Dorasan Station

Dorasan Station: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Seoul: gedemilitariseerde zone Zuid-Korea, halve of hele dag

1. Seoul: gedemilitariseerde zone Zuid-Korea, halve of hele dag

Reis naar een van de meest betekenisvolle toeristische bestemmingen ter wereld, de Koreaanse gedemilitariseerde zone (DMZ) op de grens van Zuid- en Noord-Korea.Krijg inzicht in de Koreaanse geschiedenis en cultuur. Bezoek eerst Imjingak Park. Bekijk de Bridge of Freedom, gebruikt door krijgsgevangenen die uit het noorden werden gerepatrieerd. Ga vervolgens naar de 3e infiltratietunnel, een onvolledige doorgang gebouwd door Noord-Korea die onder de gedemilitariseerde zone loopt. De tunnel, ontdekt in 1978, gaat 73 meter onder de grond door gesteente. Je kunt te voet de tunnel in. Zodra je weer aan de oppervlakte bent, neemt je gids je mee de hellingen van Mount Dora op voor het uitzicht vanaf het Dorasan Observatorium. Bij goed weer kun je helemaal naar Noord-Korea kijken zonder de telescoop van het observatorium te gebruiken. Kijk uit naar het 4-kilometer lange stuk van de DMZ dat Korea sinds 1953 verdeelt voordat je terugkeert naar Seoul.

Vanuit Seoul: DMZ-excursie van een hele of halve dag

2. Vanuit Seoul: DMZ-excursie van een hele of halve dag

Ga mee op een dagtocht vanuit Seoul voor een rondleiding door de Gedemilitariseerde Zone op de grens van Noord- en Zuid-Korea. Bekijk 's werelds zwaarst versterkte grens en leer meer over de Koreaanse oorlog. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Derde Tunnel en het Dora-Observatorium. Begin de tour met een pick-up bij je accommodatie in het centrum van Seoul en reis naar Imjingak Park. Bij aankomst in Imjingak Park zie je de Freedom Bridge en de oude stoomtrein, die de tragedie van de Koreaanse oorlog laat zien. Betuig je respect bij een gedenkteken voor de soldaten die in de Koreaanse oorlog zijn gesneuveld. Ga de echte DMZ binnen en ontdek de derde infiltratietunnel en de DMZ-tentoonstellingshal om meer te leren over het conflict tussen Zuid- en Noord-Korea. Bezoek het Dora-Observatorium om Noord-Korea door telescopen te bekijken en een blik te werpen op het propagandadorp van Noord-Korea. Ga vervolgens naar Dorasan Station, het laatste station op Zuid-Koreaans grondgebied, en ontvang een souvenirstempel bij de stationsbalie. Aan het eind van de tour reis je ontspannen terug naar Seoul, langs Unification Village, en word je afgezet bij het stadhuis. 

Van Seoul: rondleiding DMZ, 3e tunnel en Gamaksan-brug

3. Van Seoul: rondleiding DMZ, 3e tunnel en Gamaksan-brug

Kies opties voor ophalen, privétour of ontmoet je gids voordat je samen naar de DMZ reist. Zie Freedom Bridge, Mangbaedan Altar en een historische stoomlocomotief. Reis naar een door Noord-Korea gegraven tunnel, bekijk observatoria en bezoek de herenigingsdorpen in de DMZ. Kom langs bij 3 haltes bij Imjingak - Freedom Bridge, Mangbaedan Altar en een stoomlocomotief die werd vernietigd tijdens de Koreaanse oorlog. Stap met je gids (of groep) in een bus en ga verder naar de DMZ. Bezoek vier verschillende plekken binnen de DMZ. Kom eerst aan bij de 3e infiltratietunnel door te lopen (of monorail als de privéoptie is geselecteerd) en zie een tunnel die door Noord-Koreanen is gegraven om Zuid-Korea binnen te vallen. Verken vervolgens het Dorasan-observatorium, het meest noordelijke observatorium van Noord-Koreaans grondgebied. Kom dan aan op Dorasan Station, het meest noordelijke station in Zuid-Korea, verbonden met Pyeongyang Station. Je krijgt ook de kans om enkele Unification Villages te bezoeken tijdens je rondleiding door de DMZ. Bezoek ten slotte de hangbrug bij Gamaksan, waar de geallieerden een hevige strijd vochten in de Koreaanse oorlog. Maak een wandeling van 15 tot 20 minuten en bewonder de adembenemende natuurlijke schoonheid op de top van de brug. Voor een privétour kun je ervoor kiezen om de Majang Suspension Bridge te bezoeken aan het prachtige Majang-meer, dat het toneel was van een veldslag in de Koreaanse oorlog. Het is nu veranderd in een schilderachtige bestemming met de langste hangbrug in Zuid-Korea, waar je de 256 meter lange brug kunt lopen.

