Dogepaleis, Venetië

Meer dan 1.000 keer geboekt vorige week

Dogepaleis, Venetië
222 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Dogepaleis, Venetië: topattracties in de buurt

Dogepaleis, Venetië: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Sla met dit gereserveerde toegangsticket de wachtrij over bij de kassa van het Dogepaleis in Venetië, een historisch monument dat eeuwenlang dienst deed als zetel van de Venetiaanse politieke macht. Bewonder de gotische architectuur. Krijg ook toegang tot het Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Marciana-bibliotheek. Betreed het Dogepaleis en verken de zetel van een 1000-jarige republiek, en reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Herbeleef de angst van de gevangenen toen ze de Brug der Zuchten overstaken. Bewonder de indrukwekkende structuur en versieringen van het paleis, van de originele fundamenten uit de 14e en 15e eeuw tot de belangrijke renaissance- en weelderige maniëristische toevoegingen. Bewonder de rijke details van de magnifieke gouden trap en de spectaculaire kunstwerken. Geniet ook van toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein, een gebouw dat oorspronkelijk was ontworpen als residentie voor Napoleon en later de Venetiaanse residentie van de koning van Italië werd.

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Ontdek de essentie van Venetië tijdens een intieme rondleiding met gids langs twee van de meest iconische plekken van de stad: de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Met voorrangstickets inbegrepen omzeil je de wachtrijen en dompel je jezelf onder in de grootsheid van deze Venetiaanse wonderen onder de deskundige begeleiding van je deskundige gastheer. Begin je reis op het San Marcoplein, waar je wordt betoverd door de historische klokkentoren en de majestueuze marmeren leeuwen. Duik in de rijke geschiedenis van Venetië terwijl je gids fascinerende verhalen vertelt over het verleden van de stad. Stap vervolgens binnen in de beroemde Basiliek van San Marco met exclusieve toegang, bewonder de glinsterende gouden mozaïeken en het weelderige decor terwijl je de betekenis ervan ontdekt als symbool van Venetiaans prestige en welvaart. Ga verder met het verkennen van het prachtige Dogenpaleis, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en ooit de zetel van het Venetiaanse bestuur. Krijg inzicht in het leven van de Venetiaanse Doges en de meesterlijke ambachtslieden achter het ingewikkelde ontwerp van het paleis. Terwijl je door dit architectonische juweeltje wandelt, geniet je van het panoramische uitzicht over de lagune en hoor je boeiende verhalen, waaronder de legendarische heldendaden van Casanova en het aangrijpende verhaal van de Brug der Zuchten en de aangrenzende Oude en Nieuwe Gevangenis. Na de rondleiding kun je je Venetiaanse odyssee uitbreiden met gratis toegang tot het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana, waar je je verder kunt verdiepen in het rijke erfgoed en de cultuur van Venetië.

Venetië: Ongewone bezienswaardigheden wandeltour met optionele gondel

Venetië: Ongewone bezienswaardigheden wandeltour met optionele gondel

Ga buiten de gebaande paden van Venetië, weg van de drukte. Verken met een gids het hart van Venetië, inclusief minder bekende gebieden, rijk aan geschiedenis, zoals de Rialtobrug. Ontdek eerst Campo Santa Maria Formosa, een van de grootste pleinen van de stad, en verken de negen straten en 11 bruggen die zich van het plein aftakken. Steek de Campiello degli Orbi over, waar ooit vermoedelijk een broederschap van blinden woonde. Ga vervolgens naar het gebied van de Heiligen Johannes en Paulus, waar nu een Venetiaans ziekenhuis staat. Bezoek het labyrint van calli en campi (smalle Venetiaanse straatjes en pleintjes) en vind het Marco Polo's Huis, een gebouw waarvan wordt aangenomen dat het het huis van de beroemde ontdekkingsreiziger is, gemarkeerd door een witte plaquette en nu in gebruik als theater. Tot slot loop je langs het San Marcoplein met zijn prachtige monumenten en het Dogenpaleis. Vervolg je ervaring met een optionele gondeltocht waarbij je Venetië vanuit een unieke hoek ontdekt: glijd onder de Brug der Zuchten door naar het magische San Marco Basin en begroet het charmante San Giorgio eiland. Er staat je een droomreis te wachten!

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: Murano en Burano Lagune Tocht van een halve dag

Venetië: Murano en Burano Lagune Tocht van een halve dag

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. De nog steeds bloeiende traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen is van generatie op generatie doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk tijdens je verblijf op het eiland een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken herkennen. Daarna ga je verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Neem tijdens je bezoek aan het eiland een kijkje bij een aantal kantwinkels. Sluit daarna je reis af bij het beginpunt van je rondreis.

