Datums kiezen

Ontdek het beste van
Djemaa el Fna

Djemaa el Fna: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakech: Historische en culturele tour van een halve dag

1. Marrakech: Historische en culturele tour van een halve dag

Je privétrip van een halve dag door het bruisende Marrakesh begint nadat je je gids hebt ontmoet voor het Café de France, een iconisch monument op het belangrijkste plein van Marrakesh. Ontdek de grootsheid en levendigheid van de medina van Marrakesh, te beginnen met een wandeling over het Jemaa el-Fnaa-plein naar de Koutobia-moskee. Kijk naar de enorme minaret van de moskee, de grootste van Marrakesh, terwijl de deskundige gids je meer vertelt over de geschiedenis van het prachtige gebouw. Ga verder naar de Saadische graftombes, eeuwenlang verzegeld tot ze in 1917 opnieuw werden ontdekt. Bewonder het sierlijke houtsnijwerk in Spaans-Moorse stijl dat de crypten van de 16e-eeuwse koninklijke familie omlijst. Ga daarna naar het al even sierlijke Bahia-paleis, een 19e-eeuwse koninklijke woning die bedoeld was als het mooiste paleis van zijn tijd. Bekijk de rijkelijk beschilderde plafonds, de verzorgde tuinen vol fruitbomen en de uitgebreide stucpatronen die bijna elk oppervlak van het gebouw sieren. Als klap op de vuurpijl dwaal je door de bruisende souks met hun uitgebreide aanbod van lokale ambachtslieden en handwerklieden, terwijl de gids je insidertips geeft over de beste kraampjes. De rondleiding eindigt op het Jemaa el-Fnaa-plein, waar honderden locals elke dag samenkomen om te genieten van de vertellers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, jongleurs en andere artiesten.

Agadir/Taghazout: Marrakech Reis met gediplomeerde gids

2. Agadir/Taghazout: Marrakech Reis met gediplomeerde gids

Vertrek vroeg in de ochtend Agadir of Taghazout via de snelweg Agadir naar Marrakech. Na een rit van 3 uur met enkele rustpauzes onderweg terwijl je het Hoge Atlasgebergte oversteekt, kom je aan in Marrakech. Zodra je aankomt in Marrakech, ontmoet je je lokale gids en begin je aan een wandeltocht door de medina (de oude stad van Marrakech). Begin met een stop buiten de historische muren van de Koutoubia-moskee en slenter over het plein van Jamaa El Fana. Heb de mogelijkheid om een kaartje te kopen voor het Bahiapaleis. Als je het Bahia-paleis en het Badii-paleis wilt bezoeken, sla dan de groep over of verlaat deze en vertel je gids om een ontmoetingspunt met hem af te spreken voor de lunch (niet inbegrepen in de prijs). Aan het einde van je lokale tour heb je vrije tijd om door de straten van de souks (lokale markt) te lopen, af te dingen met de winkelverkopers en een goede plek te vinden om te genieten van wat lokaal straatvoedsel. Na de lunch ontmoet je je chauffeur en begin je aan de rit terug naar je hotel in Agadir met een verwachte aankomsttijd van ongeveer tussen 21:00 en 21:30 uur.

Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

3. Vanuit Marrakesh: rondleiding van 3 uur, monumenten en soeks

Geniet van een uitgebreide rondleiding door Marrakesh, verken de middeleeuwse straten, soeks en de medina van de 'Rode Stad' van Marokko, met paleizen en monumenten. Verken, na ophaalservice bij je hotel of riad, één van de oudste keizerlijke steden van Marokko, met bezienswaardigheden, zoals de Koutoubia, die tot de grootste en mooiste moskeeën van de westerse moslimwereld behoort. Bewonder de 221-meter lange minaret en meesterlijke architectuur die doet denken aan de Giralda van Sevilla. Ga verder naar een vredige omheining in de Kasbah om de Saaditombes te zien, die dateren uit de 16e eeuw van Sultan Ahmad al-Mansu. Bewonder de kleurrijke tegels, het Arabische schrift en het ingewikkelde houtsnijwerk, verborgen voor de wereld nadat ze waren verzegeld tot 1917. Breng vervolgens een uur door in het 19e-eeuwse Bahia-paleis, gebouwd in 7 jaar tijd door 1000 ambachtslieden uit Fez. Het was bedoeld als het beste voorbeeld van de Marokkaanse en islamitische architectuur in de wereld en vormt een lukrake verzameling van geheime appartementen gelegen aan binnenplaatsen, allemaal in het midden van enorme tuin.  Ga daarna naar Djemaa el Fna, het belangrijkste plein van Marrakesh, waar de markt is gevestigd. Door de medina zijn verschillende souks te ontdekken. Van zijdespinners en kruidenverkopers tot tapijten en kristallen. Elk steegje heeft zijn eigen identiteit en zijn eigen unieke verkooppunt.

Marrakesh: avondtour door de medina

4. Marrakesh: avondtour door de medina

Ontmoet je gids op het centrale plein voor de medina en ga mee met een rondleiding van 3 uur over de drukke markt. Als de zon ondergaat komt de medina op een nieuwe manier tot leven. De kraampjes worden verlicht door kleurrijke lichten en de plaatselijke bevolking gaat er boodschappen doen. Samen met de gids slinger je je een weg door de medina, zodat je niet verdwaalt in het labyrint van kraampjes. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer van de medina, in de drukte van het winkelend publiek op zoek naar koopjes, en ruik de heerlijke aroma's van de authentieke lekkernijen. Bewonder de selectie kleurrijke stoffen, handgemaakte ambachtelijke producten en prachtige snuisterijen die bij de winkels liggen, en sla meteen wat souvenirs in. Al wandelend deelt de gids fascinerende inzichten en mooie verhalen uit de geschiedenis, cultuur en tradities van de medina en het belang ervan voor de Marokkaanse manier van leven. Na 3 uur winkelen en de medina verkennen, ga je naar een knusse bar op het dakterras voor een paar welverdiende versnaperingen. Ga lekker zitten en ontspan terwijl je geniet van authentieke Marokkaanse thee en luistert naar de opzwepende klanken van de musici in de medina eronder.

Marrakech: Privé stadsrondleiding van een hele dag

5. Marrakech: Privé stadsrondleiding van een hele dag

Ontdek tijdens deze tour de oude stad Marrakech met zijn labyrintische straatjes, beroemde markten en de Majorelletuin. Bezoek het beroemde Palais de Bahia, een prachtig ingericht paleis vol betoverende binnenkamers en uitgebreide mozaïekmuren. Met een duidelijk andere architectuur dan de rest van de medina loop je door de Joodse wijk. Ontdek de ongelooflijke Saadian-graven en de Medersa Ben Youssef, een oude school voor koranstudie met prachtige Arabisch-Andalusische architectuur. Bewonder het houtsnijwerk en bezoek de kleine studentenkamers en bekijk vervolgens de Koutoubia-moskee, een icoon van Marrakesh en een oriëntatiepunt voor toeristen. Ga naar het wereldberoemde Jemaah el Fna-plein met zijn talloze sinaasappelsapkraampjes, slangenbezweerders, traditioneel geklede waterverkopers en hennavrouwen. Geniet van een verfrissende middagpauze op een van de terrassen met een panoramisch uitzicht en geniet van de kleurrijke drukte beneden. Ga dan verder naar de ongelooflijke Majorelletuin en baan je op je gemak een weg door deze oase van rust midden in de bruisende nieuwe stad. Bezoek het Berbermuseum in de helderblauwe villa en leer over de geschiedenis en tradities van de Berbers en bekijk enkele van hun prachtige traditionele kleding.

