Kies data

Drakensbergen

Drakensbergen: tours & tickets

Drakensbergen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Underberg: dagtocht naar Sanipas

1. Vanuit Underberg: dagtocht naar Sanipas

De Sanipas wordt door sommige mensen beschouwd als het uitkijkpunt met de indrukwekkendste vergezichten van Zuid-Afrika. Wat ooit een ruiterpad was, is nu een onmisbare ervaring voor op de ‘bucket list’. Zandsteenwanden, omlaagklaterende rivieren, huiveringwekkende haarspeldbochten – dit zijn maar een paar van de hoogtepunten van de 4x4-rit door de Barrier of Spears, het Koninkrijk Lesotho in.  Bezoek een echt Basothodorp en ontmoet de inwoners voor een authentieke culturele uitwisseling. Het hoogste café van Afrika verwelkomt je met een stevige lunch en drankjes voordat je weer afdaling vanaf de pas naar Underberg. 

Van Durban: Sani Pass en Lesotho met 4WD Vehicle

2. Van Durban: Sani Pass en Lesotho met 4WD Vehicle

Profiteer van pick-up op een locatie naar keuze in Durban en begeef je vervolgens naar de historische stad Pietermaritzburg, de hoofdstad van KwaZulu Natal. Neem een korte rondleiding door het stadhuis om het standbeeld van Mahatma Gandhi te bekijken. Vaar vervolgens in de Drakensbergen op de verbazingwekkende Sani-pas naar Lesotho. Reis over de 33 kilometer lange grindweg die zich uitstrekt over de steile kliffen in een reeks strakke zigzaggende bochten. Bewonder het dramatische landschap terwijl u vertrekt vanuit het Sani Pass Hotel, 1.566 meter boven de zeespiegel. Laat u verrassen terwijl uw 4WD Land Rover met Lesotho over de smalle weg over de grenspost navigeert. Krijg een spectaculair uitzicht op de glooiende heuvels en eindeloze lucht. Bereik de top van de Sani-pas, 3.240 meter boven de zeespiegel. Geniet van een warme lunch in de hoogste kroeg van Afrika en ontmoet vervolgens de inheemse Basotho-mensen in een lokaal dorp om meer te weten te komen over hun dagelijks leven. Ga terug de berg af om de grens over te steken naar Zuid-Afrika.

Drakensberg Giants Castle Cave Art & Mandela Capture Site

3. Drakensberg Giants Castle Cave Art & Mandela Capture Site

De tour begint met een bezoek aan Pietermaritzburg, de hoofdstad van KwaZulu-Natal. Stop bij het stadhuis van Pietermaritzburg, dat beweert het grootste bakstenen gebouw op het zuidelijk halfrond te zijn. Bezoek het Gandhi-beeld ook voordat je op weg gaat naar de Drakensberg en Giants Castle Reserve. Giant's Castle ligt op een met gras begroeid plateau tussen de diepe valleien die vanaf het gezicht van de High Drakensberg naar beneden rennen en een prachtig uitzicht bieden. Bij Giants Castle reserve, is er een grote zandstenen grot met prehistorische San rock-kunst. De mensen van San en Khoekhoe waren jagers en verzamelaars die duizenden jaren in Zuid-Afrika rondzwierven. Deze grot is een van de grootste en best bewaarde geschilderde locaties in zuidelijk Afrika. Deze grot ligt op slechts 30 minuten lopen van het kampkantoor en er worden regelmatig rondleidingen door deze unieke tentoonstelling georganiseerd. Een bezoek aan Giant's Castle biedt het voorrecht de wereld van de San binnen te gaan, evenals de mogelijkheid om een gevarieerd en opwindend scala aan habitats te bestuderen. Van daaruit ga je naar het stadje Howick en bezoek je de waterval. Howick Falls is ongeveer 95 meter hoog en ligt aan de Umgeni-rivier. Het Zulu-volk noemde de watervallen KwaNogqaza, wat "Plaats van de Lange" betekent. Bezoek dan het Nelson Mandela Capture Site Statue en het Apartheid Museum. Het beeldhouwwerk van Nelson Mandela bestaat uit 50 stalen kolomconstructies, elk tussen 6,5 en 9,5 m hoog, ingebed in het landschap van de Midlands. De nadering van de site leidt je naar een pad naar het beeld waar op 35 meter een portret van Nelson Mandela naar het westen komt te staan. De 50 lineaire verticale eenheden staan in een rij om de illusie van een vlak beeld te creëren. Het museum is gewijd aan het leven van Nelson Mandela en zijn strijd tegen Apartheid. Na de tour, ga je tegen het einde van de middag terug naar Durban.

