Dubai Desert Conservation Reserve

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 activiteiten in de woestijn van Dubai

Trek je terug uit de drukte van de hete stad en ga op pad in het woestijnreservaat van Dubai. Ervaar het prachtige landschap van de VAE en leer over de traditionele cultuur, bijvoorbeeld op de volgende manieren!

 • Ontdek de natuur

  1. Ontdek de natuur

  Op woestijnsafari leer je allerlei flora en fauna kennen, zoals vossen, wilde katten en de Arabische Oryx, die mede door het reservaat niet is uitgestorven!

 • Rijd paard en kameel

  2. Rijd paard en kameel

  Vind je door de woestijn crossen in een 4 x 4 niet zo romantisch? Laat een gids je meenemen op tour per paard of kameel!

 • Eet een traditionele bedoeïense maaltijd

  3. Eet een traditionele bedoeïense maaltijd

  Bedoeïen' betekent woestijnnomaad in het Arabisch - dit is hun gebied! En in het comfort van hun tenten bieden ze heerlijk eten en bijzonder entertainment.

 • Zandboarden

  4. Zandboarden

  Even genoeg van traditie? De zandduinen zijn perfect voor het beoefenen van extreme sporten als zandboarden, quad rijden en zelfs zandskiën!

 • Zie de zonsondergang

  5. Zie de zonsondergang

  Of je nu bovenop een duin zit of gezellig in een bedoeïens dorpje, houd je ogen open bij het ondergaan van de zon. Het reservaat is dan op zijn allermooist.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Het is niet mogelijk om het reservaat zonder tour te bezoeken, dus zoek een aanbieder die vervoer biedt vanaf je hotel of het stadscentrum. Het reservaat is per auto te bereiken via de E66, die begint als Dubai-Al Ain Road tussen Downtown Dubai en het Ras al Khor Wildlife Sanctuary.

 • Wat neem je mee?

  Je bent in de woestijn, dus volop in de zon. Neem een zonnebril, een hoofddeksel en een heleboel zonnebrandcrème mee. Als je een dure camera bij je hebt, zorg dan dat hij tegen het zand bestand is (waterproof maken helpt ook). Neem voor de zekerheid een fles water mee, ook als de touroperator water verzorgt. Draag geen dichte, leren schoenen!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De woestijn loopt niet weg, dus het hangt er maar net vanaf wat voor tour je wil boeken!
 • Toegangsprijzen
  Prijzen zijn afhankelijk van wat voor ervaring je wil hebben, maar tickets voor de meeste tours beginnen vanaf een euro of 90 p.p.
 • Heb ik een gids nodig?
  Het is zeker aan te raden om een gids te boeken.
 • Hoe kom ik er?
  De gids die je kiest brengt je vanuit de stad naar de woestijn.
 • Extra tips
  Eet niet te heftig voordat je gaat. De hobbelige rit over de duinen kan wagenziekte veroorzaken!

Wat anderen zeggen over Dubai Desert Conservation Reserve

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.284 beoordelingen

Geweldige excursie met een zeer vriendelijke, goed Engels sprekende chauffeur. Hij vertelde onderweg alles over Dubai, liet ons tijdens de reis naar de woestijn gebouwen zien en vertelde daarover. Ook hielp hij ons met alle activiteiten en maakte gedurende de dag mooie foto’s/filmpjes van ons zodat wij moe maar voldaan naar huis gingen met mooie herinneringen! Ik zou zeker de excursie van 7 uur aanraden. Dan maak je echt zo veel leuks mee op een dag! Vooral het kamp was top; daar was zoveel te doen dat de tijd voorbij vloog. Gaaf om mee te maken! Dank naar de professionele organisatie.

Onze gids Shan haalde ons op de afgesproken tijd bij ons hotel op. Een vriendelijke, grappige man, met veel kennis over de stad. Hij was echt een meerwaarde voor ons! De dag zat prima in elkaar, met leuke activiteiten. Shan zorgde voor leuke foto en filmmomenten welke hij ons later door stuurde. Het buffet was heerlijk!! Zéker een aanrader om deze dag te boeken! Het is een leuke afwisseling met de stad.

Het was een geweldige ervaring. We werden op tijd opgehaald(eerder zelfs) en alles was top geregeld. We kregen voldoende water tijdens de trip, we hebben lekker gegeten en de activiteiten waren super. Een extra bedankje aan onze gids Adnan. Wat een prachtige vent! Hij maakte veel grapjes, vertelde veel over de activiteiten en Dubai en gaf veel tips voor de aankomende boekingen.

Het was een geweldig mooie en leuke ervaring, vanaf het ophalen bij het hotel tot de terugkeer was alles goed verzorgd en geregeld. Alle activiteiten die benoemd zijn hebben we gedaan en zijn allen even leuk, het eten was heerlijk en niet te vergeten, onze gids Charlie was een serieuze en verantwoordelijke gids maar heeft geweldig voor ons gezorgd, bedankt Charlie.

de gids was een geweldig spraakzame en aardige man. we hebben ons geen moment verveeld met hem. Hij was vol humor en hebben enorm gelachen. de safari was geweldig. Dit omdat de gids tevens chauffeur een geweldig rit heeft gereden. wij waren echt verrast dat hij dit kon doen. echt een geweldige chauffeur met 100% ervaring. Ik raad hem aan iedereen aan.