Kies data

Dorpsmuseum Boekarest

Dorpsmuseum Boekarest: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boekarest: begeleide privérondleiding door de stad

1. Boekarest: begeleide privérondleiding door de stad

Geniet van privévervoer en een erkende gids voor de beste bezienswaardigheden van Boekarest. Je wordt opgehaald bij je hotel en bezoekt het Parlementspaleis of het Volkshuis, het Nationaal Dorpsmuseum van Boekarest, Calea Victoriei (Victory Avenue), Revolution Square en het oude stadscentrum. Bekijk het Parlementspaleis, het op één na grootste administratieve gebouw ter wereld. Leer hoe gevaarlijk en schadelijk een totalitair regime als het communisme kan zijn voor een natie. Wees erop voorbereid je klein te voelen bij het zien van de zinloze weelde en grootheidswaanzin die 'de slaap van de rede' kan creëren. Bezoek het National Village Museum om een belichaming van Roemeense tradities te zien. Begrijp wat het betekende voor Roemeense dorpelingen om een ecologische en duurzame omgeving in hun achtertuin te hebben gebouwd. Krijg ook een kijkje in hun eenvoudige en bescheiden levensstijl, in sociale en spirituele harmonie met hun omgeving. Betreed de wereld van de traditionele Roemeense huizen gemaakt van hout, adobe, steen en andere materialen, uit alle delen van het land. Maak kennis met nationale symbolen zoals de molen en de houten kerk. Leer hoe deze schatten van spiritualiteit en beschaving de mensen duizenden jaren verenigd hebben gehouden. Volg daarna je gids naar Calea Victoriei (Victory Avenue). Raak gefascineerd door de tegenstrijdigheden van de geschiedenis - aan de ene kant heb je het Koninklijk Paleis en aan de andere kant het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij en het Plein van de Revolutie, waar Ceausescu per helikopter het land ontvluchtte. Bewonder oude orthodoxe kerken, gehuld in een aura van mysterie. Ga ook langs een muziekwinkel met een grote selectie aan muziek, casino's, Boheemse restaurants, musea, theaters, theewinkels, winkels en cadeauwinkels met souvenirs. Bekijk vervolgens het Nationaal Historisch Museum en het Roemeens Atheneum, een ander Roemeens architectonisch monument, en het CEC-paleis. Maak een reis terug in de tijd naar het moment waarop dictator Nicolae Ceausescu werd verdreven en de geheimen van een groot fortuin en controverses over de staatsveiligheidsdienst achter zich liet. Bereik het Senaatspaleis en sta voor het gebouw dat vroeger het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij huisvestte. Dit diende ook als het startpunt van de revolutie van december 1989, een belangrijke historische gebeurtenis die de verwijdering van Ceausescu uit de macht markeerde.

Tuk-Tuk Boekarest privétour noordkant

2. Tuk-Tuk Boekarest privétour noordkant

De tour begint voor het Novotel Hotel of, als je ervoor kiest om op te halen, voor je hotel. Nadat je je gids en chauffeur hebt leren kennen, begint je ervaring met een langzame rit naar het Romeinse plein aan de drukste boulevard van Boekarest. De rit met de tuk-tuk gaat naar Victory Square, een grote opening in het midden van de stad. Rondom het plein kun je het regeringsgebouw, het natuurhistorisch museum en het Roemeens boerenmuseum observeren. Vanaf hier komt u in een exclusief gebied van Boekarest vol met prachtige villa's. In dit gebied bevindt zich ook het huis van Ceausescu, de voormalige communistische dictator van Roemenië. Tuk Tuk brengt je bij de ingang om foto's te maken. Topattractie van de tour is Arch of Triumph. Tuk Tuk stopt zo dichtbij als geen enkele andere auto kan stoppen. De tour gaat verder over de hoofdboulevard richting House of Free Press. Onderweg zie je een openluchtmuseum genaamd Village Museum. Met de tuk-tuk met open dak krijg je een compleet 360-uitzicht over de stad en fotostops op onmogelijke plaatsen voor andere voertuigen. Tour eindigt waar het begon of je kunt overal in de binnenstad worden afgezet. Aan het begin van de tour krijg je gratis mineraalwater en Roemeense snacks. Aan boord van tuk tuk heb je powerbanks, deken, selfiestick & gratis wifi. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk manier!

