Dover
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Dover Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Vanuit Londen: krijtrotsen van Dover en Canterbury

1. Vanuit Londen: krijtrotsen van Dover en Canterbury

Vertrek vanuit Londen voor een dagvullende  tour en verken het zuidelijke graafschap Kent, dat bekend staat als de tuin van Engeland.  Ga eerst naar de krijtrotsen van Dover en krijg daar tijd om een adembenemende wandeling langs de kust te maken of simpelweg van het uitzicht te genieten. Op heldere dagen heb je geweldig uitzicht over het Engelse Kanaal en kun je zelfs Frankrijk zien! Geniet van een uur vrije tijd om de schoonheid van de krijtrotsen te bewonderen. Bij het bezoekerscentrum kun je versnaperingen en souvenirs kopen. Kies vervolgens tussen een langer verblijf bij de kliffen of een bezoek aan Dover Castle, een van de imposantste kastelen van Engeland. Ga verder naar de historische stad Canterbury, waar je gids de stad aan je voorstelt door middel van een informatieve stadswandeling. Wandel langs de oude gebouwen en door de charmante straatjes van deze pittoreske stad. Neem als je dat wil wat vrije tijd om Canterbury Cathedral te bezoeken of breng meer tijd door met het verkennen van deze imposante historische stad. Breng 2,5 uur in Canterbury door, waardoor je tijd hebt voor lunch, een stadswandeling en een bezoek aan de kathedraal. Aan het einde van de tour kom je rond 18:30 uur weer in Londen aan.

...
Londen: Canterbury Cathedral, Dover Castle en White Cliffs

2. Londen: Canterbury Cathedral, Dover Castle en White Cliffs

Tijdens deze dagexcursie vanuit Londen, is de historische kathedraal van de stad Canterbury jouw eerste stop. Er is genoeg te zien in Canterbury, inclusief de kathedraal, St. Martin’s Church en St. Augustine's Abbey. Al sinds de middeleeuwen reizen pelgrims af naar de Canterbury Cathedral, en vandaag de dag is het nog steeds een populaire bestemming met bezoekers uit de hele wereld. Je reist verder naar de kust voor de krijtrotsen van Dover, een van de meest spectaculaire kenmerken van de natuur van het land. Als icoon van Groot-Brittannië, zijn de White Cliffs al eeuwenlang een teken van hoop en vrijheid. Maak een wandeling langs de kliffen en kijk uit over het drukke Engelse Kanaal. Op een heldere dag kun je Frankrijk zien. Niet ver van de White Cliffs of Dover vind je Dover Castle, een van de grootste kastelen van het land, strategisch geplaatst op het kortste oversteekpunt naar het Europese vasteland. Het kasteel heeft een prominente rol in de geschiedenis van Groot-Brittannië gespeeld, en dateert uit de IJzertijd. Een Romeinse vuurtoren en een Angelsaksische kerk staan nog steeds op het terrein. Toegang tot het kasteel is in de tour inbegrepen en je hebt hier ook wat tijd om zelf het terrein te verkennen.

...
Van Londen: Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury en Dover

3. Van Londen: Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury en Dover

Ontsnap aan de drukte van Londen op een hele dag sightseeing tour van het Engels platteland. Je zal het hoofd naar de Tuin van Engeland, met bezoeken aan Kent Leeds Castle, de White Cliffs of Dover, en de kathedraal van Canterbury. De reis duurt u over de Greenwich en langs de wijk van Londen, dat is de thuisbasis van de beroemde Cutty Sark thee clipper, en het Koninklijk Observatorium. Dan zie Leeds Castle, door Lord Conway omschreven als 'het mooiste kasteel in de wereld. "In het midden van een natuurlijk meer, en wordt omringd door 500 hectaren van parken en tuinen, vindt u het kasteel in te voeren voordat de deuren open voor het publiek en ervaar de magie in een sfeer van rust nog steeds. Er zal ook tijd om het kasteel, waar u de Lady Baillie Garden te vinden, met uitzicht over het meer te verkennen. Vervolgens maak je weg naar Canterbury en een bezoek aan de historische kathedraal van Canterbury. De belangrijkste Anglicaanse kerk in de wereld, dateert de centrale Bell Harry Tower terug naar 1498, en de crypte is uit de 11e-eeuw. Uw gids zal het verhaal van de schokkende moord op aartsbisschop Thomas Beckett vertellen in 1170, en er zal ook tijd om de smalle straatjes van Canterbury te verkennen, met een mogelijkheid om te stoppen voor de lunch. Vervolg uw tocht door het schilderachtige landschap van Kent, bezaaid met ongewone gebouwen en schilderachtige dorpjes. Aankomt in Dover, waar u de beroemde White Cliffs zullen zien, staan 400 voet boven de zeespiegel. Broeden boven de White Cliffs is het uitgestrekte Dover Castle, nog steeds waakt over de stad na 800 jaar.

