Disneyland Parijs

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ontdek de beste attracties in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs heeft enkele van de beste attracties ter wereld, waarmee het zich met gemak kan meten aan de Amerikaanse versies. De charmante retro-futuristische sfeer maakt dit pretpark net even anders dan anders. Natuurlijk wil je de beste attracties niet missen, maar welke zijn dat dan?

 • Star Wars Hyperspace Mountain

  1. Star Wars Hyperspace Mountain

  Een spannende twist aan deze klassieke attractie: word de ruimte in gelanceerd terwijl de Rebel Alliance het gevecht aangaat met het Galactisch Keizerrijk!

 • Phantom Manor

  2. Phantom Manor

  Het Parijse antwoord op de Haunted Mansion in Californië. Deze spookrit is perfect voor de hele familie... zolang ze niet zo makkelijk bang te maken zijn!

 • Ratatouille: The Adventure

  3. Ratatouille: The Adventure

  Krimp totdat je zo klein bent als een rat en trippel samen met Remy en zijn vriendjes door een gigantische keuken. Deze 4D-belevenis laat je alle bezienswaardigheden, geluiden en geuren van Gusteau's beroemde restaurant in Parijs ervaren.

 • Star Tours: The Adventures Continue

  4. Star Tours: The Adventures Continue

  In de meeste Disneyparken is de Star Wars-simulator aangepast aan een jonger publiek, maar fans van de oorspronkelijke trilogie zullen de klassieke versie in Parijs fantastisch vinden.

 • Big Thunder Mountain

  5. Big Thunder Mountain

  Deze oude favoriet neemt gasten mee over een spoor dat onder water, door grotten en rond een imposant heuvellandschap leidt!

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Disneyland Parijs ligt ongeveer 32 kilometer buiten de stad, op ongeveer 5 uur autorijden vanaf de grens. Het dichtstbijzijnde treinstation is Marne-la-Vallée/Chessy, waar de treinen van Eurostar ook stoppen. Disneyland is tevens per directe shuttlebus vanaf alle luchthavens in Parijs te bereiken.

 • Waar kun je slapen?

  Er zijn veel officiële hotels in en rond het park. Naast de grootste, Disneyland Hotel, wordt Disney's Sequoia Lodge vooral in de winter aangeraden. Voor een iets krapper budget krijg je bij Disney's Hotel Santa Fe veel waar voor je geld.

 • Hoeveel dagen heb je nodig?

  Om alles uit je bezoek te halen heb je waarschijnlijk minimaal 2 dagen nodig. Ga je met kinderen in het hoogseizoen, neem dan minstens 3 dagen.

 • Hoeveel geld ben je kwijt?

  Een gezin van 4 personen kan op 200 tot 300 EUR per dag rekenen qua uitgaven voor eten en drinken, hoewel je met een vooraf geboekt menu geld en tijd kunt besparen. De rest hangt er vanaf of je los gaat in de winkels!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het park is meestal van 09:00 tot 20:00 uur geopend.
 • Toegangsprijzen
  Een standaard dagticket voor volwassenen kost minstens 62 EUR.
 • Heb ik een gids nodig?
  De Disneyland-medewerkers kunnen je in het park op weg helpen, maar kaarten zijn ook overal beschikbaar.
 • Hoe kom ik er?
  Charles de Gaulle is het dichtstbijzijnde vliegveld. Je kunt de trein direct vanaf de luchthaven nemen, of rechtstreeks vanuit Parijs.
 • Extra tips

  • Voor als je met de trein komt: de officiële naam van het treinstation bij Disneyland is Marne-la-Vallee Chessy.

  • Plan je budget in, aangezien een gezin van 4 personen ongeveer 200 tot 300 EUR per dag zal uitgeven aan eten en drinken!

Sitemap Disneyland Parijs

Wil je alle activiteiten in Disneyland Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Disneyland Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.713 beoordelingen

Prachtig, een ervaring die je niet mag missen. 1 dag is niet genoeg, wachttijden zijn lang, maar het is het waard. Het ideaal is minimaal 2 dagen. Breng eten en drinken mee, want ze zijn duur in de omheining.

De wachtrijen nemen we maar voor lief. Schijnt er bij te horen, wel een reden niet zo snel terug te komen.

Het was perfect. De applicatie heeft de doorgangen tussen de twee parken aanzienlijk vergemakkelijkt.

Op dit moment is het niet zo druk als voor Corona, dus we dachten dat het wel meeviel.

Leuk park. Jammer, dat er geen bewegwijzering is in het park.