Dorpsmuseum Boekarest

Dorpsmuseum Boekarest

Dorpsmuseum Boekarest: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boekarest: Het beste van Boekarest Privé Tuk-Tuk Tour

1. Boekarest: Het beste van Boekarest Privé Tuk-Tuk Tour

Dit is de originele tuk tuk tour die je kunt krijgen in Boekarest. Op een leuke en comfortabele manier ontdek je alle beste bezienswaardigheden van de stad. De tuk tuk is open-top zodat je een 360º uitzicht hebt over de bezienswaardigheden. Het is perfect voor stelletjes of een groep vrienden. Het trefpunt is voor het Grand Hotel Boekarest aan het universiteitsplein of je kunt worden opgehaald bij je hotel in het centrum. Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids en chauffeur begint je ervaring. Enkele bezienswaardigheden op de route zijn: - Paleis van het Parlement - 2e grootste gebouw ter wereld - Boog van de Triomf - Union Boulevard met de artesische fonteinen - Plein van de Revolutie 1989 - Roemeens Atheneum - Overwinningslaan - populairste straat van de stad - Cec Paleis - Voormalig Koninklijk Paleis - Dorobanti-Primaverii wijken - exclusieve wijk van Boekarest waar geen andere tours komen - en nog veel meer! Veel fotostops langs de route op onmogelijke plaatsen voor andere voertuigen. De tour eindigt waar hij begon of je kunt overal in het centrum worden afgezet. Aan het begin van de tour krijg je gratis flesjes water en Roemeense snacks. Aan boord van de tuk tuk heb je powerbanks, een deken, een selfie stick en gratis Wi-Fi. Je gids is een lokale gids die je veel aanbevelingen kan geven over de beste restaurants en plaatsen om je tijd door te brengen. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk Way!

Boekarest: Tuk Tuk Stadsrondleiding

2. Boekarest: Tuk Tuk Stadsrondleiding

Ervaar Boekarest tijdens een privétour met een tuk tuk. Ontdek iconische plekken op een route die van de oude stad naar het Press House gaat, met stops om religie, geschiedenis, muziek, keuken en cultuur te ontdekken. Spaar je benen en reis met gemak in een gemotoriseerde tuk-tuk, een vervoermiddel dat opvalt en deel gaat uitmaken van de verhalen en herinneringen van de reiziger. Maak onvergetelijke foto's van de mooiste plekjes van Boekarest terwijl je meer leert over het leven in de stad. Geniet van de leuke, persoonlijke ervaring van een privétour in een openluchtvoertuig.

Boekarest: wandel- en openbaar vervoertour in kleine groep

3. Boekarest: wandel- en openbaar vervoertour in kleine groep

Je ontmoet de gids om 9.00 uur op het Universiteitsplein, bij het standbeeld van Mihai Viteazu. Stel je voor dat je een oude vriend in Boekarest hebt die je meeneemt voor een mooie wandeling door de stad. We bespreken het dagelijks leven, geschiedenis, politiek, gewoonten, eten en nog veel meer. Dit is waar deze tour van Boekarest over gaat. Eerst geniet je van een korte rit met de metro of bus, waarin je het dagelijks leven van de forenzen observeert en meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Daarna maak je een aangename wandeling langs het grootste park van Boekarest en bezoek je het Dorpsmuseum, een van de beste openluchtmusea in Roemenië. Het museum heeft verschillende traditionele huizen uit heel Roemenië. Het is de perfecte setting voor een korte geschiedenis van het land. De volgende bestemming om te verkennen is de oudste en grootste markt van Boekarest. Maak kennis met de lokale boeren en proef wat van het fruit, de groenten en de kaas die op de markt worden uitgestald. Dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over de Roemeense keuken. Vergeet niet de lokale "mici" te proberen en een lokaal biertje te drinken. "Mici", een worst zonder vel gemaakt van gehakt varkensvlees en rundvlees, vertegenwoordigt een van de meest traditionele maaltijden in Roemenië. De Authentieke Ronde van Boekarest gaat verder met een nieuwe ervaring, een tramrit. Zo bereik je de oude binnenstad van Boekarest voor een rondleiding door het oudste deel van de stad. Je verkent de geplaveide straten en bewondert de kleine en prachtige Stavropoleos-kerk, Hanul lui Manthe uc, boekwinkel "Carusel" met zijn verbluffende architectuur, Lipscani Street en nog veel meer. Tijdens het laatste deel van de tour geniet je van een wandeling langs Victoriei Avenue. Het is een van de oudste boulevards in Boekarest, vol met historische bezienswaardigheden. Je zult de Militaire Club, het voormalige Koninklijk Paleis en het Roemeens Atheneum bewonderen. Ten slotte leer je op Revolution Square over het verhaal van de anticommunistische revolutie van 1989. De tour eindigt voor het Roemeense Atheneum, het iconische gebouw van de stad. Daarna kun je, afhankelijk van beschikbaarheid, de concertzaal bezoeken, met een indrukwekkende lange bevriezing en een prachtige foyer.

