Strand van Djúpalónssandur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Strand van Djúpalónssandur: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

1. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik en ga naar het schiereiland Snæfellsnes om de veelzijdige IJslandse natuur in één enkel gebied te beleven. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Je bezoekt charmante vissersdorpen, zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en  Hellnar. Bewonder de spectaculaire bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij  Djúpalónssandur en bekijk de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. De excursie van 10 uur bevat een verscheidenheid aan landschappen in een overzichtelijk gebied dat vereeuwigd is in het boek 'Naar het middelpunt der aarde' van Jules Verne. 

...
Vanuit Reykjavik: dagtocht naar schiereiland Snæfellsnes

2. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar schiereiland Snæfellsnes

Tijdens deze 10-uur durende dagtocht vanuit Reykjavik reis je over het schiereiland Snæfellsnes en door het nationale park Snæfellsjökull. Je stopt in het kleine dorp Arnarstapi en maakt een prachtige oeverwandeling door dit ruige en dramatische landschap. Bezoek het oogstrelende zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur, bewonder de rotsformaties en luister naar enerverende verhalen over de beroemde scheepswrakken die voor de kust liggen. Je hebt zicht op de beroemde driehoekige berg Kirkjufell, die in de tv-serie Game of Thrones gebruikt werd als Arrowhead Mountain.  Door onderweg af en toe te pauzeren krijg je een goede indruk van de magische invloed van de Snæfellsjökull gletsjer.

...
Schiereiland Snaefellsnes en tour met kleine groepen in Kirkjufell

3. Schiereiland Snaefellsnes en tour met kleine groepen in Kirkjufell

Bekijk kleurrijke dieren in het wild tijdens je 12-uur durende tour op het schiereiland Snæfellsnes. Bekijk de pittoreske Kirkjufell-berg, die 463 meter uit de zee oprijst. Stop bij het charmante dorpje Arnarstapi om de adembenemende klifformaties te zien. Bezoek het zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur in Nationaal Park Snæfellsnes. Luister naar interessante verhalen van je gids over scheepswrakken en avonturen. Reis langs indrukwekkende landschappen op weg naar de noordkant van het schiereiland. Geniet van het uitzicht op het natuurerfgoed Gerðuberg en het dramatische lavaveld van Berserkjahraun. Stop bij de pittoreske zwarte kerk, Búðakirkja

...
Nationaal Park Snaefellsnes: excursie in kleine groep

4. Nationaal Park Snaefellsnes: excursie in kleine groep

Spendeer een dag in het nationaal park Snæfellsnes, ook omschreven als 'IJsland in minatuur' tijdens een daguitstap vanuit Reykjavik. Je wordt opgehaald in het stadscentrum en je reist langs de kust van het Snæfellsnes schiereiland en de Snæfellsnes gletsjer terwijl je geniet van de bergomgeving aan een kant en het unieke Breiðafjörður strand aan de andere kant. De lokale mensen noemen het 'gouden strand', omdat het één van de stranden van IJsland is dat niet zwart is. Passeer de kleine dorpjes en vissersdorpjes, inclusief het Arnarstapi en Hellnar en bekijk spectaculaire vogels die nestelen op de kliffen. Kijk ook uit naar ander wildleven, zoals – als je geluk hebt - zeehonden! Eindig de uitstap in het centrum van het park bij de machtige vulkansiche gletsjer Snæfellsjökull, die beroemd werd door Jules Verne in zijn 'Reis naar het centrum van de aarde'. Aan de noordkant van het schiereiland bekijk je de bekende kerkvormige Kirkjufell-berg, met de waterval Kirkjufellfoss.

...

Sitemap Strand van Djúpalónssandur

Wil je alle activiteiten in Strand van Djúpalónssandur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Strand van Djúpalónssandur

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.053 beoordelingen

De dagtour naar het schiereiland Snaefellsness was een absoluut hoogtepunt van onze reis naar IJsland en iedereen die in Reykjavik verblijft, zou moeten overwegen om deze tour te doen om enkele attracties buiten de gebaande paden te zien. Onze gids Simon heeft uitstekend werk geleverd, heeft ons verborgen plekken laten zien, veel interessante en leuke verhalen met ons gedeeld en altijd die extra mijl gedaan om de ervaring zo aangenaam mogelijk te maken (zelfs proberend op de terugweg wat noorderlicht voor ons te vinden ). Je kunt zien dat hij echt houdt van wat hij doet en zijn kennis en medeleven over zijn thuisland deelt met zijn bezoekers. Over het algemeen heeft Bus Travel Iceland geweldig werk geleverd, hoewel de dame aan de telefoon een slechte eerste indruk op ons maakte toen we moesten bellen omdat onze tour opnieuw moest worden gepland. Ze was erg onbeleefd en vertelde ons dat we op een slecht moment belden en haar tijd stal. Maar gelukkig had dit geen invloed op onze tour en

We namen deze geweldige tour met een gids / chauffeur met een moeilijke IJslandse naam die klinkt als Engels 'Asker' (het spijt me dat ik zijn naam niet goed heb begrepen). In elk geval was hij alles wat je zou willen van een gids en meer. Bovenop de geplande route nam hij ons mee naar enkele 'bonus'-plaatsen, zoals een mineraalwaterbron, een verborgen waterval en zelfs een oude krater. Hij wilde dat we erg van zijn tour zouden genieten en beantwoordde onze vragen gemakkelijk. We hielden ook van zijn ontspannen manier van doen. Sterk aanbevolen.

Dit was een leuke rondleiding! Het is een van de langere tours die ze aanbieden van 11 uur, maar het brengt je naar het schiereiland Snaefellsnes. We zaten in een minibus, dus de groep was klein, wat het leuk maakte. We waren in staat om een paar watervallen te zien, een zwart zandstrand, een heerlijke lunch te hebben in een restaurant met verse vis en natuurlijk de iconische Kirkjufell-berg te zien. Veel leuke plekken om te bezoeken tijdens deze tour. Ons tourgilde was geweldig en gaf ons genoeg tijd op plaatsen en we voelden ons nooit gehaast.

Echt een hele leuke dag gehad. Onze tourguide Howser was ge-wel-dig! Hij wist veel te vertellen over het land, de dieren, de volksverhalen en nog veel meer. Hij maakte veel leuke grappen en verzinsels en we konden zelfs nog suggesties doen voor extra tussenstops. Hij heeft echt de dag gemaakt, ondanks dat het weer niet optimaal was. Zeker doen!

Simon was an ideal guide for this beautiful trip. His knowledge and good taste in music and food is a welcome extra.