...
Vanuit Londen: Kent Countryside Christmas Service & Lunch

4. Vanuit Londen: Kent Countryside Christmas Service & Lunch

Reis door het prachtige landschap van Kent tijdens een begeleide bustour naar de kathedraal van Canterbury om de kerstdienst "Sung Eucharistie" bij te wonen. Geniet van een traditionele kerstlunch, bekijk de beroemde White Cliffs of Dover en bezoek Greenwich. Aankomst in de kathedraal van Canterbury, waar u de kerstmis "Sung Eucharistie"-dienst zult bijwonen - vaak opgeluisterd door de aanwezigheid van de aartsbisschop van Canterbury. In de lijn van opvolging van Augustinus hebben 105 aartsbisschoppen deze prestigieuze titel hoog gehouden. Ga na de kerkdienst zitten en geniet van een feestelijk traditioneel kerstdiner. Proef de feestelijke sfeer en geniet van een stevige driegangenlunch met een alcoholisch drankje of frisdrank. Ga vervolgens verder voor een fotostop bij de beroemde White Cliffs of Dover, de toegangspoort tot Engeland. Je zult ook een glimp opvangen van Dover Castle, een belangrijke filmlocatie voor The Other Boleyn Girl. Op de terugweg naar Londen rijdt u langs de historische Londense wijk Greenwich, beroemd om zijn maritieme verleden. Bewonder een uitstekend voorbeeld van 17e-eeuwse barokke architectuur, waaronder het prachtige Old Royal Naval College.

...
Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury, Dover en Greenwich

5. Leeds Castle, de kathedraal van Canterbury, Dover en Greenwich

Je zult vertrekken uit Londen in de ochtend op een rit naar Leeds Castle, de voormalige koninklijke residentie van 6 van de middeleeuwse koninginnen van Engeland. Het paleis werd getransformeerd door Henry VIII, en werd een toevluchtsoord voor de rijken en machtigen. Begin met een vernissage voorafgaand aan het kasteel voor het publiek toegankelijk. Verken de kapel, galerijen, binnenplaatsen, en de feestzaal. Daarna krijg je de gronden die zijn huis naar gevogelte, zwarte zwanen, en vogels in de volière te zien. Volgende op uw full-daagse tour is een mooie rit langs de oude kustweg naar de beroemde witte kliffen van Dover. Bewonder de historische haven en de prachtige 12e-eeuwse kasteel. Op een heldere dag zijn er uitzicht op Frankrijk over het Engels Kanaal. Na uw bezoek Dover, de ervaring van de oude stad van Canterbury, het centrum van de christelijke eredienst voor bijna 1.700 jaar. Tour de grootste schat, de Kathedraal van Canterbury, waarschijnlijk het best bekend als de site van de brute moord op Thomas Becket in 1170. Na een rondleiding door de kathedraal je vrije tijd om Canterbury te verkennen. Maak een wandeling door Greenwich, die prachtige parken en tuinen biedt. Bekijk de beroemde Cutty Sark, de snelste zeilschip van zijn tijd. Als de avond nadert, zult u genieten van een exclusieve Thames River cruise. Cruise terug naar het centrum van Londen, varen langs historische sites, met inbegrip van de Tower of London, de Big Ben en de Houses of Parliament.

