Kies data

Dogenpaleis

Een waar wonder om te zien met zijn sierlijke gotische gevel, fresco's in het interieur en de vergulde plafonds.

Dogenpaleis: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

1. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Bezoek het Dogepaleis, een belangrijke historische bezienswaardigheid en eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Loop langs de rij en reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Herbeleef de angst van de gevangenen toen zij de bekende Brug der Zuchten betraden. Je toegangsticket is inclusief toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein. Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als thuishaven voor Napoleon en werd later een woning voor de koningen van Italië.

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

2. Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Highlights Tour, Basiliek van San Marco en Dogenpaleis

3. Venetië: Highlights Tour, Basiliek van San Marco en Dogenpaleis

Ontdek twee van de hoogtepunten van Venetië tijdens een rondleiding met een kleine groep inclusief kaartjes. Bezoek de basiliek van San Marco en het Dogenpaleis en geniet van de pracht van deze Venetiaanse bezienswaardigheden. Toegang tot het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en Biblioteca Marciana is ook inbegrepen. Ontmoet je deskundige gids op het San Marcoplein en duik in de oorsprong van Venetië. Bekijk de meest gerenommeerde openbare ruimte in de stad en ontdek het historische, sociale en politieke belang ervan. Meer informatie over de klokkentoren en de marmeren leeuwen. Ga verder naar de basiliek van St. Mark en betreed de kathedraal met vooraf gereserveerde tickets. Geniet van de verbazingwekkende enorme omvang en de fascinerende gouden mozaïeken. Kom meer te weten over het weelderige ontwerp en de status als symbool van Venetiaanse rijkdom en macht. Geniet van alle exotische elementen van de Venetiaanse renaissancekunst. Luister naar het verhaal van de levensgrote paarden van de Basiliek van San Marco en beantwoord al je vragen. Volg je gids in een ontspannen tempo door het Dogenpaleis. Maak kennis met het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse doges in de gotische architectuur van het paleis. Kom meer te weten over de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten. Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je deze wereldberoemde bezienswaardigheid verkent. Ga verder naar de oude gevangenis die deel uitmaakte van het Dogenpaleis, leer waarom de nieuwe gevangenissen werden gebouwd en begrijp de betekenis van de Brug der Zuchten, een ander hoogtepunt van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië. Uw toegangsbewijs bevat ook toegang tot het Correr Museum op het San Marcoplein. Het gebouw was oorspronkelijk ontworpen als residentie voor Napoleon en werd later de Venetiaanse residentie van de koning van Italië. Toegang tot het Nationaal Archeologisch Museum en Biblioteca Marciana is ook inbegrepen.

Venetië: Dogepaleis en de Basiliek van San Marco

4. Venetië: Dogepaleis en de Basiliek van San Marco

Bekijk het Dogepaleis en de Basiliek van San Marco, twee van de meest iconische bezienswaardigheden van Venetië, tijdens een rondleiding. Eeuwenlang werd het lot van de Meest Serene Republiek beslist in de majestueuze zalen van het Dogepaleis. Wandel door de prachtige zalen en bewonder de goed bewaarde onbetaalbare schatten, kunstwerken en fresco's. Bezoek de gevangenissen en loop over de beroemde Brug der Zuchten. Die brug wordt zo genoemd omdat gevangenen vaak zuchtten wanneer ze voor de laatste keer naar hun geliefde lagune en de vrijheid keken voordat ze bij hun cel aankwamen. Giacomo Casanova, de beroemde verleider en avonturier, was een van de beroemdste gevangenen van het Dogepaleis. Hij wist in 1756 te ontsnappen. Ga vervolgens naar de Basiliek van San Marco, een van de mooiste kerken ter wereld. Zoals de naam al aangeeft, is deze kerk sterk verbonden met de beschermheilige van Venetië, San Marco, en zijn overblijfselen liggen in de kerk. Bewonder de adembenemende gouden mozaïeken die de hoge muren bedekken, en bekijk de Pala d'Oro, een altaarstuk gemaakt van honderden stukjes email op een gouden blad.

Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis

5. Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis

Bezoek het Dogenpaleis met een deskundige gids en bezoek de buitengewone kamers. Samen met uw deskundige gids wordt u het paleis binnengeleid waar u artistieke meesterwerken kunt bewonderen die zijn gemaakt door de beroemdste schilders en beeldhouwers van die tijd. Tiepolo en Tiziano zijn slechts enkele van de vele kunstenaars die dit paleis hebben versierd. Sta versteld van de gouden trappen, de ingang van de kamers van de Doges en de hallen van de macht van waaruit u het "Laatste Oordeel" van Tintoretto kunt zien, een van de grootste en grootste schilderijen in de wereld. Bezoek het oude koninklijk paleis op het San Marcoplein. Hier ontdek je de levensstijl van Venetië in het verleden; de kamers van Sissi (keizerin van Oostenrijk) en het archeologisch museum.

