Dresden Flickr User Wimox

Op het spoor van Kurt Vonnegut: Slaughterhouse 5 Tour

Product ID: 6387

Vanaf € 14 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
2 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Engels, Duits

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Bezoek de laatst overgebleven kelder van het Slachthuis, waar de gevangenen de bombardementen van 1945 in hebben overleefd
  • Leer over Dresden zoals Kurt Vonnegut het ervaren heeft
  • Leer over Dresden's historische wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog
Overzicht
Volg het spoor van Kurt Vonnegut, de Amerikaanse schrijver die de bombardementen op Dresden overleefd heeft en zijn ervaringen in zijn beroemde roman "Slaughterhouse 5, or The Children's Crusade" heeft vastgelegd.
Wat te verwachten
Volg het spoor van Kurt Vonnegut, de Amerikaanse schrijver die de bombardementen op Dresden overleefd heeft en zijn ervaringen in de roman Slaughterhouse 5, or The Children's Crusade heeft vastgelegd.

Welkom in Dresden: een van de meest beroemde barokke steden van Europa, sinds de 19e eeuw bekend als het "Florence van het Noorden", een titel die de stad dankt aan zijn indrukwekkende architectuur en unieke culturele collecties. Dit unieke karakter wordt ook beschreven in Vonnegut's roman uit 1968.

De thematische tour, die het leven en de gebeurtenissen in Kurt Vonnegut's leven verkent, in het bijzonder de periode die hij als krijgsgevangene doorbracht in een voormalig slachthuis in Dresden, wordt sinds 2008 gehouden en biedt een aantal diverse activiteiten aan.

Je zult de beroemde plekken en gebouwen van Dresden zien, met informatie over hun vernietiging in de nachten van 13 en 14 februari 1945, de daaropvolgende reconstructie en de legendarische en mythische verhalen die rondom deze gebeurtenissen zijn opgebouwd.

Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan het oude Slachthuis, nu de Dresden Trade Fair, en de exclusieve mogelijkheid om de laatst overgebleven kelder in het complex te bekijken, waarin de krijgsgevangenen de bombardementen hebben overleefd.

Niets is spannender dan de symbiotische relatie tussen literatuur en realiteit: dus neem een fascinerende tour door de feiten en fictie van Dresden.
Inbegrepen
  • Informatie over de legendes van Dresden
  • Een bezoek aan het oude slachthuis, met een tour van de laatste overgebleven kelder
Niet inbegrepen
  • Vervoer
  • Toegangsprijzen
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Theaterplatz, bij het ruiterstandbeeld van König Johann. De tourleider zal een neongele vlag vasthouden. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Tours op zaterdag en zondag kunnen alleen gegarandeerd plaatsvinden op voorafgaande afspraak.

Vanaf € 14 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (32 Beoordelingen)

Georganiseerd door

NIghtwalkTeam Dresden

Product ID: 6387