Datums kiezen

Dionysustheater

Dionysustheater

Dionysustheater: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Athene: Acropolis toegangsbewijs met optionele audiogids

1. Athene: Acropolis toegangsbewijs met optionele audiogids

Bezoek de Akropolis, misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Griekenland en een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Boek dit ticket om de rijen bij de kassa te vermijden. Haal alles uit de ervaring met een optionele audiogids op je telefoon en ontdek de geschiedenis van de stad. Ontvang je e-ticket per e-mail en kijk op je voucher voor instructies over hoe je je audiogids kunt downloaden. Ga dan met je telefoon en koptelefoon in de hand direct naar de Zuid-ingang, vlakbij het metrostation Akropolis, en scan je ticket bij de ticketvalidatiemachines. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Loop het Theater van Dionysos binnen en bekijk daarna de Parthenon Tempel, die op de UNESCO-lijst staat en gewijd is aan Athena, de godin van wijsheid en oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en bekijk het Odeon van Herodes Atticus. Dwaal langs alle kanten van de heuvel en krijg een prachtig uitzicht op de hoofdstad van Griekenland. Bekijk de omringende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt.

Athene: Acropolis ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

2. Athene: Acropolis ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

Stressvrij wandelen in Athene! Koop uw e-tickets voor de Akropolisheuvel en het oogverblindende Akropolismuseum. Upgrade uw ervaring met optionele combitickets, die toegang bieden tot de beste archeologische bezienswaardigheden en musea zoals de Oude Agora, het Forum Romanum, Kerameikos, de Tempel van Zeus of het Nationaal Archeologisch Museum. Kies uw tijdslot (alleen) voor de Akropolisheuvel en ontvang e-tickets per e-mail. Download tickets en rondleidingen via de meegeleverde link en duik in oude verhalen bij elke attractie. Geniet van Athene en zijn schoonheid, met professionele verhalen en historische inzichten. Houd er rekening mee dat alle tickets niet-restitueerbaar zijn, en hoewel tijdsloten hier kunnen verschijnen, is het essentieel om uw bindende selectie voor de Akropolisheuvel op de "Mijn Boekingspagina" van Clio Muse Tours te maken voor een vlotte, stressvrije ervaring.

Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

3. Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

Bewonder de oude wonderen van Athene. Loop door met bomen omzoomde straten naar de uitlopers van de Akropolis, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een van 's werelds meest onthullende archeologische vindplaatsen. Versla de drukte en ga naar de zuidhelling van de Akropolis om je skip-the-line tickets op te halen en naar binnen te gaan om de eeuwenoude schatten te zien die wachten. Stop bij het Dionysus-heiligdom, gewijd aan de Griekse god van wijn en vruchtbaarheid. Als u eenmaal binnen de Akropolis bent, komt u dicht bij belangrijke bezienswaardigheden zoals de Propylaea-poort, Erechtheion, Tempel van Athena Nike en Parthenon. Leer meer over de geschiedenis van deze fascinerende ruïnes van je gids. Als u eenmaal op de top van de heilige heuvel bent, kunt u genieten van de weidse panorama's van Athene. Leer meer over de opgravingen en krijg inzicht in de ruïnes van de citadel. Hoor over omliggende monumenten, waaronder Mars Hill en het Odeon van Herodes Atticus. Sluit je tour af op de top van de Akropolis, zodat je de site in je eigen tempo verder kunt verkennen. Kies tussen een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag. Skip-the-Ticket Line-toegang We bieden al onze gasten graag een handige skip-the-ticket-line service aan. Wij zorgen voor en kopen vooraf de toegangskaarten voor elke archeologische vindplaats en elk museum dat tijdens de tour wordt bezocht, zodat u de moeite bespaart om ze online te kopen of in de rij te staan bij de loketten. Houd er echter rekening mee dat er zelfs met onze skip-the-ticket-line-service enige wachttijd kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt omdat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De typische wachttijd valt binnen 0 tot 10 of 30 minuten, hoewel het in zeldzame gevallen langer kan zijn.

Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

4. Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

Reis terug in de tijd tijdens een informatieve en leuke rondleiding over de Akropolis van Athene. Onder leiding van een deskundige en gediplomeerde gids ontdek je het UNESCO Werelderfgoed door middel van een reis door de geschiedenis, mythologie en verhalen. Ga verder met een bezoek aan het Akropolismuseum, dat is uitgeroepen tot een van de topmusea ter wereld. Alle originele overgebleven meesterwerken van de tempels van de Akropolis worden tentoongesteld met behulp van natuurlijk licht. Opgravingen zijn ook zichtbaar onder glazen vloeren en loopbruggen. Bezoek de Akropolis heuvel. Bekijk het Dionysus Theater, waar beroemde oude drama's en tragedies voor het eerst werden opgevoerd. Wandel rond het verbluffende Odeon van Herodes Atticus en het heiligdom van de genezende god Asclepius. Bezoek op de top van de heuvel de Propylea Tempel van Nike en de Erechtheion Tempel. Bekijk het Parthenon, het symbool van de democratie en de westerse beschaving. Deze monumenten dateren uit de 5e eeuw en zijn getuigen van het glorieuze oude Athene en de Gouden Eeuw van Pericles. Stap binnen in het hedendaagse wonder dat het Nieuwe Akropolismuseum is, gelegen op slechts een paar minuten lopen van de Akropolis. Dit architectonische juweeltje, ontworpen door architecten Fotiadis en Shumin, wiegt de schatten van het oude Griekenland in zijn glazen omarming. Van de meeslepende inkijkjes in het dagelijks leven op de begane grond tot de betoverende originele kariatiden op de eerste verdieping (vijf verblijven er hier, de zesde in het British Museum) en het hoogtepunt op de bovenste verdieping met het buitengewone fries van het Parthenon en een recreatie van het Parthenon, naast het adembenemende uitzicht op de Akropolis. Elke stap is een greep uit de geschiedenis en nodigt je uit voor een tijdloze reis door het erfgoed van Athene te midden van architectonische grandeur. Verken de allure van de klassieke oudheid in het New Acropolis Museum.

Athene: Acropolis & Museum Tickets met optionele audiogids

5. Athene: Acropolis & Museum Tickets met optionele audiogids

Bezoek de adembenemende Akropolis met een vooraf geboekt toegangsbewijs op de gewenste datum en specifieke tijd. Ontdek een van de beroemdste en meest bezochte monumenten in de wereld van de oudheid. Wandel naar de UNESCO-werelderfgoedlocatie die diende als de oude citadel en ontdek de gebouwen in je eigen tempo. Ontvang uw ticket per e-mail, samen met instructies om uw audiotour te downloaden en rechtstreeks naar de zuidelijke ingang te gaan, vlakbij het metrostation Akropolis. Scan uw ticket bij de ticketvalidatieautomaten, zet uw koptelefoon op en luister naar onze professionele, erkende gidsen die u historische informatie presenteren en originele, zorgvuldig uitgekozen verhalen vertellen. Je hebt zoveel tijd als je nodig hebt. Het toegangsticket omvat ook toegang tot de Propylae, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn Veranda der Maagden. Nadat je de ruïnes hebt verkend, bezoek je het Akropolismuseum, dat enkele belangrijke werken uit de hedendaagse architectuur en waardevolle vondsten uit de monumenten van de Akropolis bevat. Bekijk met je audiogids de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals votieven, artefacten uit het dagelijks leven, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden en natuurlijk de majestueuze Parthenonzaal met de metopen, de frontons en de fries.

Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

6. Athene: Rondleiding Akropolis, Parthenon & Akropolismuseum

Maak kennis met jouw gediplomeerde gids, een ervaren archeoloog, en begin aan jouw unieke combinatie van een tour. Betreed vanaf de zuidhelling de Akropolis en begin aan je ontspannen wandeltocht langs enkele van 's werelds mooiste monumenten. Luister onderweg terwijl je gids goed geïnformeerd inzicht geeft in de ruïnes van de citadel, inclusief opgravingsdetails. Bezoek het Theater van Dionysus, een amfitheater dat misschien wel de geboorteplaats is van de podiumkunsten. Ga op een stenen stoel zitten en stel je de beelden en geluiden voor die werden ervaren door theaterbezoekers uit de oudheid die kwamen kijken naar toneelstukken van de Griekse schrijvers Aeschylus, Sophocles en Euripides. Passeer ook het Odeon van Herodes Atticus; het theater wordt nog steeds gebruikt tijdens het Athene Festival, van mei tot oktober. Vind rust en stilte in een Asclepius, een geneeskrachtige tempel die de god van de geneeskunde Asclepius eerde, vóór het Parthenon. Dwaal door de tempel om meer te weten te komen over hoe deze werd gebouwd voor de godin Athena. Als je eenmaal vertrouwd bent geraakt met de klassieke architectuur op de locatie, ga je naar het nieuwe Akropolismuseum voor een korte pauze en een drankje (op eigen kosten) in het café. Het nieuwe Akropolismuseum, gerangschikt als een van de top 5 musea ter wereld, heeft collecties beelden en andere overblijfselen uit het dagelijks leven in verschillende galerijen. In de Galerij van de Hellingen van de Akropolis onthult de glazen vloer af en toe een archeologische opgravingslocatie.

