Dogenpaleis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De magnifieke architectuur van het Dogenpaleis

Tegenwoordig is het een beroemd museum, maar ooit was het Dogenpaleis de machtszetel van de Venetiaanse Republiek. Met haar weelderige gotische gevel, prachtige fresco's en vergulde plafonds is zij een waar feest voor het oog. Hier zijn vijf architectonische hoogtepunten.

 • Filippo Calendario's portiek en beelden

  1. Filippo Calendario's portiek en beelden

  Filippo Calendario, geniaal beeldhouwer en architect, ontwierp de prachtige zuilengalerij en maakte een groot aantal van de verbazingwekkende beelden.

 • De Brug der Zuchten

  2. De Brug der Zuchten

  Deze brug, een van de bekendste plekken in Venetië, diende als doorgang voor criminelen van de verhoorkamer in het paleis naar de gevangenis aan de overkant van het kanaal.

 • Trap van Goud

  3. Trap van Goud

  De indrukwekkende trap en het vergulde plafond vormen de grandioze toegang tot de kamers van de doge op de bovenste verdieping.

 • De vertrekken van de doge

  4. De vertrekken van de doge

  De vertrekken van de doge zijn niet alleen versierd met de mooiste plafonds en open haarden, je vindt er ook een onbetaalbare collectie Renaissanceschilderijen van de hand van onder meer Titiaan en Giovanni Bellini.

 • Zaal van de Grote Raad

  5. Zaal van de Grote Raad

  Deze grote zaal diende ertoe de grandeur van de Republiek tentoon te stellen, bijvoorbeeld met het grootste olieschilderij ter wereld: Het Paradijs van Tintoretto.

Plan je bezoek

 • Ervaar de voordelen van een tour

  Als je alles uit je bezoek aan het Dogenpaleis wil halen, is het een goed idee om een tour te nemen. Niet alleen is het de beste manier om de rijke geschiedenis binnen de paleismuren te ontdekken, maar je krijgt tijdens de rondleiding ook toegang tot gebieden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Houd er wel rekening mee dat je populaire tours vaak vooraf moet boeken.

 • Maak gebruik van de ouderenkorting

  Ben je boven de 65? Maak er geen geheim van! Als je je leeftijd zegt bij het kopen van je ticket krijg je 7 EUR korting.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Van 09:00 tot 19:00 uur van zondag tot donderdag, en tot 20:00 uur op vrijdag en zaterdag.
 • Toegangsprijzen
  Kaartjes kosten rond de 16 EUR, maar entreeprijzen hangen af van het seizoen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Aan te raden!
 • Hoe kom ik er?
  Het Dogenpaleis ligt aan aan het San Marcoplein.
 • Extra tips

  • Fotograferen met flits is niet toegestaan in het museum.

  • Rugtassen en andere grote voorwerpen moeten bij de garderobe worden achtergelaten. Dit is gratis.

Wat anderen zeggen over Dogenpaleis

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 17.976 beoordelingen

De tour begon rond 14u40 en de gids was enorm vriendelijk. Als je iets niet goed begrepen had, no worry’s... ze herhaalde het zeker 3x in de tour. Ik heb enorm veel bijgeleerd over Venetië. Blij dat ik deze tour genomen heb. Eerst de Basiliek van San Marco waar we van alles konden bezichtigen en daarna het Dogenpaleis met enorm veel schilderijen, fresco’s en marmeren vloeren. Zeker een aanrader!

Gids gaf herl veel informatie gaf alle tijd om te kijken.. Jammer dat de rij ivm corona niet overgeslagen werd. En dat hoor je dan pas als je in de rij staat. Had wel wat korting gegeven kunnen worden.

De 3 uur durende tour was ongelooflijk interessant. De gids, Romy (echte Venetiaanse), wist heel veel te vertellen en kon zeer gepassioneerd vertellen over de geschiedenis van de Republiek Venetië.

Onze Engelstalige gidse, Diana, was gewoon perfect. Als Venetiaanse heeft ze op een heel boeiende wijze heel veel informatie gegeven en ons een onvergetelijk moment bezorgd. Grazie mille Diana!

Great tour, great tourguide. The inside of the palace is really as impressive as it is said. Must see, especially now with tourism down it has been of the best experiences ever.