Dublin
Spook- & vampierentours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Dublin Spook- & vampierentours: Onze meest aanbevolen

 • Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

  1. Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

  Klim aan boord van een sfeervolle bus die speciaal is gebouwd en uitgerust door één van de toonaangevende ontwerpbedrijven van Ierland. Sluit je aan bij professionele acteurs die niet alleen dienen als je griezelige gidsen, maar daarnaast ook enge, charmante personages uit het helse verleden van Dublin zijn! Je ontdekt hoe de pest de stad verwoestte door een geest uit het verleden die maar al te bekend is met de ziekte. Luister naar het geluid van gruwelijke, kwellende martelingen en ontmoet vele personages met verhalen van angst om te vertellen. Lach en schreeuw je een weg door de stad, en - als je geluk hebt - verlaat je de locatie met je ziel intact! Geniet van een griezelig brouwsel in de Gravedigger's Pub, bekend van het serveren van de beste pint Guinness in Ierland.

 • Stadswandeling Dublin: de duistere kant van de stad

  2. Stadswandeling Dublin: de duistere kant van de stad

  Baan je een weg door duistere begraafplaatsen en schimmige steegjes en ontdek een kant van Dublin die je niet op een ansichtkaart zult vinden. Luister naar gruwelverhalen over bordelen die uitgebaat werden door seriemoordenaars, kannibalen met een voorliefde voor kinderen en de duivelsaanbidders van de beruchte Hellfire Club. Ga op reis door de folklore van Ierland en maak kennis met feeën, kabouters en andere mythische wezens. Leer hoe Halloween voortkomt uit het Gaelische festival Samhain. Volgens de legende konden wezens uit het geestenrijk ten tijde van dit oogstfestival makkelijker de oversteek maken naar de aardse wereld. Bewonder de prachtige architectuur van oude gebouwen als Dublin Castle, waar de zielen van onthoofde indringers nog steeds rondspoken. Kom meer te weten over de jonge jongen waarvan gezegd wordt dat hij rondwandelt door het Olympia Theatre, en neem een kijkje bi...

  The Guide was super informative and kept the attention of the group throughout the tour! It’s definitely a recommendation!!!

 • Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

  3. Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

  Ga terug in de tijd met een deskundige gids die je het spookachtige deel van Dublin toont en je allerlei griezelige details vertelt over de donkere kant van de stad. De 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht begint bij Trinity College, de voormalige plek van het pesthuis en de oude Augustijner Priorij. Je wordt meegenomen naar de poort aan de achterkant van de katholieke St. Audeons kerk, beter omschreven als 'De Hel' en bekend om geestverschijningen van rusteloze melaatsen. Ga verder naar Kilmainham Jail, waar enkele van de meest tragische gebeurtenissen uit de Ierse geschiedenis hebben plaatsgevonden. Bezoek bullebak Acre en verken een kerkhof dat 1000 jaar oud is. Er wordt gezegd dat hier honderdduizenden lijken liggen, waaronder slachtoffers van beroemde 'body snatchers'. Onderweg kom je langs Croppies Acre en St. Michans Church, alvorens bij Prospect Square en The Gravediggers P...

 • Dublin: The 7 Wonders of the City Exploration Game and Tour

  4. Dublin: The 7 Wonders of the City Exploration Game and Tour

  Verken het onder je voeten begraven Dublin, een Dublin van Engelse indringers, met ijzeren vuist gerund door de katholieke kerk en gebouwd door de Vikingen. Ontdek hun verhalen door een zoektocht te spelen met je vrienden, partner of familie. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, gps of gids nodig. Als je het oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die plek ontgrendeld. Nadat je de quest hebt geboekt, ontvang je per e-mail je toegangscode voor gebruik in de app. De tour duurt maximaal twee uur, maar er is geen tijdslimiet, dus ga in je eigen tempo. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en bereid je voor op het avontuur. Als u een grote groep bent, kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsl...