Athene: Rondleiding Akropolis & Parthenon in de vroege ochtend

7. Athene: Rondleiding Akropolis & Parthenon in de vroege ochtend

Ontdek mythen en verhalen rond de iconische Akropolis-monumenten van Athene, zoals het Parthenon en het Dionysus-theater tijdens deze rondleiding van 1 uur en 45 minuten. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de top van de Akropolis en neem voldoende tijd om foto's te maken aan het einde van de tour. Boek nu en verken Athene als nooit tevoren! Doe mee met onze Early Bird Acropolis Tour en versla de hitte en drukte! Vanaf de hoofdingang gaan we rechtstreeks naar het Parthenon en zien we de beroemde kariatiden bij het Erechteion. Onze gelicentieerde gids zal fascinerende mythen en historische feiten over deze iconische monumenten delen terwijl je geniet van een panoramisch 360 graden uitzicht over Athene. We gaan dan richting de zuidelijke ingang, langs de Asklepeion, Odeon van Herodes Atticus en het Dionysus Theater. Leg meer verbluffende uitzichten vast en duik dieper in de rijke geschiedenis van de Akropolis. Houd er rekening mee dat het zelfs 's ochtends nog warm en druk kan zijn. Skip-the-Ticket Line-toegang We bieden al onze gasten graag een handige skip-the-ticket-line service aan. Wij zorgen voor en kopen vooraf de toegangskaarten voor elke archeologische vindplaats en elk museum dat tijdens de tour wordt bezocht, zodat u de moeite bespaart om ze online te kopen of in de rij te staan bij de loketten. Houd er echter rekening mee dat er zelfs met onze skip-the-ticket-line-service enige wachttijd kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt omdat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De typische wachttijd valt binnen 0 tot 10 of 30 minuten, hoewel het in zeldzame gevallen langer kan zijn.

Akropolis: Akropolis en Parthenon Wandeltour met gids

8. Akropolis: Akropolis en Parthenon Wandeltour met gids

Welkom op de Akropolis, een eeuwenoud wonder dat bezoekers al eeuwenlang fascineert. Bereid je voor op een reis terug in de tijd door de fascinerende geschiedenis en architectonische kracht van het oude Athene. Onze Akropolis-tour begint bij het beroemde Oude Theater van Dionysos, de bakermat van het drama en het oudste nog bestaande Griekse theater. Terwijl je tussen de oude stenen stoelen staat, kun je je de theatervoorstellingen voorstellen die ooit duizenden toeschouwers in hun ban hielden. Leer meer over de centrale rol van het theater in de oude Griekse samenleving en de blijvende erfenis ervan in het moderne drama. Loop dan helemaal naar Propylaia Gates, de imposante toegangspoort die meteen indruk op je maakt met zijn grootsheid en symmetrie. Als je door de monumentale poorten stapt, voel je het gewicht van de geschiedenis als je je aansluit bij de oude filosofen, staatslieden en aanbidders die ooit op deze heilige grond rondliepen. Verderop kom je het Erechtheion tegen, een tempel die opvalt door zijn unieke en fascinerende ontwerp. Bewonder de kariatiden, de prachtige vrouwenfiguren die als steunpilaren dienen, elk met een eigen houding en persoonlijkheid. Ontdek de legendes en mythen die verbonden zijn aan dit heilige heiligdom, waaronder de strijd tussen Athena en Poseidon om de bescherming van de stad. Vervolgens naderen we het iconische Parthenon, het kroonjuweel van de Akropolis. Terwijl je naar de prachtige gevel kijkt, zul je versteld staan van de precisie en vaardigheid van de oude Atheense architecten. Leer meer over het doel van het Parthenon als heiligdom voor de godin Athena en zijn rol als symbool van de macht en invloed van Athene over de oude wereld. Neem ten slotte aan het einde van de rondleiding even de tijd om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht over Athene vanaf de Akropolis-heuvel. Bewonder de levendige stad die zich onder je uitspreidt en die de oude wonderen die je net hebt verkend afzet tegen het bruisende moderne leven. Ga met ons mee op een onvergetelijke reis door de tijd tijdens deze Akropolis-tour, waar de oude geschiedenis tot leven komt in het hart van Athene. Dompel jezelf onder in de verhalen en architectuur die de oude wereld vorm gaven en krijg een dieper begrip en waardering voor de blijvende erfenis van de Griekse beschaving.