Boekarest: stadstour met Mogosoaia en het Snagov-klooster

4. Boekarest: stadstour met Mogosoaia en het Snagov-klooster

Ontdek Boekarest, een charmante stad vol contrasten. Bewonder indrukwekkende 17e-eeuwse kerken, goed bewaard gebleven traditionele huizen en imposante paleizen in Franse stijl naast gebouwen uit het communistische tijdperk en glazen kantoortorens. Laat u ophalen bij uw accommodatie in het centrum van Boekarest en ga vervolgens naar het parlementspaleis. Volg daar een rondleiding door het op een na grootste gebouw ter wereld en de zetel van het Roemeense parlement in de postcommunistische jaren. Ga vervolgens verder naar het Village Museum (Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"), een openluchtmuseum gelegen aan de oever van het schilderachtige Herastrau-meer. Verken een micro-universum van het traditionele Roemeense dorp met huizen die alle regio's van Roemenië vertegenwoordigen. Vanaf daar gaat u naar de oude binnenstad van Boekarest voor een wandeltocht, de voormalige wijk waar de kooplieden en ambachtslieden woonden en werkten en nu het uitgaanscentrum van Boekarest is. Dwaal door de schilderachtige, smalle geplaveide straatjes vol met restaurants, cafés en pubs. Dan is het tijd voor wat panoramische bezienswaardigheden. Passeer Victory Avenue, een van de oudste straten in Boekarest met majestueuze paleizen, kunstmusea, voormalige residenties van de aristocratie en oude kerken. Zie dan Revolution Square, de plaats waar Nicolae Ceausescu zijn laatste toespraak hield en waar de protesten plaatsvonden die uiteindelijk leidden tot de val van het communisme in december 1989. Ga daarna verder om het Mogosoaia-paleis te ontdekken, de voormalige residentie van Walachijse prinsen in de 18e eeuw die Byzantijns-Ottomaanse elementen combineert met architecturale stijlen uit de barok en de westerse renaissance. Bezoek ten slotte het Snagov-klooster, de laatste rustplaats van een andere Walachijse prins, Vlad de Spietser, ook wel bekend als Dracula. Bewonder dit monument van middeleeuwse kunst voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Stadsrondleiding Boekarest 4u

5. Stadsrondleiding Boekarest 4u

Geniet van privévervoer en een erkende gids voor de beste bezienswaardigheden van Boekarest. Je wordt opgehaald bij je hotel en bezoekt het Parlementspaleis of het Volkshuis, het Nationaal Dorpsmuseum van Boekarest, Calea Victoriei (Victory Avenue), Revolution Square en het oude stadscentrum. Bekijk het Parlementspaleis, het op één na grootste administratieve gebouw ter wereld. Leer hoe gevaarlijk en schadelijk een totalitair regime als het communisme kan zijn voor een natie. Wees erop voorbereid je klein te voelen bij het zien van de zinloze weelde en grootheidswaanzin die 'de slaap van de rede' kan creëren. Bezoek het National Village Museum om een belichaming van Roemeense tradities te zien. Begrijp wat het betekende voor Roemeense dorpelingen om een ecologische en duurzame omgeving in hun achtertuin te hebben gebouwd. Krijg ook een kijkje in hun eenvoudige en bescheiden levensstijl, in sociale en spirituele harmonie met hun omgeving. Betreed de wereld van de traditionele Roemeense huizen gemaakt van hout, adobe, steen en andere materialen, uit alle delen van het land. Maak kennis met nationale symbolen zoals de molen en de houten kerk. Leer hoe deze schatten van spiritualiteit en beschaving de mensen duizenden jaren verenigd hebben gehouden. Volg daarna je gids naar Calea Victoriei (Victory Avenue). Raak gefascineerd door de tegenstrijdigheden van de geschiedenis - aan de ene kant heb je het Koninklijk Paleis en aan de andere kant het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij en het Plein van de Revolutie, waar Ceausescu per helikopter het land ontvluchtte. Bewonder oude orthodoxe kerken, gehuld in een aura van mysterie. Ga ook langs een muziekwinkel met een grote selectie aan muziek, casino's, Boheemse restaurants, musea, theaters, theewinkels, winkels en cadeauwinkels met souvenirs. Bekijk vervolgens het Nationaal Historisch Museum en het Roemeens Atheneum, een ander Roemeens architectonisch monument, en het CEC-paleis. Maak een reis terug in de tijd naar het moment waarop dictator Nicolae Ceausescu werd verdreven en de geheimen van een groot fortuin en controverses over de staatsveiligheidsdienst achter zich liet. Bereik het Senaatspaleis en sta voor het gebouw dat vroeger het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij huisvestte. Dit diende ook als het startpunt van de revolutie van december 1989, een belangrijke historische gebeurtenis die de verwijdering van Ceausescu uit de macht markeerde.

