Dubai Desert Conservation Reserve

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 activiteiten in de woestijn van Dubai

Trek je terug uit de drukte van de hete stad en ga op pad in het woestijnreservaat van Dubai. Ervaar het prachtige landschap van de VAE en leer over de traditionele cultuur, bijvoorbeeld op de volgende manieren!

 • Ontdek de natuur

  1. Ontdek de natuur

  Op woestijnsafari leer je allerlei flora en fauna kennen, zoals vossen, wilde katten en de Arabische Oryx, die mede door het reservaat niet is uitgestorven!

 • Rijd paard en kameel

  2. Rijd paard en kameel

  Vind je door de woestijn crossen in een 4 x 4 niet zo romantisch? Laat een gids je meenemen op tour per paard of kameel!

 • Eet een traditionele bedoeïense maaltijd

  3. Eet een traditionele bedoeïense maaltijd

  Bedoeïen' betekent woestijnnomaad in het Arabisch - dit is hun gebied! En in het comfort van hun tenten bieden ze heerlijk eten en bijzonder entertainment.

 • Zandboarden

  4. Zandboarden

  Even genoeg van traditie? De zandduinen zijn perfect voor het beoefenen van extreme sporten als zandboarden, quad rijden en zelfs zandskiën!

 • Zie de zonsondergang

  5. Zie de zonsondergang

  Of je nu bovenop een duin zit of gezellig in een bedoeïens dorpje, houd je ogen open bij het ondergaan van de zon. Het reservaat is dan op zijn allermooist.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Het is niet mogelijk om het reservaat zonder tour te bezoeken, dus zoek een aanbieder die vervoer biedt vanaf je hotel of het stadscentrum. Het reservaat is per auto te bereiken via de E66, die begint als Dubai-Al Ain Road tussen Downtown Dubai en het Ras al Khor Wildlife Sanctuary.

 • Wat neem je mee?

  Je bent in de woestijn, dus volop in de zon. Neem een zonnebril, een hoofddeksel en een heleboel zonnebrandcrème mee. Als je een dure camera bij je hebt, zorg dan dat hij tegen het zand bestand is (waterproof maken helpt ook). Neem voor de zekerheid een fles water mee, ook als de touroperator water verzorgt. Draag geen dichte, leren schoenen!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De woestijn loopt niet weg, dus het hangt er maar net vanaf wat voor tour je wil boeken!
 • Toegangsprijzen
  Prijzen zijn afhankelijk van wat voor ervaring je wil hebben, maar tickets voor de meeste tours beginnen vanaf een euro of 90 p.p.
 • Heb ik een gids nodig?
  Het is zeker aan te raden om een gids te boeken.
 • Hoe kom ik er?
  De gids die je kiest brengt je vanuit de stad naar de woestijn.
 • Extra tips
  Eet niet te heftig voordat je gaat. De hobbelige rit over de duinen kan wagenziekte veroorzaken!

Wat anderen zeggen over Dubai Desert Conservation Reserve

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.045 beoordelingen

Nice to do but very commercial. At first we stopped for a quadride in the dessert which was not included in the trip. The quadride was expensive and We spend there almost 45 min Doing nothing as we did not want to go for a ride. 20 min ride was offered from 200 dirham and above. I would like better to spend that time for dinner and the attractions that were included in the trip like: camel ride or henna painting. After that we have had a dessert safari which was really nice, small stop for the pictures was included ( 10 min) . Then we drove to the camp for dinner (20 -30 min drive) Dinner was nice a lot of food to choose from. During the visit at the camp you could do various things . But due to a little time you could Not do things one by one. For example : entertainment was during the dinner buffet. We arrived and had no time to do camel ride of henna painting before or after dinner. Dinner was served immediate after arrival. Overall I recommend the excursion .

Super leuke duinsafari en bbq in woestijn

We werden keurig op tijd opgehaald bij het hotel. De duinsafari was een echte attractie in een schitterende omgeving, waarbij we de zonsondergang tegemoet reden. We hebben schitterende foto's gemaakt. De chauffeur Mohamed Shoeib draaide arabische muziek tijdens de rit, wat paste bij de omgeving waarin we reden. De rit zelf duurde wel een klein uur en daarna reden we ook weer een heel stuk door de woestijn naar het kamp waar de bbq plaatsvond. Het kamp was mooi ingericht en het eten en de optredens pasten bij de ervaring. Uiteraard wel erg toeristisch, maar dat maakte de ervaring niet minder leuk.

Geweldige ervaring. We hadden vooraf aangegeven dat we een rustige excursie wilden in verband met knie- en nekproblemen. Gids Eric was heel behulpzaam en attent. We waren blij dat we zo toch de woestijn konden beleven! Het eten ‘s avonds was heerlijk, de ambiance ook. De optredens hadden wat langer mogen duren.

Stipt op tijd opgehaald. Duinsafari was fantastisch, super chauffeur. Maakte zelfs tussentijds nog mooie foto's van ons in de woestijn. Eenmaal in het kamp een leuke ervaring gehad, met de kameel ritjes, optredens en het lekkere eten. De moeite waard om te doen

Dit mag je niet missen. Waanzinnige excursie. We konden zelfs onverwachts kamelen rijden. Heeeeerlijk ontbijt. Wat een leuke gidsen. Vooral de Nederlandse gids ook! Neem wel een jasje mee! Tot 7 uur is het maar 16 graden.