Kies data

Dingen om te doen Dresden

Met haar klassieke architectuur en kastelen staat de hoofdstad van Oost-Duitsland vol met historische juweeltjes.

Dresden: De beste dingen die je niet wil missen

Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding van 45 minuten

1. Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding van 45 minuten

In de prachtige Semperoper in Dresden bewonder je de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse Renaissance en verken je versierde kamers, die zijn gereconstrueerd in de oorspronkelijke stijl. Ontdek een van de mooiste en prestigieuze operahuizen ter wereld en kom meer te weten over de geschiedenis van dit grandioze gebouw. Ervaar de sfeer in een van de mooiste en meest prestigieuze operahuizen ter wereld, een echt luxueuze ervaring. Je kunt ook genieten van dagelijkse rondleidingen door de Semperoper tijdens periodes waarin er geen repetities of uitvoeringen plaatsvinden. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Engels en Duits.

Dresden: rondvaart over de rivier

2. Dresden: rondvaart over de rivier

Ontdek de charme en geschiedenis van Dresden tijdens een boottocht over de rivier de Elbe. Bekijk tijdens deze rondvaart de mooiste bezienswaardigheden van de Elbe-vallei en de historische oude binnenstad van Dresden vanaf het water. Begin bij de Terrassenufer en ontdek de drie Elbepaleizen: Schloss Albrechtsberg, Schloss Eckberg en het Lingnerschloss. Vaar naar de villawijk Loschwitz en kom langs vier van de beroemde Elbebruggen, waaronder de Loschwitz, die liefkozend het 'Blauwe Wonder' wordt genoemd.

Dresden: originele nachtwakertour bij lantaarnlicht

3. Dresden: originele nachtwakertour bij lantaarnlicht

Verken de prachtige oude binnenstad van Dresden met een historische nachtwaker. Nip aan Schlummertrunk, een klein alcoholisch drankje voordat je de belangrijkste hoogtepunten van Dresden bezoekt, zoals de Semperoper, de Frauenkirche en meer. De tour begint met het rinkelen van de hoorn van de wachter in de smalle steegjes en het licht van zijn lantaarn in de duisternis. Met zijn hellebaard beschermt hij de eerzame burgers tegen vagebonden en louche figuren, zelfs in de donkerste uithoeken van de stad. Kijk uit naar een onderhoudende tour met griezelige verhalen en sappige anekdotes uit voorbije eeuwen. Bekijk ook de mooiste plekken in de stad. Bekijk de Semperoper en de beroemde Zwinger, loop over het plein voor het paleis en zie de Brühlsche Terrassen in de verte.

Dresden: stads- en Semperoper-wandeling met gids

4. Dresden: stads- en Semperoper-wandeling met gids

Ontdek de historische stad Dresden tijdens een begeleide wandeling en bezoek de iconische Frauenkirche. Geniet van een rondleiding door de elegante Zwinger-tuinen van Dresden en zie waar de koninklijke familie ooit heeft gewoond tijdens een rondleiding door het kasteel van Dresden. Verken de geschiedenis van de muziek tijdens een rondleiding door het operagebouw Semperoper. Begin je reis bij het kasteel van Dresden en ga naar de beroemdste bezienswaardigheid van de hele stad: de Frauenkirche. Bewonder de prachtig gerestaureerde kerk van buitenaf en bekijk het prachtige interieur. Ga verder naar de processie van prinsen, een cruciaal onderdeel van de Saksische geschiedenis, en naar de stallenbinnenplaats van het kasteel van Dresden. Krijg een idee van hoe deze indrukwekkende gebouwen er van binnen uitzien en bekijk het Taschenbergpalais. Een wandeltocht door Dresden zou ongetwijfeld niet hetzelfde zijn zonder de Zwinger te zien. Luister naar interessante en vermakelijke verhalen over Augustus II de Sterke, voordat de tour eindigt op het theaterplein met zijn kathedraal. Verken vervolgens de beroemde Semperoper, de Saksische Staatsopera en de hofopera tijdens een rondleiding. Leer de geschiedenis achter elke bocht terwijl je door de prachtige kamers reist.

