Kies data

Dingen om te doen Dijon

Dijon: De beste dingen die je niet wil missen

Van Beaune: Bourgondië 10 wijnen Grand Cru-proeverij Dagtrip

1. Van Beaune: Bourgondië 10 wijnen Grand Cru-proeverij Dagtrip

Je wordt om 9.30 uur opgehaald bij het VVV-kantoor van Beaune en reist in een minibus met airconditioning (maximaal 8 passagiers) tijdens deze wijntour van een hele dag. De tour begint met een bezoek aan een wijnmakerij in Beaune, waar u een breed scala aan verschillende wijnen vindt, waaronder verschillende Premiers crus en Grand crus. Je maakt kennis met verschillende appellations zoals Saint-Aubin, Meursault Premier Cru Les Charmes en Corton-Charlemagne Grand Cru. Na het bezoek aan de wijnmakerij heb je vrije tijd voor de lunch en voor een bezoek aan de 15e-eeuwse Hospices de Beaune (toegang ter plaatse te betalen). Na de lunch ga je langs de schilderachtige Route des Grands Crus en stop je bij de beroemde Romanée-Conti, die de duurste wijn ter wereld produceert. Je hebt ook rondleidingen in Clos Vougeot en in Côte de Nuits. De wijngaard van Clos de Vougeot, gesticht in 1098 door monniken, beslaat 50 hectare. Het kasteel herbergt de broederschap van de Ridders van de Tastevin. De wijnen behoren tot de beroemdste in de Bourgogne, waaronder Le Clos Vougeot Grand Cru. Bij Nuits Saint Georges heb je de mogelijkheid om een wijnkelder te bezoeken en wat tijd door te brengen met de wijnmaker tijdens een proeverij van zijn beste Pinot Noir-wijnen. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar Beaune en om 17.30 uur afgezet bij het VVV-kantoor.

Dijon: La Cave du Palais Bourgondische wijnproeverij

2. Dijon: La Cave du Palais Bourgondische wijnproeverij

Ervaar de rijke wijncultuur van de Bourgogne, die een brede en fascinerende verscheidenheid aan wijnen biedt, elk representatief voor zijn specifieke locatie. Bezoek La Cave du Palais, een unieke gewelfde kelder waar u kunt genieten van een begeleide proeverij van enkele van de meest iconische wijnen van het gebied. Maak een informatieve reis door de klimaten en de jaren waarin elke wijn werd geproduceerd en begrijp waarom dit relevant is voor de smaak en kwaliteiten van elke fles. Stap deze bijzondere locatie in het hart van Dijon binnen en neem deel aan een interactieve culturele reis. Maak kennis met de Bourgondische wijncultuur als een local terwijl je de kans grijpt om 6 verschillende wijnen te proeven, van regionale tot Grand Cru-benamingen, de hoogste wijnkwalificatie.

Dijon: Kaas- en wijnarrangement

3. Dijon: Kaas- en wijnarrangement

Ontdek meer over de wereld van Franse kaas en wijn met een traditionele picknick in Dijon. Ontmoet elkaar eerst in een kelder in het centrum van de stad. Proef als een traditionele picknick lokale kazen en probeer verschillende combinaties met lokale wijnen. Ontdek waarom sommige kazen goed samengaan met wijnen en ontdek lokale kazen zoals Brillat Savarin, Comté en Epoisses. Sluit u aan bij een lokale specialist en leer meer over de tradities en geschiedenis van wijn in de regio, en de wijde wereld van kazen.

Vanuit Beaune: fietstocht door de hele dag en wijn in de Bourgogne

4. Vanuit Beaune: fietstocht door de hele dag en wijn in de Bourgogne

Geniet van een fietstocht van een hele dag door de wijngaarden van de Côte de Beaune. Stop voor een heerlijke lunch in een restaurant in een prachtige omgeving. Verwen uw zintuigen met een wijnproeverij en ontdek de geheimen van het wijnbereidingsproces. Ontmoet je gids en ga aan de slag met je fiets en helm. Luister naar een korte briefing over het gebruik van de fietsen, voordat je op avontuur gaat door het hart van de Bourgondische wijnstreek. Fiets door de heuvels van de Côte de Beaune langs wijngaarden, dorpen en velden. Vaar langs een charmant middeleeuws kasteel uit de 13e eeuw dat de thuisbasis was van een graaf en gravin van Bourgondië. Geniet van de bezienswaardigheden, geuren en geluiden voordat je gaat zitten voor een volledige lunch in een klein restaurant genesteld tussen de heuvels van Beaune. Na de lunch rijdt u bergafwaarts naar de Grand Cru van Puligny-Montrachet. Proef lokale smaken met een wijnproeverij in de wijngaard en leer meer over de verschillende wijnstokken in Bourgondië. Hier kom je meer te weten over de plant, de bodem en waarom Bourgondische wijn een van de beste is. Bezoek het wijndomein en de stenen kelder en krijg de kans om enkele flessen rechtstreeks van de verkoper te kopen. Geniet van het gemak om de flessen die u koopt rechtstreeks in uw hotel of thuis te laten bezorgen. Keer terug naar het ontmoetingspunt in Beaune via een gemakkelijke, bergafwaartse route.