Boekarest Stadstour 4u - Tour in kleine groep met de auto

6. Boekarest Stadstour 4u - Tour in kleine groep met de auto

Verken de geschiedenis van Boekarest tijdens deze bustour door de stad. Leer meer over het communistische verleden van de stad vanuit je lokale gids. Kom meer te weten over de afzetting van de communistische leider Nicolae Ceaușescu. Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw accommodatie in Boekarest. Leun achterover en ontspan op weg naar het Parlementspaleis. Leer meer over het oude communistische regime en ervaar de weelde van dit administratieve gebouw. Ga naar het National Village Museum waar je kaartjes kunt kopen om het etnografisch openluchtmuseum te zien. Krijg de kans om een oude beboste kerk en Roemeense traditionele huizen te zien die zijn gemaakt van aarde, hout en steen. Ga verder naar Victory Avenue om het grote Koninklijk Paleis te bewonderen en om het oude Centrale Comité van de Roemeense Communistische Partij te bekijken. Ga naar Revolution Square, om te zien waar Ceausescu per helikopter het land ontvluchtte. Leer meer over het grote fortuin en de controverses die hij achterliet. Rijd ten slotte naar de 17e-eeuwse patriarchale kathedraal en leer de orthodoxe kerk in Roemenië beter kennen. Keer terug naar uw accommodatie aan het einde van uw tour.

Boekarest en omgeving: tour van een halve dag

7. Boekarest en omgeving: tour van een halve dag

Begin uw dag 's ochtends en ontdek samen met uw professionele gids de wonderen van Boekarest, ook wel The Little Paris of the East genoemd. Deze panoramische stadstour omvat stops en geschiedenislessen op drie zeer belangrijke locaties: het Plein van de Revolutie, het Plein van de Grondwet en de al even indrukwekkende Militaire Academie. Ontdek de geschiedenis van de Roemenen uit de tijd van het Romeinse Rijk, de Middeleeuwen en Vlad de Spietser en loop je een weg door de monarchie en de duistere communistische tijden van de recente geschiedenis. Rij langs sites zoals: Romanian Arch of Triumph, House of Free Press, Kiseleff Avenue met prachtige villa's in Franse stijl, Embassy Row, Romanian Peasant's Museum, Victory Square, Officer's Club, Cismigiu Garden, Medical School, Opera Square, Fountains Avenue en Military Academy . Vervolgens zie je het openluchtmuseum van het dorp, dat je een unieke ervaring zal bieden en je een kijkje zal geven in het leven van de Roemeense boeren van meer dan 100 jaar geleden. Dit museum is vooral indrukwekkend omdat alle huizen bijna een eeuw geleden van hun oorspronkelijke locatie zijn gehaald en hier in Boekarest zijn herbouwd. In de middag verlaat u het drukke Boekarest en bezoekt u het Mogosoaia-paleis. Stel je voor dat een van de rijkste families in Roemenië bijna al hun fortuin heeft uitgegeven om deze prachtige plek te herstellen. Maak een reis terug in de tijd naar een eleganter tijdperk en ontdek samen met je gids alle geheimen van deze plek. Vanaf hier rijdt u vanuit de stad naar het noorden om een plek te zien die omgeven is door mythe en geschiedenis. Het Snagov-klooster is de vermeende begraafplaats van een beroemde Roemeense heerser: Vlad de Spietser, ook wel bekend als Dracula. Het klooster ligt op een klein eiland in het midden van een prachtig meer.

Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

8. Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

De tour begint 's ochtends in uw hotel en na een reis van 4 uur zullen de deelnemers de meest interessante bezienswaardigheden van het centrum van Boekarest zien met toegang tot het Parlementspaleis (optioneel) en The Village Museum (optioneel). De tour is inclusief vervoer per moderne minibus met 8 zitplaatsen, gidsdiensten in het Engels, ophaalservice bij het hotel en exclusief de toegangsprijzen voor het parlementspaleis en het dorpsmuseum. De route hangt af van de locatie van uw hotel, maar omvat: Plein van de Vrije Pers (Piata Presei Libere) – De Boog van Triumph (Arcul de Triumf) – Plein van Victoriei (Piata Victoriei) – Calea Victoriei – Plein van de Revolutie (Roemeens Atheneum, Monument van de Revolutie ) – Het Paleis van het Parlement (Palatul Parlamentului) – Union Square (Piata Unirii) – Universiteitsplein (Piata Universitatii) – Romana-plein (Piata Romana) – Victoriei-plein – Charles de Gaulle-plein (Piata Charles de Gaulle) – The Village Museum ( Muzeul Satului).

Stadstour Boekarest met dorpsmuseum

9. Stadstour Boekarest met dorpsmuseum

Begin uw dag en ontdek samen met uw professionele gids de wonderen van Boekarest, ook wel The Little Paris of the East genoemd. Je panoramische stadstour omvat stops en geschiedenislessen op zeer belangrijke locaties en plaatsen die alleen de lokale bevolking kent. Bekijk het Revolutieplein - waar u een unieke lezing krijgt over het communistische systeem van Roemenië vóór 1989 en ontdek hoe de overgang naar democratie tot stand kwam toen Roemenië in die periode de bloedigste revolutie van Europa beleefde. Ga naar het Grondwetplein waar het Roemeense parlement is gevestigd, ook wel bekend als het Huis van het Volk, het op een na grootste gebouw ter wereld en leer meer over het project dat het aanzien van onze hoofdstad in de jaren tachtig veranderde. Breng een bezoek aan de plek waar religie tot leven komt in Boekarest - het patriarchale paleis en de kerk uit de 17e eeuw. Voltooi uw bezoek aan de hoofdstad van Roemenië met een rondleiding in een van de meest indrukwekkende etnografische openluchtmusea ter wereld, waar u een ontmoeting kunt hebben met een authentiek Roemeens dorp dat rijk is aan monumenten en kunstvoorwerpen uit de 17e tot de 20e eeuw.

Boekarest stadstour van een hele dag

10. Boekarest stadstour van een hele dag

Begin uw dag 's ochtends en ontdek samen met uw professionele gids de wonderen van Boekarest, ook wel het kleine Parijs van het Oosten genoemd. De panoramische stadstour omvat stops en geschiedenislessen op drie zeer belangrijke locaties: het Plein van de Revolutie, het Plein van de Grondwet en de al even indrukwekkende Militaire Academie. Ontdek de geschiedenis van de Roemenen uit de tijd van het Romeinse Rijk, de Middeleeuwen en Vlad de Spietser en loop je een weg door de monarchie en de duistere communistische tijden van de recente geschiedenis. Het volgende op de agenda is een bezoek aan de gekke droom van Ceausescu - het parlementspaleis. Ontdek het op een na grootste gebouw ter wereld - voorheen bekend als het Volkspaleis. Volg een rondleiding naar binnen samen met een professionele Engelssprekende gids van het parlement om het erfgoed van Ceausescu ten volle te proeven. Na het bezoek maak je een wandeltocht door de oude stad en kom je meer te weten over de man die Boekarest heeft gesticht - Vlad de Spietser oftewel Dracula die hier in de 15e eeuw zijn koninklijk hof vestigde. Bekijk vervolgens het openluchtmuseum van het dorp, dat u een unieke ervaring zal bieden en u een kijkje zal geven in het leven van de Roemeense boeren van meer dan 100 jaar geleden. Dit museum is vooral indrukwekkend omdat alle huizen bijna een eeuw geleden van hun oorspronkelijke locatie zijn gehaald en hier in Boekarest zijn herbouwd.