Venetië: Dogenpaleis en San Marcobasiliek met voorrang

6. Venetië: Dogenpaleis en San Marcobasiliek met voorrang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogenpaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet je gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1.000-jarige republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: tour halve dag lagune Murano en Burano

7. Venetië: tour halve dag lagune Murano en Burano

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. De nog steeds bloeiende traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen is van generatie op generatie doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk tijdens je verblijf op het eiland een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken herkennen. Daarna ga je verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Neem tijdens je bezoek aan het eiland een kijkje bij een aantal kantwinkels. Sluit de reis vervolgens af op het San Marcoplein en bekijk bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis en de Campanile terwijl je door de beroemde zuilengalerijen wandelt.

Venetië: Dogenpaleis Skip-the-Line Ticket met gids

8. Venetië: Dogenpaleis Skip-the-Line Ticket met gids

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen over naar de voormalige zetel van de macht in Venetië. Geniet van snelle toegang tot het prachtige Dogenpaleis en dwaal in je eigen tempo door de verbazingwekkende zalen en gangen. Steek de Brug der Zuchten van binnenuit over om de gevangenissen te bereiken waar criminelen werden vastgehouden, waaronder Casanova! Gebruik de handige gids, geleverd in de door u gekozen taal, om de geschiedenis van het paleis en zijn meesterwerken te leren kennen. Ga verder naar het nabijgelegen Museo Correr om de manier van leven van de lokale bevolking van Venetië door de eeuwen heen te verkennen op de bovenste verdiepingen van de Procuratorie Nuove. Creëer je eigen avontuur en gebruik de 8 voorgestelde routes in de gids om de verschillende paleizen van het San Marcoplein te ontdekken. Bekijk sculpturen, schilderijen en bibliotheken die de ware macht van de maritieme geschiedenis van de stad onthullen.

Venetië: Basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

9. Venetië: Basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: rondleiding Dogenpaleis met voorrangstickets

10. Venetië: rondleiding Dogenpaleis met voorrangstickets

Ga op tour langs de topattracties van Venetië met een lokale gids. Profiteer van voorrangstoegang tot vooraf gereserveerde tickets die u mogelijk uren wachten in de rij kunnen besparen. Kies tussen een kleine groep of privétour en dompel jezelf onder in de verhalen en geschiedenis achter de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Ontmoet je gids op het iconische San Marcoplein, waar je het historische, sociale en politieke belang van deze beroemde openbare ruimte zult ontdekken. Bewonder de klokkentoren en de marmeren leeuwen die deel uitmaken van de rijke geschiedenis van St. Mark. Loop in een rustig tempo naar het weelderige Dogenpaleis, met vooraf gereserveerde tickets die direct toegang geven tot het politieke hart van het voormalige rijk, zonder lange wachtrijen. Bewonder de gotische architectuur van het paleis en leer over het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse doges, inclusief de bekwame 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten. Bezoek de Oude Gevangenis, onderdeel van het Dogenpaleis, en leer over de betekenis van de Brug der Zuchten, een aangrijpende mijlpaal in de geschiedenis van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië en doe genoeg kennis op om de rest van de stad op eigen houtje te verkennen. Kies ervoor om zo lang als je wilt in het paleis te blijven nadat je tour is afgelopen. Bovendien bevat de tour kaartjes voor het Correr Museum op het San Marcoplein, een prachtige residentie ontworpen voor Napoleon. Nadat de tour is afgelopen, kunt u het museum op uw gemak verkennen. Uw tickets zijn de hele dag geldig.

129 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 9

Andere activiteiten in Dogenpaleis

Wil je alle activiteiten in Dogenpaleis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dogenpaleis

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 35.199 beoordelingen

We werden opgewacht door onze privégids Giovanna die ons gedurende 3 uur in perfect Frans heeft rondgeleid in de San Marco Basiliek en het Dogepaleis. Giovanna is een zeer sympathieke dame die heel veel kennis heeft en een antwoord kon geven op al onze vragen, haar gepassionneerde rondleiding was één van de hoogtepunten van ons verblijf in Venetië. Wij raden dit heel sterk aan !!!!

Fantastische ervaring! Murano en Burano zijn twee prachtige eilanden, het is echt de moeite waard om een halve dag aan deze eilanden te besteden. Dankzij deze rondleiding was het mogelijk om de glasfabriek in Murano te bezoeken en een prachtige demonstratie bij te wonen. Burano is heel karakteristiek, dankzij de super kleurrijke huisjes! Fantastische ervaring ❤️

rustige rit. We hadden mist en het uitzicht was niet erg prettig maar de gids vertelde ons ook in 3 talen de geschiedenis van Venetië en beide steden. Burano en zijn gekleurde huizen zijn prachtig.

Duidelijke instructies over waar u de gids en boot kunt ontmoeten. Grote waarde voor uw geld

Was onwijs informatief en leerzaam. Prachtige paleis om te zien.