Donauturm

Donauturm: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: voorrangsticket voor de Donautoren

1. Wenen: voorrangsticket voor de Donautoren

Bezoek de imposante Donautoren en ervaar het hoogste bouwwerk van Wenen. Neem de pendelbus naar de toren vanaf de metrostations Alte Donau of Neue Donau en ga dan direct naar de ingang met je voorrangsticket. Het platform van de Donautoren heeft een volledig toegankelijk buitenterras en een glazen compartiment van 2 verdiepingen, vanwaar je een onvergetelijk uitzicht hebt op het prachtige silhouet van Wenen. Het beglaasde deel van het platform geeft bezoekers de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht op Wenen tijdens sterke wind en slechte weersomstandigheden en is bijzonder populair voor speciale gelegenheden. In het café, dat zich op een hoogte van 160 meter bevindt, zijn behalve zelfgemaakte gebakjes, strudel en taartjes ook verschillende soorten heerlijke Weense koffiespecialiteiten en Oostenrijkse delicatessen te krijgen. Op de volgende verdieping ligt het restaurant op een hoogte van 170 meter. Beide verdiepingen draaien in 26 minuten om hun as en bieden bezoekers zo een prachtig en gevarieerd uitzicht op de stad. Verbeter je tour met een zoete snack in het Turmrestaurant. Geniet van een kaasstrudel, Apfelstrudel of Sachertorte. Deze optie omvat ook 1 drankje (klein, niet-alcoholisch drankje, 1 klein biertje, 1 glas wijn, koffie of thee).

Wenen: hop on, hop off-busticket & optionele rondvaart

2. Wenen: hop on, hop off-busticket & optionele rondvaart

Bekijk de historische en moderne hoogtepunten van Wenen tijdens een hop on, hop off-sightseeingtour met audiocommentaar. Kies voor een 24-uurs, 48-uurs of 72-uurs pas, afhankelijk van jouw tijdschema. Alle tickets zijn inclusief een wandeltocht op eigen gelegenheid met een optionele rondleiding of een boottocht over de Donau. Bekijk een aantal van de bezienswaardigheden van het oude Wenen, zoals de Opera, het Museumkwartier, de Hofburg, het Parlement, het stadhuis en de Donau. Met de Rode Route rijd je het stadscentrum uit en kom je langs Prater en het 'Moderne Wenen', en heb je een adembenemend uitzicht op de bergen van Wenen, UNO-City en het Donauinsel (Donau-eiland). De Blauwe Route vertrekt vanuit het centrum van de stad en rijdt langs de beroemde paleizen van Wenen. Je passeert de Hofburg en rijdt vervolgens de stad uit naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere. Bekijk de buitenwijken van Wenen, het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het nieuwe moderne Hauptbahnhof. Met een Classic-ticket heb je 24 uur lang toegang tot de sightseeing-bustour en kun je in één dag het beste van Wenen zien. Volg de zelfgeleide audiowandeling en kom in je eigen tempo meer over de stad te weten. Met een 48-uurs Premium-ticket kun je ook deelnemen aan een wandeling door de binnenstad van Wenen met een gediplomeerde gids, die je door het voetgangersgebied van het oude centrum van Wenen zal leiden. Kom meer te weten over de fascinerende keizerlijke geschiedenis en krijg een uitgebreid inzicht in een aantal van de meest opmerkelijke gebouwen. Kies het 72-uurs Deluxe-ticket en je kunt ook genieten van een prachtige boottocht over de Donau. 's Avonds krijg je een andere kijk op de stad met een panoramische avondbusrondrit met een live-gids. Bewonder de glinsterende lichten van de stad om een van je dagen in de Oostenrijkse hoofdstad af te sluiten.

Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

3. Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

Maak een keuze uit de bekendste bezienswaardigheden van Wenen en ontdek de stad op jouw manier. Kies 3, 4 of 5 opties uit een aanbod van 40 attracties en bezienswaardigheden en stel je eigen programma samen. Neem deel aan een hop on, hop off-tour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen of breng een bezoek aan het Prater-park. Zie de Donautoren, het Haydn-Haus of de Johann Strauß Wohnung. Bezoek het joodse Museum of de Keizerlijke Schatkamer. Kies één van de vele musea, bezoek de Spaanse Rijschool of maak een wandeling door de Diergaarde Schönbrunn. Attracties: - Hop on, hop off-ticket voor 24 uur en alle lijnen (telt als 1 attractie) - Schönbrunn Grand Tour - Schloss Hof & Schloss Niederweiden - Sisi Museum - Diergaarde Schönbrunn - Reuzenrad - Natuurhistorisch Museum - Donautoren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkamer - Spaanse Rijschool - Museum van Moderne Kunst (mumok) - Slot Belvedere (Obere Belvedere) - Stift Klosterneuburg- Rondleiding door de Weense Staatsopera - Wenen ringtram - Albertina - DDSG stadsrondvaart - Kunsthistorisches Museum - Madame Tussauds - Schönbrunn Panoramabahn - Beethoven Museum Heiligenstadt - MAK (Museum voor Toegepaste Kunst) -  Geymüllerschlössel - En meer dan 30 andere bezienswaardigheden