44 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Dorpsmuseum Boekarest: topattracties in de buurt

Dorpsmuseum Boekarest: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boekarest: Het beste van Boekarest Privé Tuk-Tuk Tour

Boekarest: Het beste van Boekarest Privé Tuk-Tuk Tour

Dit is de originele tuk tuk tour die je kunt krijgen in Boekarest. Op een leuke en comfortabele manier ontdek je alle beste bezienswaardigheden van de stad. De tuk tuk is open-top zodat je een 360º uitzicht hebt over de bezienswaardigheden. Het is perfect voor stelletjes of een groep vrienden. Het trefpunt is voor het Grand Hotel Boekarest aan het universiteitsplein of je kunt worden opgehaald bij je hotel in het centrum. Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids en chauffeur begint je ervaring. Enkele bezienswaardigheden op de route zijn: - Paleis van het Parlement - 2e grootste gebouw ter wereld - Boog van de Triomf - Union Boulevard met de artesische fonteinen - Plein van de Revolutie 1989 - Roemeens Atheneum - Overwinningslaan - populairste straat van de stad - Cec Paleis - Voormalig Koninklijk Paleis - Dorobanti-Primaverii wijken - exclusieve wijk van Boekarest waar geen andere tours komen - en nog veel meer! Veel fotostops langs de route op onmogelijke plaatsen voor andere voertuigen. De tour eindigt waar hij begon of je kunt overal in het centrum worden afgezet. Aan het begin van de tour krijg je gratis flesjes water en Roemeense snacks. Aan boord van de tuk tuk heb je powerbanks, een deken, een selfie stick en gratis Wi-Fi. Je gids is een lokale gids die je veel aanbevelingen kan geven over de beste restaurants en plaatsen om je tijd door te brengen. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk Way!

Boekarest: Tuk Tuk Stadsrondleiding

Boekarest: Tuk Tuk Stadsrondleiding

Ervaar Boekarest tijdens een privétour met een tuk tuk. Ontdek iconische plekken op een route die van de oude stad naar het Press House gaat, met stops om religie, geschiedenis, muziek, keuken en cultuur te ontdekken. Spaar je benen en reis met gemak in een gemotoriseerde tuk-tuk, een vervoermiddel dat opvalt en deel gaat uitmaken van de verhalen en herinneringen van de reiziger. Maak onvergetelijke foto's van de mooiste plekjes van Boekarest terwijl je meer leert over het leven in de stad. Geniet van de leuke, persoonlijke ervaring van een privétour in een openluchtvoertuig.

Boekarest: wandel- en openbaar vervoertour in kleine groep

Boekarest: wandel- en openbaar vervoertour in kleine groep

Je ontmoet de gids om 9.00 uur op het Universiteitsplein, bij het standbeeld van Mihai Viteazu. Stel je voor dat je een oude vriend in Boekarest hebt die je meeneemt voor een mooie wandeling door de stad. We bespreken het dagelijks leven, geschiedenis, politiek, gewoonten, eten en nog veel meer. Dit is waar deze tour van Boekarest over gaat. Eerst geniet je van een korte rit met de metro of bus, waarin je het dagelijks leven van de forenzen observeert en meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Daarna maak je een aangename wandeling langs het grootste park van Boekarest en bezoek je het Dorpsmuseum, een van de beste openluchtmusea in Roemenië. Het museum heeft verschillende traditionele huizen uit heel Roemenië. Het is de perfecte setting voor een korte geschiedenis van het land. De volgende bestemming om te verkennen is de oudste en grootste markt van Boekarest. Maak kennis met de lokale boeren en proef wat van het fruit, de groenten en de kaas die op de markt worden uitgestald. Dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over de Roemeense keuken. Vergeet niet de lokale "mici" te proberen en een lokaal biertje te drinken. "Mici", een worst zonder vel gemaakt van gehakt varkensvlees en rundvlees, vertegenwoordigt een van de meest traditionele maaltijden in Roemenië. De Authentieke Ronde van Boekarest gaat verder met een nieuwe ervaring, een tramrit. Zo bereik je de oude binnenstad van Boekarest voor een rondleiding door het oudste deel van de stad. Je verkent de geplaveide straten en bewondert de kleine en prachtige Stavropoleos-kerk, Hanul lui Manthe uc, boekwinkel "Carusel" met zijn verbluffende architectuur, Lipscani Street en nog veel meer. Tijdens het laatste deel van de tour geniet je van een wandeling langs Victoriei Avenue. Het is een van de oudste boulevards in Boekarest, vol met historische bezienswaardigheden. Je zult de Militaire Club, het voormalige Koninklijk Paleis en het Roemeens Atheneum bewonderen. Ten slotte leer je op Revolution Square over het verhaal van de anticommunistische revolutie van 1989. De tour eindigt voor het Roemeense Atheneum, het iconische gebouw van de stad. Daarna kun je, afhankelijk van beschikbaarheid, de concertzaal bezoeken, met een indrukwekkende lange bevriezing en een prachtige foyer.

