Kies data

Dierentuin van Krakau

Dierentuin van Krakau: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: dierentuin met hotelovername

1. Krakau: dierentuin met hotelovername

De dierentuin van Krakau, opgericht in 1929, is een van de meest populaire attracties in de stad. Gelegen in het pittoreske Wolski-bos, zie een verscheidenheid aan dieren die van uitsterven zijn gered. Ze worden nu goed verzorgd door omstandigheden te creëren die rekening houden met hun natuurlijke behoeften. Als je wordt opgehaald bij je hotel in Krakau, maak je van de gelegenheid gebruik om enkele van de beroemdste bewoners van de dierentuin te zien, waaronder de Rothschild-giraf, het pygmee-nijlpaard, de Amoer-tijger en de Ruffed Lemur. De thuisbasis van een enorme diversiteit aan zoogdieren, reptielen en vogels, er is veel te zien en interessant voor alle leeftijden.

Krakau: Lazy Catamaran River Cruise en Salt Mine Group Tour

2. Krakau: Lazy Catamaran River Cruise en Salt Mine Group Tour

Geniet van een combo-cruise op de Vistula-rivier en een rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn in Krakau, inclusief toegang zonder wachtrij. Bekijk de koninklijke stad vanaf het dek van een moderne catamaran, ga dan naar Wieliczka en bewonder ondergrondse wonderen gemaakt van zout door de krachten van de natuur en het werk van mensenhanden. Begin uw dag door aan boord van een boot te springen met een verwarmd dek en leren banken waardoor u zich thuis zult voelen, zelfs op koude dagen. Ga op warmere dagen naar het bovenste platform om van het uitzicht te genieten terwijl je buiten bent. Bekijk Krakau vanaf de rivier en spot monumenten zoals de verdedigingsmuren van Wawel met een panorama van het koninklijk kasteel, de kathedraal en het iconische silhouet van een draak. Stap dan over op een bus en rijd naar Wieliczka, een klein stadje in de buurt van Krakau, waar zich een van de grootste oude zoutmijnen van Europa (700 jaar oud) bevindt. De diepte van de mijn is 340 meter en de totale lengte van de gangen en tunnels is meer dan 245 kilometer. De toeristische route is meer dan 3 km lang en omvat meer dan 20 zalen, ondergrondse meren en een groot aantal gangen en gebouwen, waaronder de grootste en unieke kerk van St. Kinga, de patroonheilige van de mijnwerkers. De ondergrondse kerk is rijkelijk versierd met kroonluchters en uit zout gehouwen heiligenbeelden. Er is een specifiek genezend microklimaat in de mijn en een sanatorium op een diepte van 135 meter. Maak kennis met dit UNESCO-werelderfgoed voordat je terugkeert naar Krakau.

Van Krakau: Zoo Trip met Transfer

3. Van Krakau: Zoo Trip met Transfer

Beleef de dierentuin van Krakau, die momenteel meer dan 1.400 dieren bevat en ongeveer 270 soorten vertegenwoordigt. Je zult ook meer dan 100 groepen dieren ontdekken die sterven en in gevaar zijn. Deze omvatten de Rothschild-giraf, het Przewalski-paard, de pygmee-nijlpaard, de panda beer, de sneeuwluipaard, de Amur-tijger, de wolvenman, de antilope addaks, de chimpansee en de ruffemaki. De dierentuin bevindt zich in Wolski Forest, een prachtig bospark dat uniek is in grote stedelijke gebieden. Dit gebied is een favoriete vakantiebestemming voor inwoners van Krakau, met tal van gemarkeerde wandelpaden. Velen van hen rennen in de buurt van de Zoologischer Garten, wat vaak het doel is van het wandelen van veel mensen. Het Wolski-bos bevat ook fietspaden en educatieve paden en is een plek met verschillende historische gebouwen, waaronder de heuvel van de onafhankelijkheid, de Jozef Pilsudski en het klooster en de kluis OO Camaldolese.

  • Avonturen
  • Wateractiviteiten

Sitemap Dierentuin van Krakau

Wil je alle activiteiten in Dierentuin van Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.