Dubai Fontein

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 plekken om de Dubai Fountains te bekijken

De fonteinen aan de voet van de Burj Khalifa schieten water 150 meter de lucht in. Je zou ze op 25 kilometer afstand moeten kunnen zien, maar wij hebben een paar plekken voor je uitgezocht die wat dichterbij zijn.

 • Souk Al Bahar

  1. Souk Al Bahar

  Naast heerlijk te kunnen shoppen heb je hier geweldig uitzicht op de fonteinshow. Eet bij een restaurant dat naar de Burj Khalifa is gericht en geniet van het uitzicht.

 • Dubai Mall - Kinokuniya Bookshop

  2. Dubai Mall - Kinokuniya Bookshop

  Deze Japanse boekenwinkel (vol andere talen) met de fonteinshow in de achtergrond is de perfecte plek voor boekenwurmen.

 • Dubai Mall - Waterfront Promenade

  3. Dubai Mall - Waterfront Promenade

  Dit plekje is lekker dichtbij: op het Dubai Lake. Stap uit de abra, koop je ticket en geniet.

 • Brug tussen Souk Al Bahar en Dubai Mall

  4. Brug tussen Souk Al Bahar en Dubai Mall

  Na het shoppen in de winkelcentra voeg je je bij de mensen op de brug en bewonder je de stad en de gebouwen in het avondlicht.

 • Dubai Creek

  5. Dubai Creek

  Zie de show vanaf een boot op het water! Tussen 17:45 en 23:30 (laatste abra vertrekt om 23:00) zie je bij Dubai Creek niet alleen de fonteinen zelf, maar ook de reflectie van de lichten op het water!

Plan je bezoek

 • Wanneer bezoeken?

  Het is het hele jaar door spectaculair!

 • Tijden

  Middagshows om 13:00 en 13:30, behalve op vrijdag: 13:30 en 14:00. 's Avonds is er elke 30 minuten een show tussen 18:00 en 23:00.

 • Hoeveel kost het?

  De rondvaart over het meer kost 65 AED per persoon. Je kunt geld besparen door een tour te nemen waar de fonteinshow bij inbegrepen is.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Middag: 13:00 en 13:30, behalve op vrijdag: 13:30 en 14:00. 's Avonds: elke 30 minuten tussen 18:00 en 23:00.
 • Toegangsprijzen
  Gratis te bekijken vanuit meerdere locaties. Een avondrit op het meer kost 65 AED.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is bij de Dubai Fountains niet nodig.
 • Hoe kom ik er?
  De fonteinen liggen op Burj Khalifa Lake, buiten Dubai Mall op de Waterfront Promenade in centraal Dubai.
 • Extra tips

  • Check de tijden van de watertaxi's vooraf zodat je voorbereid bent!

Wat anderen zeggen over Dubai Fontein

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 45.705 beoordelingen

Schitterend om Dubai vanaf deze hoogte te zien en de verschillen tussen de woestijn en de bebouwing duidelijk te kunnen waarnemen. Gelukkig was het weer goed en konden we tot ver kijken. Op deze hoogte en met de vaak aanwezige heiige lucht moet je echt mooi helder weer hebben. We zagen vanaf deze hoogte de zon langzaam onder gaan en konden daardoor ook nog genieten van Dubai bij avond met de vele lichtjes. Echt een aanrader om Dubai eens van boven te bekijken.

Uitstekende mogelijkheid om Dubai in korte tijd van al zijn specifieke kanten te zien. Bijzonder is ook, dat het aquarium in de Duba Mall, de tour Dubai in de Marina (boottocht van 1 uur) en de Boottocht inner Jumeirah Palm bij de prijs in begrepen zaten. Er waren nog een aantal dingen gratis, maar daar ontbrak ons de tijd voor. Het inwisselen van de voucher ging prima.

Als je in Dubai bent mag je dit niet missen. Het uitzicht was fantastisch. Wij hebben geboekt voor 124/125e verdieping en hadden geluk dat het zeer helder was en wij dan ook een fantastisch uitzicht hadden. Toegang is niet goedkoop maar zeker het geld waard!

Wauw... wát een uitzicht! Prachtig! Wij zijn een uur voor zonsondergang gegaan zodat je díe vanaf boven kunt zien. En dan kun je ook meteen Dubai in het donker van grote hoogte bewonderen met alle lampjes.

ga rond vijf uur naar boven. je ziet dan alles bij daglicht en een uur later wordt het donker wat ook weer prachtig is. Mooie ervaring.