Vanuit Seoul: halve dagtrip gedemilitariseerde zone (DMZ)

4. Vanuit Seoul: halve dagtrip gedemilitariseerde zone (DMZ)

Na vroeg te zijn opgehaald in Seoul, ga je naar de gedemilitariseerde zone (DMZ), de strook land tussen Noord- en Zuid-Korea die representatief is voor het conflict op het schiereiland dat al decennia lang duurt. Je eerste bestemming is Imjingpak Park, gelegen op slechts 7 km van de demarcatielijn en gebouwd ter nagedachtenis aan de Koreaanse oorlog met de hoop op hereniging van het schiereiland. Bezoek het observatorium, monumenten en de Vrijheidsbrug, die na de oorlog werd gebruikt om 13.000 gevangenen naar huis te brengen. Bezoek vervolgens de Derde infiltratietunnel, een in 1978 ontdekte, onvolledige tunnel die door Noord-Korea in het zuiden was gegraven. Na een tip van een Noord-Koreaanse overloper werd de tunnel ontdekt en door de VN afgekondigd als een daad van agressie door Noord-Korea – het was de stad Seoul tot op 44 kilometer genaderd. Stap terug in de tijd als je zelf de tunnel verkent. Je kunt ook een bezoek aan het observatorium van Dora brengen, vanwaar je het Noord-Koreaanse industriecomplex en de buitenwijk van Kaesong en zelfs de berg Songaksan kunt zien. Ga ten slotte naar het station van Dorasan, het laatste station vóór de DMZ. Indien het schiereiland ooit herenigd wordt, dan zal dit het eerste station zijn dat de twee landen met elkaar verbindt – het is daarom een gebied van grote symbolische waarde. Je tour eindigt in de middag met een terugrit naar Seoul, waar je zal worden afgezet bij het station van het stadhuis (als je de optie hebt geselecteerd, dan stop je eerst nog bij het Ginseng-centrum).

Vanuit Seoul: DMZ-tour met optionele vragen en antwoorden over Noord-Koreaanse overlopers

5. Vanuit Seoul: DMZ-tour met optionele vragen en antwoorden over Noord-Koreaanse overlopers

Zie de realiteit van de meest verdeelde natie ter wereld, de DMZ (Koreaanse gedemilitariseerde zone). Betreed de beperkte DMZ-zone met je gids en krijg toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de DMZ tijdens deze rondleiding vanuit Seoul. Bekijk het Imjingak-park, het Dora-observatorium en meer. Bekijk belangrijke gebieden van veiligheidstoerisme, waaronder de Derde Tunnel gebouwd voor invasie door Noord-Korea, Dora Observatory waar u Noord-Korea kunt zien, en Dorasan Station, een wens voor eenwording. Recent nieuws over de verklaring van het einde van de oorlog betekent dat als u deze kans niet aangrijpt om de DMZ te zien, u misschien iets misloopt. Kies ervoor om een optionele sessie toe te voegen om een Noord-Koreaanse overloper te ontmoeten om meer te weten te komen over hun verhaal en de kijk van een insider op hun land.

Van Seoul: retourshuttle naar DMZ

6. Van Seoul: retourshuttle naar DMZ

Ervaar de populaire DMZ met een handige en comfortabele retourshuttleservice met airconditioning die vertrekt vanuit het hart van Seoul City. Kies voor deze shuttleservice waarmee je de populairste DMZ-spots in je eigen tempo kunt bezoeken. Ontspan met een stressvrije en betrouwbare transfer vanuit het centrum van Seoul en bezoek attracties zoals de DMZ Peace Gondola, Dokgae Bridge, Beat 131 Bunker Exhibition Hall en het Pyeonghwa Nuri Park. Besluit om te upgraden naar een privéshuttle om de lange rijen te vermijden en eerder aan te komen. Na een dag sightseeing keert u gemakkelijk terug naar Seoul met de shuttlebus.

