Datums kiezen

Ontdek het beste van
Dijver

Dijver: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

1. Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Brugge: Rondleiding met gids en boottocht over het kanaal

2. Brugge: Rondleiding met gids en boottocht over het kanaal

Je gids ontmoet je op het ontmoetingspunt. Ervaar de vele charmes van het Venetië van het Noorden en zie waarom het historische centrum van Brugge is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de stadswandeling zie je het Meer van de Liefde, het Begijnhof (gesticht in 1245), het Walplein, de Stoofstraat, het Oude Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Gruuthusepaleis, het Djiverkanaal, de Rozenhoedkaai, het Huidenvettersplein, de Burg met het gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. Aan het einde van het bezoek beantwoordt je gids al je vragen en raadt hij je lunchgelegenheden buiten het toeristische gebied aan. De gids geeft je ook advies over het beroemde bier van België en over andere plekken die je kunt bezoeken, waaronder musea. Sluit je bezoek af met een boottocht door de grachten! Mis deze kans niet om de stad vanuit een ander perspectief te ontdekken.

Brugge: Boottocht met kleine groep en rondleiding te voet

3. Brugge: Boottocht met kleine groep en rondleiding te voet

Ontmoet je gids op de Markt in het hart van de stad. Verken de historische kern met een gekwalificeerde gids die in deze stad woont. Leer meer over de plaatselijke geschiedenis, legendes en bezienswaardigheden. Ontdek het smalste straatje, de prachtige 12e-eeuwse basiliek en de gouden beelden op het indrukwekkende gerechtsgebouw. Verken vervolgens de oude vismarkt omringd door 126 zuilen. Begin dan aan het tweede deel van de tour. Stap aan boord bij de kade voor een rondvaart door de grachten. Vaar langs met klimop bedekte gevels en onder bruggen door terwijl je van je kapitein meer te weten komt over de prachtige plekjes. Bewonder schilderachtige huizen en iconische monumenten vanaf het water. Wandel over de Rozenkranskade en ga een chocoladewinkel binnen. Proef ambachtelijke chocolade. Het is niet alleen vers, maar ook zorgvuldig gemaakt. Dit resulteert in een verscheidenheid aan smakelijke vullingen en vormen. Stem je zintuigen af! Ga verder met het ontdekken van de hoogtepunten als het Gruuthuse paleis, de romantische Bonifaciusbrug en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Laat je verrassen door een verborgen tuin van een armenhuis. Beleef Brugge in al zijn fascinerende aspecten!

Vanuit Amsterdam: Brugge begeleide dagtrip in het Engels

4. Vanuit Amsterdam: Brugge begeleide dagtrip in het Engels

Ontdek de ouderwetse charme van Brugge tijdens deze rondleiding vanuit Amsterdam. Rijd in een comfortabele touringcar met airconditioning en bekijk bezienswaardigheden zoals het Minnewater meer, Gruuthuse Paleis en de Grote Markt tijdens een rondleiding en heb vrije tijd om de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te verkennen. Vertrek uit Amsterdam en reis naar Brugge om de UNESCO Werelderfgoedmonumenten te bekijken met een Engelssprekende gids. Maak kennis met de geschiedenis van België en bezoek attracties zoals het "Meer van de Liefde" (Minnewater) en het 13e-eeuwse Begijnhof. Leer meer over de bieren van België en bewonder de bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Verken de charmante omgeving rond het Djiverkanaal en wandel daarna over het keienplein van Walplein. Dwaal door de smalle steegjes van de Stoofstraat en ontdek het Gruuthusepaleis, het Burgplein en de Basiliek van het Heilig Bloed. Eindig op de Grote Markt en krijg 3 uur vrije tijd om te lunchen of om op eigen gelegenheid de chocolade- en kantwinkels te bezoeken.

💛 Vertel me over Brugge 🏰 1000 jaar verhalen van lokale bewoners ⭐

5. 💛 Vertel me over Brugge 🏰 1000 jaar verhalen van lokale bewoners ⭐

1000 jaar aan verhalen, aangeboden door een lokale verhalenverteller. Reis terug naar de middeleeuwen en stel je voor hoe het leven was toen Brugge de rijkste stad ter wereld was. Tijdens onze wandeling door het middeleeuwse hart van Brugge vertellen wij u over onze Gouden Eeuwen. Maar ook hoe we daarna de armste stad van België zijn geworden en waarom we als stad opnieuw floreren. We delen onze verhalen over liefde en conflict, architectuur en rijkdom, waarom we noch Fransen, noch Nederlanders leuk vinden, maar ook over feminisme en financiën, en vertellen je natuurlijk over chocolade en bier. Onze gidsen hebben hun persoonlijke verhalen en route, maar je zult zeker zien: - Marktplaats - Burgplein - Rozenkranskade: het meest gefotografeerde gezicht van Brugge - Sint-Bonifatiusbrug (ook bekend als de Brug van de Liefde) - Sint-Jansziekenhuis - Kerk van Onze Lieve Vrouw

Vanuit Amsterdam: daguitstap Brugge

6. Vanuit Amsterdam: daguitstap Brugge

Klim aan boord van een bus met airconditioning voor een dagtour door Brugge in de regio West-Vlaanderen van België, en ontdek de Belgische hoofdstad van chocolade en kanalen, met voldoende vrije tijd om te kuieren. Vertrek in de ochtend uit Amsterdam en rijd de Nederlandse grens over. Bewonder bij aankomst in Brugge de schilderachtige straatjes en de grachten die Brugge zijn bijnaam "Het Venetië van het Noorden" gaven. Een gids neemt je mee op een rondrit van 3 uur door het stadscentrum en onthult hoogtepunten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de oevers van het Dijverkanaal, het goed bewaard gebleven 13e-eeuwse Sint-Salvatorskathedraal Kathedraal en het Burgplein met zijn indrukwekkende stadhuis. Ga ongeveer 30 minuten te voet verder en geniet van een optionele boottocht van 1 uur langs enkele grachten, voordat u terugkeert naar Amsterdam.

Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

7. Brugge: privéwandeltocht van 2,5 uur

Ontdek Brugge, een groeiende toeristenbestemming in België, bekend om zijn prachtige, middeleeuwse stadscentrum dat nog altijd intact is. Deze tour wordt aangepast aan je interesses en wensen. Bepaal zelf wanneer je te voet wilt gaan en wanneer je de bus of auto wilt nemen. Met een overvloed aan musea in Brugge, zal je gids je de beste musea en favoriete restaurants aanbevelen. Bekijk de oude gevels weerspiegelen in de grachten en die Brugge hun charme geven. Ontdek waarom het hele stadscentrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige gebouwen en statige kerken. Wandel langs de grachten en door  pittoreske steegjes. Geniet van een rondvaart door de grachten, en ontspan terwijl je bezienswaardigheden voorbij ziet komen. Koop zelf je lunch en maak een rondvaart tijdens de pauze.  Zie het Minnewater, het Begijnhof en het Walplein met brouwerij De Halve Maan. Bezoek het St. John's Ziekenhuis met meesterwerken van Hans Memling. Ontdek de Onze-Lieve-Vrouwekerk met de Madonna van Michelangelo, het Gruuthusemuseum en de Dijver, waaraan het Groeningemuseum ligt. Bezoek het Huidenvettersplein, de vismarkt en het Bargeplein met het stadhuis, en bekijk het marktplein met het Belfort, de Lakenhalle, het voormalige postkantoor en de oude gildehuizen.

Brugge: 3-uur durende privétour bier & chocolade proeven

8. Brugge: 3-uur durende privétour bier & chocolade proeven

Je verkent het historische centrum van Brugge en bezoekt het Choco-Story museum en de brouwerij De Halve Maan. Je komt onderweg meer te weten over de belangrijkste gebouwen en pleinen, zoals Marktplein, De Burg, Vismarkt, de middeleeuwse Dijver en Minnewater. Je verbreedt je kennis over de geschiedenis van chocolade in het Choco-Story museum, te beginnen met de cacaobonen van de Maya's en de Azteken tot aan het high-techproductieproces van vandaag. Laat je verwennen en proef de chocolaatjes. Je geniet daarna van een 3-gangenlunch in brouwerij De Halve Maan en bezoekt de brouwerij waar het Brugse Zot-bier wordt gebrouwen. Je komt alles te weten over hop, mout en het brouwproces.

Privétour: Start bij hotel + Madonna van Michelangelo

9. Privétour: Start bij hotel + Madonna van Michelangelo

Brugge heeft een goed bewaard gebleven middeleeuws centrum. Gedurende drie uur biedt onze gids een persoonlijke rondleiding aangepast aan uw interesses. Het is heerlijk genieten van de schoonheid van de historische kern. Ontdek hoogtepunten zoals het gotische stadhuis en de oude vismijn. Betreed de Basiliek van het Heilig Bloed en bekijk het relikwie. Loop een verborgen hofje binnen met houten huisjes en het magnifieke stadspaleis met zijn ranke torens. Bewonder de beroemde Madonna van Michelangelo (inclusief toegangsticket). Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder chocoladeproeverij. Proef op drie verschillende plekken ambachtelijke chocolade en vergelijk de smaak. De gids geeft je advies over bars of de goed verborgen juweeltjes die je uitdagen om van de gebaande paden af te wijken. We zullen je verrassen! Na deze drie uur durende rondleiding heb je genoeg ideeën voor je tijd in Brugge. Je privégids helpt je om te genieten van de schoonheid van deze verbazingwekkende stad! We helpen je graag om herinneringen op te bouwen.

10 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Dijver

Wil je alle activiteiten in Dijver bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dijver

Gemiddelde beoordeling

4.5
(2.416 beoordelingen)

De gids Geert heeft op een super enthousiaste manier de rondleiding gegeven. Hij praat duidelijk en neemt de tijd om alles uit te leggen. Aan het eind van de dag zijn we nog naar de begijnhof gelopen. Iets wat eigenlijk niet bij de wandeling hoorde. Al met al een aanrader.

Onze gids was echt suuper leuk en wist heel veel te vertellen. Als we even van plek naar plek liepen vroeg ze ook naar andere dingen, bijvoorbeeld de studie van mijn dochter etc. Erg aardige en geïnteresseerde vrouw die veel over brugge weet.

Geweldig. Tip voor iedereen: maak hier gebruik van op de eerste sag van je stedentrip. De trip is dan waardevoller. Je ziet meer details. Je herkent cultuur. Je geniet nog meer.

historische wandeling temidden van een overvol Brugge, heel leerrijk en afgewisseld met een boottochtje.

Frank was briljant... we hadden een heel informatieve, leuke tijd. Bedankt namens de Blabers