Datums kiezen

Ontdek het beste van
Dresden

Met haar klassieke architectuur en kastelen staat de hoofdstad van Oost-Duitsland vol met historische juweeltjes.

Onze aanbevelingen voor Dresden

Dresden: Semperoper Tickets en rondleiding

1. Dresden: Semperoper Tickets en rondleiding

Bezoek de Semperoper in Dresden met zijn lange geschiedenis en elegante architectuur. Begin aan een rondleiding door deze historische opera en ontdek het prestige en de geschiedenis achter elke bocht. Begin bij de prachtige Semperoper in Dresden en bewonder de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse Renaissance. Verken sierlijke kamers, gereconstrueerd in de originele stijl. Ontdek de geweldige akoestiek in het uitgebreide auditorium en leer over de rijke geschiedenis van dit grootse gebouw. Ervaar de sfeer in een van de mooiste en meest prestigieuze operahuizen ter wereld, een onvergetelijke ervaring.

Dresden: rondvaart over de rivier

2. Dresden: rondvaart over de rivier

Ontdek de charme en geschiedenis van Dresden tijdens een boottocht over de rivier de Elbe. Bekijk tijdens deze rondvaart de mooiste bezienswaardigheden van de Elbe-vallei en de historische oude binnenstad van Dresden vanaf het water. Begin bij de Terrassenufer en ontdek de drie Elbepaleizen: Schloss Albrechtsberg, Schloss Eckberg en het Lingnerschloss. Vaar naar de villawijk Loschwitz en kom langs vier van de beroemde Elbebruggen, waaronder de Loschwitz, die liefkozend het 'Blauwe Wonder' wordt genoemd.

Dresden: Rondleiding door de transparante fabriek van VW

3. Dresden: Rondleiding door de transparante fabriek van VW

Verheug u op een kijkje in onze productie en belevingswereld! Wanneer werd de eerste elektrische Volkswagen gebouwd? Hoe ver kun je komen met één lading? En hoeveel productiestappen zijn er eigenlijk nodig om een elektrische auto af te ronden? U krijgt antwoord op uw vragen in onze 45 minuten durende overzichtstour van een deskundige gids.

Dresden: De originele Nachtwacht Tour in Lantaarnlicht

4. Dresden: De originele Nachtwacht Tour in Lantaarnlicht

Verken de prachtige oude binnenstad van Dresden met een historische nachtwaker. Nip aan Schlummertrunk, een klein alcoholisch drankje voordat je de belangrijkste hoogtepunten van Dresden bezoekt, zoals de Semperoper, de Frauenkirche en meer. De tour begint met het rinkelen van de hoorn van de wachter in de smalle steegjes en het licht van zijn lantaarn in de duisternis. Met zijn hellebaard beschermt hij de eerzame burgers tegen vagebonden en louche figuren, zelfs in de donkerste uithoeken van de stad. Kijk uit naar een onderhoudende tour met griezelige verhalen en sappige anekdotes uit voorbije eeuwen. Bekijk ook de mooiste plekken in de stad. Bekijk de Semperoper en de beroemde Zwinger, loop over het plein voor het paleis en zie de Brühlsche Terrassen in de verte.

Dresden: 1-daagse Hop-On-Hop-Off bustour

5. Dresden: 1-daagse Hop-On-Hop-Off bustour

Verken Dresden, de hoofdstad van het prachtige Bundesland Sachsen, vanuit een dubbeldekker en stap uit waar en wanneer je maar wilt bij een van de 22 haltes en bekijk de bezienswaardigheden aldaar. Profiteer van de diverse activiteiten die bij dit ticket zijn inbegrepen, zoals een avondvaart, een nachtwakertour, een stadstour voor kinderen, alsook entree tot verschillende monumenten. Begin je reis bij de halte Postplatz/Zwinger of een van de andere haltes. Je kunt zelf beslissen of je een 90 minuten durende rondrit door de stad wilt maken, waarbij je de belangrijkste monumenten van Dresden passeert, of wilt uitstappen op een interessante locatie om deze beter te bekijken. Bezoek 's werelds mooiste zuivelwinkel, Dresdner Molkerei Gebrüder Pfund. Ga verder en geniet van een rondleiding door de Zwinger, een barok gebouwencomplex met tuinen dat ooit een van de belangrijkste gebouwen van zijn tijd was. Een ander hoogtepunt op de tour is een bezoek aan de Fürstenzug, een monumentaal beeld van een optocht, bestaande uit 23.000 keramische tegels en daarmee de grootste porseleinen afbeelding ter wereld. Luister ook naar interessante uitleg over de beroemde Frauenkirche, die je tijdens een rondleiding rond het exterieur leert kennen. Op zonnige dagen geniet je van een indrukwekkend uitzicht op het historische Dresden en de Elbe vanaf het open dek van de bus, een perfecte positie om fantastische foto's te maken.

Dresden: riviercruise over de Elbe naar kasteel Pillnitz

6. Dresden: riviercruise over de Elbe naar kasteel Pillnitz

Ontdek de historische oude binnenstad van Dresden aan boord van een schip en bewonder de mooiste plekjes van de Elbe-vallei. Begin bij Terrassenufer en bekijk de drie beroemde kastelen: Albrechtsberg, Eckberg en Lingner Castle, langs de Elbe op weg naar de villawijk Loschwitz. Passeer de 4 beroemde Elbe-bruggen, waarvan de geschiedenis tot nu toe de stad beïnvloedt. De meest memorabele brug heet Blue Wonder, dat zijn naam dankt aan de kleur. Geniet van het uitzicht op het indrukwekkende Pillnitz-paleis terwijl uw boot ongeveer twintig minuten voor anker gaat. Het werd in de 18e eeuw gebouwd onder de keurvorst van Saksen Augustus de Sterke en is nu de locatie van het Kunstgewerbemuseum (Museum van Kunsten en Ambachten) en het Schlossmuseum (Kasteelmuseum).

