Belevingen in

Dublin

Goede tijden gegarandeerd dankzij de vriendelijke locals, whiskey van wereldklasse en kunst op elke straathoek.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

10 hoogtepunten van Dublin

Dublin heeft in haar moeilijke geschiedenis de beste dichters, schrijvers en muzikanten voortgebracht. De levendige cultuur is niet te missen, hier zijn 10 plaatsen om er optimaal van te genieten.

  • Guinness Storehouse

    1. Guinness Storehouse

    De tentoonstelling in de Guinness brouwerij bbiedt inzicht in de geschiedenis en brouwmethoden van het zwarte goedje. En jawel - aan het eind krijg je een glaasje!

  • Dublin Zoo

    2. Dublin Zoo

    In de Dublin Zoo ontmoet je dieren van over de hele wereld. De dagelijkse lezingen en voermomenten maken je bezoek extra bijzonder.

  • National Gallery of Ireland

    3. National Gallery of Ireland

    De toegang tot de National gallery of Ireland is gratis, en dat is mooi - hier vind je een grootse collectie aan Europese, Amerikaanse en met name Ierse schilderkunst.

  • Phoenix Park

    4. Phoenix Park

    Het Phoenix Park is enorm - binnen de muren vind je de dierentuin, het Wellington Monument en het Magazine Fort.

  • Kilmainham Gaol

    5. Kilmainham Gaol

    Kilmainham is de plek waar de leiders van de Paasopstand werden geëxecuteerd. De 'Ierse Bastille' is een must voor iedereen die is geïnteresseerd in het politieke verleden van Ierland.

  • Christ Church Cathedral

    6. Christ Church Cathedral

    De Christ Church Cathedral is elke dag prachtig, maar op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag kun je het betoverende koor horen zingen.

  • Dublin Castle

    7. Dublin Castle

    Bouwwerken uit verschillende tijdperken hebben van dit complex een vreemd kasteel gemaakt. In de achtertuin lag vroeger de donkere vijver (Dubh Linn) die de stad haar naam gaf!

  • Croke Park

    8. Croke Park

    Hurling, Gaelic football, rugby: Ierland heeft het op sporten waar andere landen niks van begrijpen. Scoor tickets voor Croke Park en ervaar het zelf!

  • Aviva Stadium

    9. Aviva Stadium

    Voetbal begrijpen we wel. Het glanzende Aviva Stadium is de plek waar de meeste internationale wedstrijden in Ierland plaatsvinden.

  • National Museum of Ireland

    10. National Museum of Ireland

    In het National Museum zie je Ierland vanuit elke hoek: de bronstijd, 'bog men', onafhankelijkheid - hier zie je alles.

Plan je bezoek

  • Beste tijd om te gaan?

    Ierland staat niet direct bekend om het heerlijke weer, maar meestal krijg je aan het eind van de zomer nog wat lekkere dagen. Wil je een excuus om Guinness te drinken en een malle hoed te dragen, ga dan op St. Patrick's Day op 17 maart.

  • Vervoer in de stad

    Het openbaar vervoer is niet zo logisch als je misschien zou hopen. Twee tramlijnen doen helemaal niks, en de treinen rijden voornamelijk naar de buitenwijken. Het busnetwerk is uitgebreid, maar lastig te begrijpen (zie dublinbus.ie). Het goede nieuws: de meeste bezienswaardigheden liggen in het hart van de stad op loopafstand van elkaar!

  • Hoe veel dagen?

    De bezienswaardigheden kun je in twee dagen zien, maar Dublin is een stad met topmusea, spannende evenementen en heerlijke restaurants. Boek een week om de geheimen van de stad te ontdekken!

Goed om te weten

  • Taal
    Engels
  • Valuta
    Euro (€)
  • Tijdzone
    UTC (00:00)
  • Landnummer
    +353
  • De beste periode voor een bezoek
    In september heb je het meest kans op goed weer, maar midden maart viert de hele stad feest op St. Patrick's Day.

Sitemap Dublin

Wil je alle activiteiten in Dublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dublin

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 32.768 beoordelingen

We’ve had a lot of craic with Peter and Martin!! Great tour and we’ve learned a lot about the Irish culture, how to tap and drink and a perfect Guinness and where to find the greatest pubs in Dublin. Amazing sights and an awesome overall experience!!

Prachtige virtuele tour die je meeneemt op reis door de geschiedenis, productie en marketing van Guinness die eindigt op de 7e verdieping in een bar met een pint Guinness (of fris) met een prachtig uitzicht over Dublin

The Guide was super informative and kept the attention of the group throughout the tour! It’s definitely a recommendation!!!

Martin was een prima chauffeur en gids Peter heeft op een leuke manier veel informatie gegeven. Het was een mooie dag!

Prachtige tocht, wel lange zit maar dat was het zeker waard. We troffen het ook buitengewoon met een mooie zonnige dag