Datums kiezen

Ontdek het beste van
Dortmund

Onze aanbevelingen voor Dortmund

BVB Signal Iduna Park: Stadiontoegang en zelf rondleiding

1. BVB Signal Iduna Park: Stadiontoegang en zelf rondleiding

Geniet van een zelfgeleide tour door het Signal Iduna Park, de thuisbasis van de beroemde Duitse voetbalclub BVB, Borussia Dortmund. Je tour begint bij Foyer West, waar een instructeur je uitlegt hoe de tour werkt. Vanaf daar word je op weg gestuurd naar de westelijke tribune. Dit is een zelfgeleide tour, wat betekent dat je het stadion op eigen gelegenheid verkent en de aanwijzingen volgt. Tijdens de route kom je meer te weten over het stadion, de club en de spelers. De verwachte duur van de tour is 60 minuten. Een hoogtepunt van de tour is de 'mix zone', het gebied waar rivaliserende teams elkaar voor het eerst ontmoeten. De spelershutten, de spelerstunnel en natuurlijk het eigenlijke veld wachten ook op je om verkend te worden. Je mag niet op het veld komen of het gras aanraken, maar je mag wel op de bank van de coach zitten en de BVB-spirit inademen.

Dortmund: toegangsbewijs Borusseum Borussia Dortmund Museum

2. Dortmund: toegangsbewijs Borusseum Borussia Dortmund Museum

Beleef de geschiedenis van Borussia Dortmund! Van 1909 tot nu, met tal van originele tentoonstellingen, foto's en verhalen die elk zwart en geel hart sneller doen kloppen. Ontdek curieuze tentoonstellingen, zing bvb-liedjes op een replica van de kleine zuidtribune of volg de "gele draad" door de permanente tentoonstelling, die je aan het einde naar de schatkamer leidt, waar je je kunt vergapen aan de "Big Five": Champions League Cup, Wereldbeker, Kampioensbeker, DFB Cup en natuurlijk de Europa Cup!

Dortmund: Duits voetbalmuseum

3. Dortmund: Duits voetbalmuseum

In deze moderne tentoonstelling met zo'n 1.600 exposities ga je op een boeiende reis naar het verleden en beleef je de voetbalgeschiedenis in al zijn facetten en met al je zintuigen. Ontmoet de wereldkampioenen van 2014 in de 3D-bioscoop en word zelf commentator in de verslaggeverscabine. Op het kleine speelveld in de multifunctionele arena kunnen de kleintjes bewijzen dat ze net als de volwassenen een balletje kunnen trappen. De spectaculaire scenografie zal fans en scheidsrechters, amateurs en professionals en dames- en herenvoetbal verenigen. Ontdek een interactieve wereld vol avontuur voor jong en oud in het Duitse voetbalmuseum.

Dortmund: 24-uurs Hop-On Hop-Off Sightseeingbus ticket

4. Dortmund: 24-uurs Hop-On Hop-Off Sightseeingbus ticket

Bekijk de hoogtepunten van Dortmund tijdens een bustour en bewonder het uitzicht vanaf het open dak van de bus. Verken de beroemde bezienswaardigheden van de stad en leer meer over de geschiedenis, de kolen- en staalindustrie en geniet van een unieke rondleiding door de stad. Ervaar de stad tijdens een hop-on, hop-off-bustour en leer over de structurele veranderingen van de stad: van een kolenmijn- en staalindustriestad tot een stad vol culturele en sportinstellingen en zes universiteiten . Zie de structurele veranderingen van de stad uit de eerste hand, en bekijk Westfalenpark en het stadion, de voormalige staalfabrieken Phoenix en Phoenix Lake, Rombergpark en het Duitse voetbalmuseum. Kies waar je uit de bus stapt vanaf 13 haltes en verken de stad op eigen houtje. Leer onderweg interessante feiten over de stad via audio op een koptelefoon. De haltes tijdens de bustours zijn: - Centraal Station (vertrek om 10:20, 12:20, 14:20 en 16:20) - Kreuzviertel - Haven - DASA - TU Dortmund - Stadion - Westfalenpark - Rombergpark - Phoenix-zaal - Phoenix zien - Gemeentehuis - Reinoldi-kerk - Centraal Station (aankomst om 12, 14, 16 en 18 uur) Bekijk voor meer informatie de gedetailleerde dienstregelingen op een van de bovengenoemde stations.

