Dom van Innsbruck

9 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Innsbruck

74 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Dom van Innsbruck: topattracties in de buurt

Dom van Innsbruck: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Innsbruck: privérondleiding door de hoogtepunten van de stad

Innsbruck: privérondleiding door de hoogtepunten van de stad

Verken Innsbruck en ontdek de historische delen van de stad met een privégids met licentie. Je tour begint op het afgesproken ontmoetingspunt in het centrum van Innsbruck. Eerst geniet je van de keizerlijke tuin en loop je langs het keizerlijk paleis naar de hofkerk met het grafmonument van keizer Maximiliaan en zijn bronzen "zwarte mannen" (Schwarze Mander). Ook een bezoek waard is de barokke kathedraal van St. James. Het interieur bevat het beroemde schilderij Mariahilf (Maria van Succour) van Lucas Cranach de Oude. De toegang tot de kathedraal is gratis, bezoeken zijn alleen mogelijk buiten de kerkdiensten om. Daarna wandelt u door de historische binnenstad naar het voormalige magnifieke alkoofbalkon van keizer Maximiliaan, het Gouden Dak, het meest gefotografeerde monument van Innsbruck. Via smalle steegjes langs kleurrijke historische herenhuizen bereikt u de Innbrug. Hier kunt u genieten van het uitzicht op de kleurrijke gevels van huizen met op de achtergrond het adembenemende berglandschap van de Nordkette. Ben je geïnteresseerd in moderne architectuur? Ook in Innsbruck valt er iets te ontdekken, zoals Zaha Hadid's futuristisch ogende stations van de Hungerburg-kabelbaan, het nieuwe House of Music, David Chipperfield's Kaufhaus Tyrol of de stadhuisgalerijen van Dominique Perrault. De tocht eindigt in de Maria Theresienstraat met zijn prachtige gebouwen in barokstijl, de Sint-Annazuil en de triomfboog als bekroning. De tour kan ook eindigen bij uw hotel in het centrum van Innsbruck.

Innsbruck: Culinaire tour met een gediplomeerde gids

Innsbruck: Culinaire tour met een gediplomeerde gids

Tijdens deze vermakelijke rondleiding leert u over de geschiedenis van Innsbruck, de architectuur, de cultuur en de inwoners terwijl u culinaire lekkernijen proeft. Tijdens onze ontspannen stadswandeling verkennen we de oude binnenstad van Innsbruck met zijn vele bezienswaardigheden. Wandel met ons mee door smalle steegjes langs kleurrijke huizen en geniet van het uitzicht vanaf de Innbrug. Bekijk het adembenemende bergdecor van de Nordkette. We kijken ook achter de gevels, waar onverwachte culturele en culinaire schatten te ontdekken zijn! Niet te missen is Innsbruck's herkenningspunt, het Gouden Dak, waarvan de 2.657 vuurvergulde dakspanen een meester-banketbakker inspireerden tot een zoete creatie. Golden Roof shingles met in honing geroosterde amandelen, pistachemarsepein, amandelnougat en pure chocolade - een waar genot!! Tijdens onze rondleiding proeft u een selectie van heerlijke en hartige Tiroolse specialiteiten geserveerd met grappige verhalen en anekdotes over de Tiroolse herberg en eetcultuur van vervlogen tijden. Zoete lekkernijen ronden de tocht af. Geniet van de sfeer van een van de traditionele cafés/banketbakkerijen en neem de flair van de oude binnenstad van Innsbruck in u op.

Innsbruck privéwandeling

Innsbruck privéwandeling

De hoofdstad van de regio Tirol en van de Olympische Winterspelen van 1964, het kunstmatige Bergisel-skischansplatform is gebouwd in de stad en springers moeten over een aantal duistere plaatsen vliegen. Luister naar die en andere verhalen en legendes van de hoofdstad van Tirol. U ontdekt de bezienswaardigheden van Innsbruck en geniet van een fascinerende rondleiding door de prachtige oude binnenstad. Verken het gotische stadscentrum en bewonder het indrukwekkende Gouden Dak, de grootste toeristische attractie en meest karakteristieke bezienswaardigheid van Innsbruck. Een ander juweeltje is het keizerlijk paleis, voltooid in het jaar 1500 en ooit in waterverf afgebeeld door Albrecht Dürer. Zie de Imperial Court Church, die het lege graf van keizer Maximiliaan I herbergt, die eigenlijk begraven ligt in Wiener Neustadt. Bekijk de barokke Sint-Jacobskathedraal met werken van Lucas Cranach de Oude. Wandel door de barokke Maria-Theresien-Straße en bekijk de beroemde triomfboog van Innsbruck.