Venetië: Basiliek van San Marco, Dogenpaleis & Optie voor de Klokkentoren

Venetië: Basiliek van San Marco, Dogenpaleis & Optie voor de Klokkentoren

Geniet van het beste van Venetië tijdens een tour in kleine groep en bezoek drie van de meest iconische monumenten van de stad, de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en het Dogenpaleis. Sla de lange rijen buiten over met onze voorrangstickets om kostbare tijd te besparen. Ontdek het imposante Dogenpaleis met zijn prachtige kamers en honderden meesterwerken. Hier bepaalden de Doge en zijn Raad het lot van een duizend jaar oude Republiek. Beleef het samen met een gids die je de zalen van de macht laat zien en je onderdompelt in een heel bijzondere historische context: de Europese Middeleeuwen en de direct daaropvolgende eeuwen. Steek vervolgens de wereldberoemde Brug der Zuchten over en bezoek de vochtige en donkere Piombi gevangenissen. De naam komt van de suggestie dat gevangenen zuchtten bij hun laatste uitzicht op het prachtige Venetië door het raam voordat ze naar hun cel werden gebracht. Vervolg het bezoek met de centrale hal en de glanzende gouden hoofdbeuken van de Basiliek van San Marco, leer meer over de geschiedenis van de kunstwerken die de kerk versieren en bereik, indien voorzien in de door jou gekozen bezoekoptie, het Basiliekmuseum. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de Basiliek. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort! Tot slot kun je Venetië zelf blijven bezoeken met behulp van onze audiogids. De mobiele app bevat een digitale kaart die je door de stad leidt en de beste plekjes laat zien.

Venetië: Dogepaleis, Brug der Zuchten, Gevangenissen & Werfgalerij

Venetië: Dogepaleis, Brug der Zuchten, Gevangenissen & Werfgalerij

Bezoek het Dogenpaleis met een deskundige gids en maak een rondleiding door de buitengewone zalen. Samen met je deskundige gids word je het paleis binnengeleid waar je artistieke meesterwerken van de beroemdste schilders en beeldhouwers uit die tijd kunt bewonderen. Tiepolo en Tiziano zijn slechts enkele van de vele kunstenaars die dit paleis hebben versierd. Sta versteld van de gouden trappen, de ingang van de kamers van de Doges en de zalen van de macht van waaruit je het "Laatste Oordeel" van Tintoretto kunt zien, een van de grootste en grootste schilderijen ter wereld. Bezoek het Oude Koninklijke Paleis op het San Marcoplein. Hier ontdek je de levensstijl van Venetië in het verleden; de kamers van Sissi (keizerin van Oostenrijk) en het archeologisch museum. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op valt de tijd weg en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort!

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: Dogenpaleis voorrangstoegang met gevangenissen

Venetië: Dogenpaleis voorrangstoegang met gevangenissen

Het Palazzo Ducale, of 'Dogenpaleis', vertegenwoordigde eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Met deze rondleiding van 1 uur krijgt u toegang tot de prachtige kamers, sierlijk uitgerust met honderden meesterwerken van kunst, waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden. Luister en leer terwijl het paleis tot leven komt in het gezelschap van een deskundige gids, die je de hallen van de macht zal laten zien, in een heel bijzondere historische context - de Europese Middeleeuwen. Laat je verrassen door de rijke details van de gouden trap en door het opmerkelijke realisme van de scènes gecreëerd door de vele kunstenaars die het gebouw decoreerden. Beleef de angst van de gevangenen die de beroemde Brug der Zuchten oversteken en betreed de Venetiaanse gevangenissen, beroemd vanwege onder andere Giacomo Casanova.

Dogepaleis, Venetië: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Sla met dit gereserveerde toegangsticket de wachtrij over bij de kassa van het Dogepaleis in Venetië, een historisch monument dat eeuwenlang dienst deed als zetel van de Venetiaanse politieke macht. Bewonder de gotische architectuur. Krijg ook toegang tot het Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Marciana-bibliotheek. Betreed het Dogepaleis en verken de zetel van een 1000-jarige republiek, en reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Herbeleef de angst van de gevangenen toen ze de Brug der Zuchten overstaken. Bewonder de indrukwekkende structuur en versieringen van het paleis, van de originele fundamenten uit de 14e en 15e eeuw tot de belangrijke renaissance- en weelderige maniëristische toevoegingen. Bewonder de rijke details van de magnifieke gouden trap en de spectaculaire kunstwerken. Geniet ook van toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein, een gebouw dat oorspronkelijk was ontworpen als residentie voor Napoleon en later de Venetiaanse residentie van de koning van Italië werd.

