Belevingen in
Dinant

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Dinant: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Brussel: dagexcursie naar Luxemburg en Dinant

1. Vanuit Brussel: dagexcursie naar Luxemburg en Dinant

Via een schilderachtige reis door de Ardennen ontdek je het landelijk gelegen Groothertogdom van Luxemburg tijdens deze dagexcursie vanuit Brussel. Je bezoekt vervolgens de stad Luxemburg, de hoofdstad van het Groothertogdom. Hier neemt je gids je mee naar de wijk Kirchberg, waar veel gebouwen van de Europese Unie zich bevinden, zoals het Europese Hof van Justitie en de Europese Commissie. Je wandelt door de straten van de oude stad en gaat naar de indrukwekkende Kathedraal van Luxemburg, een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur met Renaissanceversieringen. Je bewondert het paleis van de Groothertog en ziet de vestingwerken van de stad tijdens je vrije tijd in het stadscentrum. Na wat tijd vrijaf, bezoek je het pittoreske dorpje Dinant met zijn collegiale kerk, citadel uit de vijftiende eeuw en het kleine saxofoonmuseum (optioneel). Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

Dinant: romantische wandeltocht met Park Furfooz & Citadel

2. Dinant: romantische wandeltocht met Park Furfooz & Citadel

Laat uw romantische kant de vrije loop met een stadswandeling door het prachtige Dinant. Maak een romantische wandeling door Park Furfooz en bewonder de architectuur. Maak een wandeling langs de kust van de Citadel van Dinant. Voel u betoverd in de charmante sfeer van deze pittoreske stad. Maak gebruik van een gids die je meeneemt naar alle romantische hotspots. Ontdek de beste plek in de stad voor een date en bewonder het uitzicht vanaf het meest fotogenieke punt van de stad. Leer ook over de vele historische liefdesverhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en parken van de stad: van hartverscheurend tot tragisch, en van hilarisch tot pittig.

Dinant: stadswandeling met Rocher Bayard

3. Dinant: stadswandeling met Rocher Bayard

Bekijk de bezienswaardigheden van de stad en hoor de lokale legendes, waaronder die van de rots van Rocher Bayard. Dompel jezelf onder in het pittoreske Dinant met deze wandeltocht. Verken de stad met een gids die je vertelt over alles wat speciaal en uniek is aan het leven in deze prachtige stad. Leer meer over de legende van de Rocher Bayard-rots, die boven de stad uitsteekt. Luister naar fascinerende feiten en lokale legendes. Ontdek de verhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en verborgen hoekjes van de stad.

Vanuit Brussel: Luxemburg en Dinant Volledige dag privétour

4. Vanuit Brussel: Luxemburg en Dinant Volledige dag privétour

Je wordt opgehaald bij je hotel in Brussel en reist naar het zuidoosten naar de stad Luxemburg. Begin je tour in het oude gedeelte van de stad, waar je gids je begeleidt naar de kathedraal, het paleis van de groothertog en de Place des Armes. Geniet in het lagere deel van de stad van een spectaculair uitzicht op de wijk Kirchberg, de thuisbasis van verschillende Europese instellingen. Ontdek in de vallei van de stad de abdij van Neunmünster, de Wenceslas-muur en de pittoreske locaties langs de rivier de Alzette. Op weg terug naar Brussel stop je bij Les Ardennes en de charmante stad Dinant. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de collegiale kerk van Notre Dame de Dinant en de Citadel, voordat je terugkeert naar Brussel.

Veelgestelde vragen over Dinant

Welke topattracties zijn een must-see in Dinant?

De topattracties in Dinant zijn:

Welke tours in Dinant nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Dinant

Wil je alle activiteiten in Dinant ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.