Kies data
Dingen om te doen

Dordrecht

Dordrecht: De beste dingen die je niet wil missen

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

1. Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

Beleef Rotterdam zoals de lokale bewoner, namelijk al fietsend door deze fietsvriendelijke stad. Ga met een enthousiaste gids op pad en verken de historische en nieuwe bezienswaardigheden van Rotterdam, kom alles te weten over de stad en ontdek waarom ze zo uniek is. Deze tour is beschikbaar als groepstour en als privétour. Alle fietstochten starten vanaf het bijzondere nieuwe Rotterdam Centraal Station dat opgeleverd werd in 2014 na een renovatie van 10 jaar. Je bekijkt het indrukwekkende Stadhuis en de verrassende nieuwe Markthal. Ga naar het gebied Kop van Zuid aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Bekijk de nieuwe ontwikkelingen in het gebied van de oude poort en zie de bezienswaardigheden zoals het Hotel New York in het voormalige hoofdkwartier van Holland America. Je bewondert de Erasmusbrug die het noordelijke en zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt en fietst door 2 mooie parken. Neem een pauze bij één van de belangrijke musea van de stad. Pauzeer voor een koffie bij een unieke locatie. Kom meer te weten over de stad beter terwijl je een aangename fietstocht maakt.

Dordrecht Walking Tour: de oudste stad van Nederland

2. Dordrecht Walking Tour: de oudste stad van Nederland

Je 's ochtends of' s middags in Dordrecht begint om uw hotel, de rivier cruiseschip of als je naar Dordrecht van elders op het station. Verrekening in een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u echt te zien, voelen en leer alles over deze stad. De belangrijkste bezienswaardigheden die je privé gids zal laten zien zijn de Groothoofdspoort stadspoort dateert uit de middeleeuwen en ligt op de kruising van 3 rivieren. Neem een goede blik op de Onze lieve dame kerk met zijn typische onvoltooide scheve toren en bewonder het stadhuis, gebouwd in 1383. Tijdens de tour bezoekt u het huis van Gijn, een rijke bankier die leefde en werkte in Dordrecht van 1836 tot 1922. Het museum biedt een blik in het leven en de grote kunstcollectie van een van de rijkste inwoners van Dordrecht. In de Gouden Eeuw was Dordrecht een van de 6 belangrijkste steden van Holland. In die tijd werd de zogenaamde Dordt gevel ontwikkeld. Deze gevel ziet eruit als een standaard trapgevel als ergens anders te vinden in Nederland, maar heeft een aantal onderscheidende merken dat maakt het uit elkaar staan. Officieel Dordrecht is de oudste 'stad' van het land. Reeds in het jaar 1220, vóór elke andere stad in Nederland, Dordrecht werd het voorrecht van de stadsrechten verleende. Zorg ervoor dat u niet missen op de verborgen pareltjes van Dordrecht, de patio tuinen. Na ongeveer 3 uur zal de tijd gekomen om afscheid te nemen van uw lokale host te zeggen. U kunt dan uit op uw eigen om meer over Dordrecht ontdekken, gaan winkelen in de drukke winkelstraten of als je het gevoel dat het nemen van een pauze, zitten op een van de vele terrassen in Dordrecht.

VIP Private Full Day Tour door Nederland

3. VIP Private Full Day Tour door Nederland

Worden opgehaald bij uw accommodatie of op een andere locatie in de stad. Wordt naar het zuiden van Nederland gereden om het prachtige Nederlandse platteland, de dorpen en indrukwekkende steden te verkennen. Kies uit verschillende plaatsen om te bezoeken. Dit omvat Delft, Den Haag, Kinderdijk, Rotterdam, Delfshaven en Dordrecht. Je route zal voor je worden gemaakt met twee of drie haltes op verschillende plaatsen. Je gids vertelt je alle geschiedenis, verhalen en informatie over de plaatsen die je bezoekt. Na de rondleiding rijdt de gids je terug naar je accommodatie.

Rotterdam: Grand Walking Group Tour

4. Rotterdam: Grand Walking Group Tour

Je ontmoet je gids bij de spectaculaire nieuwe poort van Rotterdam, het recent gebouwde Centraal Station. Tijdens deze privéwandeling van 2,5 uur maakt u kennis met de geschiedenis en het karakter van deze havenstad, evenals de chronologie van de naoorlogse wederopbouw. U maakt eerst een wandeling door de binnenstad waar u kennis kunt maken met de architectonische iconen en rijksmonumenten zoals het Groothandelsgebouw, het winkelgebied Lijnbaan, het neoklassieke Stadhuis en het eigentijdse Timmerhuis. In de prachtige nieuwe Markthal, de nieuwe overdekte markt van Rotterdam, stop je voor een pauze van 10 minuten. Daarna gaat uw wandeling verder langs de rivier de Maas met een prachtig uitzicht op de Kop van Zuid, een nieuwe ontwikkeling op de Zuidoever. Je tour eindigt dan bij de Erasmusbrug, het symbool van het moderne Rotterdam.

Veelgestelde vragen over Dordrecht

Welke topattracties zijn een must-see in Dordrecht?

De topattracties in Dordrecht zijn:

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Dordrecht?

Sitemap Dordrecht

Wil je alle activiteiten in Dordrecht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dordrecht

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 281 beoordelingen

Erg leuke manier om Rotterdam te leren kennen. Onze gids wist veel te vertellen over de bezienswaardigheden. Super toffe gids die zich niet uit het veld liet slaan toen het even tegen zat. Echt ik kan het iedereen aanraden.

Superleuke, interessante en gezellige fietstocht om zo Rotterdam op een andere wijze te leren kennen. Leuke achtergrond informatie ook!!

Jeroen is een leuke gids, met veel passie verteld hij zijn verhalen tijdens de toer. Wij hebben het 2.5 uur prima naar onze zin gehad.

Het was super !! Zo leuk en de gids Tamara deed het echt top wat een leuke mooie schone stad Rotterdam

Was gezellig, supergids en Rotterdam echt ervaren! Dank