Dijon: ontsnappingsspel voor de Harry Potter-smartphone buiten

5. Dijon: ontsnappingsspel voor de Harry Potter-smartphone buiten

Onmiddellijk instappen met Harry Potter in Dijon! Een kwade spreuk heeft spoor 9 ¾ door station King's Cross veroordeeld! Om aan boord van de Hogwarts Express te gaan, moet je naar de stad van de hertogen... Je doel is om deze spreuk te dwarsbomen om weer toegang tot het platform te krijgen! Ga naar het felbegeerde Place de la Libération. Maar pas op: de trein komt over 2 uur voorbij! Geleid door je smartphone ga je door de stad op zoek naar elk huis. Het doel van het spel is om binnen de tijdslimiet 4 codewoorden te verzamelen. Ze zullen essentieel zijn om de locatie van de baan te vinden. Elk huis dat je bezoekt, geeft je belangrijke aanwijzingen die je moet samenstellen om HET codewoord te vinden dat elke passage zal valideren. Je lost puzzels op, ontmoet tovenaars en vindt bonusketels. De Hogwarts Express vertrekt over 120 minuten. Tik tok tok... Deze game is voor iedereen toegankelijk en voor meerdere generaties. Je hebt de mogelijkheid om in team te spelen, want slechts één persoon van elk team hoeft de identifier en de unieke code op zijn apparaat in te voeren. Dan kun je tegelijkertijd het spel starten. U kunt uw punten en de behaalde tijd aan het einde van het spel vergelijken. Let op: deze activiteit is een ontsnappingsspel in de buitenlucht waarbij het plot niet direct verband houdt met de stad (hoewel het op aantrekkelijke plekken in het stadscentrum wordt gehouden). Het is een spel rond een bepaald thema en geen rondleiding door de stad. Deze game is voor iedereen toegankelijk en voor meerdere generaties. Je hebt de mogelijkheid om in team te spelen, want slechts één persoon van elk team hoeft de identifier en de unieke code op zijn apparaat in te voeren. Dan kun je tegelijkertijd het spel starten. U kunt uw punten en de behaalde tijd aan het einde van het spel vergelijken. Let op: deze activiteit is een ontsnappingsspel in de buitenlucht waarbij het plot niet direct verband houdt met de stad (hoewel het op aantrekkelijke plekken in het stadscentrum wordt gehouden). Het is een spel rond een bepaald thema en geen rondleiding door de stad.

Dijon: workshop wijnproeven met proeverijen

6. Dijon: workshop wijnproeven met proeverijen

Kom gedurende 1u30 proeven van 6 Bourgondische wijnen (3 rode en 3 witte), van Côte de Beaune en Côte de Nuits. Kun je verschillende soorten wijnen op dezelfde manier proeven? Leer met behulp van de methode de kleur van de wijn te evalueren en wat voor soort informatie je daaruit kunt raden. Ontdek hoe aroma's zich kunnen uiten in wijn. Komen deze aroma's voort uit de druivensoort, de rijping, het gebruikte materiaal? Heeft het bereidingsproces invloed op de smaak van de wijn? Na de sessie kun je deze vragen beantwoorden en verschillende effecten van het maakproces op de wijn begrijpen.

Bourgogne: 1,5 uur rondleiding en wijnproeverij Veuve Ambal

7. Bourgogne: 1,5 uur rondleiding en wijnproeverij Veuve Ambal

Reis af naar Maison Veuve Ambal, een familiebedrijf in Montagny-lès-Beaune, voor een 1,5 uur durende rondleiding en wijnproeverij. Het maison werd meer dan een eeuw geleden opgericht in het hart van Bourgondië en maakt sinds 1898 kwaliteitswijnen. Bij aankomst krijg je een rondleiding door de rijpingskelders en werkplaatsen. Bekijk de robots en automaten die de mousserende wijn maken en kom meer te weten over het proces. Daarna breng je een bezoek aan de winkel van Veuve Ambal. Samen met een expert proef je hier 3 Crémants de Bourgogne. Na afloop kun je nog wat rondsnuffelen in de winkel en met elkaar bespreken wat je net allemaal over wijn hebt geleerd. De wijnrondleidingen beginnen om: 10:30 uur, 11:30 uur, 02:30 uur, 03:30 uur, 04:30 uur (+ 05:30 uur vanaf 1 april tot 30 september)