Innsbruck: kersttour met gediplomeerde gids

Innsbruck: kersttour met gediplomeerde gids

Ervaar de magie van het feestelijke Innsbruck Begin je wandeling in de lobby van je hotel in het stadscentrum of bij de auto-/busparkeerplaats of het treinstation Wandel door de oude stad vergezeld van de geur van glühwein, geroosterde amandelen, gefrituurd deeggebak... Ervaar de oudste kerstmarkt van Innsbruck en het gouden dak Bezoek het Tiroolse kerststallenmuseum en de hofkerk Bewonder de Swarovski-kristallen boom en de mechanische Jaufenthaler kerststal Ontdek de kerstmarkt in de Maria-Theresien-Straße met sprankelende lichtbomen en modern verlichtingsdesign

Innsbruck: privéwandeling door de oude stad

Innsbruck: privéwandeling door de oude stad

Begin uw tour met een bezoek aan de Stadtturm, ook wel bekend als de Innsbruck City Tower. Het is 51 meter hoog en werd voorheen ook gebruikt als onderdeel van het stadhuis voor belangrijke vergaderingen. Een uitkijkplatform is ongeveer 31 meter hoog vanwaar je prachtige uitzichten over de stad zult zien. De middeleeuwse toren dateert uit de 14e eeuw, samen met het aangrenzende oude Rathaus (het oude stadhuis). U ziet een van de beroemdste bezienswaardigheden van Innsbruck, de Goldenes Dachl (Gouden Dak) in de oude binnenstad van Innsbruck. Het dak bestaat uit 2657 vergulde koperen tegels. Het werd gebouwd ter gelegenheid van het huwelijk van keizer keizer Maximiliaan I met Bianca Maria Sforza en werd gebruikt om evenementen op het plein beneden te bekijken. Bewonder de architectuur van de Hofburg (het keizerlijk paleis). Het was een koninklijk paleis dat tussen de 15e en 16e eeuw werd gebouwd en in de 18e eeuw verder verbouwd tot barokke en rococostijlen. Het is momenteel een museum en herbergt portretten van de koninklijke familie. Het behoort tot de belangrijkste historische en culturele monumenten van Oostenrijk. Het kostte 15 jaar werk om het te herstellen zoals het eruit zou hebben gezien. De kamers van met name Maria Theresa en keizerin Elizabeth zijn een bezoek waard. Bezoek de Hofkirche (de Hofkerk) die een gotische en renaissancestijl heeft. Het werd in 1553 gebouwd door keizer Ferdinand I. Hier zie je het graf van keizer Maximiliaan I samen met 28 bronzen beelden van de voorouders van de keizer en naaste assistenten. Je krijgt de kans om de Dom zu St. Jakob (de kathedraal van Sint-Jacob) te zien, ook wel bekend als de kathedraal van Innsbruck. Hoewel de kathedraal dateert uit de 18e eeuw, stond er al in de 12e eeuw een kerk op de plek. Hier ziet u het beroemde schilderij dat bekend staat als de Maria Hilf van de Duitse kunstenaar Lucas Cranach de Oude. Wandel door de straat Maria Theresia waar u huizen ziet die dateren uit de 17e en 18e eeuw. Hier vind je veel winkels met souvenirs. U ziet een prachtig uitzicht op de bergen in de richting van het noorden van de straat. Terwijl u doorloopt, ziet u onderweg beroemde bezienswaardigheden zoals de Sint-Annazuil en de triomfboog. Sluit je tour af bij de Triumphpforte (de triomfboog) aan de zuidkant van de Maria Theresa-straat. Het werd gebouwd in augustus 1765 ter gelegenheid van het huwelijk van aartshertog Leopold met Maria Luisa, de Spaanse prinses. Hij was de tweede zoon van keizerin Maria Theresa en Francis Stephen van Lotharingen. Francis Stephen stierf kort na de bruiloft in een tijdsbestek van 13 dagen. De noordelijke gevel van de boog toont de rouw van de keizer, terwijl de zuidelijke gevel de bruiloft weergeeft.