...
Vanuit Brighton: excursie naar Seven Sisters en South Downs

6. Vanuit Brighton: excursie naar Seven Sisters en South Downs

Ontmoet je vriendelijke, lokale chauffeur/gids bij het ophaalpunt in Brighton. Dit oude landschap wordt gekenmerkt door de glooiende krijtheuvels, die door de duizenden jaren aan landbouw en grazende dieren zijn ontstaan.  Neem een pauze bij de onheilspellendgenaamde Devil's Dyke, waar je bijna 50 kilometer ver over de laaglanden van Weald kunt kijken. Kom te weten hoe dit landschap is ontstaan en bekijk de grootste droge vallei in het Verenigd Koninkrijk vanaf de unieke Devil's Dyke. Ga dan naar Middle Farm, een traditionele Sussex-boerderij die al meer dan 200 jaar door dezelfde familie wordt beheerd en de grootste selectie aan versproducten van Sussex in de schappen van de boerderijwinkel heeft. Pauzeer 30 minuten voor een kijkje en een hapje. Vervolg je rit naar het Seven Sisters Country Park en de witte kliffen over oude landweggetjes en bekijk de mysterieuze en oude Long Man of Wilmington, een grote neolithische afbeelding op de helling van de Downs. Loop naar de top van de hoogste krijtrots van Engeland, die meer dan 160 meter hoog is. Neem een pauze bij Seaford Head voor het kenmerkende zicht op The Seven Sisters.  Stap nog even uit in het dorp Rottingdean, voordat je weer naar Brighton rijdt. Maak een wandeling door de tuinen van Rudyard Kipling, de schrijver van The Jungle Book, waarna je weer terugkeert naar het centrum van de stad en om 17:00 uur in Brighton aankomt.

...
Leeds Castle, Canterbury Cathedral, Dover en Greenwich

7. Leeds Castle, Canterbury Cathedral, Dover en Greenwich

Beschreven als 'het mooiste kasteel ter wereld' door Lord Conway, ligt Leeds Castle in een aangelegd park van 500 hectare op twee idyllische eilanden, diep in het hart van het prachtige platteland van Kent. Vroege aankomst en bezoek Leeds Castle, waar Henry VIII zich terugtrok om te ontsnappen aan de pest die tijdens zijn bewind in Londen woedde. Bij aankomst in Leeds Castle wordt u begroet door uw gids. Ontdek de geschiedenis achter dit magische kasteel en proef een glas mede zoals Henry VIII zou hebben gedaan! Breng vervolgens een bezoek aan de kathedraal van Canterbury, het toneel van de gruwelijke moord op aartsbisschop Thomas Becket in 1170. Leer de intrigerende geschiedenis achter dit boeiende meesterwerk van middeleeuwse architectuur. Bewonder de spectaculaire glas-in-loodramen van de kathedraal, waarvan er vele bewaard zijn gebleven uit de late 12e en vroege 13e eeuw. Prikkel vervolgens uw smaakpapillen met een traditioneel tweegangenmenu. Bezoek de toegangspoort tot Engeland en bewonder de beroemde White Cliffs of Dover, met een fotostop op het prachtige stuk kustlijn dat uitkijkt op continentaal Europa. Je ziet ook Dover Castle, een indrukwekkend middeleeuws fort dat boven het Kanaal uittorent en een belangrijke filmlocatie in 'The Other Boleyn Girl'. Ga vervolgens naar Greenwich om het Old Royal Naval College te zien, ontworpen door Sir Christopher Wren, evenals de Royal Observatory en de wereldberoemde Cutty Sark, een fascinerend 19e-eeuws klipperschip. Krijg een frisse kijk op de attracties van Londen met een boottocht op de rivier de Theems, van Greenwich naar Embankment Pier. Onderweg passeer je de Tower Bridge en de prachtige St. Paul's Cathedral.

...
Dover naar Londen & Heathrow Transfer via Warner Bros Studios

8. Dover naar Londen & Heathrow Transfer via Warner Bros Studios

Profiteer van uw tijd in Engeland en combineer uw transfer van de cruiseterminal van Dover naar Londen of Heathrow, met toegang tot de Warner Bros Studio: The Making of Harry Potter, een werkelijk unieke attractie waarmee u de magie kunt ervaren die bij het creëren een van de meest succesvolle filmseries aller tijden. Bezoek enkele van de meest iconische filmsets uit de films, waaronder het Verboden Bos, de leerlingenkamer van Griffoendor, het kantoor van Perkamentus, het Ministerie van Toverkunst, Hagrid's hut, de Wemel-keuken en Wegisweg en nog veel meer! Leer hoe acteurs werden getransformeerd in wezens en hoe de teams voor visuele effecten deze magische wereld creëerden. Deze tour is bedoeld om Dover uiterlijk om 10.00 uur te verlaten. De reis van Dover naar Warner Bros Studio duurt ongeveer 2,5 uur, en onderweg is er een korte comfortstop in een tankstation met sanitair, winkels en restaurants. Geplande aankomsttijd in de Studio is tussen 13:00 en 14:00 uur. Na 3 tot 3,5 uur in de studio's, begint de bus met drop-offs, met als doel om ongeveer 18.30 uur op Heathrow aan te komen en rond 19.00 uur tot 19.30 uur in het centrum van Londen.