SIGNAL IDUNA PARK: Stadiontoegang & zelfrondleiding met Pasen

5. SIGNAL IDUNA PARK: Stadiontoegang & zelfrondleiding met Pasen

We kijken ernaar uit om Pasen met jullie te vieren en nodigen jullie uit in het mooiste stadion ter wereld. Bezoek ons op: 31.03.2024 (paaszondag) van 10.00 tot 18.00 uur. 01.04.2024 (paasmaandag) van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk uit naar een paaservaring met vele hoogtepunten: - verken het stadion tijdens een stadionwandeling en stel ter plekke vragen aan onze gidsen op verschillende stations. Neem een kijkje achter de schermen en bekijk de kleedkamer van de spelers, de spelerstunnel, de gevangenis van het stadion, de legendarische zuidelijke tribune en nog veel meer. - Onze mascotte EMMA heeft een paasquiz bedacht voor alle kinderen tussen de 3 en 14 jaar en heeft een verrassing voor je in petto. Toegang kost 12,50 euro voor volwassenen en 9,00 euro voor concessies, of 26,50 euro voor gezinnen met twee volwassenen en maximaal drie kinderen op de respectievelijke tijdsloten. Er zijn kortingen voor alle kinderen van 3 tot 17 jaar. Baby's tot 2 jaar hebben gratis toegang.

Dortmund: zelfgeleide wandeltocht door straatkunst en fijnproevers

6. Dortmund: zelfgeleide wandeltocht door straatkunst en fijnproevers

Deze tour is een gevarieerde wandeling door de trendy wijk in het westelijke stadscentrum en heeft veel te bieden tussen de interessante architectuur van de Gründerzeit-gebouwen, coole street-art en culinaire lekkernijen. Een reis door de Union-Quarter die ook de smaakpapillen streelt: Indiaas, Turks, Tamil, burgers, ijs, pizza, ... Bij de tourstops zijn er leuke taken en leuke vragen die moeten worden opgelost. Wie weet bijvoorbeeld wat ‘möllern’ betekent? De tour is een geweldige manier om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ontdekken met familie, vrienden of alleen. Het is alsof je door een goede vriend de Union-Quarter wordt getoond. De tour kan op elk moment en steeds opnieuw worden gestart, ter plaatse of vanuit huis, in de browser van een smartphone. Veel plezier in het Unionviertel in Dortmund! *** Goed om te weten *** Direct na het boeken ontvang je de link om de tour te starten in een e-mail.

Dortmund: Smartphone speurtocht voor Romberg Park

7. Dortmund: Smartphone speurtocht voor Romberg Park

Verander Romberg Park in Dortmund in je speelveld met dit smartphonespel. Dompel jezelf onder in deze interactieve ervaring terwijl je met de game communiceert via een gecodeerde messenger-service. Los puzzels op om informatie te ontgrendelen en aan het einde van het spel een prijs te verzamelen. Download de app op je smartphone en ga naar het startpunt van het spel. Druk gewoon op 'start' om je avontuur door deze rustige groene ruimte te beginnen. Loop over kleine paden om verborgen delen van het park te ontdekken. Voel de spanning van het beantwoorden van lastige vragen terwijl je je een weg baant naar het meer of de Botanische Tuin Rombergpark. Beheers alle taken in de game om een samenvatting van je game en een code te ontvangen waarmee je je digitale beloning kunt ontgrendelen.

Duitsland/Europa: eSim mobiel dataplan

8. Duitsland/Europa: eSim mobiel dataplan

Maak uw reis naar Duitsland probleemloos met uw handige eSIM. Blijf tijdens uw reizen verbonden met supersnelle dekking in Duitsland en nog eens 43 Europese regio's (volledige lijst hieronder). Koop en installeer uw eSIM altijd en overal, en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite om meerdere simkaarten te beheren met deze zero-waste-oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door eenvoudig extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. De meeste apparaten die na 2019 zijn uitgebracht, zijn compatibel met eSIM (bijv. iPhone XR, XS van modellen daarna, Google Pixel 4 en hoger). Als je het niet zeker weet, controleer dan de foto van de compatibiliteitsrichtlijn om te bevestigen dat je in aanmerking komt. Als u na installatie van deze eSIM geen verbinding kunt maken met internet, volg dan de zelfhulpgids voor het oplossen van problemen in uw GYG-voucher. Netwerkdekking: Albanië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Isle of Man, Italië, Jersey, Kazachstan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Oezbekistan , en Vaticaanstad. Carriers voor gebruik in Duitsland: T-Mobile, Vodafone en Telefónica

