Domus Aurea

Domus Aurea: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: groepsrondleiding Domus Aurea

1. Rome: groepsrondleiding Domus Aurea

Profiteer van een unieke kans om een van de meest exclusieve oude locaties in Rome te verkennen tijdens een speciaal geleid bezoek aan het weelderige Gouden Huis van Nero. Ervaar de prachtige architectuur van het enorme paleis van de beruchte keizer, dat een levendig symbool was van zijn immense ego. Nadat een brand de hoofdstad van het Romeinse Rijk in 64 na Christus verwoestte, liet de keizer zijn architecten een immense woning bouwen boven de smeulende overblijfselen van de verwoeste stad. Wat ze bedachten was ontzagwekkend, met nauwelijks geloofwaardige hoogtepunten, waaronder een draaiende eetkamer die openstond voor de sterrenhemel en een enorm kunstmatig meer. In 68 na Christus haalden de slechte manieren van de keizer hem in en werd hij gedwongen zelfmoord te plegen. Nero's immense feesttent werd platgewalst door zijn opvolgers in een poging de herinnering aan de verachte despoot uit te wissen, bijna voordat de verf zelfs maar was opgedroogd. Zijn kunstmatige meer werd ook gedempt, in plaats daarvan werd pas een paar jaar later het Flavische amfitheater gebouwd. De fabelachtige Domus Aurea, met zijn prachtige opeenvolging van ruime kamers en torenhoge gewelven versierd met prachtige fresco's, lag eeuwenlang begraven en vergeten onder de aarde. Na een lange en zorgvuldige restauratie zijn de overgebleven kamers van Nero's Gouden Huis weer open voor bezoekers. Terwijl je vandaag je spannende afdaling maakt naar de griezelig opgegraven overblijfselen van Nero's Gouden Huis, reis je terug in de tijd naar de extravagante hoogtijdagen van het Romeinse rijk. Leer alles over het fascinerende leven en de tijden van Nero in het gezelschap van een gids.

Rome: begeleide wandeling door de Domus Aurea

2. Rome: begeleide wandeling door de Domus Aurea

Volg een deskundige gids en ontdek de Domus Aurea, of Gouden Huis, puur voor het plezier ontworpen door keizer Nero. Hoor over de geschiedenis van deze plek en zijn voormalige rijkdommen tijdens een wandeltocht. Je ontmoet je gids op het ontmoetingspunt en wisselt jouw voucher in voor je toegangstickets. Vervolgens ga je de Domus Aurea binnen en ontdek je wat een van de meest esthetisch overweldigende gebouwen ooit moet zijn geweest, met luxe zoals mozaïeken, marmeren meubels en zelfs een draaiende eetkamer. Terwijl je met je officiële gids loopt, leer je over de extravagantie van Nero en het Gouden Huis, waaronder een kolossaal 36-meter hoog standbeeld van Nero in de vestibule. Bewonder de verhalen over luxe in een huis waar alles was bedekt met goud en versierd met edelstenen, schelpen en ivoor. Leer meer over het meer, de velden, de wijngaarden, de weilanden en de bossen op het terrein vol met allerlei wilde en gedomesticeerde dieren. Aan het einde van je rondleiding begrijp je waarom Nero zo blij was met het huis en verklaarde: "Eindelijk begin ik in een huis te wonen dat een man waardig is."