 • Northside Ghost Walking Tour in Dublin

  5. Northside Ghost Walking Tour in Dublin

  Met zijn enorme en turbulente geschiedenis is het niet verwonderlijk dat Dublin een van de meest spookachtige steden ter wereld is. Pas op! Degenen met een nerveuze instelling kunnen zich een beetje bang voelen! Je ontdekt de site van de abdij van Saint Mary; een van de meest krachtige Ierse kloosterkolonies in de middeleeuwen, en nu slechts een kleine ruïne in een steegje, dagelijks door duizenden onbewuste pendelaars gepasseerd. Als je je dapper genoeg voelt, maken we een wandeling door Hendrick Street, ooit de locatie van twee van de meest spookachtige huizen in Dublin. Tussen nummer 7 en 8 woonde Hendrick Street maar liefst 6 verschillende geesten. Misschien wil je je zenuwen stelen voordat je met ons naar Croppie's Acre gaat. Deze lang verlaten site werd in de 20e eeuw gebruikt als een voetbalveld, maar eronder bevindt zich een massagraf - de laatste rustplaats van honderden rebe...

 • Dublin: wandeltocht door de vervloekte geschiedenis

  6. Dublin: wandeltocht door de vervloekte geschiedenis

  Ben je op zoek naar een avontuur waar je bloed koud van wordt? Dan ben je op de juiste plek! Tijdens deze 2 uur durende wandeling door Dublin kom je de dingen tegen die zijn achtergelaten door het gruwelijke verleden: niet iedereen heeft het aangedurfd om van deze wereld naar de volgende te stappen. Het Emerald Isle wordt beschouwd als een van de meest vervloekte landen ter wereld. De bekendste bovennatuurlijke personages en verhalen hebben hun wortels in de stad. Elke menselijke cultuur, van de Kelten tot de protestantse suprematie, heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van de stad, en het is precies deze diversiteit die de folklore van Dublin zo fascinerend maakt. Vandaag word je door de griezelige, geplaveide straten geleid terwijl je verhalen hoort uit de onderbuik van deze stad. Deze omvatten het verbranden van de mevrouw Darkey "The Witch Kelly" uit de 18e eeuw, het tragi...

  Onze gids Marc bracht ons naar een aantal bijzondere plaatsen in Dublin en wist ons (niettegenstaande de kou en regen op die avond) te boeien met een reeks verhalen die ons naar het Dublin van een paar eeuwen terug brachten. Ideaal qua sfeer om in het (half)duister te beleven. Het afspreekpunt was wel degelijk het kleine plein naast het stadhuis aan Dame street (en niet 3 Palace Street hoewel dat ook vlakbij is - het hoekje om).

Dublin : autres lieux à visiter

Vous souhaitez découvrir tout ce que Dublin a à offrir ? Pour voir la liste complète, cliquez ici.

Wat anderen zeggen over Dublin

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 520 beoordelingen

Deze tour werd sterk aanbevolen door een lokale die ik in een pub ontmoette. Mijn beste vriend en ik hadden een geweldige tijd! De gids (gekleed in volledig gewaad van pestslachtoffers) was niet alleen grappig, maar hij kende zijn geschiedenis echt. En als mensen het oubollig / cheesy willen noemen ... hé, ik snap het. Maar de gids heeft een taak om de gasten betrokken en vermaakt te houden. En dat is wat de gids deed! Doe deze tour, want zonder dit zijn er veel coole plekken in Dublin die je misschien niet alleen ziet. :)

Geweldige tour. De gidsen waren ongelooflijk. Je kunt zien dat ze de tour graag door hun enthousiasme geven. Ik ben naar andere tours geweest waarbij de gidsen gewoon klinken als een audioboek dat de bewegingen doorloopt. De gidsen die we tijdens deze tour hadden waren wild en waren niet bang om grapjes te maken over de manchet die iedereen scherp hield. Of je nu geschiedenis wilt leren of gewoon bezig bent, ik zou het zeker aanbevelen.

Onze gids Marc bracht ons naar een aantal bijzondere plaatsen in Dublin en wist ons (niettegenstaande de kou en regen op die avond) te boeien met een reeks verhalen die ons naar het Dublin van een paar eeuwen terug brachten. Ideaal qua sfeer om in het (half)duister te beleven. Het afspreekpunt was wel degelijk het kleine plein naast het stadhuis aan Dame street (en niet 3 Palace Street hoewel dat ook vlakbij is - het hoekje om).

De rondleiding is een goede mix van de geschiedenis en de duistere kant van Dublin. Een boeiende combinatie. Zeker met de gids die alles vertelt met een grote passie. Ik heb er iedere minuut van genoten. Zeker een aanrader!

Geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van Ierland, soms extreem springerig maar super leuk !!!