Kies data

Dublin Architectuur

Dublin Architectuur: Onze meest aanbevolen

Dublin: dagtrip Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey & Galway

1. Dublin: dagtrip Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey & Galway

Ga mee op een bustocht met gids om de iconische Cliffs of Moher te ontdekken. Bezoek Galway en het prachtige omringende landschap en zie beroemde bezienswaardigheden, waaronder Dunguaire Castle en Kilmacduagh Monastery. Vertrek om 06:45 uur vanuit Dublin en reis door de open vlakte van de Curragh. Wandel door de Ierse National Stud-volbloedfokkerij, terwijl jouw gids een schat aan geschiedenis en informatie met je deelt. Daarna breng je een bezoek aan de ruïnes van het Kilmacduagh-klooster en zijn unieke ronde toren, die bijna een meter overhelt. Hier breng je 15 tot 20 minuten door.Daarna kom je aan bij de Cliffs of Moher voor een uitzicht op de Atlantische Oceaan en ga je op eigen gelegenheid ongeveer 1,5 uur op verkenning. Ga naar het bezoekerscentrum voor de interactieve Cliffs of Moher Visitor Experience, met een groot multimediascherm waarop een vogelperspectief vanaf de kliffen te zien is, en een video van de onderwatergrotten. Je volgende bestemming is het maanlandschap van The Burren, waar je 15 tot 20 minuten doorbrengt. Maak kennis met de vele geheimen van dit atypische landschap met de warmste grondtemperatuur van Ierland. In de stad Galway heb je ongeveer 1 uur de tijd om op eigen gelegenheid op onderzoek uit te gaan. Ontdek de ouderwetse charme van de geplaveide straten die het authentieke Ierland van vervlogen tijden oproepen. Je reist vervolgens verder langs de kustroute van de Wild Atlantic Way naar Kinvara, langs Dunguaire Castle en het 12 Bensgebergte. Keer terug naar Dublin en kom tussen 19:30 uur tot 20:30 uur weer aan op het trefpunt.

St Patrick's Cathedral: zelfstandige toegang

2. St Patrick's Cathedral: zelfstandige toegang

De Saint Patrick's Cathedral is gebouwd ter ere van de beschermheilige van Ierland en staat naast de beroemde put waar Saint Patrick volgens de traditie tijdens zijn bezoek aan Dublin gelovigen doopte. De kathedraal werd gebouwd in 1220 en is tegenwoordig de nationale kathedraal van de Church of Ireland. Van zondag tot en met vrijdag wordt er twee keer per dag gezongen en worden er diensten gehouden, en de kathedraal is ook een populaire attractie voor toeristen. Er is een selectie kunstvoorwerpen te zien met betrekking tot Jonathan Swift, de deken van de kathedraal van 1713 tot 1745 en auteur van Gulliver's Travels. In de kathedraal vind je ook een nieuwe Discovery Space met iPads waarop gezang van het koor wordt afgespeeld en touchscreens waarop de lange geschiedenis van de kathedraal te zien is. Meer dan elk ander gebouw in Ierland belichaamt de Saint Patrick's Cathedral de geschiedenis en het erfgoed van alle Ieren van alle achtergronden, van het vroege begin tot aan nu.  

Book of Kells en Dublin Castle: tour met voorrangstoegang

3. Book of Kells en Dublin Castle: tour met voorrangstoegang

Ontdek wat in de Annalen van Ulster uit 1007 het "meest waardevolle object in de westerse wereld" wordt genoemd, tijdens een culturele tour met voorrangstoegang naar het Book of Kells in Trinity College in Dublin. Je ontmoet je lokale gids bij de hoofdingang van Trinity College, waar je verstelt zult staan van de rijke versiering en complexe symboliek van het Book of Kells, een verlucht manuscript uit de 8e eeuw dat de Evangeliën van Mattheüs, Markus, Lukas en Johannes bevat. Zie een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse boekverluchting van dichtbij. Tijdens het tweede deel van deze fascinerende tour bezoek je het 12e-eeuwse Dublin Castle, gebouwd door koning John. Hier laat een professionele, Engelssprekende gids je de hoogtepunten van de buitenkant zien, inclusief de kasteeltuinen. Dit is een van de beste rondleidingen in Ierland. Een deskundige lokale gids vertelt je alles over de geschiedenis en verhalen rond het beroemde kasteel van Dublin.

