Kies data

Dierentuin van Krakau

Dierentuin van Krakau: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: dierentuin met hotelovername

1. Krakau: dierentuin met hotelovername

De dierentuin van Krakau, opgericht in 1929, is een van de meest populaire attracties in de stad. Gelegen in het pittoreske Wolski-bos, zie een verscheidenheid aan dieren die van uitsterven zijn gered. Ze worden nu goed verzorgd door omstandigheden te creëren die rekening houden met hun natuurlijke behoeften. Als je wordt opgehaald bij je hotel in Krakau, maak je van de gelegenheid gebruik om enkele van de beroemdste bewoners van de dierentuin te zien, waaronder de Rothschild-giraf, het pygmee-nijlpaard, de Amoer-tijger en de Ruffed Lemur. De thuisbasis van een enorme diversiteit aan zoogdieren, reptielen en vogels, er is veel te zien en interessant voor alle leeftijden.

Krakau: luie catamaran-riviercruise en groepstour zoutmijn

2. Krakau: luie catamaran-riviercruise en groepstour zoutmijn

Geniet van een gecombineerde cruise op de Vistula-rivier en een rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn in Krakau, inclusief toegang zonder wachtrij. Bekijk de koninklijke stad vanaf het dek van een moderne catamaran, ga dan naar Wieliczka en bewonder ondergrondse wonderen gemaakt van zout door de krachten van de natuur en het werk van mensenhanden. Begin uw dag door aan boord van een boot te springen met een verwarmd dek en leren banken waar u zich thuis zult voelen, zelfs op koude dagen. Ga op warmere dagen naar het bovenste platform om van het uitzicht te genieten terwijl je buiten bent. Bekijk Krakau vanaf de rivier en bekijk monumenten zoals de verdedigingsmuren van Wawel met een panorama op het koninklijk kasteel, de kathedraal en het iconische silhouet van een draak. Stap dan over op een bus en rijd naar Wieliczka, een klein stadje in de buurt van Krakau, waar een van de grootste oude zoutmijnen van Europa (700 jaar oud) is gevestigd. De diepte van de mijn is 340 meter en de totale lengte van de gangen en tunnels is meer dan 245 kilometer. De toeristische route is meer dan 3 km lang en omvat meer dan 20 hallen, ondergrondse meren en een groot aantal gangen en gebouwen, waaronder de grootste en unieke kerk van St. Kinga, de beschermheilige van de mijnwerkers. De ondergrondse kerk is rijkelijk versierd met kroonluchters en uit zout gehouwen heiligenbeelden. Er is een specifiek genezend microklimaat in de mijn en een sanatorium op een diepte van 135 meter. Maak kennis met dit UNESCO-werelderfgoed voordat je terugkeert naar Krakau.

Krakau: dierentuintour met privévervoer en tickets

3. Krakau: dierentuintour met privévervoer en tickets

Ontsnap aan de stad met een privétransfer naar de dierentuin van Krakau, een van de meest populaire attracties in Krakau. Geniet van je skip-the-line ticket om de lange wachtrijen te vermijden en het dierenrijk te verkennen. Bezoek de leeuwen, olifanten of giraffen en leer meer over deze ongelooflijke dieren. Ga vervolgens in uw eigen tijd verder door het park om unieke bongo-antilopen, dwergnijlpaarden en nog veel meer te vinden. Ontdek de geschiedenis van de dierentuin die oorspronkelijk op de Wawel-heuvel werd gebouwd voordat deze werd verplaatst naar het bos waar de dieren een gelukkiger, vrediger leven konden leiden. Je hebt 3 uur om de dierentuin te verkennen, voordat je terug in de auto springt voor een privétransfer terug naar de stad.

Vanuit Krakau: dierentuintrip met transfer

4. Vanuit Krakau: dierentuintrip met transfer

Ervaar de dierentuin van Krakau, die momenteel meer dan 1.400 dieren bevat en ongeveer 270 soorten vertegenwoordigt. Je zult ook meer dan 100 groepen dieren ontdekken die stervende en bedreigd zijn. Deze omvatten de Rothschild-giraf, het Przewalski-paard, de dwergnijlpaard, de pandabeer, de sneeuwluipaard, de Amur-tijger, de manenwolf, de antilope-addaks, de chimpansee en de Ruffed Lemur. De dierentuin bevindt zich in Wolski Forest, een prachtig bospark dat uniek is in grote stedelijke gebieden. Dit gebied is een favoriete vakantieplek voor inwoners van Krakau, met tal van gemarkeerde wandelroutes. Velen van hen lopen in de buurt van de Zoologischer Garten, wat vaak het doel is van veel wandeltochten. Het Wolski-bos bevat ook fietspaden en educatieve paden, en is een plaats met verschillende historische gebouwen, waaronder de heuvel van de onafhankelijkheid, de Jozef Pilsudski en het klooster en de hermitage OO Camaldolese.

  • Avonturen
  • Wateractiviteiten

Overzicht activiteiten in Dierentuin van Krakau

Wil je alle activiteiten in Dierentuin van Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.