Belevingen in
Dortmund

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Dortmund: De beste dingen die je niet wil missen

Dortmund: BVB Signal Iduna Park zelfgeleide tour

1. Dortmund: BVB Signal Iduna Park zelfgeleide tour

Geniet van een zelfgeleide audiotour door het Signal Iduna Park, de thuisbasis van het beroemde Duitse voetbalteam BVB. Je rondleiding begint in Foyer West, waar een instructeur je zal uitleggen hoe de audiotour werkt. Ze laten je zien hoe je de verschillende interactieve en multi-visuele stations kunt scannen en sturen je op weg naar de westelijke tribune. Dit is een rondleiding op eigen gelegenheid, wat betekent dat je het stadion op eigen gelegenheid verkent en de aanwijzingen volgt. Op de hele route zijn er meerdere scanbare QR-stations, die je uitnodigen om meer te weten te komen over het stadion, de club en de spelers via het toestel dat je bij je hebt. De verwachte duur van de tour is 60 minuten. Een hoogtepunt van de tour is de "mix zone", het gebied waar rivaliserende teams elkaar voor het eerst ontmoeten. De spelershutten, de spelerstunnel en natuurlijk het eigenlijke veld wachten ook op je om verkend te worden. Je mag niet op het veld komen of het gras aanraken, maar je mag wel op de bank van de coach zitten en de BVB-spirit inademen.

Dortmund: German Football Museum

2. Dortmund: German Football Museum

In deze moderne tentoonstelling met zo'n 1.600 exposities ga je op een boeiende reis naar het verleden en beleef je de voetbalgeschiedenis in al zijn facetten en met al je zintuigen. Ontmoet de wereldkampioenen van 2014 in de 3D-bioscoop en word zelf commentator in de verslaggeverscabine. Op het kleine speelveld in de multifunctionele arena kunnen de kleintjes bewijzen dat ze net als de volwassenen een balletje kunnen trappen. De spectaculaire scenografie zal fans en scheidsrechters, amateurs en professionals en dames- en herenvoetbal verenigen. Ontdek een interactieve wereld vol avontuur voor jong en oud in het Duitse voetbalmuseum.

Dortmund: voetbal Segwaytour

3. Dortmund: voetbal Segwaytour

Ontvang een korte veiligheidsbriefing, zet je helm en koptelefoon op en trek je veiligheidsvest aan. Begin je tour met een ervaren gids aan de  U. Steek het Westpark over en buig door de Lindemannstrasse naar de Sonnenstrasse. Hier bevindt zich het restaurant Zur Sonne, waar de fan- en PR-afdeling zijn oorsprong vindt.  Bezoek de Southwest Cemetery, sinds 2013 de laatste rustplaats van de oprichter Franz Jacobi. Ga verder via Strobelallee naar de stadions en vandaar naar het noorden naar Borsigplatz, de grondlegger van de Dortmunder Soccer Club en de Trinity Church. 

Dortmund: Segway Tour met gids naar Phoenix Lake

4. Dortmund: Segway Tour met gids naar Phoenix Lake

Verken Dortmund op een leuke manier met een begeleide Segway-tour. Zweef langs bekende gebouwen zoals het fabrieksterrein van Hoesch en pleinen. Ontsnap aan de drukte van de stad terwijl je door natuurlijke ruimtes zoals de Phoenix Lake-promenade rijdt. Ontmoet uw gids op de parkeerplaats van het Radisson Blu Hotel. Wees klaar met je Segway en helm. Ontvang een individuele briefing over het bedienen van de Segway en oefen er vervolgens mee om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt bij het besturen ervan. Ga op je Segway-avontuur naar het Signal Iduna Park-stadion. Volg een groen pad door het gebied van West Phoenix en ga langs het voormalige fabrieksterrein van Hoesch en de industrieel-historische gebouwen en voorzieningen. Aankomst aan de rustige oevers van Phoenix Lake. Bewonder cafés en ijssalons langs de promenade aan de kust. Na een korte rustpauze maakt u een wandeling rond het Phoenix-meer. Beklim een 38 meter hoge landschapsstructuur en word beloond met een spectaculair uitzicht over de hele stad Dortmund. Ontdek de geheimen van de Whispering Bridge voordat je je een weg baant door de voormalige hoogoven van de fabriek in Phoenix West. Keer terug naar je startpunt aan het einde van je tour.

Dortmund Schwerte naar Ruhr Segway Tour

5. Dortmund Schwerte naar Ruhr Segway Tour

Zet na uw veiligheidsbriefing uw helm, veiligheidsvest en audio-ontvanger op. Begin met je ervaren gids in Liethstraße en rijd langs de Rohrmeisterei, die vroeger een pompstation voor de drinkwatervoorziening was en tegenwoordig een centrum voor cultuur en lekker eten is. Ga langs de Mühlenstrang door het natuurgebied in de Ruhraue. Ga naar twee hoogtepunten van de Route Industriekultur. De voormalige spoorwegreparatiewerkzaamheden Schwerte-Ost en de monumentale woonwijk Kreinberg, de fabriekswoning voor spoorwegarbeiders. Keer terug door de Kirschbaumumsiedlung, waar het jaarlijkse kersenbloesem- en lichtfestival plaatsvindt in de Graf-Diederich-Straße. Segway over kasseien naar het historische stadscentrum van de oude Hanzestad.

