Dingen om te doen Dresden

Met haar klassieke architectuur en kastelen staat de hoofdstad van Oost-Duitsland vol met historische juweeltjes.

Dresden: De beste dingen die je niet wil missen

Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding van 45 minuten

1. Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding van 45 minuten

In de prachtige Semperoper in Dresden bewonder je de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse Renaissance en verken je versierde kamers, die zijn gereconstrueerd in de oorspronkelijke stijl. Ontdek een van de mooiste en prestigieuze operahuizen ter wereld en kom meer te weten over de geschiedenis van dit grandioze gebouw. Ervaar de sfeer in een van de mooiste en meest prestigieuze operahuizen ter wereld, een echt luxueuze ervaring. Je kunt ook genieten van dagelijkse rondleidingen door de Semperoper tijdens periodes waarin er geen repetities of uitvoeringen plaatsvinden. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Engels en Duits.

Dresden: de Originele Nachtwakertour met lantaarn

2. Dresden: de Originele Nachtwakertour met lantaarn

Verken de prachtige Altstadt van Dresden in de schemering en volg de historische nachtwaker op zijn ronde. Bij het vallen van de avond slaat het uur van de nachtwaker. Zijn hoorns klinken in nauwe steegjes, het licht van zijn lantaarn dringt door de duisternis. Met zijn hellebaard beschermt hij de burgers tegen vagebonden en andere duistere figuren, zelfs in de donkerste hoekjes. Kijk uit naar een onderhoudende tour met griezelige verhalen en sappige anekdotes uit voorbije eeuwen. Bekijk ook de mooiste plekken in de stad. Bekijk de Semperoper en de beroemde Zwinger, loop over het plein voor het paleis en zie de Brühlsche Terrassen in de verte.

Dresden: boottocht van 1,5 uur over de rivier

3. Dresden: boottocht van 1,5 uur over de rivier

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden van de Elbevallei en de historische stad Dresden tijdens deze boottocht. Begin bij de Terrassenufer en ontdek de 3 Elbepaleizen: Schloss Albrechtsberg, Schloss Eckberg en Lingnerschloss. Vaar naar de villawijk Loschwitz en kom langs 4 beroemde Elbebruggen, waaronder de Loschwitz, die liefkozend het 'Blauwe Wonder' wordt genoemd.

Dresden: rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk

4. Dresden: rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Nadat je je gids hebt ontmoet voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk of de Frauenkirche, ga je rechtstreeks naar de prachtige structuur voor een grondige rondleiding. Na bijna volledig verwoest te zijn door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, bleven de ruïnes van de kerk tientallen jaren staan. Na de hereniging van Duitsland werd echter een ambitieuze campagne opgezet om het te reconstrueren. Na meer dan tien jaar bouwen op basis van de oorspronkelijke plannen van George Bähr uit de jaren 1720, werd de Onze-Lieve-Vrouwekerk in 2005 in haar oude glorie hersteld. Sindsdien hebben het sierlijke interieur en de uitgestrekte koepel bezoekers uitgenodigd om het glorieuze verhaal van wedergeboorte te zien. Tijdens je rondleiding krijg je exclusieve toegang tot de galerij van de kerk en krijg je talloze inzichten in de structuur die representatief is voor de vooruitgang van Dresden als geheel.

Dresden: stads- en Semperoper-wandeling met gids

5. Dresden: stads- en Semperoper-wandeling met gids

Ontdek de historische stad Dresden tijdens een begeleide wandeling en bezoek de iconische Frauenkirche. Geniet van een rondleiding door de elegante Zwinger-tuinen van Dresden en zie waar de koninklijke familie ooit heeft gewoond tijdens een rondleiding door het kasteel van Dresden. Verken de geschiedenis van de muziek tijdens een rondleiding door het operagebouw Semperoper. Begin je reis bij het kasteel van Dresden en ga naar de beroemdste bezienswaardigheid van de hele stad: de Frauenkirche. Bewonder de prachtig gerestaureerde kerk van buitenaf en bekijk het prachtige interieur. Ga verder naar de processie van prinsen, een cruciaal onderdeel van de Saksische geschiedenis, en naar de stallenbinnenplaats van het kasteel van Dresden. Krijg een idee van hoe deze indrukwekkende gebouwen er van binnen uitzien en bekijk het Taschenbergpalais. Een wandeltocht door Dresden zou ongetwijfeld niet hetzelfde zijn zonder de Zwinger te zien. Luister naar interessante en vermakelijke verhalen over Augustus II de Sterke, voordat de tour eindigt op het theaterplein met zijn kathedraal. Verken vervolgens de beroemde Semperoper, de Saksische Staatsopera en de hofopera tijdens een rondleiding. Leer de geschiedenis achter elke bocht terwijl je door de prachtige kamers reist.

Residenzschloss Dresden: algemeen toegangsticket

6. Residenzschloss Dresden: algemeen toegangsticket

Boek een handig entreeticket voor het Residenzschloss, ook wel bekend als het slot van Dresden of het Koninklijk Paleis. Verrijk je ervaring met een gratis audiogids, die je helpt de Duitse geschiedenis van het slot te begrijpen. Met dit ene ticket krijg je toegang tot de Neues Grünes Gewölbe (het Groene Gewelf), de Turkse kamer, de Renaissancevleugel en de Wapenkamer van het Residenzschloss. De toegang tot de Historisches Grünes Gewölbe (Historische Groene Gewelf) is niet bij dit ticket inbegrepen.