Wenen: Heuriger-boottocht met Weense muziek en buffet

4. Wenen: Heuriger-boottocht met Weense muziek en buffet

Geniet van Heuriger-muziek, net zoals de Weners ervan houden. Marion Zib van Radio Wienerlied brengt de beste Heurigenduetten van de stad op de gezellige Hundertwasser-boot MS Vindobona. Kijk uit naar de zeer bijzondere sfeer als de muzikanten van tafel naar tafel gaan, hun muziekwensen accepteren en hen uitnodigen om te zingen. Het schip vertrekt voor een geweldige Donau-boottocht, waarbij je het 2e en 20e district van Wenen omcirkelt. Bewonder de moderne en prachtig verlichte skyline van Wenen met de Donautoren, de Donau-plaat en de DC-toren. Ontdek historische gebouwen zoals de Jubileumkerk, de Ringturm of de Rossauer kazerne. Het restaurant aan boord verwent je met typische lekkernijen uit het koude en warme Heurigenbuffet.

Wenen: Digital City Card met 24-uurs hop on, hop off-bus

5. Wenen: Digital City Card met 24-uurs hop on, hop off-bus

Ontdek de hoofdstad van Oostenrijk en profiteer van vele kortingen met de Vienna City Card. Met de City Card maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer en ontvang je bovendien toegang tot de hop on, hop off-bus voor 1 dag. Ontvang korting bij musea, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkelcentra, cafés en restaurants of bij Heuriger. Met deze unieke combinatie maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer gedurende 24, 48 of 72 uur. Je kaartje voor de hop on, hop off-bus kun je op elk moment gebruiken tijdens je verblijf in Wenen. Je ontvangt een gratis rondleiding door de stad en met behulp van de rode of de blauwe route reis je makkelijk door heel Wenen. Je bekijkt de beroemde hoogtepunten van de stad zoals de opera, de Votiefkerk, de Prater of de Donautoren. De bus brengt je langs Schloss Schönbrunn, het Arsenaal en de Hofburg. Ontdek de stad in je eigen tempo, bezoek het Wenen uit keizerlijke tijden en maak kennis met het leven van de Habsburgers. Rij langs de indrukwekkende Hofburg, de Spaanse Rijschool, de Heldenplatz en de Kapuzinergruft (keizerlijke grafkelder). Kom meer te weten over het belang van muziek voor Wenen en over de beroemde musici van de stad.

Wenen: privé flexibele tour door Van

6. Wenen: privé flexibele tour door Van

Ontdek Wenen volgens je eigen plannen tijdens de enige privé hop-on hop-off tour van de stad. Een vriendelijke chauffeur brengt u naar alle belangrijke bezienswaardigheden, reizend in het comfort van een privévoertuig. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, vertel je de chauffeur waar je heen wilt of laat je hem de beste route voor je kiezen. Rijd langs de Ring-boulevard en bewonder de indrukwekkende gebouwen die zijn gebouwd tijdens het bewind van keizer Franz Josef, waaronder de Staatsopera, het Museum voor Schone Kunsten, het parlement en het stadhuis. Ga naar het Heldenplein om het enorme keizerlijke paleiscomplex te bewonderen, de voormalige residentie van de Habsburgse heersers. Ga vervolgens de stad uit om de rivier de Donau en de gebouwen van de Verenigde Naties te verkennen. Bezoek het pretpark Prater om het iconische reuzenrad te zien. Op weg naar het Schönbrunn-paleis, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgers, passeert u het stadspark met het gouden standbeeld van Johann Strauss. Ga verder langs de St. Charles Church en de Musikverein Concert Hall. Neem de tijd om door de tuinen van paleis Schönbrunn te dwalen. Uw chauffeur kan u niet in een monument vergezellen, maar zal u voor uw gemak zo dichtbij mogelijk brengen. De tour eindigt terug in uw hotel of stadscentrum, volgens uw wensen.

Wenen: Paint the Skyline en Donau Tower Free-Ride

7. Wenen: Paint the Skyline en Donau Tower Free-Ride

Ga op het terras van de Donautoren zitten en kijk uit over heel Wenen tijdens deze fantastische schildermiddag. Kies de meest opvallende gebouwen en de mooiste aspecten van de stad en creëer je eigen skyline van Wenen in je favoriete kleuren. Laat je stap voor stap door het schilderproces leiden met hulp van een professionele kunstenaar. Krijg de kans om je schilderij mee naar huis te nemen en te bewaren als herinnering aan je tijd in Wenen. Kies ervoor om je meesterwerk op A4- of A3-papier te schilderen. Neem daarna de tijd om te genieten van het observatiedek of een hapje te eten in het restaurant van de Donautoren.