...
Dover naar Londen en Heathrow via Canterbury en Leeds Castle

9. Dover naar Londen en Heathrow via Canterbury en Leeds Castle

Na het ontmoeten van je vriendelijke gids op Dover Cruise Terminal, ga je aan boord van een luxe touringcar en combineer je je transfer naar Londen met een prachtige rondleiding door de tuin van Engeland, met bezoeken aan het historische Canterbury en Leeds Castle. Ten eerste kom je oog in oog te staan met de White Cliffs of Dover en het prachtige kasteel van Dover. Het fort dateert uit de Romeinse tijd en is een van de grootste en meest indrukwekkende burchtruïnes in Groot-Brittannië. Doorloop dit krijtlandschap en ontdek de geschiedenis van het land, van de Keltische kolonisten en Romeinse indringers tot de Saksische migratie en de Normandische verovering. Stop bij de stad Canterbury en zie een glimp van de wereldberoemde kathedraal tijdens een begeleide wandeling. De stad, voorheen de Romeinse stad Durovernum Canticorum, heeft een rijke geschiedenis. Na de wandeling heeft u wat vrije tijd om door de smalle straatjes te lopen en de historische gebouwen te bewonderen. In de kathedraal, kunt u het graf van koning Hendrik IV zien, de rustplaats van de zwarte prins en leer van de dood in 1170 van Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury. Het is dan voorbij de Oast Houses, hopvelden, boomgaarden en wijngaarden naar Leeds Castle, beschreven door Lord Conway als het mooiste kasteel ter wereld. Leeds Castle dateert uit 880 en is de thuisbasis van vele Engelse koninginnen, van het einde van de 12e eeuw tot de regering van Tudor. Mooi aangelegde tuinen zijn een belangrijk kenmerk van het terrein, net als het prachtige meer. Verken het historische interieur van het kasteel, bewonder de prachtige kamers en verdwaal in het beroemde doolhof. Na wat vrije tijd vertrekt de tour naar het centrum van Londen om te beginnen met drop-offs, gevolgd door drop-outs door Heathrow. De rit van Leeds Castle naar Londen voert je door Royal Greenwich, en langs Tower Bridge, met uitzicht op de Tower of London.

...
Kathedraal van Canterbury en de privétour Famous Tales

10. Kathedraal van Canterbury en de privétour Famous Tales

Reis met de auto door het prachtige platteland van Kent langs de route die pelgrims eeuwenlang volgden naar de kathedraal van Canterbury, de moederkerk van de anglicaanse gelovigen over de hele wereld. Tijdens deze privétour van 6 uur bezoek je zowel de kathedraal als de stad. Ga naar binnen door de imposante poorten aan de voorkant en bewonder de pracht van de kathedraal van Canterbury, zowel van binnen als van buiten. Verken het interieur en bekijk de vele gedenktekens en inwijdingen, en de kapellen die gelegenheid bieden voor stil gebed en meditatie. Misschien wil je een kaarsje aansteken voor een geliefde voordat je de plek bezoekt waar aartsbisschop Thomas Becket werd vermoord door de ridders van de koning - een daad die bijdroeg aan zijn uiteindelijke heiligheid. Er is tijd om de kronkelende straatjes van de stad te verkennen en ook om de vele mooie gebouwen te bewonderen.

...

Sitemap Dover

Wil je alle activiteiten in Dover ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dover

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 540 beoordelingen

Fantastische, mooie en leuke dag gehad

Prachtige excursie, in comfortabele mini bus, onder leiding van een hele deskundige, aardige gids die bovendien een zeer goed gevoel voor humor heeft! Lawrence weet interessant te vertellen over alles wat je onderweg tegenkomt. Ook weet hij de beste 'verborgen' plekken te vindsn, van waaruit je de mooise uitzichten hebt. De gelegenheid om te lunchen bij de prachtige oude biologische boerderij is super. Ook kun je daar allerlei lekkers kopen in de biologische winkeltjes. Kortom, als je een excursie wilt maken vanuit Brighton, is Lawrence echt een absolute aanrader!!