Kies data

Donau, Oostenrijk

Donau, Oostenrijk: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: 1 uur durende boottour over het Donaukanaal

1. Wenen: 1 uur durende boottour over het Donaukanaal

Neem een boottrip over het Donaukanaal door de historische en moderne stad Wenen. Ook bekend als de 'Wateren van Wenen', de 'Arm van Wenen' en de 'Kleine Donau', was deze route over het Donaukanaal tijdens de Middel Eeuwen de belangrijkste route. Tijdens deze tour zie je bekende gebouwen inclusief de Uniqa toren, het Urania, hotels en commerciële gebouwen ontworpen door Jean Nouvel en de Mediatoren ontworpen door Hans Hollein. Bekijk het Schützenhaus ontworpen door Otto Wagner, de Ringtoren, de Rossauer barrakken en het afvalverwerkingsgebouw Spttelau ontworpen door Friedensreich Hundertwasser. Vervolgens keert de boot terug naar het startpunt. Geniet van het nieuwe Wenen, zijn graffiti kunstwerken en de hippe buurten terwijl je er langs vaart.

Wenen: tocht naar Wachau, abdij van Melk en Donau-valleien

2. Wenen: tocht naar Wachau, abdij van Melk en Donau-valleien

Ga op een romantische bezienswaardighedentour per bus en boot vanuit Wenen en maak kennis met de schoonheid van de Wachauvallei en de Donauvallei. De Wachauvallei is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Neder-Oostenrijk. Het gebied staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst vanwege de architectuur en de landbouwgeschiedenis en trekt dankzij een cultuur van wijn en lekker eten ook levensgenieters aan. Je volgt de Donau langs pittoreske dorpjes en steile wijngaarden. De vele oude kastelen getuigen van het voormalig belang van de rivier als verkeers- en handelsroute. Je vindt er ook de ruïne van Burg Dürnstein, waar volgens de legende Richard Leeuwenhart gevangen gehouden werd voor hij bevrijd werd door zijn trouwe minstreel Blondel. Maak een romantische boottocht over de beroemde Donau en bezoek het hart van de wijnstreek Wachau, de oude stad Krems. Een hoogtepunt tijdens de tour is een bezoek aan de Benedictijner abdij Melk, een van de beroemdste barokke bouwwerken in Oostenrijk en winnaar van de prijs voor "Beste historische bestemming ter wereld" in 2008. Daar heb je de mogelijkheid om te lunchen in het Abdijrestaurant. In de winter, wanneer de boot niet beschikbaar is, kun je plaatsvervangend lunchen in Melk.

Wenen: Heuriger-boottocht met Weense muziek en buffet

3. Wenen: Heuriger-boottocht met Weense muziek en buffet

Geniet van Heuriger-muziek, net zoals de Weners ervan houden. Marion Zib van Radio Wienerlied brengt de beste Heurigenduetten van de stad op de gezellige Hundertwasser-boot MS Vindobona. Kijk uit naar de zeer bijzondere sfeer als de muzikanten van tafel naar tafel gaan, hun muziekwensen accepteren en hen uitnodigen om te zingen. Het schip vertrekt voor een geweldige Donau-boottocht, waarbij je het 2e en 20e district van Wenen omcirkelt. Bewonder de moderne en prachtig verlichte skyline van Wenen met de Donautoren, de Donau-plaat en de DC-toren. Ontdek historische gebouwen zoals de Jubileumkerk, de Ringturm of de Rossauer kazerne. Het restaurant aan boord verwent je met typische lekkernijen uit het koude en warme Heurigenbuffet.

Wenen: grote rondvaart Donau van 3,5 uur

4. Wenen: grote rondvaart Donau van 3,5 uur

Ervaar Wenen aan boord van de MS Wien- en MS Vindobona-schepen. De MS Vindobona is met liefde ontworpen door kunstenaar Friedensreich Hundertwasser en is met zijn onderscheidende kleuren nu één van de bezienswaardigheden van de stad zelf. Passeer het Weense landschap tijdens de grote boottocht en bewonder het groene Wenen (route A) en modern Wenen (route B). Deze ervaring begint bij het station Wenen/Stad op Schwedenplatz, passeert het Urania-observatorium en gaat verder door het 'groene hart' van Wenen en de bossen van het Prater-gebied. Ga stroomafwaarts van de Freudenau-sluis, waar het schip aanmeert in het station Marina Wien. Volg de oevers van het Donau-eiland en langs een graansilo die werd omgebouwd tot een hotel en een stadion, je gaat verder naar het station Reichsbrücke. Zie vanaf het station Reichsbrücke of Marina Wien ‘modern Wenen’ met de skyline van het Donau-plateau, de Donau-toren en de Millennium-toren. Via het Nussdorf-sluitsysteem bereik je het Donau-kanaal, waar je ‘historisch Wenen’, evenals de interessante architectuur van de Hundertwasser-stadsverwarmingsinstallatie in Spittelau, de Roßau-kazerne, Ringturm, het Urania-observatorium en nog veel meer bezichtigt. De rondleiding eindigt in het centrum van Wenen op station Schwedenplatz.