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Venetië: Rondleiding door de San Marco Basiliek & Dogenpaleis

Ontdek de essentie van Venetië tijdens een intieme rondleiding met gids langs twee van de meest iconische plekken van de stad: de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Met voorrangstickets inbegrepen omzeil je de wachtrijen en dompel je jezelf onder in de grootsheid van deze Venetiaanse wonderen onder de deskundige begeleiding van je deskundige gastheer. Begin je reis op het San Marcoplein, waar je wordt betoverd door de historische klokkentoren en de majestueuze marmeren leeuwen. Duik in de rijke geschiedenis van Venetië terwijl je gids fascinerende verhalen vertelt over het verleden van de stad. Stap vervolgens binnen in de beroemde Basiliek van San Marco met exclusieve toegang, bewonder de glinsterende gouden mozaïeken en het weelderige decor terwijl je de betekenis ervan ontdekt als symbool van Venetiaans prestige en welvaart. Ga verder met het verkennen van het prachtige Dogenpaleis, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en ooit de zetel van het Venetiaanse bestuur. Krijg inzicht in het leven van de Venetiaanse Doges en de meesterlijke ambachtslieden achter het ingewikkelde ontwerp van het paleis. Terwijl je door dit architectonische juweeltje wandelt, geniet je van het panoramische uitzicht over de lagune en hoor je boeiende verhalen, waaronder de legendarische heldendaden van Casanova en het aangrijpende verhaal van de Brug der Zuchten en de aangrenzende Oude en Nieuwe Gevangenis. Na de rondleiding kun je je Venetiaanse odyssee uitbreiden met gratis toegang tot het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana, waar je je verder kunt verdiepen in het rijke erfgoed en de cultuur van Venetië.

Venetië: Ongewone bezienswaardigheden wandeltour met optionele gondel

Venetië: Ongewone bezienswaardigheden wandeltour met optionele gondel

Ga buiten de gebaande paden van Venetië, weg van de drukte. Verken met een gids het hart van Venetië, inclusief minder bekende gebieden, rijk aan geschiedenis, zoals de Rialtobrug. Ontdek eerst Campo Santa Maria Formosa, een van de grootste pleinen van de stad, en verken de negen straten en 11 bruggen die zich van het plein aftakken. Steek de Campiello degli Orbi over, waar ooit vermoedelijk een broederschap van blinden woonde. Ga vervolgens naar het gebied van de Heiligen Johannes en Paulus, waar nu een Venetiaans ziekenhuis staat. Bezoek het labyrint van calli en campi (smalle Venetiaanse straatjes en pleintjes) en vind het Marco Polo's Huis, een gebouw waarvan wordt aangenomen dat het het huis van de beroemde ontdekkingsreiziger is, gemarkeerd door een witte plaquette en nu in gebruik als theater. Tot slot loop je langs het San Marcoplein met zijn prachtige monumenten en het Dogenpaleis. Vervolg je ervaring met een optionele gondeltocht waarbij je Venetië vanuit een unieke hoek ontdekt: glijd onder de Brug der Zuchten door naar het magische San Marco Basin en begroet het charmante San Giorgio eiland. Er staat je een droomreis te wachten!

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: Murano en Burano Lagune Tocht van een halve dag

Venetië: Murano en Burano Lagune Tocht van een halve dag

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. De nog steeds bloeiende traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen is van generatie op generatie doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk tijdens je verblijf op het eiland een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken herkennen. Daarna ga je verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Neem tijdens je bezoek aan het eiland een kijkje bij een aantal kantwinkels. Sluit daarna je reis af bij het beginpunt van je rondreis.