Drakensberg Kamberg Cave Art & Mandela Capture Site Dagtocht

4. Drakensberg Kamberg Cave Art & Mandela Capture Site Dagtocht

Je tour begint met een bezoek aan Pietermaritzburg, de hoofdstad van KwaZulu-Natal. Daar stop je bij het stadhuis van Pietermaritzburg, dat beweert het grootste bakstenen gebouw op het zuidelijk halfrond te zijn. Bezoek het Gandhi-beeld voordat je richting de Drakensberg gaat. De belangrijkste stop is het Kamberg Nature Reserve dat deel uitmaakt van het Maloti-Drakensberg Park, dat op de werelderfgoedlijst staat en dat centraal in de uitlopers van de bergen ligt. Het reservaat werd in 1951 uitgeroepen en heeft een omvang van 6.300 ha. Dit reservaat is bijzonder schilderachtig, met veel wandelingen door het gebied. Het natuurlijke landschap heeft veel schuilplaatsen in de rotsen, met San rotsschilderingen. Deze werden gecreëerd door het San-volk gedurende een periode van minstens 4000 jaar. De rotsschilderingen zijn van uitstekende kwaliteit en diversiteit en vertegenwoordigen het spirituele leven van de San mensen die niet meer in de regio wonen. Van daaruit ga je naar het stadje Howick en bezoek je de waterval. Howick Falls is ongeveer 95 m hoog en ligt aan de Umgeni-rivier. Het Zulu-volk noemde de watervallen KwaNogqaza, wat "Plaats van de Lange" betekent. We bezoeken het Nelson Mandela Capture Site Statue en het Apartheid Museum. Het beeldhouwwerk van Nelson Mandela bestaat uit 50 stalen kolomconstructies - elk tussen de 6,5 en 9,5 meter - in het landschap van de Midlands. De nadering van de site leidt je naar een pad naar het beeld waar op 35 meter een portret van Nelson Mandela naar het westen komt te staan. De 50 lineaire verticale eenheden staan in een rij om de illusie van een vlak beeld te creëren. Het museum is gewijd aan het leven van Nelson Mandela en zijn strijd tegen Apartheid.

Drakensberg Werelderfgoedtour

5. Drakensberg Werelderfgoedtour

De grotschilderingen van de Bosjesmannen zijn bijna net zo oud als de mensheid zelf. Ze dateren 2000 jaar geleden en bieden een fascinerende kijk op de geschiedenis en cultuur van de Bosjesmannen of San-bevolking in Zuid-Afrika. Deze sightseeingtour van een hele dag gaat door het Drakensberg-gebergte, een volledige rondwandeling van 3 kilometer. De grotschilderingen zijn te zien in het Werelderfgoed Giant's Castle. Geniet na de wandeling van een stevige, welverdiende lunch, die bij de tour is inbegrepen. Bij de terugkeer naar Durban bezoekt u de Nelson Mandela Capture Site, een belangrijk monument dat een belangrijk moment in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis markeert. Tegenwoordig wordt het herdacht als een sculptuur van wereldklasse, ter nagedachtenis aan Nelson Mandela en zijn heroïsche rol in de strijd tegen apartheid.

Van Durban: 5-daagse Lesotho naar Nambiti reis met accommodatie

6. Van Durban: 5-daagse Lesotho naar Nambiti reis met accommodatie

Dag 1: Vertrek om 06:00 uur vanuit Durban Sani Pass Lunch in Sani Mountain Lodge Dekenpresentatie Rit naar Basotho Village (ca. 1 uur te paard) – afhankelijk van het weer Meeslepende culturele ervaring in Basotho Sundonwers op 3140m boven zeeniveau Overnachting in Sani Mountain Lodge of vergelijkbaar Inclusief lunch en diner Dag 2: Ga richting Clarens (een kunstzinnige, eclectische stad vol leven) op de Roof of Africa-route Hoogste bergpassen in Zuid-Afrika 3222m ASL De thuisbasis van 's werelds hoogste diamantmijn, vulkanische pijpen hebben diamanten en warmwaterbronnen opgeleverd Lunch bij Afriski Bosjesmannen Schilderijen Vertrek vanuit Lesotho naar Clarens door de prachtige rotsformaties van Clarens Kunst en cultuur in Clarens Overnachting in Baris of vergelijkbaar Inclusief ontbijt, lunch en diner Dag 3: Nationaal park Golden Gate Lunch onderweg Inchecken in Nambiti voor 13.00 uur Dag 4: Hele dag doorgebracht in Nambiti bij Ndaka Lodge of vergelijkbaar Dag 5: Transfer terug naar Durban, aankomst terug om ca. 17.00 uur

