Kies data

Dogenpaleis

Een waar wonder om te zien met zijn sierlijke gotische gevel, fresco's in het interieur en de vergulde plafonds.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
69 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 69

Dogenpaleis: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

1. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Bezoek het Dogenpaleis, een belangrijke historische bezienswaardigheid en eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Herbeleef de angst van de gevangenen toen zij de bekende Brug der Zuchten betraden. Je toegangsticket is inclusief toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein. Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als de thuishaven voor Napoleon en werd later een woning voor de koningen van Italië.

Punta Sabbioni: retourboot naar Venetië met gereserveerde parkeerplaats

2. Punta Sabbioni: retourboot naar Venetië met gereserveerde parkeerplaats

Reserveer een parkeerplaats in Punta Sabbioni en sla de wachtrijen over om aan boord van de boot te gaan voor een retourtransfer naar Venetië. Leun achterover en ontspan tijdens een cruise naar het stadscentrum. Ga door de lagune en bewonder de eilanden Lido, Sant'Elena, San Giorgio en de Arsenale. Met dit ticket bespaart u tijd en bereikt u het hart van Venetië in slechts 30 minuten.

Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

3. Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Vervoer met de bus met airconditioning naar de overkant van de Veneto en stap dan op een privéboot naar het hart van de stad. Na je ophaalservice van verschillende punten in het Gardameer, inclusief Limone, Riva del Garda en Bardolino, transfer naar Venetië met een korte koffiepauze nabij Soave. De verwachte aankomsttijd in Venetië is 11:00 uur. Bij aankomst spring je op een privéboot en steek je de lagune over naar het San Marco. Maak een wandeling van 40 minuten met een gids en een koptelefoon over San Marco en zie veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Je wandelt over de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. Kom meer te weten over de Republiek Venetië en hoe het zowel het oosten als het westen domineerde als de 'Koningin van de Adriatische Zee'. Universeel beschouwd als één van de mooiste steden ter wereld, is de stad gebouwd op een groep van 117 kleine eilanden die gescheiden zijn door kanalen. De centrale Sestiere (wijk) is overspoeld met prachtige pleinen en afbrokkelende herenhuizen, samen met oude kerken, ateliers en bruggen. In de middag heb je wat vrije tijd om te ontspannen en op eigen gelegenheid te verkennen. Ga buiten de gebaande paden voor een meer authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad of leun achterover en kijk naar mensen in één van de vele cafés aan het Piazza San Marco. Om 17:45 uur staat er een boot klaar om je vanaf het San Marcoplein naar de transferbus te brengen.

Venetië: privégondelrit, Brug der Zuchten

4. Venetië: privégondelrit, Brug der Zuchten

Begin aan een privé-gondeltocht net buiten Hotel Danieli, in de buurt van het San Marcoplein. Vaar door de kleine grachten in enkele van de oudste delen van de stad en ontdek de stad als een echte Venetiaan. Vaar eerst de Rio del Palazzo af en passeer onder de beroemde Brug der Zuchten. Ga door de Rio di Santa Maria Formosa en bewonder de elegante appartementen met winkels aan weerszijden. Volg Rio di San Severo om uw korte reis in het bekken van San Marco af te sluiten. Voor een romantische ervaring, kies ervoor om een muzikant en zanger toe te voegen om u een serenade te brengen terwijl u door de grachten vaart.

Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

5. Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

Bewonder de San Marco-burgermusea, zoals het Dogenpaleis, het Correr-museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana. Je kunt ook de geschiedenis van de joodse gemeenschappen van Venetië in het gettomuseum verkennen. Opgericht in 1953, gelegen tussen de 2 meest historische synagogen van de stad, is het museum gewijd aan de cyclus van Joodse feestelijkheden en objecten die worden gebruikt voor de liturgie, en verkent het de geschiedenis van de Venetiaanse Joden door middel van afbeeldingen en objecten. Musea van het San Marcoplein (beschikbaar met de museumpas van Venetië en de museumpas van Venetië): • Dogenpaleis • Correr Museum • Nationaal Archeologisch Museum • Biblioteca Marciana Als u de optie Venetië Museum Pass Plus selecteert, kunt u ook genieten van toegang tot de volgende openbare musea: • Ca 'Rezzonico • Het huis van Carlo Goldoni • Mocenigo Palace • Ca 'Pesaro (moderne kunstgalerij en oosterse kunstgalerie) • Glasmuseum (Murano) • Kantmuseum (Burano) • Natuurlijk geschiedenismuseum Beide opties omvatten de volgende historische kerken in de Chorus Pass : • Chiesa di Santa Maria del Giglio • Chiesa di Santo Stefano • Santa Maria dei Miracoli • San Giovanni Elemosinario • Ca 'San Polo • Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari • San Giacomo dell'Orio • San Stae • Sant'Alvise • San Pietro di Castello • San Redentore • Santa Maria di Rosario • San Sebastiano • San Giobbe • San Giuseppe di Castello • San Vidal • San Giacomo di Rialto.

Vanaf het Gardameer: dagexcursie Venetië

6. Vanaf het Gardameer: dagexcursie Venetië

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Tijdens de reis van het Gardameer naar Venetië pauzeer je kort voor een koffie bij Soave en gaat dan aan boord van een privéboot om naar het hart van de drijvende stad te varen. De verwachte aankomsttijd in Venetië is 11:00 uur. Je krijgt de gelegenheid om een optionele gondeltocht van 25 minuten te boeken bij je gids in de bus naar Venetië. Terwijl je in Venetië bent, maak je een wandeling door San Marco  met een gids en een koptelefoon en zie je veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Wandel via de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. In de middag heb je vrije tijd om te ontspannen en de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Verlaat de gebaande paden voor een authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad. Op een afgesproken tijdstip staat de motorboot klaar om je van het San Marcoplein naar de transferbus te brengen die je terug naar het Gardameer brengt.

Venetië: halve dagtrip lagune Murano en Burano

7. Venetië: halve dagtrip lagune Murano en Burano

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. Daterend uit de Middeleeuwen, de nog steeds bloeiende traditie is over generaties doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken te herkennen tijdens je verblijf van 1 uur op het eiland. Ga dan verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Kijk in enkele kantwinkels tijdens je 1,5-uur durende bezoek aan het eiland. Sluit vervolgens af op het San Marcoplein en bekijk bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis en de Campanile terwijl je door de beroemde colonnades wandelt.

Venetië: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

8. Venetië: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Venetië in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste attracties van de stad en ontgrendel interessante feiten. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload (via een link en inloggegevens die je hebt ontvangen bij het boeken), gebruik je de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste attracties van Venetië te voet te bereiken. Begin je tour bij de imposante Santa Maria Gloriosa dei Frari. Bezoek Campo San Polo, het op een na grootste plein van Venetië. Fotografeer de Rialtobrug, de oudste brug over het Canal Grande en bewonder de Chiesa di San Salvatore met een geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw. Ga naast het bruisende Piazza San Marco, het grootste en beroemdste plein van Venetië. Bewonder de San Marco-basiliek met zijn sierlijke mozaïeken. Bewonder het Pallazo Ducale Palace, het symbool van Venetië. Bezoek de wonderbaarlijke San Zaccaria-kerk en de Chiesa di San Giorgio dei Greci met zijn karakteristieke scheve toren, sierlijke interieur en muren met vergulde portretten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of de rest voor een andere dag te bewaren.