Van Stockerau: Sightseeing-helikoptervlucht in Wenen

8. Van Stockerau: Sightseeing-helikoptervlucht in Wenen

Een andere Wenen-tour: van bovenaf! Het startpunt is Stockerau. Getrainde, vriendelijke piloten zullen u vergezellen op uw vliegreis. De Sightseeing-helikoptertour: Eerst kunt u de prachtige Donauweiden en Greifenstein bewonderen, daarna gaat de vliegroute verder over Klosterburg naar het Donau-eiland. Bezienswaardigheden zoals de Donautoren of het "Riesenrad" zijn de hoogtepunten van deze tour. Terug op het vliegveld kun je natuurlijk nog genieten van het uitzicht op de Bisamberg en Kreuzenstein. Natuurlijk kunt u ook uw eigen vliegroute plannen en ter plaatse met de piloot bespreken. Onze helikopter brengt u ook van het vliegveld naar uw hotel of andere bestemmingen.

Wenen en Skip-the-Line Schönbrunn Palace Privérondleiding

9. Wenen en Skip-the-Line Schönbrunn Palace Privérondleiding

Geniet van de uitstekende service en persoonlijke sfeer van een uitgebreide 4-uur durende sightseeingtour over het allerbeste van de geschiedenis en kunst van Wenen, inclusief een privérondleiding door Schönbrunn Palace. Een minivan of een limousine met chauffeur staat de hele reis tot uw dienst. Het hebben van een aparte gids en chauffeur zorgt voor de beste service en maximale flexibiliteit: stap uit de auto wanneer je maar wilt met je gids terwijl de auto en chauffeur op je wachten. Uw gids kan u zijn volledige aandacht geven terwijl uw chauffeur zorgt voor een vlotte en comfortabele rit. Allereerst rijdt u langs de bekende Ringboulevard. Bewonder de indrukwekkende gebouwen in de stijl van het historisme gebouwd onder keizer Franz Josef, zoals de Staatsopera, het Museum voor Schone Kunsten, het parlement, het stadhuis, het gerechtstheater en de universiteit. Op het Heldenplein kun je foto's maken van het enorme complex van het keizerlijk paleis. De voormalige residentie van de Habsburgers heeft meer dan 2.600 kamers. Als u het stadscentrum verlaat, komt u in het Donau-gebied met de gebouwen van de Verenigde Naties en de Donau-toren. Ook bezoekt u het nabijgelegen pretpark Prater met het wereldberoemde reuzenrad. Terug in het stadscentrum passeert u andere bezienswaardigheden zoals het Stadspark met het beroemde gouden beeld van Johann Strauss, de Sint-Charleskerk en de concertzaal van de Musikverein. Op weg naar het Schönbrunn-paleis passeert u andere bezienswaardigheden zoals het stadspark met het beroemde gouden standbeeld van Johann Strauss, de St. Charles-kerk en de concertzaal van de Musikverein. Het bezoek aan Schönbrunn Paleis en terrein (Unesco Werelderfgoed) is een ander hoogtepunt van deze tour. De voormalige zomerresidentie van de Habsburgers is de toeristische trekpleister nummer één van Oostenrijk. Bezoek met je gids de indrukwekkende showrooms van het paleis en leer alles over het hofleven in de tijd van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Neem dan de tijd voor een wandeling door de prachtige tuinen. Skip the line: je gids reserveert je tickets van tevoren, zodat je niet in de rij hoeft te wachten. Andere optionele stops tijdens deze tour zijn het Belvedere-paleis, het Hundertwasser Haus en de levendige Naschmarkt. De tour eindigt weer bij je hotel. Bepaal zelf waar u stopt en hoeveel tijd u op elke locatie wilt doorbrengen. Uw deskundige gids deelt intrigerende verhalen en anekdotes met u en staat klaar om te reageren op (bijna) al uw verzoeken en vereisten. Uw chauffeur kent de beste routes en shortcuts. Veel fotomomenten.

  • Toegangstickets
  • Citycards
  • Hop on, hop off-tours
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Donauturm

Wil je alle activiteiten in Donauturm ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Donauturm

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.943 beoordelingen

Ik heb echt genoten van het audiocommentaar, maar ik voelde dat het je tussen de haltes meer informatie kon geven. De Big Bus-app is fantastisch omdat hij de bussen in realtime volgt, zodat je weet wanneer de volgende komt en waar. Het heeft ook tal van andere toeristische informatie. Het uitzicht op de stad vanaf de top was erg mooi. Ik vond het allemaal geweldig.

Mooie ervaring Bovenaanzicht op alle niveaus Super vriendelijk en professioneel personeel Maar vooral de uitmuntendheid van een ronddraaiend restaurant op het hoogste niveau Absoluut te doen

Het kantoor was wel een beetje moeilijk te vinden maar nadat we onze kaart hadden opgehaald, ging alles vanzelf. Je krijgt een boekje met uitleg en de metrolijnen staan erbij. Heel handig.

Zeer informatieve rondleidingen. Verken Wenen op een ontspannen manier met de bus en stap in en uit wanneer je wilt. Wij raden aan!!!

Het café draait waardoor we de cirkel rond kunnen maken. Ongelooflijk uitzicht. Te doen !