Venetië: Basiliek van San Marco, Dogenpaleis & Optie voor de Klokkentoren

Venetië: Basiliek van San Marco, Dogenpaleis & Optie voor de Klokkentoren

Geniet van het beste van Venetië tijdens een tour in kleine groep en bezoek drie van de meest iconische monumenten van de stad, de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en het Dogenpaleis. Sla de lange rijen buiten over met onze voorrangstickets om kostbare tijd te besparen. Ontdek het imposante Dogenpaleis met zijn prachtige kamers en honderden meesterwerken. Hier bepaalden de Doge en zijn Raad het lot van een duizend jaar oude Republiek. Beleef het samen met een gids die je de zalen van de macht laat zien en je onderdompelt in een heel bijzondere historische context: de Europese Middeleeuwen en de direct daaropvolgende eeuwen. Steek vervolgens de wereldberoemde Brug der Zuchten over en bezoek de vochtige en donkere Piombi gevangenissen. De naam komt van de suggestie dat gevangenen zuchtten bij hun laatste uitzicht op het prachtige Venetië door het raam voordat ze naar hun cel werden gebracht. Vervolg het bezoek met de centrale hal en de glanzende gouden hoofdbeuken van de Basiliek van San Marco, leer meer over de geschiedenis van de kunstwerken die de kerk versieren en bereik, indien voorzien in de door jou gekozen bezoekoptie, het Basiliekmuseum. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de Basiliek. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort! Tot slot kun je Venetië zelf blijven bezoeken met behulp van onze audiogids. De mobiele app bevat een digitale kaart die je door de stad leidt en de beste plekjes laat zien.

Venetië: Dogepaleis, Brug der Zuchten, Gevangenissen & Werfgalerij

Venetië: Dogepaleis, Brug der Zuchten, Gevangenissen & Werfgalerij

Bezoek het Dogenpaleis met een deskundige gids en maak een rondleiding door de buitengewone zalen. Samen met je deskundige gids word je het paleis binnengeleid waar je artistieke meesterwerken van de beroemdste schilders en beeldhouwers uit die tijd kunt bewonderen. Tiepolo en Tiziano zijn slechts enkele van de vele kunstenaars die dit paleis hebben versierd. Sta versteld van de gouden trappen, de ingang van de kamers van de Doges en de zalen van de macht van waaruit je het "Laatste Oordeel" van Tintoretto kunt zien, een van de grootste en grootste schilderijen ter wereld. Bezoek het Oude Koninklijke Paleis op het San Marcoplein. Hier ontdek je de levensstijl van Venetië in het verleden; de kamers van Sissi (keizerin van Oostenrijk) en het archeologisch museum. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring in de Yard of Venice Gallery. Met de VR headset op valt de tijd weg en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort!

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: Dogenpaleis voorrangstoegang met gevangenissen

Venetië: Dogenpaleis voorrangstoegang met gevangenissen

Het Palazzo Ducale, of 'Dogenpaleis', vertegenwoordigde eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Met deze rondleiding van 1 uur krijgt u toegang tot de prachtige kamers, sierlijk uitgerust met honderden meesterwerken van kunst, waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden. Luister en leer terwijl het paleis tot leven komt in het gezelschap van een deskundige gids, die je de hallen van de macht zal laten zien, in een heel bijzondere historische context - de Europese Middeleeuwen. Laat je verrassen door de rijke details van de gouden trap en door het opmerkelijke realisme van de scènes gecreëerd door de vele kunstenaars die het gebouw decoreerden. Beleef de angst van de gevangenen die de beroemde Brug der Zuchten oversteken en betreed de Venetiaanse gevangenissen, beroemd vanwege onder andere Giacomo Casanova.

De topbezienswaardigheden in Venetië

Activiteiten in Dogepaleis, Venetië

Rondleidingen in Italië

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Dogepaleis, Venetië

Wil je alle activiteiten in Dogepaleis, Venetië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dogepaleis, Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.5
(35.199 beoordelingen)

Alles was goed georganiseerd. De gids legde alles heel goed uit. We moesten echter voortdurend wachten op medereizigers, ook al legde de gids voortdurend ontmoetingspunten en tijden uit in drie talen en liet aan iedereen op het einde een stukje papier zien, maar Venetië is prachtig om naar te kijken helemaal overvol. Zitten is alleen mogelijk in restaurants, anders is er geen zitgelegenheid. Bereid je voor op een drukke dag.

Een geweldige ervaring voor ons gezin van zes met kinderen van 12 jaar. De mobiele telefoons hadden soms problemen met de internetverbinding in de smalle straatjes (Googlemap). Terwijl we door de stad liepen, viel het ons op dat er nauwelijks zitplaatsen/banken waren om op te rusten! Dit maakte het voor oudere mensen een beetje vermoeiend.

Een topgids!! Het bezoek was erg interessant. Geen wachtrijen bij de ingang van de monumenten! Enige verbeterpuntje: geef op de aanvraag aan dat je naar de tourshop op het plein van de ontmoetingsplaats moet gaan om de audioapparatuur op te halen.

elke kamer waar je doorkomt heeft een mooier plafond als de ander

Excursie zeer de moeite waard, vooral met Francesco.