Dublin
Halloweenactiviteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Dublin Halloweenactiviteiten: Onze meest aanbevolen

Stadswandeling Dublin: de duistere kant van de stad

1. Stadswandeling Dublin: de duistere kant van de stad

Baan je een weg door duistere begraafplaatsen en schimmige steegjes en ontdek een kant van Dublin die je niet op een ansichtkaart zult vinden. Luister naar gruwelverhalen over bordelen die uitgebaat werden door seriemoordenaars, kannibalen met een voorliefde voor kinderen en de duivelsaanbidders van de beruchte Hellfire Club. Ga op reis door de folklore van Ierland en maak kennis met feeën, kabouters en andere mythische wezens. Leer hoe Halloween voortkomt uit het Gaelische festival Samhain. Volgens de legende konden wezens uit het geestenrijk ten tijde van dit oogstfestival makkelijker de oversteek maken naar de aardse wereld. Bewonder de prachtige architectuur van oude gebouwen als Dublin Castle, waar de zielen van onthoofde indringers nog steeds rondspoken. Kom meer te weten over de jonge jongen waarvan gezegd wordt dat hij rondwandelt door het Olympia Theatre, en neem een kijkje bij de spookachtige mummies in de St. Michan's Kerk.

...
Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

2. Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

Klim aan boord van een sfeervolle bus die speciaal is gebouwd en uitgerust door één van de toonaangevende ontwerpbedrijven van Ierland. Sluit je aan bij professionele acteurs die niet alleen dienen als je griezelige gidsen, maar daarnaast ook enge, charmante personages uit het helse verleden van Dublin zijn! Je ontdekt hoe de pest de stad verwoestte door een geest uit het verleden die maar al te bekend is met de ziekte. Luister naar het geluid van gruwelijke, kwellende martelingen en ontmoet vele personages met verhalen van angst om te vertellen. Lach en schreeuw je een weg door de stad, en - als je geluk hebt - verlaat je de locatie met je ziel intact! Geniet van een griezelig brouwsel in de Gravedigger's Pub, bekend van het serveren van de beste pint Guinness in Ierland.

...
Dublin: spookachtig verkenningsspel en stadstour

3. Dublin: spookachtig verkenningsspel en stadstour

Volg de aanwijzingen en los puzzels op om de meest spookachtige plekken rond Dublin te ontdekken.Met behulp van een interactieve stadsapp op je telefoon volg je de stappen om bij de vervloekte gebouwen van Dublin te komen terwijl je luistert naar verhalen over deze gruwelijke locaties.  Los elke aanwijzing op om de volgende bestemming te vinden en dwaal door de straten van de stad terwijl je enkele van de meest iconische bezienswaardigheden bezoekt, waaronder de St. Ann's Church, het stadhuis, Olympia Theatre en meer. Tijdens het verkennen ontdek je de verborgen legenden en spookverhalen van Dublin en luister je naar de bloedstollende verhalen van begin tot eind. Deze rondleiding is ontworpen voor reizigers die de stad Dublin vanuit een ander perspectief willen zien en een unieke ervaring willen hebben. Onderweg vind je locaties die zelfs de lokale bevolking niet kent en zie je bezienswaardigheden die je anders gemist zou hebben tijdens een traditionele rondleiding. Profiteer van de vrijheid om de rondleiding in je eigen tempo te voltooien en pauzeer het spel op elk gewenst moment. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

...
Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

4. Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

Ga terug in de tijd met een deskundige gids die je het spookachtige deel van Dublin toont en je allerlei griezelige details vertelt over de donkere kant van de stad. De 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht begint bij Trinity College, de voormalige plek van het pesthuis en de oude Augustijner Priorij. Je wordt meegenomen naar de poort aan de achterkant van de katholieke St. Audeons kerk, beter omschreven als 'De Hel' en bekend om geestverschijningen van rusteloze melaatsen. Ga verder naar Kilmainham Jail, waar enkele van de meest tragische gebeurtenissen uit de Ierse geschiedenis hebben plaatsgevonden. Bezoek bullebak Acre en verken een kerkhof dat 1000 jaar oud is. Er wordt gezegd dat hier honderdduizenden lijken liggen, waaronder slachtoffers van beroemde 'body snatchers'. Onderweg kom je langs Croppies Acre en St. Michans Church, alvorens bij Prospect Square en The Gravediggers Pub uit te komen. Hier geniet je van een gratis Ghoulish Brew - als je durft!

...
Dublin: wandeltocht door de vervloekte geschiedenis

5. Dublin: wandeltocht door de vervloekte geschiedenis

Ben je op zoek naar een avontuur waar je bloed koud van wordt? Dan ben je op de juiste plek! Tijdens deze 2 uur durende wandeling door Dublin kom je de dingen tegen die zijn achtergelaten door het gruwelijke verleden: niet iedereen heeft het aangedurfd om van deze wereld naar de volgende te stappen. Het Emerald Isle wordt beschouwd als een van de meest vervloekte landen ter wereld. De bekendste bovennatuurlijke personages en verhalen hebben hun wortels in de stad. Elke menselijke cultuur, van de Kelten tot de protestantse suprematie, heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van de stad, en het is precies deze diversiteit die de folklore van Dublin zo fascinerend maakt. Vandaag word je door de griezelige, geplaveide straten geleid terwijl je verhalen hoort uit de onderbuik van deze stad. Deze omvatten het verbranden van de mevrouw Darkey "The Witch Kelly" uit de 18e eeuw, het tragische verhaal van The Green Lady of St. Audoen's, en hoe Dublin's "Hell" zijn naam kreeg. Terwijl je loopt, kom je meer te weten over de periode waarin The Dolocher door onze straten liep en je verhalen hoort over de mysterieuze Hellfire Club uit de 18e eeuw en zijn duistere oorsprong. De deskundige gidsen zijn aangesloten bij PSI Ireland (Paranormal Studies and Investigations) en laten je kennismaken met de spookachtigste geheimen van de stad.

...

Sitemap Dublin

Wil je alle activiteiten in Dublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dublin

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 448 beoordelingen

Als ik deze tour opnieuw zou kunnen doen, zou ik dat in een oogwenk doen. John was absoluut geweldig en maakte de hele tour erg boeiend en zo leuk. Ik zou deze tour aanbevelen aan iedereen die van geschiedenis houdt of iets dat zelfs maar enigszins spookachtig is?

De rondleiding is een goede mix van de geschiedenis en de duistere kant van Dublin. Een boeiende combinatie. Zeker met de gids die alles vertelt met een grote passie. Ik heb er iedere minuut van genoten. Zeker een aanrader!

Een hartstikke leuke gids die veel leuke verhalen verteld. Een aanrader!

John was super leuk met de rondleiding! Echt een aanrader

Leuke wandeling, leuke verhalen en gezellige gids.