Vanuit Seoul: ervaring Noordelijke Limiet Lijn met overloper

7. Vanuit Seoul: ervaring Noordelijke Limiet Lijn met overloper

Volg een trip naar Noordelijke Limiet Lijn vanuit Seoul met een Noord-Koreaanse overloper en dompel je onder in de geschiedenis. Deze unieke ervaring geeft je een beter begrip van de mysterieuze natie van Noord-Korea en de werkelijke aspecten ervan. Bezoek de plaats die het dichtst bij Noord-Korea ligt vanuit Zuid-Korea, de Noordelijke Limiet Lijn. Daarna ga je naar het Ganghwa Peace Observatory voor een uitzicht over de Noord-Koreaanse landbouwgronden en de burgers te zien die daar wonen. Ga door naar Gimpo Marine Park waar oorlogsartefacten worden bewaard in een militair schip. Ontdek  meer over de geschiedenis van Noord-Korea en leer hoe het leven daar is in een vraag- en antwoordsessie met een Noord-Koreaanse overloper.

Van Seoul: Koreaanse gedemilitariseerde zone & dagexcursie naar Seoul

8. Van Seoul: Koreaanse gedemilitariseerde zone & dagexcursie naar Seoul

Reis terug in de tijd tijdens deze unieke dagtour naar de Koreaanse gedemilitariseerde zone (DMZ). Reis van Seoul naar Imjingak, op slechts 7 km van de militaire demarcatielijn. Dit park werd in 1972 aangelegd in de hoop dat ooit eenwording mogelijk zou zijn. Ga op de Bridge of the Freedom staan, waar Zuid-Koreanen overstaken toen ze naar huis terugkeerden, schrijlings op de beroemde Unification Bridge en verken de belangrijkste locaties van de DMZ, zoals Dora Observatory. Ga de derde infiltratietunnel in die door Noord-Korea is gegraven. Sinds 1974 zijn er vier geheime tunnels ontdekt die de militaire demarcatielijn kruisen. Er wordt aangenomen dat ze zijn gepland als een militaire invasie- of infiltratieroute, en elke tunnel is groot genoeg voor 30.000 soldaten om er in een uur doorheen te gaan. Dompel jezelf onder in de geschiedenis in het DMZ Theatre, met een korte documentaire en talloze relikwieën en voorwerpen uit de Koreaanse oorlog. Pauzeer voor de lunch en geniet van een scala aan vers bereide Noord-Koreaanse gerechten in het restaurant dat eigendom is van de overloper. Keer terug naar Seoul en ontdek Insadong - een plek die geliefd is bij wereldsterren - en verken honderden kunstgalerijen, traditionele handwerkwinkels, antiekmarkten en traditionele theehuizen. Geniet van een rondleiding door het National Museum of Korean Contemporary History, waar verleden, heden en toekomst samen bestaan. De tour eindigt in de vroege avond.

Sitemap Dorasan Station

Wil je alle activiteiten in Dorasan Station ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dorasan Station

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.065 beoordelingen

De tour in onbaatzuchtige echt goed. Goden waren deskundig en zeer behulpzaam. De informatie was boeiend. Ophalen was Punch, maar de drop-off heeft ook een totaal andere locatie zonder instructies over hoe je van het drop-off-gebied terug naar het ophaalgebied kunt komen. Het kostte me 1 1/2 uur om daar te komen, omdat de afleverlocatie nergens in de buurt van mijn hotel en ook niet in de buurt van het ophaalgebied was. Wees gewaarschuwd,

Hallo. Ik maakte dit bezoek zaterdag 06 augustus 2022 met de dagoptie. Alles was perfect. De gids was zeer aangenaam en beschikbaar. In de ochtend werd het vervoer per bus geregeld. 's Middags vervoer was per privévoertuig. We hadden een zeer goede lunch, in een zeer populair restaurant, we moesten 15 minuten in de rij staan. Het middagbezoek was ook heel goed, rondleiding en daarna gratis bezoek. Ik raad aan.

Tuvimo's voor een uitgebreide ervaring, samen met een reis naar een andere dag, prácticamente el recorrido door la ciudad fue como un tour privado, adems los guías fueron muy amables

It was very interesting and the guide Julie Park was great. I would really recommend it if you are interested in Korean culture.

Mooie ervaring geeft een apart gevoel om daar te zijn.