Dresden: Rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de galerij

7. Dresden: Rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de galerij

Nadat je je gids voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk of de Frauenkirche hebt ontmoet, ga je meteen het prachtige bouwwerk in voor een grondige rondleiding. Na tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig te zijn verwoest door bombardementen, bleven de ruïnes van de kerk tientallen jaren staan. Na de hereniging van Duitsland werd echter een ambitieuze campagne gevoerd om het te reconstrueren. Na meer dan tien jaar bouwen op basis van de oorspronkelijke plannen van George Bähr uit de jaren 1720, werd de Onze-Lieve-Vrouwekerk in 2005 in haar oude glorie hersteld. Sindsdien nodigen het sierlijke interieur en de uitgestrekte koepel bezoekers uit om het glorieuze verhaal van wedergeboorte te zien. Tijdens je rondleiding krijg je exclusieve toegang tot de galerij van de kerk en krijg je talloze inzichten in de structuur die representatief is voor de vooruitgang van Dresden als geheel.

Dresden: Semperoper en rondleiding door de oude stad

8. Dresden: Semperoper en rondleiding door de oude stad

Maak een wandeltocht door de historische oude binnenstad van Dresden en bezoek de wereldberoemde Semperoper met een lokale gids. Verken de Semperoper en bekijk de grootse barokke architectuur en sierlijke kamers, gereconstrueerd in de originele stijl. Ga naar, loop rond Neumarkt en verken andere hoogtepunten zoals de Zwinger, het Koninklijk Paleis van Dresden en de Frauenkirche. Beleef een rondleiding door de Semperoper en ontdek de rijke interieurs en prachtige architectuur in Italiaanse hoogrenaissancestijl, gereconstrueerd volgens de oorspronkelijke plannen. Leer achtergrondinformatie over de ongelooflijke akoestiek in het kunstig ingerichte auditorium. Geniet van een veelzijdige blik op dit adembenemende operahuis en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis. Begeleide bezoeken aan de Semperoper zijn bijna elke dag mogelijk als er geen optredens of andere evenementen plaatsvinden. Geniet vervolgens van de sfeer van de oude binnenstad van Dresden terwijl u uw gids volgt naar culturele hoogtepunten zoals de Zwinger, het kasteel van Dresden, de Frauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk) en de nieuw opgerichte Neumarkt. Luister hoe Dresden onderweg zo hard heeft gewerkt om zijn historische monumenten te reconstrueren.

Residenzschloss Dresden: algemeen toegangsticket

9. Residenzschloss Dresden: algemeen toegangsticket

Boek vooraf uw toegangsbewijs voor Residenzschloss, ook wel bekend als het kasteel van Dresden of het Koninklijk Paleis, en maak kennis met deze historische plek. Verrijk uw ervaring met een gratis audiogids om u te helpen de Duitse geschiedenis achter het kasteel te begrijpen. Met een enkel ticket krijg je toegang tot de Neues Grünes Gewölbe (nieuwe groene kluis) van Residenzschloss, de Turkse kamer, de renaissancevleugel en de wapenkamer. Toegang tot de Historisches Grünes Gewölbe (historische groene kluis) is niet inbegrepen. Verken verder openbaar toegankelijke plaatsen zoals de uitgebreide kunstbibliotheek, verschillende college- en studiezalen, evenals de toren die bekend staat als de Hausmannsturm (beschikbaar in de zomermaanden), die bezoekers die de 327 treden beklimmen een spectaculair uitzicht over Dresden biedt.

Dresden: 360° Panorama Amazonia

10. Dresden: 360° Panorama Amazonia

Geniet van de fascinerende wereld van panoramische kunst. In 2003 en 2006 creëerde Asisi de grootste panorama's ter wereld in Leipzig en Dresden. Beide bevinden zich in de op de monumentenlijst geplaatste voormalige gasometer. In het middelpunt van Yadegar Asisi's 360° panorama staat natuur die niet betoverender kan zijn en toch vaak onbekend is. Een exotische wereld om je over te verwonderen - fascinerend, prachtig en buitengewoon opwindend. Met AMAZONIA heeft Yadegar Asisi een hyperrealistische kunstruimte gecreëerd die de complexiteit van een grote verscheidenheid aan geologische formaties in het tropisch regenwoud samenvat. Het cilindrische panorama laat bergregenwouden en rivierdalen zien, open plekken en waterpartijen, reusachtige bomen of een open vallei. Vanuit de dichtheid van de groene kosmos komen, als je er langer naar kijkt, verschillende exotische bewoners van het natuurgebied in beeld: bijvoorbeeld vleesetende planten in felle kleuren, kolonies reuzenmieren of de lokale bevolking op jacht.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Dresden

Alle activiteiten

263 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Dresden

Wat zijn de topattracties van Dresden?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Dresden?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Nationaal Park Sächsische Schweiz

Andere activiteiten in Dresden

Wil je alle activiteiten in Dresden bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dresden

Gemiddelde beoordeling

4.6
(31.721 beoordelingen)

Een zeer vlotte gids en interessante uitleg. Zeer indrukwekkend wat we te zien kregen. Deutsche Gründlichkeit ten top!

zonder gids met mijn zoon van 12 op pad met de elektrische fiets! helemaal geweldig zou het zo weer doen!

Het was geweldig en de stadstour na de tour was ook echt geweldig. Onverslaanbaar voor de prijs.

Stipt, prima gids met veel historische uitleg. Prachtig gebouw, de moeite waard.

prachtige collectie wapens. Grüne Gewölbe is overweldigend van schoonheid.