Wenen: Donau Rhapsody Segway Tour

5. Wenen: Donau Rhapsody Segway Tour

Begin met veilig te leren navigeren op je Segway, voordat je het stadscentrum verlaat op fietspaden naar het Donaukanaal. Daar zie je Wenen van een andere kant, een aspect van de stad dat niet iedereen ervaart. Nadat je het kanaal bent overgestoken, rijd je het grote Prater Park in om wat meer gebied te ontdekken dat de meeste bezoekers van Wenen niet zien. Zweef langs de Weense Economische Universiteit, voordat je uiteindelijk de rivier de Donau bereikt. Johann Strauss' beroemdste wals "The Blue Donau" is opgedragen aan de schoonheid van deze rivier, en terwijl je daar bent, kun je zelf beslissen of de rivier echt blauw is, of dat Strauss zijn visie misschien nodig had gecontroleerd. Vervolg daarna langs de rivier naar een speciaal uitkijkpunt met een van de beste uitzichten in Wenen. Het stelt de Donau voor die door de heuvels van het Weense Woud snijdt. Om deze unieke ervaring compleet te maken, passeert u het appartement waar Johann Strauss "The Blue Donau" componeerde.

Wenen: Donaucruise met optionele Weense specialiteiten

6. Wenen: Donaucruise met optionele Weense specialiteiten

Geniet van het Weense landschap tijdens deze Donau-cruise met kortere en langere opties beschikbaar, evenals de mogelijkheid om typisch Weense gerechten te proberen. Bewonder 'modern Wenen' en 'groen Wenen' als onderdeel van de langere touroptie of ontdek gewoon 'modern Wenen' tijdens de kortere cruise. Geniet van het uitzicht op 'modern Wenen' met de skyline van het Donauplateau, de Donautoren en de Millenniumtoren. Reis via het sluizensysteem van Nussdorf om het Donaukanaal te bereiken. Bewonder de architectuur van de door Hundertwasser ontworpen verwarmingsinstallatie in Spittelau, de Roßau-kazerne en Ringturm. Maak een korte stop bij station Wenen/Stad op de Schwedenplatz. Hier komt een einde aan de kortere tour. Als je de langere optie hebt gekozen, ga dan verder richting het groene hart van Wenen en de bossen van het Pratergebied. Vaar stroomafwaarts van de Freudenau-sluis, langs de oevers van het Donau-eiland en langs een graansilo die is omgebouwd tot hotel en stadion. Keer dan terug naar Reichsbrücke, waar de uitgebreide tour eindigt.

Van Wenen naar Bratislava: bus- en boottocht

7. Van Wenen naar Bratislava: bus- en boottocht

Deze dagexcursie begint in de ochtend. Reis met een moderne bus naar Bratislava, de mooie hoofdstad van Slowakije. Bij aankomst word je opgewacht door je gids, die je een rondleiding zal geven door de pittoreske oude stad. Wandel door de stad of ga lekker winkelen. Na een leuk dagje in Bratislava ga je naar de aanlegplaats op ponton HUMA 6 aan de Rázuskade, zodat je op tijd bent voor de terugreis. Koers met hoge snelheid over het water en geniet van het comfort van de catamaran met airconditioning. 

Vanuit Wenen: cruise Dürnstein en Wachau

8. Vanuit Wenen: cruise Dürnstein en Wachau

Elke zaterdag en zondag tussen juli en september kunt u een ritje maken op de luxueuze MS Kaiserin Elisabeth II, die van Wenen naar de Wachau-vallei reist. Geniet van de navigatie en het prachtige uitzicht op de omliggende dorpen, weilanden en bossen terwijl u achterover leunt en ontspant. Tijdens je twee uur durende reis kun je door Dürnstein slenteren en het schilderachtige dorpje verkennen. Het schip heeft een goed uitgerust restaurant aan boord waar u kunt kiezen uit een breed scala aan ontbijten, lunches en snacks. Alle maaltijden worden vers voor u bereid aan boord en de nadruk ligt op de regionale keuken.