Zwinger Dresden: toegangsbewijs

7. Zwinger Dresden: toegangsbewijs

Maak je bezoek aan de Zwinger gemakkelijker met dit algemene entreeticket dat je toegang geeft tot de musea van de Staatliche Kunstsammlungen Dresden. Toon simpelweg je ticket bij de ingang van het museum en geniet vervolgens van je tijd in een van de populairste attracties van Dresden. Met dit ene ticket krijg je toegang tot de Zwingers Gemäldegalerie Alte Meister, de Skulpturensammlung, de Porzellansammlung en de Mathematisch-Physikalische Salon.

Dresden: combiticket Semperoper & rondleiding oude stad

8. Dresden: combiticket Semperoper & rondleiding oude stad

Bezoek de Semperoper en ontdek het weelderige interieur en de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse hoogrenaissance, gereconstrueerd volgens de originele ontwerpen. Leer meer over de unieke akoestiek in het kunstzinnige auditorium. Dompel jezelf onder in de rijke historie van dit roemruchte gebouw. Een bezoek aan de Semperoper is op alle dagen mogelijk, behalve wanneer er optredens of evenementen plaatsvinden. Ervaar dit adembenemende operagebouw vanuit meerdere gezichstpunten. Je Duitssprekende gids neemt je vervolgens mee naar de andere hoogtepunten van Dresden, zoals de Zwinger, het Residenzschloss, de wereldberoemde Frauenkirche en de recentelijk gebouwde Neumarkt.

Dresden: galaconcert in de Dresden Zwinger

9. Dresden: galaconcert in de Dresden Zwinger

Je beleeft een avond in de Dresden Zwinger in klassieke stijl en laat je betoveren door stukken van Vivaldi, Mozart, Verdi, Beethoven en andere beroemde componisten uit die tijd. Je bepaalt welke uitvoering van welke stukken van de componist je graag wilt horen en je luistert naar klassieke meesterwerken, pittige polkas tijdens een waltzconcert of naar Vivaldi's Vier Seizoenen. Programma 2022/2023: Winterdromen Muziek van de lente  Walsdromen Vivaldi - De vier jaargetijden Klanken van de Romantiek Zomeravonden Herfstkleuren Italiaanse avond Mozarts Eine Kleine Nachtmusik Een nieuwe kijk op Die Fledermaus Slavische klassiekers Jubileumconcert

Dresden: 1 dag hop on, hop off-bustour

10. Dresden: 1 dag hop on, hop off-bustour

Verken Dresden, de hoofdstad van het prachtige Bundesland Sachsen, vanuit een dubbeldekker en stap uit waar en wanneer je maar wilt bij een van de 22 haltes en bekijk de bezienswaardigheden aldaar. Profiteer van de diverse activiteiten die bij dit ticket zijn inbegrepen, zoals een avondvaart, een nachtwakertour, een stadstour voor kinderen, alsook entree tot verschillende monumenten. Begin je reis bij de halte Postplatz/Zwinger of een van de andere haltes. Je kunt zelf beslissen of je een 90 minuten durende rondrit door de stad wilt maken, waarbij je de belangrijkste monumenten van Dresden passeert, of wilt uitstappen op een interessante locatie om deze beter te bekijken. Bezoek 's werelds mooiste zuivelwinkel, Dresdner Molkerei Gebrüder Pfund. Ga verder en geniet van een rondleiding door de Zwinger, een barok gebouwencomplex met tuinen dat ooit een van de belangrijkste gebouwen van zijn tijd was. Een ander hoogtepunt op de tour is een bezoek aan de Fürstenzug, een monumentaal beeld van een optocht, bestaande uit 23.000 keramische tegels en daarmee de grootste porseleinen afbeelding ter wereld. Luister ook naar interessante uitleg over de beroemde Frauenkirche, die je tijdens een rondleiding rond het exterieur leert kennen. Op zonnige dagen geniet je van een indrukwekkend uitzicht op het historische Dresden en de Elbe vanaf het open dek van de bus, een perfecte positie om fantastische foto's te maken.

Veelgestelde vragen over Dresden

Welke topattracties zijn een must-see in Dresden?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Dresden?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Nationaal Park Sächsische Schweiz

Sitemap Dresden

Wil je alle activiteiten in Dresden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dresden

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 29.431 beoordelingen

Het OV in Dresden is prima geregeld en het was daardoor geen probleem dat ons hotel nogal ver van het centrum lag. We hebben ruimschoots van de card gebruik gemaakt. De laatste dag was een zondag en omdat het nogal erg regende en onze trein naar huis pas om 1 uur 's nachts vertrok, hebben wij onze toevlucht in een willekeurige tram gezocht, rustig en droog. Naar het eindpunt gereden, daar een kleine wandeling gemaakt en weer terug naar het centrum. Zo zagen toch nog iets van de stad voor het donker werd en hoefden we niet de hele tijd in café's door te brengen.

Met de citycard stap je in Dresden zo in alle vormen van openbaar vervoer, nergens kaartjes kopen. Je haalt het er zo uit. Zoek je verbinding op Google Maps en je komt altijd waar je wezen wilt.

Erg mooie wandeling met een kleine groep en een energieke en vriendelijke guide en chaffeur!

Leuke informatieve rondleiding met alle historisch hoogtepunten mooi op een rij.

Hele goede vrouwelijke Engelse guide! Duidelijke uitleg.