Segwaytour op groene locatie in Dortmund

6. Segwaytour op groene locatie in Dortmund

Zet na uw veiligheidsbriefing uw helm, veiligheidsvest en audio-ontvanger op. Begin met je ervaren gids in de groene gebieden van Phoenix Park. Van daaruit rijdt u verder naar de Botanische Tuin Rombergpark en de Schonellebeek. Passeer de dierentuin van Dortmund, kom naar de wijk Lücklemberg, steek het Bolmke over, het nabijgelegen natuurreservaat van de stad, en rijd langs de Emscher.

Dortmund: Phoenix-West hoogoventour met diner

7. Dortmund: Phoenix-West hoogoventour met diner

Geniet van een rondleiding door de hoogoven van Phoenix-West, met een deskundige gids. Ervaar een schilderachtig uitzicht over Dortmund vanaf 64 meter boven de stadsvloer. Geniet van een heerlijke maaltijd gemaakt door EMIL Grill restaurant terwijl je naar de zonsondergang kijkt. Zorg ervoor dat je hoogtevrees hebt als je 64 meter de lucht in gaat. Grijp de kans om schitterende foto's van Dortmund te maken. Leer meer over de geschiedenis van de hoogoven Phoenix-West en bewonder de architectuur. Na uw klim kunt u genieten van een heerlijk diner bereid door Sebastian Felsing van het EMIL Grill-restaurant in Dortmund. Keer terug naar de grond zodra de zon is ondergegaan, waar je magische avond zal eindigen.

Dortmund introductie Segway Tour

8. Dortmund introductie Segway Tour

Combineer een milieuvriendelijke manier van plezier maken met het ontdekken van de culturele hoogtepunten van de stad. Volg het pad door de sportattracties van Dortmund in het zuidelijke deel van de stad. Bekijk de Multipurpose Arena Westfalenhallen en het voetbalstadion Signal Iduna Park. Bezoek de atletiekarena Helmut-Koernig-Halle, die deel uitmaakt van het Olympisch Trainingscentrum Westfalen, en het openluchtzwembad Volksbad, dat op de monumentenlijst staat en ten zuiden van het stadion Rote Erde ligt.

Dortmund: onbeperkt 4G-internet in Duitsland met Pocket Wi-Fi

9. Dortmund: onbeperkt 4G-internet in Duitsland met Pocket Wi-Fi

Profiteer van de verhuurservice van pocket-hotspots en krijg toegang tot internet in heel Duitsland. Vermijd dure dataroamingkosten of maak geen verbinding met onveilige openbare internetpunten en, belangrijker nog, bespaar uzelf de tijd en moeite van het zoeken naar gratis wifi elke keer dat u een internetverbinding nodig heeft. Met deze service hoef je tijdens je vakantie niet van simkaart te wisselen of vooraf een duur datapakket aan te schaffen. Dit is een onbeperkt pakket met echt 4G/LTE-snelheid — het is veilig en werkt overal in Duitsland. Er zijn geen snelheidsbeperkingen op elk niveau van datagebruik. Bekijk films, speel games, bel online, stream je afspeellijsten, deel je herinneringen, gebruik livenavigatie en meer. Houd er rekening mee dat bronnen van mobiele operators de snelheid kunnen beïnvloeden. Bestel uw pocket-wifi-apparaat en laat het voor aankomst naar uw bestemming in Duitsland verzenden. Wanneer je daar aankomt, ben je klaar om tijdens je reis te genieten van onbeperkte wifi. Om het pakket op tijd te ontvangen, verzoeken wij u uw mobiele nummer met landcode door te geven.

Veelgestelde vragen over Dortmund

Welke topattracties zijn een must-see in Dortmund?

De topattracties in Dortmund zijn:

Welke tours in Dortmund nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Dortmund

Wil je alle activiteiten in Dortmund ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dortmund

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 238 beoordelingen

Het was leuk om naar het stadion te gaan door de tunnel waardoor de spelers naar buiten komen, in de stoel van de coach zitten, de kleedkamers zien. Het hoogtepunt van het programma was de foto met de bekers (we moesten even wachten, maar we waren op zondag) Er stond een kleine souvenirbus voor het stadion. Het slechtste deel van de reis was het eten - WIJ BEVELEN NIET AAN! Het was de slechtste worst en patat die ik ooit heb gegeten.

Eigenlijk wel erg leuk om zonder een gids, op je eigen tempo, door zo’n stadion te slenteren. Alleen echt heel veel kreeg je niet te zien. Wel het belangrijkste, zoals de spelerstunnel, dugout en kleedkamers

Hallo, we hebben voor het eerst deelgenomen en het was geweldig, het was leuk en onze instructeur van de voetbaltour was super cool en makkelijk in de omgang.

Een geweldige ervaring voor jong en oud! Zeer vriendelijk personeel en een heel geweldig verblijf!

Lekker je eigen gang gaan, rondlopend door stadion.