Van Durban: Sani Pass Trail-dagtour

7. Van Durban: Sani Pass Trail-dagtour

Van de bruisende stad Durban, Tour naar Lesotho - "Kingdom in the Sky" De Sani Pass-tour naar Lesotho vanuit Durban geeft je de mogelijkheid om het avontuur van je leven te beleven - een comfortabele en opwindende reis over deze beroemde pas. Onze tour begint in Durban en gaat door de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar het pittoreske stadje Underberg, waar het echte avontuur begint. Onze luxe Sani Pass-tour slingert de berg op en neemt je mee door een schilderachtige vallei langs een kristalheldere rivier, wat zorgt voor een adembenemende ervaring. Uw persoonlijke gids vertelt u alles over de geschiedenis van de pas en de omgeving. Trakteer uzelf op het natuurlijke landschap dat bezaaid is met vele soorten wilde bloemen, waardoor er spatten van levendige kleuren ontstaan. De weg zelf is ruw en daarom mogen er alleen 4×4-voertuigen over, maar vanwege dit en de haarspeldbochten staat u een leuke en hartverscheurende reis te wachten. Zodra je de top hebt bereikt, worden je zintuigen meer dan je stoutste dromen vervuld - adem de frisse berglucht in, drink in de weidse vergezichten die ronduit majestueus zijn en geniet van deze unieke Afrikaanse ervaring in Lesotho - 'Kingdom of the Sky'.

Durban: Drakensberg Rock Art & Mandela Capture Site Tour

8. Durban: Drakensberg Rock Art & Mandela Capture Site Tour

Laat je om 6.00 uur helder en vroeg ophalen bij je hotel en begin je reis naar de bergen. Baan je een weg naar Kamberg, onderdeel van de noordelijke Drakensberg-bergketen en de thuisbasis van de Rosetta Stone of SAN (Bushman) rotskunst. Bij aankomst ontmoet je je antropoloog-gids, Dr. Jeremy Hollmann, een specialist in vroege beschavingsrotskunst in Zuid-Afrika, en bekijk je een inleidende video om de context te begrijpen van de mensen die in dit gebied woonden. Volg dan Dr. Hollmann door het ruige terrein helemaal tot aan Game Pass Shelter, waar hij dieper zal ingaan op de antropologie van de SAN-mensen. Onderweg zijn er verschillende plekken die hij tot leven zal brengen met historische anekdotes en antropologische theorieën. Neem bij Game Pass Shelter het mysterie van Bosjesmannen-rotskunst in u op en verken theorieën en overtuigingen die ten grondslag liggen aan de kunst en cultuur van de SAN/Bosjesmannen van zuidelijk Afrika. Geniet van een lunch in de Nottingham Road Brewery (op eigen kosten) en probeer het lokale ambachtelijke bier als je wilt. Ga daarna verder langs de Midlands Meander en bezoek de internationaal befaamde Ardmore Ceramics. Bekijk de keramisten aan het werk als de studio's open zijn en koop misschien zelfs een aandenken. Je voorlaatste stop is bij de iconische Nelson Mandela Capture Site voor een kijkje in de beruchte geschiedenis van Zuid-Afrika en een foto op je bucketlist. Rond je tour af en zie hoe het water naar beneden stroomt of naar beneden sijpelt (afhankelijk van de tijd van het jaar) bij Howick Falls terwijl het uitmondt in de Umgeni-rivier. Ga ten slotte terug naar Durban met uw verwachte aankomsttijd om 19.00 uur.

Sitemap Drakensbergen

Wil je alle activiteiten in Drakensbergen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Drakensbergen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 50 beoordelingen

een geweldige ervaring

Een geweldige tour, een echte aanrader! We werden op tijd opgehaald bij de accommodatie. Het was bijna een privétour omdat we de enige twee deelnemers waren. Zeer vriendelijke gids met veel kennis over de Drakensbergen, haar geschiedenis, bewoners, fauna en flora. Bovendien heeft hij nog steeds arendsogen en ziet hij zelfs tijdens het rijden de kleinste bewegingen van dieren. Zorg ervoor dat je Elias boekt als gids (volgens hem is hij een van de redenen waarom de regio een Werelderfgoed is) Nogmaals bedankt aan de organisator voor de allround succesvolle tour!

Indrukwekkende tocht ! We hebben wel duidelijk problemen bij de grens . Op de reservatiefiche stond vermeld ofwel je ID ofwel je reispas mee te nemen . Wij hadden enkel onze ID bij . Dit bleek onvoldoende aan de grens . We zouden dan enkel binnen mogen als we extra zouden betalen . Dit hebben we geweigerd. Uiteindelijk mochten we toch passeren na veel commotie . Vreemd dat onze gids ons niet al aan het hotel verwittigde dat enkel een reispas nodig was .

Hele leuke dag gehad met Major adventures! Alles werd duidelijk uitgelegd door de gids, en we hebben hele mooie dingen gezien! Heel professioneel geregeld. De volgende keer zouden we het zeker weer via hun doen