Vanuit Boekarest: 9-daagse privérondleiding door Roemenië

3. Vanuit Boekarest: 9-daagse privérondleiding door Roemenië

Een avontuur van je leven, voor deze 9-daagse rondreis door Roemenië hebben we een assortiment van rijke zintuiglijke ervaringen gekozen, van middeleeuwse locaties tot een voorproefje van de wildernis, met diepe bossen, levendig gekleurde wilde bloemen en frisse berglucht (in het juiste seizoen ), helemaal tot moderne tentoonstellingen en een scheutje traditionele kruiden en specerijen met het heerlijke eten dat we zullen proberen in elke middeleeuwse stad die we bezoeken. Het is de beste manier om Roemenië en de Roemenen te begrijpen - Privétour 9 dagen in Roemenië met een lokale gids :) Doe mee! Totale duur: 9 dagen Dag 1: Stadstour Boekarest - Overnachting in Boekarest Wat is een groter avontuur dan de stadstour van Boekarest in een Share Tour met maximaal 5 personen en met een elegante minibus voor onze tijd om te verkennen: het parlementspaleis of het volkshuis, het nationale dorpsmuseum van Boekarest, Calea Victoriei (Victory Avenue), Revolution Plein, het oude stadscentrum van Boekarest, rijke en arme wijk in Boekarest! Stappenplan: 6 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 2: 1. Curtea de Arges klooster 2. Poenari kasteel 3. Transfagarasan snelweg 4. Sibiu City Tour - Overnachting in Sibiu Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 3: 1.Biertan Fortified Church 2. Sighisoara City Tour - Overnachting in Sighisoara Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 4: 1. Turda-zoutmijn 2. Cluj Napoca City Tour (botanische tuin) 3. Surdesti houten kerk - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 5: 1. Verken Maramures de hele dag (lokale markt) 2. Vrolijke begraafplaats 3. Sighet Memorial Museum - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 6: 1. Barsana-klooster 2. Borgo Pass Road 3. Ciocanesti-dorp - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 7: 1. Voronet-klooster 2. Humor-klooster 3. Sucevita-klooster 4. Moldovita-klooster - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 8: 1. Lucia Condrea - eierbeschilderd museum 2. Nicolae Popa Museum 3. Bicaz Gorges - Overnachting in Brasov Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 9: 1. Brasov City Tour (Zwarte Kerk) 2. Bran Castle / Dracula's Castle 3. Peles Castle - Terug naar Boekarest Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen

Boekarest: sightseeingtour met gids

4. Boekarest: sightseeingtour met gids

Ontdek de juweeltjes van Boekarest tijdens een rondleiding van een halve dag. Begin de tour met een handige ophaalservice vanaf centrale locaties in het centrum van de stad. Verken het historische stadscentrum met een deskundige gids en ontdek het rijke culturele erfgoed. Bezoek het openluchtmuseum Dorpsmuseum en kom meer te weten over het traditionele dorpsleven in Roemenië. Bewonder het monumentale Parlementspaleis, 's werelds grootste administratieve gebouw, en wandel over Piața Constituției oftewel het Grondwetplein. Luister naar de verhalen en legendes over de stad terwijl je op het Plein van de Revolutie ziet waar het communisme tot een einde kwam. Je hebt ook de mogelijkheid om over de Calea Victoriei te lopen, een van de oudste en beroemdste straten van Boekarest. Deze straat staat bekend om zijn prachtige architectuur en historische betekenis. Je komt langs een aantal van de meest iconische gebouwen van de stad, zoals het Nationaal Museum van de Roemeense Geschiedenis, het Koninklijk Paleis en het Nationaal Kunstmuseum. Ook passer je het Roemeens Atheneum aan de Calea Victoriei. Terwijl je de stad verkent, vertelt de gids je interessante feiten en verhalen over de bezienswaardigheden die je te zien krijgt. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Boekarest, van de oorsprong van de stad in de middeleeuwen tot het heden. Proef de schoonheid en geschiedenis van de stad terwijl je luistert naar de verhalen van een deskundige gids. De tour is de perfecte manier om Boekarest te leren kennen en de beroemdste bezienswaardigheden van de stad te zien. De tour is ontworpen om een uitgebreide ervaring te bieden van het rijke culturele erfgoed, de architectuur en de bezienswaardigheden van de stad, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt.

