Dagtocht

Glendalough, Wicklow, Kilkenny & kuddehondenwerk

Glendalough, Wicklow, Kilkenny & kuddehondenwerk

Spaar tot 25%

Vanaf € 35 € 26,25 per persoon

Je reist naar het zuiden naar Kilkenny. Dan kom je op weg naar Glendalough door het mooie platteland van de Wicklow Mountains.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 9 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Verken het middeleeuwse Kilkenny dat ooit de hoofdstad van Ierland was
 • Bezichtig opnamelocaties van films als P.S. I Love You en Braveheart
 • Geniet van het mooie uitzicht op Glendalough en de Wicklow Mountains
 • Je gaat naar een herdershondenboerderij waar je een herdershond aan het werk ziet met zijn baasje.
Volledige beschrijving
Eerst ga je naar het fantastische kleine stadje Kilkenny. Je loopt 2 uur lang door de straten met kinderkopjes en bezoekt kastelen in een plaats die ooit in de 11e eeuw de middeleeuwse hoofdstad van Ierland was. Je kunt ook de Black Abbey en de Kathedraal van Saint Canice met zijn fantastische ronde toren bezoeken.  Je laat Kilkenny achter je en reist door de Wicklow Mountains naar de volgende halte, de kloosterplaats Glendalough. Dit is een schitterende rit met prachtige landschappen zover het oog reikt. Grote Hollywoodfilms zoals ‘P.S. I Love You’ en ‘Braveheart’ zijn hier opgenomen. Je pauzeert 10 minuten lang om foto's te maken van het schitterende uitzicht. Eenmaal in Glendalough krijg je 2 uur om een van de mooiste plekken van Ierland te verkennen. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige landschappen en de kloosterruïnes uit de 10e eeuw. Bovendien vind je hier schitterende meren, watervallen, etc. De huwelijksscène uit de film Braveheart werd ook in Glendalough opgenomen.  Als laatste ga je naar een herdershondenboerderij waar je een herdershond aan het werk ziet met zijn baasje. Bij kuddehondenwerk gebruikt een Border Collie een tactiek genaamd 'eye' bij schapen. Hij staart de schapen direct aan om ze tijdens het hoeden te intimideren. Een kuddehondenwedstrijd is ook een competitieve sport waarbij herdershonden schapen op aanwijzing van hun herder over een veld, door poorten of bepaalde ruimtes in bewegen. Je ziet een herder en zijn hond aan het werk en ziet hoe ze een kudde schapen hoeden. De excursie eindigt tussen 18:00 en 18:30 uur. *Let op: alle tijden zijn bij benadering. Afhankelijk van het verkeer en het weer kunnen de locaties ook in een andere volgorde bezocht worden.
Inbegrepen
 • Vervoer
 • Geleide excursie
 • Lunch
 • Hotel ophaal- en terugbrengservice
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

De vertrektijd is 08:00 uur (zorg dat je er 5-10 minuten van tevoren bent). Het trefpunt is voor de Dublin City Gallery The Hugh Lane, Parnell Square North, Dublin 1

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Deze tour omvat veel wandelen en wordt niet aanbevolen voor kleine kinderen of mensen met beperkte mobiliteit
 • Dit is een lange dagtocht en het kan tot 2 uur duren tussen stops
 • Vanwege de aard van deze tour en de veiligheid van alle gasten, behoudt de touroperator zich het recht voor om passagiers te weigeren die dronken zijn of tekenen van dronkenschap vertonen. Als uw reis daardoor wordt geannuleerd, heeft u geen recht op restitutie
 • Alle tijden zijn bij benadering en locaties kunnen in een andere volgorde worden bezocht, afhankelijk van het verkeer en de weersomstandigheden
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,7 /5

gebaseerd op 375 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,7/5
 • Vervoer
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Dag trip naar wicklow mountains met gids Ruairi en chauffeur Ted wat een geweldige dag hebben we gehad, Ted is een geweldige chauffeur en Ruairi weet veel te vertellen over Dublin en Glendalaugh en alles wat je maar wil weten over Ierland. De sheepdog demonstratie en Kilkenny waren ook erg leuk. Voor herhaling vatbaar.

10 september 2021

Het was een geweldige ervaring voor zo'n lage prijs. Het enige nadeel was dat de Kilkenny Castle-tour 1 week vooraf moet worden gereserveerd. Ze laten je alleen van buitenaf zien. Als je een tour naar Kilkenny maakt en geïnteresseerd bent in het kasteel, boek dan de tour van tevoren. Over het algemeen was de ervaring geweldig?

28 augustus 2021

Magnifiek! Heel heel goed! Een goed georganiseerde rondreis. Het is je tijd en geld zeker waard! Je hebt genoeg tijd in Glenadalough om de monastieke stad, de bergpaden (groen en roze of paars) te verkennen. Ik raad je aan om de roze te doen, zodat je de ongelooflijke Poulanass-waterval niet mist. Dan kun je meerdere foto's maken op de top van de Wicklow Mountains. En de reis naar de middeleeuwse stad Kilkenny is een extra bonus die je wilt! De kers op de taart is Mick en zijn geweldige Border Collies! Je krijgt te zien hoe ze presteren en wordt getraind! Een onvergetelijke ervaring in twijfel!

Verder lezen

27 augustus 2021

Georganiseerd door

Product ID: 131067