Dresden: riviercruise in de avond met diner

5. Dresden: riviercruise in de avond met diner

Vaar in het donker over de rivier de Elbe en geniet 's avonds van de lichten van Dresden. Passeer het prachtig verlichte Pillnitz-paleis, de Blue Wonder-brug en de oude stad. Geniet van een driegangenmaaltijd en luister naar de zachte achtergrondmuziek tijdens deze riviercruise. Stap aan boord van de boot in het centrum van Dresden en vaar langs de Elbe. Vaar onder de Blue Wonder-brug door en ga verder langs de talrijke kastelen en paleizen langs de rivier in Dresden, waarvan de lichten 's nachts op de rivier glinsteren. Eet je driegangendiner op de achtergrond van zachte muziek in de salons van de boot. Als u terugkeert naar het stadscentrum, kunt u 's avonds genieten van de warme gloed van de oude binnenstad van Dresden.

Dresden: 1 dag hop on, hop off-bustour

6. Dresden: 1 dag hop on, hop off-bustour

Verken Dresden, de hoofdstad van het prachtige Bundesland Sachsen, vanuit een dubbeldekker en stap uit waar en wanneer je maar wilt bij een van de 22 haltes en bekijk de bezienswaardigheden aldaar. Profiteer van de diverse activiteiten die bij dit ticket zijn inbegrepen, zoals een avondvaart, een nachtwakertour, een stadstour voor kinderen, alsook entree tot verschillende monumenten. Begin je reis bij de halte Postplatz/Zwinger of een van de andere haltes. Je kunt zelf beslissen of je een 90 minuten durende rondrit door de stad wilt maken, waarbij je de belangrijkste monumenten van Dresden passeert, of wilt uitstappen op een interessante locatie om deze beter te bekijken. Bezoek 's werelds mooiste zuivelwinkel, Dresdner Molkerei Gebrüder Pfund. Ga verder en geniet van een rondleiding door de Zwinger, een barok gebouwencomplex met tuinen dat ooit een van de belangrijkste gebouwen van zijn tijd was. Een ander hoogtepunt op de tour is een bezoek aan de Fürstenzug, een monumentaal beeld van een optocht, bestaande uit 23.000 keramische tegels en daarmee de grootste porseleinen afbeelding ter wereld. Luister ook naar interessante uitleg over de beroemde Frauenkirche, die je tijdens een rondleiding rond het exterieur leert kennen. Op zonnige dagen geniet je van een indrukwekkend uitzicht op het historische Dresden en de Elbe vanaf het open dek van de bus, een perfecte positie om fantastische foto's te maken.

Dresden: rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk

7. Dresden: rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Nadat je je gids voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk of de Frauenkirche hebt ontmoet, ga je meteen het prachtige bouwwerk in voor een grondige rondleiding. Na tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig te zijn verwoest door bombardementen, bleven de ruïnes van de kerk tientallen jaren staan. Na de hereniging van Duitsland werd echter een ambitieuze campagne gevoerd om het te reconstrueren. Na meer dan tien jaar bouwen op basis van de oorspronkelijke plannen van George Bähr uit de jaren 1720, werd de Onze-Lieve-Vrouwekerk in 2005 in haar oude glorie hersteld. Sindsdien nodigen het sierlijke interieur en de uitgestrekte koepel bezoekers uit om het glorieuze verhaal van wedergeboorte te zien. Tijdens je rondleiding krijg je exclusieve toegang tot de galerij van de kerk en krijg je talloze inzichten in de structuur die representatief is voor de vooruitgang van Dresden als geheel.