Privérondleiding door Boekarest van een hele dag met toegangsprijzen

5. Privérondleiding door Boekarest van een hele dag met toegangsprijzen

De tour begint bij het hotel waar je je reisgids ontmoet, die je kennis laat maken met de geschiedenis van de stad. De eerste stop is het People's House, het grootste gebouw in Europa en het op één na grootste gebouw ter wereld, waar momenteel het Roemeense parlement is gevestigd. Je bezoek omvat een volledige rondleiding door de enorme marmeren zalen en een uitzicht op het dak waar je de het terras van het Parlement. De lunch wordt geserveerd in een 200 jaar oud traditioneel Roemeens restaurant. Duik in het tweede deel van de dag in het historische centrum van de stad, een plek vol leven en geschiedenis. Daarna is uw volgende stop het Dorpsmuseum, een echt tijdportaal naar het rijk van traditionele middeleeuwse dorpen, gebouwd in een unieke architecturale stijl.

Boekarest: stadstour met Mogosoaia en het Snagov-klooster

6. Boekarest: stadstour met Mogosoaia en het Snagov-klooster

Ontdek Boekarest, een charmante stad vol contrasten. Bewonder indrukwekkende 17e-eeuwse kerken, goed bewaard gebleven traditionele huizen en imposante paleizen in Franse stijl naast gebouwen uit het communistische tijdperk en glazen kantoortorens. Laat u ophalen bij uw accommodatie in het centrum van Boekarest en ga vervolgens naar het parlementspaleis. Volg daar een rondleiding door het op een na grootste gebouw ter wereld en de zetel van het Roemeense parlement in de postcommunistische jaren. Ga vervolgens verder naar het Village Museum (Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"), een openluchtmuseum gelegen aan de oever van het schilderachtige Herastrau-meer. Verken een micro-universum van het traditionele Roemeense dorp met huizen die alle regio's van Roemenië vertegenwoordigen. Vanaf daar gaat u naar de oude binnenstad van Boekarest voor een wandeltocht, de voormalige wijk waar de kooplieden en ambachtslieden woonden en werkten en nu het uitgaanscentrum van Boekarest is. Dwaal door de schilderachtige, smalle geplaveide straatjes vol met restaurants, cafés en pubs. Dan is het tijd voor wat panoramische bezienswaardigheden. Passeer Victory Avenue, een van de oudste straten in Boekarest met majestueuze paleizen, kunstmusea, voormalige residenties van de aristocratie en oude kerken. Zie dan Revolution Square, de plaats waar Nicolae Ceausescu zijn laatste toespraak hield en waar de protesten plaatsvonden die uiteindelijk leidden tot de val van het communisme in december 1989. Ga daarna verder om het Mogosoaia-paleis te ontdekken, de voormalige residentie van Walachijse prinsen in de 18e eeuw die Byzantijns-Ottomaanse elementen combineert met architecturale stijlen uit de barok en de westerse renaissance. Bezoek ten slotte het Snagov-klooster, de laatste rustplaats van een andere Walachijse prins, Vlad de Spietser, ook wel bekend als Dracula. Bewonder dit monument van middeleeuwse kunst voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Boekarest: stadstour met hoogtepunten

7. Boekarest: stadstour met hoogtepunten

Verken de geschiedenis van Boekarest tijdens deze bustour door de stad. Leer meer over het communistische verleden van de stad vanuit je lokale gids. Kom meer te weten over de afzetting van de communistische leider Nicolae Ceaușescu. Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw accommodatie in Boekarest. Leun achterover en ontspan op weg naar het Parlementspaleis. Leer meer over het oude communistische regime en ervaar de weelde van dit administratieve gebouw. Ga naar het National Village Museum waar je kaartjes kunt kopen om het etnografisch openluchtmuseum te zien. Krijg de kans om een oude beboste kerk en Roemeense traditionele huizen te zien die zijn gemaakt van aarde, hout en steen. Ga verder naar Victory Avenue om het grote Koninklijk Paleis te bewonderen en om het oude Centrale Comité van de Roemeense Communistische Partij te bekijken. Ga naar Revolution Square, om te zien waar Ceausescu per helikopter het land ontvluchtte. Leer meer over het grote fortuin en de controverses die hij achterliet. Rijd ten slotte naar de 17e-eeuwse patriarchale kathedraal en leer de orthodoxe kerk in Roemenië beter kennen. Keer terug naar uw accommodatie aan het einde van uw tour.