Forum Romanum en de Palatijn: rondleiding door het Circus Maximus

3. Forum Romanum en de Palatijn: rondleiding door het Circus Maximus

Zet een koers uit vanaf het tribale begin van Rome tot zijn evolutie tot een van de machtigste rijken aller tijden. Begin je reis met het verkennen van een van de grootste triomfbogen in de Romeinse geschiedenis: de Boog van Constantijn de Grote, voordat je door de locaties van het Forum Romanum loopt. Bewandel de paden van Romeinse burgers en keizers, en bezoek de heuvel waar de legende van Romulus en Remus het fundament van de stad legde: de Palatijn. Ontdek hoe het later een van de meest exclusieve delen van het oude Rome werd. Bekijk de archeologische opgravingen in het hart van het rijk van dichtbij. Kom meer te weten over de Vestaalse maagden en bezichtig hun tuinen en de heidense tempel van de godin Vesta die ze dienden. Leer meer over de Basilica Julia en het strafsysteem van Rome en de effecten ervan op het christendom. Bekijk de tempel van Castor en Pollux en de Boog van Titus en leer meer over de plundering van Jeruzalem. Ontdek later het Senaatshuis, waar senatoren bijeenkwamen om het lot van de Romeinse Republiek te beslissen en hoe dat uitmondde in de moord en crematie van Julius Caesar. Geniet van het adembenemende uitzicht over het Colosseum. Geniet ten slotte van een rondleiding van 30 minuten door het Circus Maximus.

Rome: Roman Forum, Palatine en Circus Maximus Tour

4. Rome: Roman Forum, Palatine en Circus Maximus Tour

Zet een koers uit door het archeologische tribale begin van Rome en zijn evolutie tot een van de machtigste rijken aller tijden. Begin je reis door het verkennen van een van de grootste triomfbogen in de Romeinse geschiedenis: de Boog van Constantijn de Grote, voordat je door de sites van het Forum Romanum slingert. Loop over de paden van de Romeinse burgers en keizers en bezoek de heuvel waar de legende van Romulus en Remus de basis van de stad heeft gelegd: de Palatijn. Leer hoe het later een van de meest exclusieve gebieden van het oude Rome werd. Bekijk de archeologische ruïnes in het hart van het rijk van dichterbij. Hoor over de Vestaalse maagden en zie hun tuinen en de heidense tempel van de godin Vesta die ze dienden. Kom meer te weten over de basiliek Julia en het strafsysteem van Rome en de gevolgen ervan voor het christendom. Zie de tempel van Castor en Pollux en de Boog van Titus en leer over het plunderen van Jeruzalem. Ontdek later het Senaatshuis, waar senatoren bijeenkwamen om het lot van de Romeinse Republiek te bepalen en hoe dat zijn hoogtepunt bereikte met de moord en crematie van Julius Caesar. Geniet aan het einde van je officiële tour van adembenemende uitzichten over het Colosseum en Circus Maximus en blijf op de Romeinse fora. Tijdens uw boeking kunt u de optie kiezen om uw ervaring in het Oude Rome uit te breiden door een extra rondleiding van 30 minuten door het Circus Maximus toe te voegen vanaf het schilderachtige terras van de Palatijn.

Forum Romanum en de Palatijn: tour

5. Forum Romanum en de Palatijn: tour

Maak kennis met je gids en verken de Palatijn, de locatie van een oudere nederzetting uit de 9e eeuw v. Chr. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op Circus Maximus en de vallei van het Forum Romanum. Kom meer te weten over de legende van Romulus en Remus, de achtergelaten broers die door een wolf zijn grootgebracht en met elkaar streden om macht en invloed. Vervolgens ga je naar het Forum Romanum, een van de belangrijkste archeologische gebieden ter wereld. Dit is de thuisbasis van de meest tot de verbeelding sprekende ruïnes uit het oude Rome, inclusief de tempel van Julius Caesar, de Boog van Titus, en de basiliek van Maxentius. Als laatste bewonder je de Via Sacra bij het Forum Romanum, de weg van de triomf waar de centurions van Caesar over marcheerden na hun terugkeer uit talloze veldslagen en veroveringen.