Vanuit Dublin: Boyne Valley, Newgrange en kastelentour

4. Vanuit Dublin: Boyne Valley, Newgrange en kastelentour

De Boyne Valley en de rivier de Boyne strekken zich uit door de graafschappen Meath en Louth in het oosten van Ierland tot aan de zee bij Drogheda. Verken dit historisch belangrijke en prachtige gebied tijdens een rondleiding van een hele dag vanuit Dublin. Deze tour is inclusief de toegangsprijs, en je kunt bij het Newgrange Monument en Bru Na Boinne langs de wachtrijen lopen. De plekken en monumenten in dit gebied dateren van meer dan 5.000 jaar geleden. Het verhaal van Ierland en het Ierse volk is in deze vallei terug te voeren tot de eerste neolithische kolonisten en hun megalithische graven en tot de Kelten, met hun mythologie en heidense overtuigingen. Bezoek Trim Castle, het grootste Normandische kasteel in Ierland en de filmlocatie van de film 'Braveheart'. Bezoek de heuvel van Tara, de eeuwenoude zetel van de hoge koningen van Ierland. Luister naar de verhalen over de invallen van de Vikingen en de Normandische verovering van Hugh De Lacy. Bekijk de locaties van de Battle of the Boyne in 1690 en de grote Ierse opstanden van 1641 en 1798. Ten slotte ga je naar Slane Castle, het huis van de markies Conyngham en de plek waar U2 het album 'Unforgettable Fire' opnam, voordat je weer terugkeert naar Dublin.

Vanuit Dublin: dagtour naar Blarney Castle

5. Vanuit Dublin: dagtour naar Blarney Castle

Ontdek het beroemdste kasteel van Ierland tijdens een dagtour vanuit Dublin, en kus de legendarische Blarneysteen van Blarney Castle. Je vertrekt vanuit Dublin en rijdt door de groene weidevelden en melkboerderijen van de gouden vallei van de provincie Cork. Bewonder onderweg het panoramische uitzicht over de Galtee Mountains en de provincie Tipperary. Je bezoekt de binnenstad van Cork, op de oevers van de rivier Lee, en je hebt hier ongeveer een uur om op eigen houtje rond te struinen. Neem de tijd om de historische Engelse markt te bezoeken of verwonder je over de kathedraal van St. Finbarre. Je reist door naar Blarney Castle, waar je de legendarische Blarneysteen kunt vinden. De legende wil dat als je de steen kust, je de komende 7 jaar gezegend bent met de gift van welsprekendheid ('gift of the gab'). Verken het terrein en de tuinen en ontdek de Grot van de Heks. Profiteer ook van tax free shoppen bij Blarney Woollen Mills en de ambachtelijke winkel. Je bezoekt een de meest tot de verbeelding sprekende plekken in Ierland en loopt in de voetstappen van St. Patrick, langs Keltische kruizen en ronde torens. Aan het einde van je fascinerende tour wordt je terug naar Dublin gebracht, door de gouden vallei van de provincie Tipperary, met een verwachte aankomsttijd van 21:00 uur.

Van Dublin: Full-Day Game of Thrones-filmlocaties Tour

6. Van Dublin: Full-Day Game of Thrones-filmlocaties Tour

Bezoek enkele van de meest iconische filmlocaties van Game of Thrones in Noord-Ierland tijdens deze rondleiding vanuit Dublin. Verkleed je en maak een aantal fantastische foto's van jou terwijl je iconische momenten uit de show herbeleeft. Ga naar het ontmoetingspunt en stap aan boord van een bus met airconditioning. Maak een snelle koffie en comfort stop van 8:45-9:00. Breng de tijd door in de bus met entertainment aan boord, inclusief dvd-clips achter de schermen en een 'Brain of Thrones'-quiz om te zien wie er in het noorden tot koning of koningin wordt gekroond. Kom om 10:15 aan in Tollymore Forest Park en maak een tocht van 3 kilometer naar verschillende iconische locaties van seizoen 1, waaronder waar de Night's Watch de White Walkers voor het eerst ontmoette en waar de Starks een dode schrikwolf en haar nestje pups vinden. Na je ochtendtrektocht reis je verder naar Strangford, een klein vissersdorpje waar je een lunchpauze hebt. Je gids geeft een menu door om vooraf een warme publunch te bestellen van 13:00 tot 14:00 uur. Je mag ook een lunchpakket meebrengen als je dat liever hebt. Bezoek na de lunch Old Castle Ward, de locatie van het kasteel en de binnenplaats van Winterfell in seizoen één. Maak een tweede wandeling van 3 kilometer rond het landgoed om verschillende locaties van seizoen één en twee te bezoeken, waaronder een torenhuis dat werd gebruikt als een van Walder Frey's Twins en het oorlogskamp van Robb Stark in de Riverlands. De laatste stop van de dag is Inch Abbey, de 12e-eeuwse ruïnes waar Robb Stark aan het einde van seizoen één tot koning in het noorden werd uitgeroepen. Je gids zorgt voor Stark-mantels van echte wol, Stark-vaandels en metalen zwaarden en schilden om je te helpen volledig onder te dompelen en je innerlijke Stark-soldaat te kanaliseren.

Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow en Kilkenny

7. Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow en Kilkenny

Eerst ga je naar het fantastische kleine stadje Kilkenny. Je loopt 2 uur lang door de straten met kinderkopjes en bezoekt kastelen in een plaats die ooit in de 11e eeuw de middeleeuwse hoofdstad van Ierland was. Je kunt ook de Black Abbey en de Kathedraal van Saint Canice met zijn fantastische ronde toren bezoeken.  Je laat Kilkenny achter je en reist door de Wicklow Mountains naar de volgende halte, de kloosterplaats Glendalough. Dit is een schitterende rit met prachtige landschappen zover het oog reikt. Grote Hollywoodfilms zoals ‘P.S. I Love You’ en ‘Braveheart’ zijn hier opgenomen. Je pauzeert 10 minuten lang om foto's te maken van het schitterende uitzicht. Eenmaal in Glendalough krijg je 2 uur om een van de mooiste plekken van Ierland te verkennen. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige landschappen en de kloosterruïnes uit de 10e eeuw. Bovendien vind je hier schitterende meren, watervallen, etc. De huwelijksscène uit de film Braveheart werd ook in Glendalough opgenomen.  Als laatste ga je naar een herdershondenboerderij waar je een herdershond aan het werk ziet met zijn baasje. Bij kuddehondenwerk gebruikt een Border Collie een tactiek genaamd 'eye' bij schapen. Hij staart de schapen direct aan om ze tijdens het hoeden te intimideren. Een kuddehondenwedstrijd is ook een competitieve sport waarbij herdershonden schapen op aanwijzing van hun herder over een veld, door poorten of bepaalde ruimtes in bewegen. Je ziet een herder en zijn hond aan het werk en ziet hoe ze een kudde schapen hoeden. De excursie eindigt tussen 18:00 en 18:30 uur. *Let op: alle tijden zijn bij benadering. Afhankelijk van het verkeer en het weer kunnen de locaties ook in een andere volgorde bezocht worden.

Van Dublin: dagtocht Cahir en Blarney Castle

8. Van Dublin: dagtocht Cahir en Blarney Castle

Stap in een luxe bus met airconditioning en kijk hoe de stedelijke omgeving van Dublin overgaat in de glooiende, groene heuvels van het Ierse platteland. Tijdens deze dagtocht kom je door verschillende interessante gebieden, waaronder het Galtee-gebergte en de Curragh in de provincie Kildare, waar de nationale hengstenboerderij van Ierland is gevestigd. Je eerste halte is Blarney Castle, dat wereldwijd bekend is om de beroemde steen van Blarney. Kus de beroemde steen en krijg de 'gave van welsprekendheid'. Verken ook de rest van Blarney Castle, met de weelderige omgeving en bospaden. Ontdek de schilderachtige rotstuin, tijdens een wandeling over de wenstreden.  Ga vervolgens naar de 'rebellenstad' van Ierland: Cork. Krijg wat tijd om de stad te verkennen met een lokale gids, die je tijdens een begeleide rondwandeling vergezelt. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad en bezoek een aantal lokale bezienswaardigheden. Als je tijd hebt, bezoek dan zeker ook de Engelse markt, met een ruime keuze aan regionaal eten. Vertrek vanuit Cork naar 1 van de 7 Ierse wonderen: de rots van Cashel in County Tipperary. Verken de Hall van Predikanten, de kapel van Cormack, de Keltische kathedraal, de ronde toren en het omliggende landschap, met vele oude, grote kruizen. Bewonder daarnaast één van de oudste Romeinse muurschilderingen van Ierland op deze beroemde oude plaats. Word daarna, ter afsluiting van je tocht, weer naar het stadscentrum van Dublin teruggebracht.