Privé dagtocht naar Sibiu vanuit Boekarest

8. Privé dagtocht naar Sibiu vanuit Boekarest

Je begint 's ochtends vanuit je hotel en gaat in noordwestelijke richting naar Pitesti en al snel kom je in de Olt River Valley. Een van de mooiste riviervalleien in Roemenië heeft in het begin een architectonisch en historisch monument: het Cozia-klooster, gebouwd in 1388 door Mircea de Oude, de grootvader van Vlad de Spietser. De volgende stop is Sibiu, Culturele Hoofdstad van Europa in 2007, samen met de stad Luxemburg, toen Roemenië toetrad tot de Europese Unie. Sibiu werd ook door Forbes uitgeroepen tot Europa's 8e meest idyllische plek om te wonen. Met zijn Grote Plein, Kleine Plein en Huet Plein was het in de Middeleeuwen de grootste vestingstad van Transsylvanië. Je maakt een wandeltocht en ontdekt waarom de stad zo beroemd is en bewondert prachtige bezienswaardigheden zoals het Brukenthal-paleis, de jezuïetenkerk, de toren van het oude stadhuis, de evangelische kerk en de leugenaarsbrug - de eerste gietijzeren brug van het land. Omdat je gids je het echte leven in de omgeving wil laten zien, en vooral op het platteland, zal je volgende stop van de dag worden gemaakt in het dorp Sibiel, waar de lokale bevolking samenwerkte en de meeste huizen hier herstelde. Op dezelfde plek vindt u het grootste glasiconenmuseum in Transsylvanië, dat u graag bezoekt en meer hoort over hoe deze traditie in het gebied begon. Je volgt de Olt River Valley terug naar Boekarest.

Boekarest: privécommunisme-tour met Ceausescu Mansion

9. Boekarest: privécommunisme-tour met Ceausescu Mansion

Leer alles over de communistische geschiedenis van Roemenië tijdens deze privétour door Boekarest. Begin je rondleiding in het Parlementspaleis, het op een na grootste administratieve gebouw ter wereld na het Pentagon. Ontdek op deze invloedrijke plek hoe gevaarlijk en schadelijk het totalitaire regime in Roemenië was. Bezoek vervolgens het Dimitrie Gusti National Village Museum. Zie traditionele huizen en hoe Roemeense dorpelingen ecologische en duurzame omgevingen in hun achtertuin hebben gebouwd. Zie Victory Avenue, een boulevard met communistische gebouwen waar je ook Franse architectuur kunt bewonderen. Maak een stop op Revolution Square en leer over de Roemeense revolutie in december 1989. Bezoek Ceausescu Mansion, de privéwoning van Nicolae en Elena Ceauşescu en hun kinderen gedurende een kwart eeuw (1965-1989), tijdens hun communistische heerschappij in Roemenië. Rond uw tour af met drop-off terug bij uw hotel of de luchthaven.

Tradities in Boekarest: dorpsmuseum en wijnproeverij

10. Tradities in Boekarest: dorpsmuseum en wijnproeverij

Na het ophalen stop je eerst bij het Dorpsmuseum, een openluchtreconstructie van het traditionele Roemeense dorp. "De architectuur van een land is misschien wel de meest accurate uitdrukking van zijn geschiedenis" (M. Cantacuzino). Voor veel Roemenen is het betreden van het Nationaal Dorpsmuseum als teruggaan naar de kindertijd op het platteland. Voor alle anderen is dit de perfecte plek om het authentieke Roemeense dorp te ontdekken, met folkloristische elementen en gebouwen afkomstig uit alle historische provincies. Bewonder boerenhuizen met steile daken, schuren met rieten daken, blokhutten, watermolens, kerken, oliepersen, wegkruisbeelden en nog veel meer. Ga dan verder naar je tweede stop, een wijnproeverij. Geniet van traditionele Roemeense wijnen, kaas en droge worst. Roemenië is 's werelds 13e grootste wijnproducent met meer dan 2000 jaar wijnbouwtraditie. Er wordt aangenomen dat kennis van het eten en de wijn van een regio inherent is aan het begrijpen van de cultuur. De volgende stop is dus bij de eerste wijnbar van Boekarest, in een eeuwenoud landhuis. De traditionele architectuur, het elegante interieur, de als boeken uitgestalde wijnflessen en de lokale sommelier creëren een perfecte setting voor wijnproeverijen. Of u nu een informele wijndrinker bent of een echte kenner, u zult genieten terwijl u het kenmerkende "terroir" ontdekt van beroemde Roemeense wijngaarden zoals Dealu Mare, waar de wijn de bijnaam "vloeibaar goud" heeft. Proef lokale wijnen, traditionele kaas en droge worst.

29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Dorpsmuseum Boekarest

Wil je alle activiteiten in Dorpsmuseum Boekarest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dorpsmuseum Boekarest

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 144 beoordelingen

De gids, Mary, leidde me heel zorgvuldig. Hij beantwoordde de vraag goed.