Forum Romanum en de Palatijn: privérondleiding door het Circus Maximus

6. Forum Romanum en de Palatijn: privérondleiding door het Circus Maximus

Zet een koers uit vanaf het tribale begin van Rome tot zijn evolutie tot een van de machtigste rijken aller tijden. Begin je reis met het verkennen van een van de grootste triomfbogen in de Romeinse geschiedenis: de Boog van Constantijn de Grote, voordat je wordt rondgeleid door het Romeinse forum.  Bewandel de paden van Romeinse burgers en keizers en bezoek de Palatijn, waar Romulus en Remus de stad zouden hebben gesticht. Ontdek hoe het later een van de exclusiefste delen in het oude Rome werd. Bekijk de archeologische opgravingen in het hart van het rijk van dichtbij. Kom meer te weten over de Vestaalse maagden en bezichtig de heidense tempel van de godin Vesta waar ze dienden. Leer meer over de Basilica Julia en het strafsysteem van Rome en de effecten ervan op het christendom. Bekijk de Tempel van Castor en Pollux en de Boog van Titus en leer meer over de plundering van Jeruzalem. Ontdek later het Senaatsgebouw, waar senatoren bijeenkwamen om over het lot van de Romeinse Republiek te beslissen en hoe dat uitmondde in de moord en crematie van Julius Caesar. Tenslotte vertelt je gids je alles over het Circus Maximus, terwijl je erover uitkijkt vanaf het schilderachtige terras van de Palatijn. Luister naar verhalen over de wagenrennen en festiviteiten die daar plaatsvonden. Na de rondleiding kun je zo lang als je wilt in de omgeving blijven.

Privéwandeling door het oude Rome

7. Privéwandeling door het oude Rome

Bekijk het beste wat het oude Rome te bieden had tijdens deze 3 uur durende wandeling met een toegewijde persoonlijke gids om je alle belangrijke hoogtepunten te laten zien. Routebeschrijving : Ontmoet je gids in het Colosseum Ga naar de tweede ring waar je een panoramisch uitzicht kunt hebben op de binnenkant van de monumenten, met uitzicht op het plein eronder, met een panoramisch uitzicht op de grote basis en de overblijfselen van de zuilengalerij en de muren van de grootste Romeinse tempel gewijd aan Venus en Rome. Met de straat van de keizerlijke fora aan de ene kant en de boog van Constantijn, de Palatijn en de Via Triumphalis aan de andere kant. Eenmaal uit het Colosseum kun je de boog van Constantijn van dichterbij bekijken, richting de Velian-heuvel, door de Boog van Titus en omhoog naar de Palatijn, een van de oudste delen van de stad. Ga door een ondergrondse tunnel van de Domus Aurea en arriveer op het plein van het Forum waar je een adembenemend uitzicht kunt verwachten. Ga dan naar het Forum Romanum, het oude centrum van het openbare leven, met de basiliek van Maxentius, het huis van de Vestalen, de tempel van Antoninus en Faustina en het altaar van Caesar.

Sitemap Domus Aurea

Wil je alle activiteiten in Domus Aurea ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Domus Aurea

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 219 beoordelingen

De Domus Aurea was mijn favoriete tour van mijn vakantie in Italië. Dit is een must-see! Geschiedenis uit de eerste hand op een actieve archeologische vindplaats. Kleine groepen. Informatieve en goed geïnformeerde gidsen. Koele temperaturen omdat het ondergronds is. En de Virtual Reality-video bracht Nero's Gouden Huis tot leven. De historicus in mij was de hele tour volledig geboeid. Ik wou dat ik de VR aan mijn studenten kon laten zien. Als je van de oude Romeinse geschiedenis houdt, mag je dit niet missen.

Hoewel we de vorige keer niet bij het ontmoetingspunt met de gids zijn gekomen en de anderen niet wilden vertragen, kan ik het ten zeerste aanbevelen aan anderen die geïnteresseerd zijn in dit oriëntatiepunt. Ik heb vorig jaar een geweldige ervaring met haar gehad. Geweldige animaties van de pc, die de oorspronkelijke vorm van het gebouw in historische realiteit benaderen, zijn een prachtig hulpmiddel voor de verbeelding van de bezoeker.

Een bezoek aan het Gouden Huis van Nero is heel interessant en geeft een goed beeld hoe deze Romeinse keizer heeft geleefd. Het wordt duidelijk en beeldend uitgelegd en met de virtual reality bril wordt later tijdens het bezoek het geheel nog helemaal verduidelijkt.

De persoon die ons begeleidde was bekwaam en vriendelijk. Goed georganiseerde route

Great tour! The guide was fun and very good in his work.