Dijon: een zelfgeleide audiotour door de stad

8. Dijon: een zelfgeleide audiotour door de stad

Als mensen het woord Dijon horen, denken ze automatisch aan mosterd, maar de stad heeft zoveel meer te bieden dan dat! De hoofdstad van Bourgondië was in de Middeleeuwen ook de thuisbasis van de Grote Hertogen van het Westen, en het moderne Dijon bruist van kunst, geschiedenis, gastronomie en schoonheid. Tijdens deze wandeltocht maak je kennis met de geschiedenis van de stad door middel van de architectuur en anekdotes die haar hebben gevormd. Iets meer dan 200 hectare van het historische stadscentrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, met talloze kerken, paleizen, herenhuizen en monumenten, variërend van de oudheid tot de jaren 1900. Ik zal je deze historische ruimtes laten zien en je helpen de rol van Dijon in de Franse geschiedenis te begrijpen. Onderweg maak je kennis met lokale gerechten, regionale wijn en verschillende intrigerende verhalen over hertogen en andere voormalige bewoners. Hoogtepunten van deze tour zijn onder andere: • Uitzoeken waarom de uil het embleem van de stad werd • Inzicht krijgen in het leven van de hertogen van Bourgondië • Het zien van een van de mooiste trappen van Frankrijk • Het ontdekken van een mysterieuze uit steen gebeeldhouwde salamander op een kerkmuur • Begrijpen waarom Dijon-mosterd zo beroemd is • De verborgen binnenplaatsen van oude huizen in je opnemen Laten we beginnen aan een reis die een heel aspect van de Franse cultuur opent waarvan je het bestaan niet wist. Houd rekening met een uur om het meeste uit deze tour te halen.

Dijon: buitenspel met bruiloftsthema voor de aanstaande bruid

9. Dijon: buitenspel met bruiloftsthema voor de aanstaande bruid

Daag jezelf uit door middel van verrassende missies! Ga ongebruikelijke uitdagingen aan in de City of Dukes ter ere van de aanstaande bruid! Jouw missie: haal het maximale aantal punten door allerlei missies rond het thema bruiloften en hun tradities over de hele wereld te voltooien. Los quizzen over het thema op, maak gekke foto's of video's of zing zelfs een liedje: dit is wat je te wachten staat in dit spel dat in het teken staat van een goed humeur! Dus het is tijd om plezier te hebben en herinneringen op te doen met de bruid! Het enige dat je nodig hebt? Een smartphone (en een toekomstige bruidegom om van te dromen)!

Dijon: vrijgezellenfeest buiten

10. Dijon: vrijgezellenfeest buiten

Een spel waarbij de mosterd tot de neus van de bruidegom zal stijgen! En dat niet alleen! Stort jezelf in ongebruikelijke uitdagingen in de City of Dukes ter ere van de aanstaande bruidegom! Jouw missie: haal een maximum aan punten door allerlei missies rond het thema van het huwelijk en zijn tradities over de hele wereld te voltooien. Het is tijd om samen plezier te hebben door je kennis te testen en nieuwe herinneringen te creëren. Los quizzen op, maak foto's of video's in gekke poses of zing zelfs een liedje: dit is wat je te wachten staat in dit spel dat in het teken staat van een goed humeur!

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Dijon

Wil je alle activiteiten in Dijon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dijon

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 477 beoordelingen

Een prachtig bedrijf, maar het was heel jammer dat ze niet ‘in bedrijf’ was t/m 23 augustus! Dat betekent dus dat je wel alles zag maar dat er geen productieproces was. Je keek naar een stilleven. Dat maakt zo’n rondleiding hoe interessant, mooi en duidelijk (Nederlandse audiotour) die ook was, beduidend minder leuk. De proeverij was prima met goede uitleg van de dame. We hebben heerlijke flessen Crémand de Bourgogne meegenomen!

Genoten en daarna proeven. Zou handig zijn geweest op de website om te zeggen op welke tijden de rondleidingen overdag zijn en ook om mensen eraan te herinneren wanneer ze boeken omdat de fabriek in het weekend niet in bedrijf zal zijn, je vergeet soms duidelijk bij het boeken van rondleidingen. We hadden een goede tijd en brachten veel koolzuur mee om mee naar huis te nemen.

Heel mooi gedaan. Hier kun je alles leren over de geschiedenis en ook de productie met behulp van audiogidsen en ook veel foto's en displays. Alles is hier ook in het Engels en Duits. Je kunt altijd naar het magazijn gaan of de productie bekijken. Goed gedaan. Vervolgens proeverij, afhankelijk van welke je wilt proberen. Heel goed.

Een leuke leerrijke ervaring met zeer vriendelijk personeel.

Voor maar €7.00 een rondleiding, met koptelefoon die voor de nodige uitleg zorgde. Vriendelijke mensen. En dan nog eens tasten met een woordje uitleg. Ook geen enkele druk om te kopen. Hebben dat wel gedaan

mooie rondgang boven de fabriek ... fabriek lag wel stil op dat moment en er was onderhoud aan de gang