De kunst en cultuur van Innsbruck onthuld door een plaatselijke bewoner

De kunst en cultuur van Innsbruck onthuld door een plaatselijke bewoner

Deze ervaring wordt verzorgd door een onafhankelijke Local. Je maakt deel uit van een kleine groep van 2 tot 6 personen. Ontdek de verschillende culturele en artistieke kenmerken die deze stad uniek maken en geniet van de bruisende gemeenschap en stadssfeer! Of je Innsbruck nu bezoekt als terugkerende toerist die de stad wat beter wil leren kennen, of als dit je eerste keer is, deze Experience is voor jou! Terwijl je door de straten van Innsbruck wandelt en de verbazingwekkende St. Jacob-kathedraal bekijkt of meer te weten komt over de galerijen en musea van de stad, hoor je over straatartiesten en hedendaagse kunstenaars en hun nauwe band met Innsbruck. Ik zal de kunst- en cultuurwereld van mijn stad met u delen, waar u zult zien, horen en ervaren hoe kleurrijk en veelzijdig Innsbruck is! Wie is een lokaal? Een Local is iemand die gepassioneerd is over het delen van authentieke ervaringen op basis van hun interesses. Als LocalBini brengen we gepassioneerde mensen van over de hele wereld bij elkaar door hen de kans te geven unieke ervaringen aan te bieden via onze marktplaats.

De keizerlijke charmes van Innsbruck: Een koninklijke reis

De keizerlijke charmes van Innsbruck: Een koninklijke reis

Ga mee op deze tour, waar jij de ontdekkingsreiziger wordt van een stad waar de geschiedenis door de straten fluistert en de architectuur verhalen vertelt over glorie en kunst. Dwaal door het hart van Innsbruck, van de majestueuze Leopoldsbrunnen tot het iconische Gouden Dak, elke stap op deze tour ontrafelt het rijke tapijt dat Innsbruck tot een juweel van de Alpen maakt. Bewonder de grootsheid van het keizerlijk paleis, voel de spirituele aanwezigheid in de St. Jakob Dom en verlies jezelf op de levendige Marktplatz. Met elke locatie uitgekozen om het beste van Innsbruck's culturele en historische betekenis te laten zien, belooft deze tour niet alleen een reis door de stad, maar een reis terug in de tijd. Laat je nieuwsgierigheid de weg wijzen en maak onvergetelijke herinneringen tijdens deze prachtige wandeltour. Ga met ons mee en laat Innsbruck zijn keizerlijke charmes aan je onthullen.

Dom van Innsbruck: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Innsbruck: privérondleiding door de hoogtepunten van de stad

Innsbruck: privérondleiding door de hoogtepunten van de stad

Verken Innsbruck en ontdek de historische delen van de stad met een privégids met licentie. Je tour begint op het afgesproken ontmoetingspunt in het centrum van Innsbruck. Eerst geniet je van de keizerlijke tuin en loop je langs het keizerlijk paleis naar de hofkerk met het grafmonument van keizer Maximiliaan en zijn bronzen "zwarte mannen" (Schwarze Mander). Ook een bezoek waard is de barokke kathedraal van St. James. Het interieur bevat het beroemde schilderij Mariahilf (Maria van Succour) van Lucas Cranach de Oude. De toegang tot de kathedraal is gratis, bezoeken zijn alleen mogelijk buiten de kerkdiensten om. Daarna wandelt u door de historische binnenstad naar het voormalige magnifieke alkoofbalkon van keizer Maximiliaan, het Gouden Dak, het meest gefotografeerde monument van Innsbruck. Via smalle steegjes langs kleurrijke historische herenhuizen bereikt u de Innbrug. Hier kunt u genieten van het uitzicht op de kleurrijke gevels van huizen met op de achtergrond het adembenemende berglandschap van de Nordkette. Ben je geïnteresseerd in moderne architectuur? Ook in Innsbruck valt er iets te ontdekken, zoals Zaha Hadid's futuristisch ogende stations van de Hungerburg-kabelbaan, het nieuwe House of Music, David Chipperfield's Kaufhaus Tyrol of de stadhuisgalerijen van Dominique Perrault. De tocht eindigt in de Maria Theresienstraat met zijn prachtige gebouwen in barokstijl, de Sint-Annazuil en de triomfboog als bekroning. De tour kan ook eindigen bij uw hotel in het centrum van Innsbruck.