Dortmund: zelfgeleide ontsnappingsgame in de buitenlucht

9. Dortmund: zelfgeleide ontsnappingsgame in de buitenlucht

Ervaar een uniek ontsnappingsspel in de buitenlucht rechtstreeks op je smartphone. Kruip in de huid van een profiler die terug in de tijd reist om een lastige zaak op te lossen. Complexe uitdagingen wachten op je in dit avontuur dat je steeds dieper in het moeras van de georganiseerde misdaad zal leiden. De puzzels zijn locatie-onafhankelijk, dus je kunt je verheugen op lastige en spannende taken. Maar na elk niveau leer je interessante feiten over de omgeving om je heen. Terwijl je de puzzels van deze spannende zaak oplost, dwaal je langs enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden van Dortmund. Pak je smartphones en ga naar het startpunt om aan de slag te gaan. Of je nu als team samenwerkt of in kleinere groepen en teams opsplitst, je kunt een spannende wandeling verwachten met adembenemende uitzichten en ontspannende pauzes. Los lastige puzzels op, combineer aanwijzingen, ontdek verrassende feiten over elke locatie en geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te wandelen. Deze game is ideaal voor liefhebbers van escape games en puzzelfans die op zoek zijn naar een uitdagende uitdaging voor hun groep en de interessante locaties van de stad niet willen missen.

Dortmund: zelfgeleide grappige wandeling door het stadscentrum

10. Dortmund: zelfgeleide grappige wandeling door het stadscentrum

Deze stadsrondleiding met is als onderweg met tante Hetti en oom Jupp, zij nemen je mee door het centrum van Dortmund naar grappige plekken en waar het leven in volle gang is. Naar drinkhallen en traditionele pubs, duiventillen en reusachtige wippen, brouwerijen en bierkarren, door parken en voetgangerszones. En hoe was het toen, toen de Ruhrpott nog rookte, stoomde en brouwde, en wat is er overgebleven van de vroegere triade van kolen, staal en bier? Ga mee met de originelen van de Ruhrpott "Hetti & Jupp" in de "Citti" en dompel jezelf onder in de oude tijd toen de schoorstenen nog rookten en Dortmund bierstad nummer één was. Tante Hetti en oom Jupp leiden je graag door de straten, laten je bezienswaardigheden zien en vertellen je over vroeger, toen ze voor het eerst zoenden in de bioscoop en daarna naar café "Rote Erde" gingen om te feesten. De twee kennen niet alleen de weg in Dortmund, ze zijn ook van alle markten thuis en hebben een paar lastige opdrachten en zelfs een moedigheidstest voor je. Bij de tourstops zijn er leuke opdrachten om op te lossen en leuke vragen om te beantwoorden. Wie weet bijvoorbeeld wat ... maar nee, dat verklappen we nog niet! De tocht is een geweldige manier om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ontdekken met familie, vrienden of alleen. Het is alsof je Dortmund wordt rondgeleid door goede vrienden. Veel anekdotes zullen je wandeling door de stad verrijken. Je kunt de tour op elk gewenst moment en zo vaak als je wilt starten in de browser van een smartphone. Ter plekke of zelfs vanuit je luie stoel. Geniet van je tijd in Dortmund! *** Goed om te weten *** Je ontvangt de link om de tour te starten direct na boeking in een e-mail.

Alle activiteiten

27 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Dortmund

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Dortmund?

Andere activiteiten in Dortmund

Wil je alle activiteiten in Dortmund bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dortmund

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 741 beoordelingen

De tour is goed voorbereid. Personeel was erg aardig en attent. Was leuk. Alleen de voetafdrukken zouden opnieuw geschilderd moeten worden

Het is ons als gezin met 4 kinderen van 20, 17, 8 en 4 jaar erg goed bevallen. Het was heel interessant. Sterk aanbevolen

Eén van de mooiste stadions ter wereld. Prachtig bezoek en een onvergetelijke ervaring.

Geweldige ervaring voor een kleine BVB-fan. Geweldige inzichten, aardig personeel!

Fantastisch mooi stadion,erg makkelijk qua parkeren en mooie fanshop!