Wenen: boottocht met schnitzel

9. Wenen: boottocht met schnitzel

Een boottocht door Wenen met een passende culinaire combinatie. Deze uitstap omvat een boottocht over de Donau en door Wenen. Je start je uitstap op de Schwedenplatz en wisselt je voucher in bij de aanlegplaats Wenen/stad bij DDSG Blue Danube. De boten vertrekken op enkele minuten wandelen van de Stephansdom in het centrum van de stad. Aan boord word je door de bemanning verwelkomd. De boten zijn prachtige restaurantboten die zowel door het Donaukanaal als over de mooie Donau varen. Tijdens de boottocht passeer je twee sluizen; het duurt telkens ongeveer 20 minuten om erdoor te varen. Je kan een boottocht maken in de MS Vindobona, die van Franse makelij is en nu een bezienswaardigheid is in Wenen (vertrek om 11:30 en om 15:00 uur), of in de MS Wien, die een groot buitendek heeft (vertrek om 10:30 en om 14:00 uur). Beide boten hebben airco. Het eten wordt vers bereid aan boord, en traditiegetrouw worden de schnitzels gepaneerd en in reuzel gebakken. Als je dit wenst, kan je ook genieten van de uitstekende koffie van Julius Meinl of typische Oostenrijkse gebakjes, maar deze zijn niet in de prijs inbegrepen en moeten dus bijbetaald worden. De boottocht heen en terug duurt ongeveer 3,5 uur en je eindigt op de plaats waar je gestart bent. Relax gewoon bij het water en geniet van je tocht aan boord.

Wenen: avondrondvaart over de Donau

10. Wenen: avondrondvaart over de Donau

Ontdek de hoofdstad van Oostenrijk 's avonds vanaf het water en bewonder de verlichte stad onder de heldere hemel aan boord van de MS Wien. Vaar langs het prachtige landschap en geniet van het uitzicht op de stad in het avondlicht. Vaar over het Donaukanaal door het verlichte centrum van Wenen en steek het historische sluizencomplex van Nußdorf over om de Reichsbrücke te bereiken (alleen tot oktober). Geniet niet alleen van de gezellige sfeer op de boot, maar ook van de lekkernijen van het restaurant aan boord. Je krijgt een prachtig uitzicht vanaf het bovendek en ziet de indrukken en beelden die rechtstreeks via een live-camera naar een scherm worden overgebracht.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Donau, Oostenrijk

Wil je alle activiteiten in Donau, Oostenrijk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Donau, Oostenrijk

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 4.546 beoordelingen

Geweldig! Het is het zo waard! Vertrek in een minibusje. Lokale gids te voet gedurende 1 uur, de rest is gratis. Sommige beoordelingen zeggen dat het lang in de plaats is, maar dat is het niet, het is goed genoeg. Zoek gewoon een beetje op internet om erachter te komen dat er verschillende andere dingen zijn die u zonder gids kunt doen, zoals: Bratislava Castle, Blue Church, Museum of Illusion, lunch met typisch eten, onder andere! Ik vond het geweldig! Suggestie voor bedrijven: er waren vooraf geen mensen geïdentificeerd op het ontmoetingspunt en de chauffeur sprak geen Engels. We stonden daar niet te begrijpen of het daar was. Suggestie: microfoon of versterker voor de lokale gids. Ook al was het een kleine groep, het was moeilijk te horen en ze moesten zich in de kring verdringen om te kunnen luisteren (ook omdat het een andere taal was dan de hunne).

Mooie tocht over de Donau. Je hoeft alleen maar op het vertrek te letten omdat het loket waar je de voucher kunt inwisselen niet goed is aangegeven, deze bevindt zich op de eerste verdieping van het gebouw boven de dokken, zelfs als deze van een ander bedrijf lijkt te zijn ... De rondleiding begint op het kanaal grenzend aan de Donau, je passeert er twee gesloten (elk een half uur), erg warm in de wacht als het zomer is en je staat op de pier bovenaan. Eten en drinken worden tegen betaling aan boord geserveerd.

Zeer mooie tour, goed georganiseerd. Helaas was de informatie tijdens de busrit niet in het Duits, aangezien wij de enige Duitstalige medepassagiers waren. De tour werd vervolgens in het Duits georganiseerd in de abdij van Melk. De boottocht vond plaats op een zeer modern schip, prijzen navenant hoog. Kortom een geweldige dag!

lovely day out. The old town and the path to the old castle was a nice surprise. Boat trip show you a nice part of the Donau.

Leuke boottocht rondom het eiland van Wenen in de Donau.