Innsbruck: Culinaire tour met een gediplomeerde gids

Innsbruck: Culinaire tour met een gediplomeerde gids

Tijdens deze vermakelijke rondleiding leert u over de geschiedenis van Innsbruck, de architectuur, de cultuur en de inwoners terwijl u culinaire lekkernijen proeft. Tijdens onze ontspannen stadswandeling verkennen we de oude binnenstad van Innsbruck met zijn vele bezienswaardigheden. Wandel met ons mee door smalle steegjes langs kleurrijke huizen en geniet van het uitzicht vanaf de Innbrug. Bekijk het adembenemende bergdecor van de Nordkette. We kijken ook achter de gevels, waar onverwachte culturele en culinaire schatten te ontdekken zijn! Niet te missen is Innsbruck's herkenningspunt, het Gouden Dak, waarvan de 2.657 vuurvergulde dakspanen een meester-banketbakker inspireerden tot een zoete creatie. Golden Roof shingles met in honing geroosterde amandelen, pistachemarsepein, amandelnougat en pure chocolade - een waar genot!! Tijdens onze rondleiding proeft u een selectie van heerlijke en hartige Tiroolse specialiteiten geserveerd met grappige verhalen en anekdotes over de Tiroolse herberg en eetcultuur van vervlogen tijden. Zoete lekkernijen ronden de tocht af. Geniet van de sfeer van een van de traditionele cafés/banketbakkerijen en neem de flair van de oude binnenstad van Innsbruck in u op.

Innsbruck privéwandeling

Innsbruck privéwandeling

De hoofdstad van de regio Tirol en van de Olympische Winterspelen van 1964, het kunstmatige Bergisel-skischansplatform is gebouwd in de stad en springers moeten over een aantal duistere plaatsen vliegen. Luister naar die en andere verhalen en legendes van de hoofdstad van Tirol. U ontdekt de bezienswaardigheden van Innsbruck en geniet van een fascinerende rondleiding door de prachtige oude binnenstad. Verken het gotische stadscentrum en bewonder het indrukwekkende Gouden Dak, de grootste toeristische attractie en meest karakteristieke bezienswaardigheid van Innsbruck. Een ander juweeltje is het keizerlijk paleis, voltooid in het jaar 1500 en ooit in waterverf afgebeeld door Albrecht Dürer. Zie de Imperial Court Church, die het lege graf van keizer Maximiliaan I herbergt, die eigenlijk begraven ligt in Wiener Neustadt. Bekijk de barokke Sint-Jacobskathedraal met werken van Lucas Cranach de Oude. Wandel door de barokke Maria-Theresien-Straße en bekijk de beroemde triomfboog van Innsbruck.

Innsbruck: kersttour met gediplomeerde gids

Innsbruck: kersttour met gediplomeerde gids

Ervaar de magie van het feestelijke Innsbruck Begin je wandeling in de lobby van je hotel in het stadscentrum of bij de auto-/busparkeerplaats of het treinstation Wandel door de oude stad vergezeld van de geur van glühwein, geroosterde amandelen, gefrituurd deeggebak... Ervaar de oudste kerstmarkt van Innsbruck en het gouden dak Bezoek het Tiroolse kerststallenmuseum en de hofkerk Bewonder de Swarovski-kristallen boom en de mechanische Jaufenthaler kerststal Ontdek de kerstmarkt in de Maria-Theresien-Straße met sprankelende lichtbomen en modern verlichtingsdesign

