goede boottocht startplaats gevonden.

Krijg op een uiterst charmante manier een prachtig overzicht van de stad en haar hoogtepunten. Wij zullen enthousiast over je zijn. Heeft ons in de toekomst veel geholpen. Met dank aan onze gids Melanie.

Sterk aanbevolen fietstocht door Kopenhagen. Onze gids legde veel uit over de stad en de cultuur. We hadden een goede tijd.