Kies data
Belevingen in

Doolin

Doolin: De beste dingen die je niet wil missen

Dublin: dagtrip Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey & Galway

1. Dublin: dagtrip Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey & Galway

Ga mee op een bustocht met gids om de iconische Cliffs of Moher te ontdekken. Bezoek Galway en het prachtige omringende landschap en zie beroemde bezienswaardigheden, waaronder Dunguaire Castle en Kilmacduagh Monastery. Vertrek om 06:45 uur vanuit Dublin en reis door de open vlakte van de Curragh. Wandel door de Ierse National Stud-volbloedfokkerij, terwijl jouw gids een schat aan geschiedenis en informatie met je deelt. Daarna breng je een bezoek aan de ruïnes van het Kilmacduagh-klooster en zijn unieke ronde toren, die bijna een meter overhelt. Hier breng je 15 tot 20 minuten door.Daarna kom je aan bij de Cliffs of Moher voor een uitzicht op de Atlantische Oceaan en ga je op eigen gelegenheid ongeveer 1,5 uur op verkenning. Ga naar het bezoekerscentrum voor de interactieve Cliffs of Moher Visitor Experience, met een groot multimediascherm waarop een vogelperspectief vanaf de kliffen te zien is, en een video van de onderwatergrotten. Jouw volgende bestemming is het maanlandschap van The Burren, waar je 15 tot 20 minuten doorbrengt. Maak kennis met de vele geheimen van dit atypische landschap met de warmste grondtemperatuur van Ierland. In de stad Galway heb je ongeveer 1 uur de tijd om op eigen gelegenheid op onderzoek uit te gaan. Ontdek de ouderwetse charme van de geplaveide straten die het authentieke Ierland van vervlogen tijden oproepen. Je reist vervolgens verder langs de kustroute van de Wild Atlantic Way naar Kinvara, langs Dunguaire Castle en het 12 Bensgebergte. Keer terug naar Dublin en kom tussen 19:30 uur tot 20:30 uur weer aan op het trefpunt.

Van Galway: dagtrip naar de Aran-eilanden en cruise naar de kliffen van Moher

2. Van Galway: dagtrip naar de Aran-eilanden en cruise naar de kliffen van Moher

Maak een dagtocht naar Inisheer (Inis Oirr) vanuit Galway en ontdek de oude kerken en kastelen op het kleinste van de Aran-eilanden. Bezoek de Cliffs of Moher en bewonder het kustlandschap. Rijd vanaf het ontmoetingspunt in Galway naar het zuiden langs de Wild Atlantic Way en de maanachtige Burren-regio in. Van daaruit ga je naar het pittoreske vissersdorpje Doolin, waar je aan boord gaat van de veerboot naar Inisheer. Eenmaal daar verken je de kerken, kastelen, vuurtorens, scheepswrakken, cafés en pubs van het eiland. Ontdek een van de mooiste stranden van Ierland en neem desgewenst een pony en koets, huur een fiets of wandel over de landweggetjes. Stop voor een stevige maaltijd in een traditionele lokale pub voordat je aankomt bij de Cliffs of Moher. U krijgt gratis toegang tot de kliffen en het eco-gevoelige bezoekerscentrum. Maak een wandeling langs de rand van de klif en bedenk hoe klein alles er van bovenaf uitziet. Zodra je de kliffen verlaat, neem ik de kustweg naar huis, langs de Wild Atlantic Way. Maak nog een laatste stop bij de prachtige Baby Cliffs in Ballyreen, waar je bovenop de Burren kunt wandelen, voordat je terugkeert naar Galway.

Vanuit Galway: dagtrip Cliffs of Moher & bezienswaardigheden

3. Vanuit Galway: dagtrip Cliffs of Moher & bezienswaardigheden

Je wordt opgehaald en gaat naar Het Kasteel van Dunguaire aan de rand van Kinvara. Maak foto's van een van de meest gefotografeerde kastelen in Ierland voordat je door het prachtige, steenachtige landschap van de Burren verder reist langs Corcomroe Abbey. Deze 12de-eeuwse Cisterciënzerabdij staat bekend om zijn indrukwekkende reliëfs en rijke versiering. Neem dan de Wild Atlantic Way langs de kust van de County Clare, en passeer Black Head en Fanore Strand. Vanaf hier bewonder je de Aran Islands in Galway Bay en, in de verte, de bergen van Connemara. Maak een paar foto's voordat je aankomt bij de Cliffs of Moher, waar je 2 uur blijft. De kliffen zijn een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Ierland en stijgen 214 meter uit de Atlantische Oceaan. Vervolgens ga je terug naar Galway via Lisdoonvarna, beroemd om zijn jaarlijkse match-making festival. Een fotopauze bij Doolin pier geeft je de kans om de Atlantische wind in je gezicht te voelen en om de kracht van de zee te zien die inbeukt op de wal. Tijdens de zomermaanden is er een mogelijkheid om een boottocht te maken naar de basis van de Cliffs of Moher (niet inbegrepen). Nadat je trek hebt gekregen op het strand ga je lunchen in het Doolin Hotel (lunch niet inbegrepen). Probeer een van de lokale visgerechten - je zal niet teleurgesteld worden.

Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

4. Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

Verken Inis Oírr met deze veerbootcruise vanuit Doolin. Spring aan boord en geniet van het uitzicht op zee voordat je van boord gaat voor vrije tijd op het eiland. Neem de veerboot terug om de Cliffs of Moher, O'Brien's Tower en de An Branán Mór-zeestapels te zien. Spring aan boord van het ruime schip in Doolin en bewonder het uitzicht op de kust op weg naar Inis Oírr. Heb enkele uren vrije tijd om de middeleeuwse ruïnes van het eiland, de zeehondenkolonies, het scheepswrak en de vuurtoren te bekijken met mogelijkheden om te wandelen, een fiets te huren, een paard en wagen te huren of een minibustour te maken. Vertrek 's middags van het eiland voor de terugreis. Ga langs het hoogste punt van de Cliffs of Moher. Vaar onder de beroemde O'Brien's Tower door. Luister naar commentaar aan boord en boeiende verhalen die dieper in de bezienswaardigheden duiken. Cirkel terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, die de thuisbasis is van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. Bekijk vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken van dichtbij. Maak foto's van de zeegrot die werd gebruikt om 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' te filmen en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen.

Cliffs of Moher Full-Day Tour van Limerick

5. Cliffs of Moher Full-Day Tour van Limerick

Ervaar de hoogste kliffen van Europa tijdens deze dagtour vanuit Limerick. Ga op reis naar de historische stad voor de Burren en de Cliffs of Moher. Bewonder de verbluffende natuurlijke biodiversiteit van Galway Bay en stop bij Bunratty Castle. Spring aan boord van de ruime en klimaatgestuurde bus bij Arthurs Quay in Limerick. Leun achterover en geniet van het uitzicht tijdens de comfortabele rit. Stop onderweg om King John's Castle en de rivier de Shannon te bekijken. Ga verder naar County Clare aan de westkust van Ierland. Bij aankomst bij de Cliffs of Moher heeft u 1,5 uur de tijd om een wandeling te maken en te genieten van de geologische schoonheid van de kliffen. Ontvang een gratis kaartje voor de bekroonde Atlantic Edge-tentoonstelling die alle aspecten van de machtige kliffen onderzoekt. Vertrek vanaf de Cliffs of Moher naar het dorp Doolin, waar een pint en een lunch in een traditionele Ierse pub kunnen worden gekocht. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de Atlantische kust en de Aran-eilanden. Bezoek een van de ongewone kalksteenlandschappen van de maanachtige Burren waar de Arctische, Alpen- en Mediterrane bloemen zij aan zij bloeien. Als het het juiste seizoen is, bekijk dan een van de 26 verschillende soorten orchideeën die in Galway Bay groeien. Rijd langs Galway Bay en stop bij Bunratty Castle voor de kans om een kopje koffie te drinken. Stel je de dagen voor dat Normandische ridders, Gaelic krijgers en steekspelleiders rondhingen op de heilige plek. Vertrek vanuit Bunratty Castle voor de korte rit terug naar je ontmoetingspunt in Limerick.

Inis Mor Island en Cliffs of Moher per veerboot vanuit Doolin

6. Inis Mor Island en Cliffs of Moher per veerboot vanuit Doolin

Heb de mogelijkheid om te genieten van het eiland Inis Mór en zelfs te overnachten als je dat wilt. Inis Mór (Inishmore) is de grootste en meest bezochte van de Aran-eilanden. De naam betekent Big Island en heeft ongeveer 900 inwoners. De reis met de veerboot duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten per enkele reis. U kunt elke dag kiezen om terug te keren en na uw terugkeer naar Doolin Pier, blijft u aan boord voor de Cliffs of Moher-cruise. Of, als u uw Cliffs of Moher-veerbootpas een andere dag wilt gebruiken, is dat ook prima. U ontvangt een apart ticket voor de Cliffs of Moher Cruise die u op een andere dag kunt gebruiken. De veerboot vaart terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, de thuisbasis van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. De grote zeestapel biedt onderdak aan duizenden zeevogels, waardoor het hun zomerverblijf is. De veerboot brengt je van dichtbij om vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken te bekijken. Tijdens de reis terug naar Doolin Pier, passeer je de zeegrot van Harry Potter en de Halfbloed Prins en de beroemde surfplek Aill na Searrach, waar de Aileen-golf wordt opgevangen. Deze reis van 1 uur langs de kliffen biedt veel fantastische fotomomenten en is nooit twee keer dezelfde ervaring.

