Belevingen in

Dublin

Goede tijden gegarandeerd dankzij de vriendelijke locals, whiskey van wereldklasse en kunst op elke straathoek.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

10 hoogtepunten van Dublin

Dublin heeft in haar moeilijke geschiedenis de beste dichters, schrijvers en muzikanten voortgebracht. De levendige cultuur is niet te missen, hier zijn 10 plaatsen om er optimaal van te genieten.

 • Guinness Storehouse

  1. Guinness Storehouse

  De tentoonstelling in de Guinness brouwerij bbiedt inzicht in de geschiedenis en brouwmethoden van het zwarte goedje. En jawel - aan het eind krijg je een glaasje!

 • Dublin Zoo

  2. Dublin Zoo

  In de Dublin Zoo ontmoet je dieren van over de hele wereld. De dagelijkse lezingen en voermomenten maken je bezoek extra bijzonder.

 • National Gallery of Ireland

  3. National Gallery of Ireland

  De toegang tot de National gallery of Ireland is gratis, en dat is mooi - hier vind je een grootse collectie aan Europese, Amerikaanse en met name Ierse schilderkunst.

 • Phoenix Park

  4. Phoenix Park

  Het Phoenix Park is enorm - binnen de muren vind je de dierentuin, het Wellington Monument en het Magazine Fort.

 • Kilmainham Gaol

  5. Kilmainham Gaol

  Kilmainham is de plek waar de leiders van de Paasopstand werden geëxecuteerd. De 'Ierse Bastille' is een must voor iedereen die is geïnteresseerd in het politieke verleden van Ierland.

 • Christ Church Cathedral

  6. Christ Church Cathedral

  De Christ Church Cathedral is elke dag prachtig, maar op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag kun je het betoverende koor horen zingen.

 • Dublin Castle

  7. Dublin Castle

  Bouwwerken uit verschillende tijdperken hebben van dit complex een vreemd kasteel gemaakt. In de achtertuin lag vroeger de donkere vijver (Dubh Linn) die de stad haar naam gaf!

 • Croke Park

  8. Croke Park

  Hurling, Gaelic football, rugby: Ierland heeft het op sporten waar andere landen niks van begrijpen. Scoor tickets voor Croke Park en ervaar het zelf!

 • Aviva Stadium

  9. Aviva Stadium

  Voetbal begrijpen we wel. Het glanzende Aviva Stadium is de plek waar de meeste internationale wedstrijden in Ierland plaatsvinden.

 • National Museum of Ireland

  10. National Museum of Ireland

  In het National Museum zie je Ierland vanuit elke hoek: de bronstijd, 'bog men', onafhankelijkheid - hier zie je alles.

Plan je bezoek

 • Beste tijd om te gaan?

  Ierland staat niet direct bekend om het heerlijke weer, maar meestal krijg je aan het eind van de zomer nog wat lekkere dagen. Wil je een excuus om Guinness te drinken en een malle hoed te dragen, ga dan op St. Patrick's Day op 17 maart.

 • Vervoer in de stad

  Het openbaar vervoer is niet zo logisch als je misschien zou hopen. Twee tramlijnen doen helemaal niks, en de treinen rijden voornamelijk naar de buitenwijken. Het busnetwerk is uitgebreid, maar lastig te begrijpen (zie dublinbus.ie). Het goede nieuws: de meeste bezienswaardigheden liggen in het hart van de stad op loopafstand van elkaar!

 • Hoe veel dagen?

  De bezienswaardigheden kun je in twee dagen zien, maar Dublin is een stad met topmusea, spannende evenementen en heerlijke restaurants. Boek een week om de geheimen van de stad te ontdekken!

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +353
 • De beste periode voor een bezoek
  In september heb je het meest kans op goed weer, maar midden maart viert de hele stad feest op St. Patrick's Day.

Sitemap Dublin

Wil je alle activiteiten in Dublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dublin

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 33.745 beoordelingen

We had an amazing experience on this bus!! The first time, we went on the bus for the entire tour, and the driver was so much fun. He explained everything very well and he put in his own experiences. We laughed a lot on that tour. When we went back on another bus, they were playing a tape which was less fun but still very informative. Overall, it was a great experience!

Het was een zeer goed georganiseerde tour met twee enthousiaste gidsen (Peter en Vik). Veel gezien van de mooie westkust van Ierland en een hoop nieuwe dingen geleerd! Een geslaagde dag!

Uitstekend verzorgd met een prima gids Anthony die mooie mix had van verhalen, feiten en Irish jokes. Daarnaast gaf hij goede tips ook buiten de tour om. Echte aanrader.

The trip was very nice! The guide told us so much about the places we were going and about Ireland in general! It was a succes!

Deze excursie laat je een prachtig stukje Ierland zien niet ver van Dublin!