Vanuit Taghazout of Agadir: Dagtocht Marrakech met gids

6. Vanuit Taghazout of Agadir: Dagtocht Marrakech met gids

Ontdek de stad Marrakech tijdens een dagexcursie vanuit Taghazout en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de stad. Verken de tuinen van de Koutoubia-moskee en wandel over het beroemde Jemaa El Fna-plein en test je onderhandelingsvaardigheden op de lokale soekmarkt en bekijk de ommuurde medina van Marrakesh... De reis naar Marrakesh begint vrij vroeg in de ochtend, gevolgd door een rit van 3,5 uur over de snelweg, met minimaal één stop om naar het toilet te gaan, de benen te strekken of een kop koffie te pakken. Zodra je aankomt in Marrakesh, begin je je wandeltocht met onze gids om de bezienswaardigheden van de stad te verkennen of je kunt de rondleiding overslaan en je eigen sightseeingroute volgen. Na de stadstour door Marrakesh heb je vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken en een goede plek te vinden om het lokale eten te proeven in de restaurants op het dak die uitkijken over het plein van Jemaa el Fna. Na de vrije tijd ontmoet je je gids en chauffeur op het afgesproken ontmoetingspunt en begin je aan de reis terug naar je hotel of hostel in Taghazout. Marrakech-dagtrip vanuit Agadir is absoluut een must-trip om aan je lijst toe te voegen tijdens een bezoek aan Taghazout.

Marrakech: Fietstour met een lokale gids

7. Marrakech: Fietstour met een lokale gids

In de medina van Marrakesh is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden. Daarom is het beter om samen met een fietsgids de beste plekjes te verkennen, waardoor je het gevoel hebt dat de omgeving van jou is. Door gewoon door Marrakesh zelf te fietsen, voel je je als een sultan terwijl je de binnenkant van deze oude en keizerlijke stad ontdekt. Vooral fietsen langs de middeleeuwse stadsmuren van rode klei zal je bezoek aan Marrakesh een buitengewone ervaring maken. Tijdens je tour kom je langs verschillende monumenten en interessante gebouwen die wellicht de moeite waard zijn om diepgaand te verkennen als je je eerste verkenning van de stad hebt voltooid. Aan het einde van je ervaring keer je terug naar je vertrekpunt.

Marrakech: Kameel, dinnershow en optionele Quad woestijntocht

8. Marrakech: Kameel, dinnershow en optionele Quad woestijntocht

Je hoeft niet helemaal naar de Sahara te reizen om een woestijnzonsondergang te aanschouwen. Ervaar de magie van de zon en de sterrenhemel in de woestijn, trakteer uzelf op een diner onder de sterren en geniet van de rust en stilte van de Agafay-woestijn! Ver weg van de hectische stad kunt u genieten van de prachtige omgeving in de Agafay-woestijn voor een diner onder een sterrenhemel! Dineer in een nomadentent rond het kampvuur. Hezzar het onvergetelijke geluid van woestijnstilte. Geniet van welkomstthee en gebak. Ga zitten voor het diner (traditionele soep), kip-tajine en seizoensgebonden verse fruitsalade. Na een speciale avond wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Marrakesh.

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

9. Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Breng een hele dag door met het bezoeken van de meest iconische bezienswaardigheden in Marrakesh. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, verken je een van de grootste en mooiste moskeeën van Marokko, Koutoubia. Vervolg de tour naar het Bahia-paleis en bewonder de prachtige tuinen vol met fruitbomen en geurige bloemen. Ga dan naar de vredige omheining in de Kasbah om de cederhouten koepels en marmeren zuilen van de Saaditombes te zien. Maak je vervolgens klaar om de beroemdste souks van Marokko te zien en de dagelijkse drukte van de stad te ervaren voordat je Djeemaa El Fna bezoekt, de bruisende marktplaats van Marrakesh vol kooplieden uit de Souk-regio. Nadat je de kleurrijke sfeer van de markt hebt opgesnoven, heb je vrije tijd om te lunchen en deel te nemen aan het tweede deel van de tour. Bezoek na je lunchpauze de Secret Gardens, die meer dan 400 jaar geleden dateert uit de Saadi-dynastie en in de 19e eeuw werd herbouwd. Ga vervolgens naar de Menara-tuinen, de beroemde zomerresidentie van sultan Abderrahmane, en staar vol ontzag naar de prachtige boomgaarden en olijfboomgaarden. Ontspan tijdens de rit terug naar uw hotel of riad aan het einde van uw tour.

