Belevingen in

Dresden

Met haar klassieke architectuur en kastelen staat de hoofdstad van Oost-Duitsland vol met historische juweeltjes.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Dresden: de 10 beste activiteiten en bezienswaardigheden

Dresden staat bekend om grootse kunst, rivierpanorama's en barokke architectuur. Er is zo veel te zien dat we je een handje helpen met tien attracties die je zeker niet wil missen.

 • Semperoper

  1. Semperoper

  Het grandioze operahuis gebouwd in renaissancestijl en rijkelijk versierd. Een must-see voor elk bezoek aan Dresden!

 • Dresden Frauenkirche

  2. Dresden Frauenkirche

  Met haar prachtige koepel en historische bouw is de Frauenkirche het bezoeken al waard, en je kunt ook nog van de stad genieten op het uitkijkplatform van 67 meter hoog.

 • Schloss Pillnitz

  3. Schloss Pillnitz

  Reis een middag terug in de tijd en waan je lid van het Saksisch hof in deze historische setting.
  "

 • Das blaues Wunder

  4. Das blaues Wunder

  Deze brug was een technisch wonder ten tijde van zijn bouw, en speelt een rol in tal van stadslegenden en oorlogsverhalen. Niet te missen!

 • Zwinger

  5. Zwinger

  Dit grandioze Oost-Duitse paleis is op zichzelf al prachtig, en de collectie van beroemde meesters maakt het al helemaal een fantastisch uitstapje.

 • Residenzschloss

  6. Residenzschloss

  Dit kasteel is een van de oudste gebouwen in Dresden. De mix van barokke en neorenaissancistische architectuur maakt het een fascinerend gebouw.

 • Gemäldegalerie Alte Meister

  7. Gemäldegalerie Alte Meister

  Een prachtige kunstgalerie met grote werken uit de periode van de 15de tot de 18de eeuw. Cultuursnuivers, verzamel u!

 • 8. Asisi Panometer Dresden

  Deze moderne attractie toont Dresden met een uitzonderlijke panoramische uitbeelding zoals het er in 1756 heeft uitgezien.

 • Schloss Moritzburg

  9. Schloss Moritzburg

  Maak een kort tripje naar de favoriete jachtvelden van de voormalige Saksische koningen en zie dit prachtige barokkasteel.

 • Kreuzkirche

  10. Kreuzkirche

  De grootste kerk in Saksen is ook de basis van het Dresdner Kreuzchor (jongenskoor) en andere muzikale evenementen.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen breng je door in Dresden?

  Je zou makkelijk een week in Dresden kunnen doorbrengen, zo veel is er te doen. Maar als Dresden een deel is van een bredere reis door Europa en je meer tijd wil voor andere steden, zijn 3 dagen genoeg om veel te zien zonder het in je schema te hoeven proppen.

 • Hoe kom je er?

  Vanaf luchthaven Dresden-Klotzsche kom je gemakkelijk in de stad met meerdere bussen en S-Bahn 2. Met de trein is ook de rest van Duitsland goed bereikbaar (Berlijn, Frankfurt, München), net als Praag, Budapest en Wroclaw.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente is fijn door het milde weer, minder toerisme en het vele daglicht. De Kersttijd is aan te raden voor de geweldige Kerstmarkten.

Sitemap Dresden

Wil je alle activiteiten in Dresden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dresden

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 22.325 beoordelingen

De excursie naar Königstein zit vol bezienswaardigheden (Elbevallei, bastion, kastelen en villa's aan de oevers van de Elbe, ...). Het personeel is erg beleefd en supervriendelijk. De schepen zijn echte oldtimers maar in topconditie. Je kunt de techniek al rijdend bekijken, want waar anders vind je zulke machines tegenwoordig nog in gebruik. We waren met z'n tweeën, maar we kunnen het echt iedereen aanraden als je al in Dresden bent geweest.

Ons bezoek aan de Semper Oper in Dresden was fantastisch. Die is niet op alle dagen toegankelijk. Gelukkig konden we onze reis zo aanpassen dat we er alsnog naartoe konden. Het verhaal over de bouw en 2 keer herbouw is indrukwekkend, begeleid door tekeningen en foto's..

HET WAS HEERLIJK, WIJ HOUDEN ER VAN EN WE KUNNEN DE RIT AANBEVOLEN. IN IEDER GEVAL ZULLEN WE OOK EEN TOER IN DE ANDERE RICHTING MAKEN BIJ HET VOLGENDE BEZOEK AAN DRESDEN. HOOP OP BETER WEER

Alles was erg leuk en informatief. We hebben erg genoten van de reis. Eten en drinken was ook erg goed. Al met al een erg leuke excursie.

Gewoon briljant als de zon schijnt. Je moet het doen.