Venetië: avondtour naar de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis

9. Venetië: avondtour naar de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis

Ontsnap aan de drukte tijdens een rondleiding in de late namiddag door de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis en ontdek 2 van de iconen van Venetië, weg van de drukte. Ontmoet je gids bij het standbeeld van de gevleugelde leeuw op het San Marcoplein. Ga vervolgens het Dogenpaleis binnen om meer te weten te komen over het machtscentrum tijdens de Venetiaanse Republiek. Bekijk de weelderige appartementen van de Venetiaanse heersers, evenals de Hal van de Grote Raad met zijn prachtige fresco's van Veronese en Tintoretto. Luister naar geheime verhalen achter de kunst, zoals waarom een doge in de geschilderde serie wordt bedekt door een zwarte sluier. Leer hoe de hertogen werden gekozen en wat ze deden. Verken de enorme wapenkamer en spookachtige gevangenissen. Steek de Brug der Zuchten aan de binnenkant over en hoor waarom het niet zo romantisch is als je misschien had gedacht! Ga na een korte pauze verder naar de Byzantijnse basiliek van St. Mark's en bekijk de vergulde versieringen nadat de drukte voor de dag is vertrokken. Een bewaarder van de kathedraal zal de deuren openen zodat je kunt ervaren zoals alleen een doge dat kan. Bewonder de edelstenen van het Pala d'Oro-altaarstuk. Bezoek de crypte, waar de beenderen van St. Mark zouden worden bewaard. Bewonder mozaïeken in het zachte glinsteren van het avondlicht en leer over Venetiaanse kunst en geschiedenis van je gepassioneerde gids.

San Marcoplein: wandeltocht gevangenis van Casanova

10. San Marcoplein: wandeltocht gevangenis van Casanova

Verken een geweldige route langs plekken die tot nu toe nog nooit bezocht zijn. Ga de imposante rechtszaal en donkere cellen van de oude gevangenis van Piazza San Marco binnen. Je leert wat het in die dagen betekende om een gevangene te zijn:  wat gevangenen aten, dronken en waar ze sliepen. Bekijk echte opschriften die door gevangenen zijn achtergelaten en luister naar het verhaal over Casanova's spannende ontsnapping. Je hoort de mythes en legendes die nog steeds binnen deze koude muren en cellen leven. Leer meer over de machtige Raad van Tien die bestond uit de hoogste Venetiaanse politici en in alle gebieden van Venetië het rechtssysteem in de gaten hield.  Tegenwoordig is in het gebouw van de gevangenis dat over de indrukwekkende Riva Degli Schiavoni uitkijkt de Artistieke Kring gehuisvest, die gasten diverse culturele ervaringen en concerten aanbiedt. Toch kun je als je door de hallen van de oude gevangenis loopt nog steeds de aanwezigheid van de rijke geschiedenis voelen.

Sitemap Dogenpaleis

Wil je alle activiteiten in Dogenpaleis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dogenpaleis

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 29.227 beoordelingen

Doen! Toen wij er waren was het erg warm en er stond een enorme rij. Om de hoek konden wij zo het koele paleis inlopen. Na de ingang is er nog een mogelijkheid om een audio tour te boeken, dus dat is prima. In de zalen staan borden met uitleg en voor ons was voldoende gecombineerd met onze eigen historische kennis. Het Dogepaleis is goed geregeld met one-way route....alleen staat nergens hoe lang die duurt:-) Reken maar op 2 tot 3 uur. Je wordt zowel door het Dogepaleis geloodst als over de brug der Zuchten naar het gevangeniscomplex. Als je voor de gouden trap komt, dan kan je beter een kerk bezoeken, want daar is meer goud te vinden.

Uitstekende ervaring. Was niet zo zeker na het lezen van recensies, maar we hadden een geweldige tijd. Het is een beetje moeilijk te vinden, als je richting de brug der zuchten gaat, is het er pal naast. Het ziet eruit als een kunstmuseum en is niet getiteld als casanovas-gevangeniswandeling, maar het is de juiste plek! Ga de trap op

Door tickets van tevoren af te halen, vermijdt u wachtrijen en bespaart u tijd. Groot voordeel dat het niet met een gesloten uur is en dat je kunt kiezen wanneer je gaat

Indrukwekkend, prachtig, oogverblindend, ... Iets wat je zeker niet mag missen bij je bezoek aan Venetië!!!

We konden meteen doorlopen naar binnen. Alle ruimtes waren inbegrepen, ook de gevangenis.