Vanuit Dublin: Giant's Causeway & Belfast Titanic met ticket

9. Vanuit Dublin: Giant's Causeway & Belfast Titanic met ticket

Deze dagvullende tour neemt je mee van Dublin naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Tot en met 10 april 2019 is de ophaaltijd vanuit Dublin City Gallery 7:15 uur. Vanaf 11 april is de ophaaltijd 6:45 uur. Bezoek het Titanicmuseum en kom gedurende 1.5 uur meer te weten over het verhaal van de oceaanlijner Titanic en haar noodlottige eerste reis. Het verhaal komt tot leven dankzij innovatieve technologie, schaalmodellen en nog veel meer. Zie de Giant's Causeway, die bestaat uit zo'n 40.000 verbonden basaltpilaren. Breng 1,5 uur door op deze UNESCO Werelderfgoedlocatie, die ook wel het 8e Wereldwonder genoemd wordt. Je hebt tijd om over de kliffen die over de Causeway uitkijken te wandelen en schitterende foto's te maken, en kunt daarna ook een wandeling over de Giant's Causeway zelf maken. Bij het uitstapje hoort ook een fotopauze bij het machtig mooie Dunluce Castle. Van alle Ierse kastelen staat deze 13-eeuwse kasteelruïne bekend als de mooiste plek om te fotograferen – elke amateurfotograaf ontstijgt zichzelf hier! Pauzeer daarna 15 tot 20 minuten bij de Dark Hedges. Deze eeuwenoude laan met beukenbomen is in films (Transformers) en op televisie (Game of Thrones) te zien geweest. Aansluitend krijg je een halfuur de tijd om Belfast te verkennen. Zie Big Fish, Albert's Clock, St. Anne's Cathedral en nog veel meer. Je hebt tijd om te winkelen en wat eten te kopen en gaat vervolgens terug naar Dublin, waar je tussen 19:30 en 20:30 uur aankomt.  *Houd er rekening mee dat deze tijden een schatting zijn. Afhankelijk van het verkeer en het weer kunnen de locaties ook op een andere volgorde bezocht worden.

Dublin: kaartje & zelfgeleid bezoek Christ Church Cathedral

10. Dublin: kaartje & zelfgeleid bezoek Christ Church Cathedral

Reis bijna 1.000 jaar terug in de tijd met een bezoek aan Christ Church Cathedral, Dublin. Het heilige monument werd gebouwd rond 1028, en is perfect gelegen in het hart van het middeleeuwse centrum van de stad. Het heeft een prachtig interieur, en de grootste crypte in Ierland. De crypte werd gebouwd in de vroege 12e eeuw, en is het oudste nog altijd in gebruik zijnde gebouw in Dublin. De crypte bevat enkele fascinerende gedenktekens en rariteiten. Bekijk de schatkist, en zie de gemummificeerde kat en muis. Volgens de legende achtervolgde de kat de rat een orgelpijp in, en kwamen ze allebei vast te zitten. Ze worden genoemd door James Joyce in "Finnegans Wake" en zijn plaatselijk bekend - typisch Dublinse humor - als "Tom en Jerry". Treed in de voetsporen van de pelgrims die in de Middeleeuwen een pad naar de kerk sloegen. Kom meer te weten over de belangrijke verzameling relieken in de kerk. Bewonder de glas-in-lood ramen en middeleeuwse vloertegels van het schip. 

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
51 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Dublin

Welke topattracties zijn een must-see in Dublin?

De topattracties in Dublin zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Dublin?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Klippen van Moher

Overzicht activiteiten in Dublin

Wil je alle activiteiten in Dublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dublin

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.249 beoordelingen

I loved the trip especially the cliffs and the burren. Gina knows an insane amount of things about the history and present of Ireland. This I really did love but for me personally it was just a bit too much information. Some more resting moments on the bus would be great. Vic was a good driver with great parking skills.

Zeer leuke daguitstap vanuit Dublin. Klein minpuntje is dat de website aangeeft dat er op voorhand iets van lunch moet gekocht worden, terwijl er voldoende tijd en ruimte is tijdens de tour om dit te doen. Verder kan ik zeker aanraden

Het was een geweldige reis en ervaring. De gids was heel leuk en vertelde erg veel over Ierland en haar geschiedenis. Ik raad deze trip erg aan!

Het is leuk en geeft je een complete rondleiding, de gids was grappig en noemde interessante dingen. De moeite waard

een geweldige ervaring om te doen ... heel serieus, heel goed georganiseerd en heel leuk