Athene: Rondleiding Akropolis met toegangsbewijs

9. Athene: Rondleiding Akropolis met toegangsbewijs

Ervaar de wonderen van de beroemde Akropolis en het Parthenon met een rondleiding. Geniet van de privileges van voorrangstickets en voorrangstoegang, zodat je de lange rijen kunt omzeilen en meteen kunt beginnen met het verkennen van deze iconische bezienswaardigheden. Ga op een fascinerende reis in de tijd terwijl je gids je door de verschillende historische perioden leidt, beginnend bij de oude Hellenistische en Romeinse tijdperken en verder door de Byzantijnse en Ottomaanse perioden tot aan de moderne tijd. Krijg inzicht in de gevierde mythen van het oude Athene en leer over de belangrijke religieuze festivals en eerste culten. Ontdek hoe belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad verbonden zijn met dit heilige gebied. Bewonder de belangrijkste bouwwerken die de Akropolis vandaag de dag sieren, waaronder het majestueuze Parthenon, de imposante Propylaia, het ingewikkelde Erechtheion en de elegante Tempel van Athena Nike. Neem een pauze om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht over Athene vanaf dit indrukwekkende uitkijkpunt en wees getuige van de evolutie van de stad in bijna 3000 jaar. Daarna heb je de mogelijkheid om de heuvel in je eigen tempo verder te verkennen of je gids te volgen naar de zuidelijke uitgang voor een fascinerend uitzicht op het altaar van Asclepius en het Theater van Dionysus.

Athene: Toegangsticket voor de Akropolis met optionele audiogids

10. Athene: Toegangsticket voor de Akropolis met optionele audiogids

Grijp je kans om de Akropolis te bezoeken, het beroemdste monument van het oude Griekenland. Ontvang je ticket per e-mail samen met instructies om je audiotour te downloaden (afhankelijk van de gekozen optie) en ga direct naar de zuidelijke ingang, vlakbij het metrostation Akropolis. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. De Akropolis is een archeologisch wonder, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Athene. Loop het Theater van Dionysos binnen en bekijk de indrukwekkende Parthenon Tempel, die op de UNESCO-lijst staat en gewijd is aan Athena, de godin van de oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en bekijk het Odeon van Herodes Atticus vanaf de top. Je kunt naar alle kanten van de heuvel lopen en je verbazen over het prachtige uitzicht op Athene, de omringende bergen en natuurlijk de Egeïsche Zee. De Akropolis, die boven de hoofdstad uittorent, is een indrukwekkend gezicht en rondlopen op het terrein geeft de bezoeker een gevoel van ontzag en een echt gevoel van de grootsheid van de oude Grieken.

208 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Dionysustheater: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Dionysustheater

Wil je alle activiteiten in Dionysustheater bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dionysustheater

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 10.416 beoordelingen

Dit was een prachtige manier om de Akropolis te verkennen en geeft je een groter beeld van wat je ziet. Luister er een beetje van tevoren naar, zodat je weet welke poort je moet betreden (Zuidpoort bij het Akropolismuseum) en je kunt concentreren op het vertellen van verhalen en je geen zorgen hoeft te maken dat je op de juiste plek bent. Ik heb de tour een paar keer gebruikt en ik heb zoveel geleerd!

Deze rondreis was uitstekend. Onze gids was zeer deskundig en gaf veel informatie. Boek indien mogelijk de ochtendrondleidingen om de hitte en minder mensen te vermijden. Deze tour is de tijd en het geld waard.

Ook met slecht weer geweldig!!! Of juist, doordat het lekker rustig was🤓

We hadden de gids voor onszelf aangezien we de enigen waren, super dus!

Fantastisch, de demo's waren leuk en zeer deskundig!