Innsbruck: privéwandeling door de oude stad

Innsbruck: privéwandeling door de oude stad

Begin uw tour met een bezoek aan de Stadtturm, ook wel bekend als de Innsbruck City Tower. Het is 51 meter hoog en werd voorheen ook gebruikt als onderdeel van het stadhuis voor belangrijke vergaderingen. Een uitkijkplatform is ongeveer 31 meter hoog vanwaar je prachtige uitzichten over de stad zult zien. De middeleeuwse toren dateert uit de 14e eeuw, samen met het aangrenzende oude Rathaus (het oude stadhuis). U ziet een van de beroemdste bezienswaardigheden van Innsbruck, de Goldenes Dachl (Gouden Dak) in de oude binnenstad van Innsbruck. Het dak bestaat uit 2657 vergulde koperen tegels. Het werd gebouwd ter gelegenheid van het huwelijk van keizer keizer Maximiliaan I met Bianca Maria Sforza en werd gebruikt om evenementen op het plein beneden te bekijken. Bewonder de architectuur van de Hofburg (het keizerlijk paleis). Het was een koninklijk paleis dat tussen de 15e en 16e eeuw werd gebouwd en in de 18e eeuw verder verbouwd tot barokke en rococostijlen. Het is momenteel een museum en herbergt portretten van de koninklijke familie. Het behoort tot de belangrijkste historische en culturele monumenten van Oostenrijk. Het kostte 15 jaar werk om het te herstellen zoals het eruit zou hebben gezien. De kamers van met name Maria Theresa en keizerin Elizabeth zijn een bezoek waard. Bezoek de Hofkirche (de Hofkerk) die een gotische en renaissancestijl heeft. Het werd in 1553 gebouwd door keizer Ferdinand I. Hier zie je het graf van keizer Maximiliaan I samen met 28 bronzen beelden van de voorouders van de keizer en naaste assistenten. Je krijgt de kans om de Dom zu St. Jakob (de kathedraal van Sint-Jacob) te zien, ook wel bekend als de kathedraal van Innsbruck. Hoewel de kathedraal dateert uit de 18e eeuw, stond er al in de 12e eeuw een kerk op de plek. Hier ziet u het beroemde schilderij dat bekend staat als de Maria Hilf van de Duitse kunstenaar Lucas Cranach de Oude. Wandel door de straat Maria Theresia waar u huizen ziet die dateren uit de 17e en 18e eeuw. Hier vind je veel winkels met souvenirs. U ziet een prachtig uitzicht op de bergen in de richting van het noorden van de straat. Terwijl u doorloopt, ziet u onderweg beroemde bezienswaardigheden zoals de Sint-Annazuil en de triomfboog. Sluit je tour af bij de Triumphpforte (de triomfboog) aan de zuidkant van de Maria Theresa-straat. Het werd gebouwd in augustus 1765 ter gelegenheid van het huwelijk van aartshertog Leopold met Maria Luisa, de Spaanse prinses. Hij was de tweede zoon van keizerin Maria Theresa en Francis Stephen van Lotharingen. Francis Stephen stierf kort na de bruiloft in een tijdsbestek van 13 dagen. De noordelijke gevel van de boog toont de rouw van de keizer, terwijl de zuidelijke gevel de bruiloft weergeeft.

De kunst en cultuur van Innsbruck onthuld door een plaatselijke bewoner

De kunst en cultuur van Innsbruck onthuld door een plaatselijke bewoner

Deze ervaring wordt verzorgd door een onafhankelijke Local. Je maakt deel uit van een kleine groep van 2 tot 6 personen. Ontdek de verschillende culturele en artistieke kenmerken die deze stad uniek maken en geniet van de bruisende gemeenschap en stadssfeer! Of je Innsbruck nu bezoekt als terugkerende toerist die de stad wat beter wil leren kennen, of als dit je eerste keer is, deze Experience is voor jou! Terwijl je door de straten van Innsbruck wandelt en de verbazingwekkende St. Jacob-kathedraal bekijkt of meer te weten komt over de galerijen en musea van de stad, hoor je over straatartiesten en hedendaagse kunstenaars en hun nauwe band met Innsbruck. Ik zal de kunst- en cultuurwereld van mijn stad met u delen, waar u zult zien, horen en ervaren hoe kleurrijk en veelzijdig Innsbruck is! Wie is een lokaal? Een Local is iemand die gepassioneerd is over het delen van authentieke ervaringen op basis van hun interesses. Als LocalBini brengen we gepassioneerde mensen van over de hele wereld bij elkaar door hen de kans te geven unieke ervaringen aan te bieden via onze marktplaats.

De keizerlijke charmes van Innsbruck: Een koninklijke reis

De keizerlijke charmes van Innsbruck: Een koninklijke reis

Ga mee op deze tour, waar jij de ontdekkingsreiziger wordt van een stad waar de geschiedenis door de straten fluistert en de architectuur verhalen vertelt over glorie en kunst. Dwaal door het hart van Innsbruck, van de majestueuze Leopoldsbrunnen tot het iconische Gouden Dak, elke stap op deze tour ontrafelt het rijke tapijt dat Innsbruck tot een juweel van de Alpen maakt. Bewonder de grootsheid van het keizerlijk paleis, voel de spirituele aanwezigheid in de St. Jakob Dom en verlies jezelf op de levendige Marktplatz. Met elke locatie uitgekozen om het beste van Innsbruck's culturele en historische betekenis te laten zien, belooft deze tour niet alleen een reis door de stad, maar een reis terug in de tijd. Laat je nieuwsgierigheid de weg wijzen en maak onvergetelijke herinneringen tijdens deze prachtige wandeltour. Ga met ons mee en laat Innsbruck zijn keizerlijke charmes aan je onthullen.

De topbezienswaardigheden in Innsbruck

Activiteiten in Dom van Innsbruck

Rondleidingen in Oostenrijk

Wat te doen in Oostenrijk

Andere activiteiten in Dom van Innsbruck

Wil je alle activiteiten in Dom van Innsbruck bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.