Boekarest: stadstour met Mogosoaia en het Snagov-klooster

Boekarest: stadstour met Mogosoaia en het Snagov-klooster

Ontdek Boekarest, een charmante stad vol contrasten. Bewonder indrukwekkende 17e-eeuwse kerken, goed bewaard gebleven traditionele huizen en imposante paleizen in Franse stijl naast gebouwen uit het communistische tijdperk en glazen kantoortorens. Laat u ophalen bij uw accommodatie in het centrum van Boekarest en ga vervolgens naar het parlementspaleis. Volg daar een rondleiding door het op een na grootste gebouw ter wereld en de zetel van het Roemeense parlement in de postcommunistische jaren. Ga vervolgens verder naar het Village Museum (Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"), een openluchtmuseum gelegen aan de oever van het schilderachtige Herastrau-meer. Verken een micro-universum van het traditionele Roemeense dorp met huizen die alle regio's van Roemenië vertegenwoordigen. Vanaf daar gaat u naar de oude binnenstad van Boekarest voor een wandeltocht, de voormalige wijk waar de kooplieden en ambachtslieden woonden en werkten en nu het uitgaanscentrum van Boekarest is. Dwaal door de schilderachtige, smalle geplaveide straatjes vol met restaurants, cafés en pubs. Dan is het tijd voor wat panoramische bezienswaardigheden. Passeer Victory Avenue, een van de oudste straten in Boekarest met majestueuze paleizen, kunstmusea, voormalige residenties van de aristocratie en oude kerken. Zie dan Revolution Square, de plaats waar Nicolae Ceausescu zijn laatste toespraak hield en waar de protesten plaatsvonden die uiteindelijk leidden tot de val van het communisme in december 1989. Ga daarna verder om het Mogosoaia-paleis te ontdekken, de voormalige residentie van Walachijse prinsen in de 18e eeuw die Byzantijns-Ottomaanse elementen combineert met architecturale stijlen uit de barok en de westerse renaissance. Bezoek ten slotte het Snagov-klooster, de laatste rustplaats van een andere Walachijse prins, Vlad de Spietser, ook wel bekend als Dracula. Bewonder dit monument van middeleeuwse kunst voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Stadsrondleiding Boekarest 4u

Stadsrondleiding Boekarest 4u

Geniet van privévervoer en een erkende gids voor de beste bezienswaardigheden van Boekarest. Je wordt opgehaald bij je hotel en bezoekt het Parlementspaleis of het Volkshuis, het Nationaal Dorpsmuseum van Boekarest, Calea Victoriei (Victory Avenue), Revolution Square en het oude stadscentrum. Bekijk het Parlementspaleis, het op één na grootste administratieve gebouw ter wereld. Leer hoe gevaarlijk en schadelijk een totalitair regime als het communisme kan zijn voor een natie. Wees erop voorbereid je klein te voelen bij het zien van de zinloze weelde en grootheidswaanzin die 'de slaap van de rede' kan creëren. Bezoek het National Village Museum om een belichaming van Roemeense tradities te zien. Begrijp wat het betekende voor Roemeense dorpelingen om een ecologische en duurzame omgeving in hun achtertuin te hebben gebouwd. Krijg ook een kijkje in hun eenvoudige en bescheiden levensstijl, in sociale en spirituele harmonie met hun omgeving. Betreed de wereld van de traditionele Roemeense huizen gemaakt van hout, adobe, steen en andere materialen, uit alle delen van het land. Maak kennis met nationale symbolen zoals de molen en de houten kerk. Leer hoe deze schatten van spiritualiteit en beschaving de mensen duizenden jaren verenigd hebben gehouden. Volg daarna je gids naar Calea Victoriei (Victory Avenue). Raak gefascineerd door de tegenstrijdigheden van de geschiedenis - aan de ene kant heb je het Koninklijk Paleis en aan de andere kant het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij en het Plein van de Revolutie, waar Ceausescu per helikopter het land ontvluchtte. Bewonder oude orthodoxe kerken, gehuld in een aura van mysterie. Ga ook langs een muziekwinkel met een grote selectie aan muziek, casino's, Boheemse restaurants, musea, theaters, theewinkels, winkels en cadeauwinkels met souvenirs. Bekijk vervolgens het Nationaal Historisch Museum en het Roemeens Atheneum, een ander Roemeens architectonisch monument, en het CEC-paleis. Maak een reis terug in de tijd naar het moment waarop dictator Nicolae Ceausescu werd verdreven en de geheimen van een groot fortuin en controverses over de staatsveiligheidsdienst achter zich liet. Bereik het Senaatspaleis en sta voor het gebouw dat vroeger het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij huisvestte. Dit diende ook als het startpunt van de revolutie van december 1989, een belangrijke historische gebeurtenis die de verwijdering van Ceausescu uit de macht markeerde.

