Dubai Creek

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 uitzichten vanaf Dubai Creek

Dubai Creek, of Al Khor in het Arabisch, is een 15 kilometer lange waterweg die vanuit de Perzische Golf recht Dubai in stroomt. De rivier verdeelt de stad in de wijken Deira en Bur Dubai. Ga op met een boot op rondvaart en zie wat je allemaal kunt spotten vanaf het water!

 • Creekside Park

  1. Creekside Park

  In dit openbare park, het op één na grootste in Dubai, wordt rond de prachtige tuinen gebarbecued, paard gereden en gevist.

 • Rhas Al Khor Wildlife Sanctuary

  2. Rhas Al Khor Wildlife Sanctuary

  Ontsnap aan de drukte en glamour in dit 620 hectare grote gebied, midden in woestijn, waar meer dan 65 vogelsoorten leven. De flamingo's worden om 15:00 gevoerd!

 • Abra Cadabra!

  3. Abra Cadabra!

  Maak een rit met een abra! De abra is Dubai's unieke watertaxi, die je, onder het genot van geweldige uitzichten, van Bur Dubai naar Deira brengt. Ook leuk: een rondvaart met diner op een dhow!

 • Heritage Village

  4. Heritage Village

  Deze attractie, geopend van oktober tot april, leert je over de geschiedenis van Dubai. Wandel langs traditionele huizen en hoor over de bedoeïense cultuur en plaatselijke industrieën zoals parelduiken.

 • Dubai Creek Resort

  5. Dubai Creek Resort

  Wat kan hier niet? Een koninklijke maaltijd eten, golfen, de sauna bezoeken of een nacht doorbrengen in het luxe Park Hyatt Dubai hotel... Dit is de ultieme plek voor al je kreekpret.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan

  Het hele jaar door.

 • Openingstijden

  De eerste abra vertrekt om 5:00, ze opereren tot middernacht. Houd hier rekening mee bij het plannen van je Creek-activiteiten.

 • Prijs

  Een enkeltje met de abra kost 1 dirham. Verder hangen de prijzen af van de activiteiten die je onderneemt.

 • Hoe kom je er?

  Metrostation Creek ligt op de groene lijn en is dichtbij het water.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De abra's varen van 5:00 tot middernacht. Zie specifieke activiteiten voor andere openingstijden.
 • Toegangsprijzen
  Een enkeltje per abra kost 1 dirham, andere prijzen verschillen per activiteit.
 • Heb ik een gids nodig?
  Verschilt per activiteit, maar als je op zoek bent naar onvergetelijke tours, overweeg dan een helikopterrit!
 • Hoe kom ik er?
  Neem de groene lijn naar metrostation Creek.
 • Extra tips

  • Houd bij het plannen van je dag rekening met de tijden van de abra.

Wat anderen zeggen over Dubai Creek

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 12.480 beoordelingen

Uitstekende mogelijkheid om Dubai in korte tijd van al zijn specifieke kanten te zien. Bijzonder is ook, dat het aquarium in de Duba Mall, de tour Dubai in de Marina (boottocht van 1 uur) en de Boottocht inner Jumeirah Palm bij de prijs in begrepen zaten. Er waren nog een aantal dingen gratis, maar daar ontbrak ons de tijd voor. Het inwisselen van de voucher ging prima.

Goede hop on busmaatschappij, rijden voldoende bussen rond zodat je niet lang hoeft te wachten. Vriendelijke mensen die je bijstaan bij alle vragen. Wij hadden de luxe tickets voor 5 dagen, zaten veel extra's bij, allemaal mooi maar de nighttour is geen aanrader, eerlijk gezegd was het zonde van de tijd. Maar de rest was top.

Most amazing tour as an addition to our holiday in Dubai. We loved to see the old parts of Dubai City and together with our amazing tourguide Ricky we explored the little streets and souks by a 2-hour walking tour. We loved this so so so much! I would recommend it to everyone. Ricky, we thank you very much!

Het enthousiasme waarmee de gids vertelden over de geschiedenis en het ontstaan van dubai. Ondanks de niet te voorspellen medische klacht waar 1 passagier last van kreeg en er daardoor een tussenstop moest plaatsvinden bij een kliniek en het daarna later weer moeten ophalen was alles prima geregeld.

Super leuk en fijn om in korte tijd veel van Dubai te zien. Wij deden dit op onze laatste dag en zagen toen nog alles wat we ‘gemist’ hadden! Als je dit op eigen houtje zou moeten doen, lukt dat qua tijd echt niet in een dag.