Domus Aurea

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Domus Aurea: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: groepsrondleiding Domus Aurea

1. Rome: groepsrondleiding Domus Aurea

Profiteer van een unieke kans om een van de meest exclusieve oude locaties in Rome te verkennen tijdens een speciaal geleid bezoek aan het weelderige Gouden Huis van Nero. Ervaar de prachtige architectuur van het enorme paleis van de beruchte keizer, dat een levendig symbool was van zijn immense ego. Nadat een brand de hoofdstad van het Romeinse Rijk in 64 na Christus verwoestte, liet de keizer zijn architecten een immense woning bouwen boven de smeulende overblijfselen van de verwoeste stad. Wat ze bedachten was ontzagwekkend, met nauwelijks geloofwaardige hoogtepunten, waaronder een draaiende eetkamer die openstond voor de sterrenhemel en een enorm kunstmatig meer. Helaas voor Nero duurden de goede tijden niet lang. In 68 na Christus haalden de slechte manieren van de keizer hem in en werd hij gedwongen zelfmoord te plegen. Nero's immense feesttent werd platgewalst door zijn opvolgers in een poging de herinnering aan de verachte despoot uit te wissen, bijna voordat de verf zelfs maar droog was. Zijn kunstmatige meer werd ook gedempt, in plaats daarvan werd pas een paar jaar later het Flavische amfitheater gebouwd. De fantastische Domus Aurea, met zijn prachtige opeenvolging van ruime kamers en torenhoge gewelven versierd met prachtige fresco's, lag eeuwenlang begraven en vergeten onder de aarde. Na een lange en zorgvuldige restauratie zijn de overgebleven kamers van Nero's Gouden Huis weer open voor bezoekers. Terwijl je vandaag je spannende afdaling maakt naar de griezelig opgegraven overblijfselen van Nero's Gouden Huis, reis je terug in de tijd naar de extravagante hoogtijdagen van het Romeinse rijk. Leer alles over het fascinerende leven en de tijden van Nero in het gezelschap van een gids.

Rome: begeleide wandeling door de Domus Aurea

2. Rome: begeleide wandeling door de Domus Aurea

Volg een deskundige gids en ontdek de Domus Aurea, of Gouden Huis, puur voor het plezier ontworpen door keizer Nero. Hoor over de geschiedenis van deze plek en zijn voormalige rijkdommen tijdens een wandeltocht. Je ontmoet je gids op het ontmoetingspunt en wisselt jouw voucher in voor je toegangstickets. Vervolgens ga je de Domus Aurea binnen en ontdek je wat een van de meest esthetisch overweldigende gebouwen ooit moet zijn geweest, met luxe zoals mozaïeken, marmeren meubels en zelfs een draaiende eetkamer. Terwijl je met je officiële gids loopt, leer je over de extravagantie van Nero en het Gouden Huis, waaronder een kolossaal 36-meter hoog standbeeld van Nero in de vestibule. Bewonder de verhalen over luxe in een huis waar alles was bedekt met goud en versierd met edelstenen, schelpen en ivoor. Leer meer over het meer, de velden, de wijngaarden, de weilanden en de bossen op het terrein vol met allerlei wilde en gedomesticeerde dieren. Aan het einde van je rondleiding begrijp je waarom Nero zo blij was met het huis en verklaarde: "Eindelijk begin ik in een huis te wonen dat een man waardig is."

Privéwandeling door het oude Rome

3. Privéwandeling door het oude Rome

Bekijk het beste wat het oude Rome te bieden had tijdens deze 3 uur durende wandeling met een toegewijde persoonlijke gids om je alle belangrijke hoogtepunten te laten zien. Routebeschrijving : Ontmoet je gids in het Colosseum Ga naar de tweede ring waar je een panoramisch uitzicht kunt hebben op de binnenkant van de monumenten, met uitzicht op het plein eronder, met een panoramisch uitzicht op de grote basis en de overblijfselen van de zuilengalerij en de muren van de grootste Romeinse tempel gewijd aan Venus en Rome. Met de straat van de keizerlijke fora aan de ene kant en de boog van Constantijn, de Palatijn en de Via Triumphalis aan de andere kant. Eenmaal uit het Colosseum kun je de boog van Constantijn van dichterbij bekijken, richting de Velian-heuvel, door de Boog van Titus en omhoog naar de Palatijn, een van de oudste delen van de stad. Ga door een ondergrondse tunnel van de Domus Aurea en arriveer op het plein van het Forum waar je een adembenemend uitzicht kunt verwachten. Ga dan naar het Forum Romanum, het oude centrum van het openbare leven, met de basiliek van Maxentius, het huis van de Vestalen, de tempel van Antoninus en Faustina en het altaar van Caesar.

Sitemap Domus Aurea

Wil je alle activiteiten in Domus Aurea ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Domus Aurea

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 67 beoordelingen

Deze site is zeer indrukwekkend door zijn geschiedenis en door zijn proporties. Je moet echt warme kleding meenemen want het is daar erg koud!

Zeer mooie, uitgebreide rondleiding. We misten de AR/VR-bril met de bijbehorende foto's, video's en uitleg.

Het is een prachtige combinatie van archeologische vondsten, mooie virtual reality en een enthousiaste gids