Marrakech: Bahia Paleis, Saadische Graven en Medina Tour

10. Marrakech: Bahia Paleis, Saadische Graven en Medina Tour

Ontdek enkele van de hoogtepunten van Marrakech tijdens een groeps- of privérondleiding. Bezoek opmerkelijke bezienswaardigheden zoals het El Bahia paleis, de Saadische graven, de Koutoubia moskee en het Djemaa El Fna plein. Nadat je je lokale gids hebt ontmoet, kun je kiezen om de volgende attracties te bezoeken in de volgorde die jij verkiest. Verken het El Bahia Paleis, bekend als "het paleis van de mooie", dat is ontworpen in een Alaoui stijl. Wandel door enkele van de 160 kamers in het paleis met decoraties van stucpanelen, zellij decoraties, betegelde vloeren, bewerkte cederhouten plafonds, glanzende marmeren afwerkingen en beschilderde plafonds. Bezoek de Koutoubia Moskee, de grootste moskee van de stad, die zijn naam ontleent aan de historische associatie met boekhandels en boekverkopers. Bewonder de traditionele Almohad bouwstijl en de toren is versierd met vier koperen bollen. Wandel door de Saadische graftombes, die dateren uit de tijd van sultan Ahmad al-Mansur, waar de overblijfselen van ongeveer zestig leden van de Sa'adi-dynastie liggen. Wandel door de bruisende souks en het Djemaa El Fna plein in het hart van Marrakech. Ontdek een scala aan traditionele Marokkaanse ambachten, kruiden, geneeskrachtige middelen en lokaal entertainment. Je vindt er ook Marokkaanse artikelen zoals babouches, lederwaren, kleding, aardewerk, tajine schotels en zilveren sieraden.

Alle activiteiten

166 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Djemaa el Fna

Wil je alle activiteiten in Djemaa el Fna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Djemaa el Fna

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.304 beoordelingen

Een hele goede gids jammer, ik ben helaas haar naam kwijt maar ze was samen met een mannelijke collega. We hadden fantastische fietsen en onze gids vertelde heel veel over de geschiedenis van Marrakech. We waren onder de indruk hiervan. Super leuke ervaring/belevenis om zo Marrakech per fiets te verkennen! Een aanrader om in een korte tijd de stad te verkennen. Het trefpunt was niet zo makkelijk te vinden maar uiteindelijk is het ons gelukt. Dit zou wel beter kunnen. Het zou beter zijn om bij de bikeshop af te spreken dan bij het kantoor waar niemand aanwezig was.

Vroeg aangekomen en het personeel was erg vriendelijk en voorzag ons van thee en koffie. Onze gids Ebrahim was erg vriendelijk en informatief en deelde zijn lokale kennis van het gebied, zowel de oude als de nieuwe stad. Ebrahim suggereerde lokale restaurants en tips over plaatsen om te bezoeken. Hij heeft veel geweldige foto's gemaakt van onze tour en een video die hij naar ons heeft gestuurd. Uitstekende service en ten zeerste aanbevolen.

Onze gids Benabadmohamed Abdul sprak idd vloeiend Engels en kon interessante historische en sociale informatie delen over o.a. het Paleis van de Sultan / Grootvizier en de begraafplaats. Erg fijn.

Omar is een geweldige gids. Punctueel, glimlachend, zeer attent! Ik raad deze manier aan om Marrakech te ontdekken. Ik vond het heerlijk om op de fiets door de soeks te fietsen

de gids was fantastisch. Hij gaf ons een stukje geschiedenisles over Marrakech. veel van geleerd. vriendelijke jongeman. chauffeur was zeer bekwaam.