Vanuit Galway: dagtrip Kliffen van Moher & Burren

7. Vanuit Galway: dagtrip Kliffen van Moher & Burren

Mis deze kans niet en maak een dagexcursie vanuit Galway naar de Kliffen van Moher en naar Burren om de aantrekkelijkste bezienswaardigheden van Ierland te zien. Eigenlijk is de regio pas recentelijk in beeld gebracht in de filmklassiekers Harry Potter en de Halfbloed Prins en The Princess Bride. Deze excursie is een echte must voor iedere bezoeker van Ierland. De eerste stop tijdens de rit langs Galway Bay is het schilderachtige vissersdorpje Kinvara. Hier staat het beroemde kasteel van Dunguaire, gebouwd in 1520. Daarna vervolgen we onze weg naar de uitgestrekte glooiende heuvels van The Burren, waar de flora ontzettend divers en rijk is. Het herbergt ongeveer 75% van de inheemse flora van Ierland. In The Burren staan daarnaast tal van historische Ierse monumenten. Tijdens de excursie zullen we er veel bezoeken, zoals de Gleninsheen Wedge Tomb, de 5800 jaar oude Poulnabrone Dolmen en het Ballyalban Fairy fort, de thuisbasis van kleine mannetjes met groene hoeden en oranje baarden. Je houdt halt bij Kilfenora om de beroemde Keltische kruizen (Ierse High Crosses) te zien, waarna we ons een weg banen naar het pittoreske kustplaatsje Doolin voor een aangename lunchpauze. Na de lunch gaat de excursie verder naar de adembenemende 200 meter hoge, 8 kilometer lange Kliffen van Moher. Geniet van een prachtig uitzicht over de Aran-eilanden en de Atlantische Oceaan. Een volle 2 uur bij de kliffen biedt voldoende tijd om te genieten van het natuurschoon. We rijden terug via de kustweg met een prachtig uitzicht op Connemara en Galway in de verte. Op 't einde maken we een korte stop om het maanachtige landschap van Burren te verkennen en wat laatste bezienswaardigheden te bekijken, zoals de Leprechaun Head, voordat we tussen 17:30 uur en 18:00 uur terugkeren naar Galway.

Van Doolin: Inis Mor-veerboot en Aran-eilanden

8. Van Doolin: Inis Mor-veerboot en Aran-eilanden

Inis Mór, ook wel bekend als Inishmore, is de grootste en meest bezochte van de Aran-eilanden. De naam zelf, wat groot eiland betekent, suggereert zijn grootte in vergelijking met de andere eilanden. De bevolking van Inis Mór is ongeveer 900 mensen. Deze dagtocht vertrekt om 10:00 uur vanaf Doolin Pier en vertrekt vervolgens om 16:00 uur vanaf het eiland om terug te keren naar Doolin Pier. De veerbootreis van Doolin Pier naar Kilronan Harbor op Inis Mór duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. De Aran-eilanden worden verondersteld een uitbreiding te zijn van de Burren-regio in County Clare. Het beroemde rotsachtige landschap heeft bijgedragen tot het iconische beeld van een eiland dat wordt gescheiden door velden die worden gescheiden door kronkelende stenen muren. Het adembenemende uitzicht vanaf dit eiland onthult een Atlantische poort van Connemara naar Clare. Op het eiland Inis Mór zal het u niet ontbreken aan dingen om te doen en wonderen te zien. Een volledige dag is nodig om de bezienswaardigheden van dit prachtige eiland te zien. De veerboot komt aan in de haven van Kilronan op Inis Mor. Vanuit deze haven kun je kiezen uit verschillende opties om het eiland te verkennen. U kunt ervoor kiezen om een fiets te huren, een minibustour te maken of een paard-en-wagentocht mee te maken. Meer informatie over de touropties is bij aankomst verkrijgbaar in het Kilronan Harbor-gebied. De meest populaire attractie op dit eiland is het beroemde ringfort Dun Aengus. Het prachtige fort is een halfronde structuur die rust op de rand van een hoge klif die 100 meter uit de Atlantische Oceaan oprijst. Het is de grootste van de prehistorische ruïnes op de Aran-eilanden. Het is een korte wandeling van 900 meter van het bezoekerscentrum naar de voet van het fort. Bij aankomst duurt het ongeveer 10 minuten om naar de top van het fort te klimmen. Het fort bestaat uit een binnenhof van 50 meter breed en is aan de basis omgeven door een muur van 6 meter hoog en 5,5 meter dik. De uitstekende ligging en de structurele perfectie van Dún Aonghasa hebben ertoe geleid dat veel experts het tot een van de mooiste prehistorische monumenten in Europa hebben uitgeroepen.

Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

9. Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

Bezoek Inis Oírr, een van de 3 Aran-eilanden. Stap aan boord van een schone en moderne veerboot en vertrek vanaf de Doolin Pier. Geniet van een schilderachtige veerboottocht naar het eiland, inclusief opvallende en dramatische uitzichten. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Burren en de Cliffs of Moher. Ontdek middeleeuwse ruïnes. Bekijk de zeehondenkolonies die zonnebaden op het strand. Bekijk een scheepswrak dat te zien was in de geliefde Ierse tv-komedie Father Ted. Hoewel het de kleinste van de Aran-eilanden is, is er genoeg te doen en te zien in Inis Oírr. Geniet van een wandeling door het weelderige landschap en geniet van het natuurlijke leven van het eiland. De flora van dit eiland bevat zeldzame alpensoorten die onder bescherming staan. Kijk uit vanaf de kustlijn van Clare en bewonder de Burren en de Cliffs of Moher vanuit een uniek perspectief. Verken de rotsachtige landschappen en velden van het eiland, omringd door stenen muren. Als u tijdens uw verblijf op het eiland een hapje of een drankje wilt, kunt u stoppen bij een van de vele heerlijke bars en cafés van Inis Oírr. Na 5 uur op het eiland stapt u aan boord van de veerboot en maakt u de reis terug naar Doolin.

Ierland: 2-daagse Wild Atlantic Way Tour

10. Ierland: 2-daagse Wild Atlantic Way Tour

Dag 1: Dublin – Cliffs of Moher – schiereiland Dingle Ontmoet uw gids en medereizigers 's ochtends op een van de centrale ophaalpunten in Dublin. Geniet van een ontspannende rit door het prachtige landschap met een prachtig uitzicht. Je gids zal er ook voor zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt terwijl je onderweg bent door verhalen te vertellen en informatie te verstrekken waarin je mogelijk geïnteresseerd bent. Neem een korte stop voor een drankje en vervolg de rit naar de westkust. Geniet vervolgens van een rit langs de oevers van de baai van Galway met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze kustroute onderscheidt zich door zijn prachtige gouden stranden en dolfijnen die voor de kust doorbreken. Baan je een weg naar de Burren, een van de meest populaire landschappen in Ierland, beroemd om zijn kalkstenen rots die zich uitstrekt zover het oog reikt, tot aan de kust. Voordat je de Cliffs of Moher bereikt, pauzeer je voor de lunch in het kleine dorpje Doolin met continu uitzicht op de haven van Doolin en de Aran-eilanden. Kom dan aan bij de wereldberoemde Cliffs of Moher, die wordt beschouwd als een van 's werelds grootste natuurlijke attracties. Hier kunt u genieten van adembenemende uitzichten, ontspannende wandelingen en onvergetelijke foto's maken. In de middag stapt u over op de bus en rijdt u verder naar het zuiden richting het koninkrijk Kerry. Overnacht dan op het schiereiland Dingle. DAG 2: Dingle Peninsula - Hoogtepunten van de Ring of Kerry - Killarney - Dublin Na een ontspannende ochtend en een stevig ontbijt, vertrek je vanaf het schiereiland Dingle en ga je op weg naar enkele hoogtepunten van de Ring of Kerry, waaronder Torc Waterfall, Moll's Gap, Lakes of Killarney, Leprechaun Crossing en Killarney National Park, voordat je geniet van de tijd in vrije tijd in Killarney. Als je eenmaal in Killarney bent aangekomen, kun je een ritje te paard door het park maken of een ritje met paard en wagen maken door Killarney National Park, beide zijn optioneel. Op de terugweg naar Dublin rijdt u door de historische stad Adare met zijn verbazingwekkende Golden Vale, de mooiste landbouwgrond van Ierland. Je zou rond 19:00 uur terug moeten zijn in Dublin.

Sitemap Doolin

Wil je alle activiteiten in Doolin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Doolin

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.508 beoordelingen

Damien was een uitstekende gids. Hij maakte de tour super leuk en informatief. Geweldige fotostops en voldoende tijd bij de kliffen. De bus was een beetje verouderd zonder WC en USB-opladen, maar het was een kleinigheid. De rondleiding was perfect.

De chauffeur was super leuk en had heel veel geweldige achtergrondinformatie en verhalen! En de Cliffs of Moher zijn indrukwekkend en mooi!

Hele leuke dag excursie! Veel gezien en geleerd over Ierland dankzij onze gids Gus! Echt een aanrader als je meer van Ierland wilt zien

De trip zat goed in elkaar de stops waren lang genoeg en Gary de buschauffeur praten alles aan elkaar !zeker een aanrader

Emma was a fun and enthousiastic guide, she told us lots about the landscapes, history and Irish folklore. A nice trip!