Dresden: boottocht over de Elbe naar Slot Pillnitz

8. Dresden: boottocht over de Elbe naar Slot Pillnitz

Ontdek de historische oude stad van Dresden aan boord van een schip en bewonder de mooiste stukken van het Elbedal. Vertrek vanaf Terrassenufer en bekijk, op weg naar de villawijk Loschwitz, de 3 beroemde kastelen aan de Elbe: Albrechtsberg, Eckberg en Slot Lingner. Kom langs de 4 beroemde Elbebruggen, waarvan de geschiedenis nog steeds invloed heeft op de stad. De gedenkwaardigste brug heet het 'Blauwe Wonder', vanwege de kleur. Bij aankomst in Pillnitz bezoek je het paleis van Pillnitz. Het werd gebouwd in de 18e eeuw onder de keurvorst van Saksen, August de Sterke en is nu de site van het Kunstgewerbemuseum (Museum van Kunst en Ambachten) en het Schlossmuseum (Kasteelmuseum). Neem de tijd om de prachtige tuin van het Pillnitzpaleis te verkennen. De tuin is uitnodigend in alle vier de seizoenen.

Dresden: rondleiding door de Volkswagen Gläserne Manufaktur

9. Dresden: rondleiding door de Volkswagen Gläserne Manufaktur

Kijk mee met het reilen en zeilen in de Volkswagenfabriek in Dresden tijdens een rondleiding. Geniet van de unieke mogelijkheid om erachter te komen hoe deze auto's worden geproduceerd, en kom meer te weten over het productieproces, e-mobiliteit en digitalisering. Tijdens de rondleiding word je direct naar de assemblagelijn en de productie-afdeling gebracht, waar je de verschillende productiestappen van dichtbij kunt zien. De gids geeft je een fascinerend overzicht van het productieproces van elektrische auto's en legt uit hoe de combinatie van het beste vakmanschap en uiterste precisie nodig is om deze wagens te creëren.  De deskundige gids beantwoordt al je vragen over de toekomst van elektrische auto's en geeft je spannende inzichten over wat er op dit gebied nog op stapel ligt. Als je wilt, heb je na de rondleiding de mogelijkheid om andere attracties in de omgeving te verkennen.

Residenzschloss Dresden: algemeen toegangsticket

10. Residenzschloss Dresden: algemeen toegangsticket

Boek een handig entreeticket voor het Residenzschloss, ook wel bekend als het slot van Dresden of het Koninklijk Paleis. Verrijk je ervaring met een gratis audiogids, die je helpt de Duitse geschiedenis van het slot te begrijpen. Met dit ene ticket krijg je toegang tot de Neues Grünes Gewölbe (het Groene Gewelf), de Turkse kamer, de Renaissancevleugel en de Wapenkamer van het Residenzschloss. De toegang tot de Historisches Grünes Gewölbe (Historische Groene Gewelf) is niet bij dit ticket inbegrepen.

Beschikbare activiteiten

155 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 10

Veelgestelde vragen over Dresden

Welke topattracties zijn een must-see in Dresden?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Dresden?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Nationaal Park Sächsische Schweiz

Overzicht activiteiten in Dresden

Wil je alle activiteiten in Dresden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dresden

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 31.721 beoordelingen

De plaats is mooi en enorm. Je moet echt voorbereid zijn of veel door de tuinen lopen om bij Trianon te komen of een kar huren of de beschikbare treinen doorgeven. Het voorbehoud is dat ze geen contant geld accepteren, alleen MasterCard- of Visa-kaarten. Voor oudere mensen of mensen met beperkte mobiliteit is een vervoermiddel essentieel, maar voor degenen die in een goed humeur zijn, is het de moeite waard om door de hele onmetelijkheid van het complex te wandelen.

We hebben een super mooie dag gehad! De chauffeur en tourguide waren top! Waren gezellig aanwezig en vertelde veel over plekken waar we geweest zijn. Zou deze trip zeker aanraden!

The guide (Joseph in my case) was super friendly and had a lot to tell about everything in prague and about the tour itself! We enjoyed it a lot and we recomend it for sure!

Super gedreven gids met prachtige verhalen. Echt een aanrader.

Aan te raden, veel prachtige haast magische dingen gezien.