Boekarest Stadstour 4u - Tour in kleine groep met de auto

Boekarest Stadstour 4u - Tour in kleine groep met de auto

Verken de geschiedenis van Boekarest tijdens deze bustour door de stad. Leer meer over het communistische verleden van de stad vanuit je lokale gids. Kom meer te weten over de afzetting van de communistische leider Nicolae Ceaușescu. Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw accommodatie in Boekarest. Leun achterover en ontspan op weg naar het Parlementspaleis. Leer meer over het oude communistische regime en ervaar de weelde van dit administratieve gebouw. Ga naar het National Village Museum waar je kaartjes kunt kopen om het etnografisch openluchtmuseum te zien. Krijg de kans om een oude beboste kerk en Roemeense traditionele huizen te zien die zijn gemaakt van aarde, hout en steen. Ga verder naar Victory Avenue om het grote Koninklijk Paleis te bewonderen en om het oude Centrale Comité van de Roemeense Communistische Partij te bekijken. Ga naar Revolution Square, om te zien waar Ceausescu per helikopter het land ontvluchtte. Leer meer over het grote fortuin en de controverses die hij achterliet. Rijd ten slotte naar de 17e-eeuwse patriarchale kathedraal en leer de orthodoxe kerk in Roemenië beter kennen. Keer terug naar uw accommodatie aan het einde van uw tour.

Boekarest en omgeving: tour van een halve dag

Boekarest en omgeving: tour van een halve dag

Begin uw dag 's ochtends en ontdek samen met uw professionele gids de wonderen van Boekarest, ook wel The Little Paris of the East genoemd. Deze panoramische stadstour omvat stops en geschiedenislessen op drie zeer belangrijke locaties: het Plein van de Revolutie, het Plein van de Grondwet en de al even indrukwekkende Militaire Academie. Ontdek de geschiedenis van de Roemenen uit de tijd van het Romeinse Rijk, de Middeleeuwen en Vlad de Spietser en loop je een weg door de monarchie en de duistere communistische tijden van de recente geschiedenis. Rij langs sites zoals: Romanian Arch of Triumph, House of Free Press, Kiseleff Avenue met prachtige villa's in Franse stijl, Embassy Row, Romanian Peasant's Museum, Victory Square, Officer's Club, Cismigiu Garden, Medical School, Opera Square, Fountains Avenue en Military Academy . Vervolgens zie je het openluchtmuseum van het dorp, dat je een unieke ervaring zal bieden en je een kijkje zal geven in het leven van de Roemeense boeren van meer dan 100 jaar geleden. Dit museum is vooral indrukwekkend omdat alle huizen bijna een eeuw geleden van hun oorspronkelijke locatie zijn gehaald en hier in Boekarest zijn herbouwd. In de middag verlaat u het drukke Boekarest en bezoekt u het Mogosoaia-paleis. Stel je voor dat een van de rijkste families in Roemenië bijna al hun fortuin heeft uitgegeven om deze prachtige plek te herstellen. Maak een reis terug in de tijd naar een eleganter tijdperk en ontdek samen met je gids alle geheimen van deze plek. Vanaf hier rijdt u vanuit de stad naar het noorden om een plek te zien die omgeven is door mythe en geschiedenis. Het Snagov-klooster is de vermeende begraafplaats van een beroemde Roemeense heerser: Vlad de Spietser, ook wel bekend als Dracula. Het klooster ligt op een klein eiland in het midden van een prachtig meer.

Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

De tour begint 's ochtends in uw hotel en na een reis van 4 uur zullen de deelnemers de meest interessante bezienswaardigheden van het centrum van Boekarest zien met toegang tot het Parlementspaleis (optioneel) en The Village Museum (optioneel). De tour is inclusief vervoer per moderne minibus met 8 zitplaatsen, gidsdiensten in het Engels, ophaalservice bij het hotel en exclusief de toegangsprijzen voor het parlementspaleis en het dorpsmuseum. De route hangt af van de locatie van uw hotel, maar omvat: Plein van de Vrije Pers (Piata Presei Libere) – De Boog van Triumph (Arcul de Triumf) – Plein van Victoriei (Piata Victoriei) – Calea Victoriei – Plein van de Revolutie (Roemeens Atheneum, Monument van de Revolutie ) – Het Paleis van het Parlement (Palatul Parlamentului) – Union Square (Piata Unirii) – Universiteitsplein (Piata Universitatii) – Romana-plein (Piata Romana) – Victoriei-plein – Charles de Gaulle-plein (Piata Charles de Gaulle) – The Village Museum ( Muzeul Satului).

Stadstour Boekarest met dorpsmuseum

Stadstour Boekarest met dorpsmuseum

Begin uw dag en ontdek samen met uw professionele gids de wonderen van Boekarest, ook wel The Little Paris of the East genoemd. Je panoramische stadstour omvat stops en geschiedenislessen op zeer belangrijke locaties en plaatsen die alleen de lokale bevolking kent. Bekijk het Revolutieplein - waar u een unieke lezing krijgt over het communistische systeem van Roemenië vóór 1989 en ontdek hoe de overgang naar democratie tot stand kwam toen Roemenië in die periode de bloedigste revolutie van Europa beleefde. Ga naar het Grondwetplein waar het Roemeense parlement is gevestigd, ook wel bekend als het Huis van het Volk, het op een na grootste gebouw ter wereld en leer meer over het project dat het aanzien van onze hoofdstad in de jaren tachtig veranderde. Breng een bezoek aan de plek waar religie tot leven komt in Boekarest - het patriarchale paleis en de kerk uit de 17e eeuw. Voltooi uw bezoek aan de hoofdstad van Roemenië met een rondleiding in een van de meest indrukwekkende etnografische openluchtmusea ter wereld, waar u een ontmoeting kunt hebben met een authentiek Roemeens dorp dat rijk is aan monumenten en kunstvoorwerpen uit de 17e tot de 20e eeuw.

Boekarest stadstour van een hele dag

Boekarest stadstour van een hele dag

Begin uw dag 's ochtends en ontdek samen met uw professionele gids de wonderen van Boekarest, ook wel het kleine Parijs van het Oosten genoemd. De panoramische stadstour omvat stops en geschiedenislessen op drie zeer belangrijke locaties: het Plein van de Revolutie, het Plein van de Grondwet en de al even indrukwekkende Militaire Academie. Ontdek de geschiedenis van de Roemenen uit de tijd van het Romeinse Rijk, de Middeleeuwen en Vlad de Spietser en loop je een weg door de monarchie en de duistere communistische tijden van de recente geschiedenis. Het volgende op de agenda is een bezoek aan de gekke droom van Ceausescu - het parlementspaleis. Ontdek het op een na grootste gebouw ter wereld - voorheen bekend als het Volkspaleis. Volg een rondleiding naar binnen samen met een professionele Engelssprekende gids van het parlement om het erfgoed van Ceausescu ten volle te proeven. Na het bezoek maak je een wandeltocht door de oude stad en kom je meer te weten over de man die Boekarest heeft gesticht - Vlad de Spietser oftewel Dracula die hier in de 15e eeuw zijn koninklijk hof vestigde. Bekijk vervolgens het openluchtmuseum van het dorp, dat u een unieke ervaring zal bieden en u een kijkje zal geven in het leven van de Roemeense boeren van meer dan 100 jaar geleden. Dit museum is vooral indrukwekkend omdat alle huizen bijna een eeuw geleden van hun oorspronkelijke locatie zijn gehaald en hier in Boekarest zijn herbouwd.

De topbezienswaardigheden in Boekarest

Activiteiten in Dorpsmuseum Boekarest

Steden in Roemenië

Andere activiteiten in Dorpsmuseum Boekarest

Wil je alle activiteiten in Dorpsmuseum Boekarest bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dorpsmuseum Boekarest

Gemiddelde beoordeling

4.8
(144 beoordelingen)