Belevingen in

Dubrovnik

Van de betoverende oude stadsmuren tot de zee: beleef je eigen Game of Thrones-fantasie in deze imposante stad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gratis annulering

Annuleer tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

De 10 beste activiteiten in Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik moet je hebben gezien! De oude stadmuren hebben de prachtige gebouwen in het stadje eeuwenlang beschermd, en de blauwe zee op de achtergrond maakt het plaatje van deze Adriatische parel compleet.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Dubrovnik?

  Binnen de stadsmuren heb je de grote attracties in twee dagen gezien, maar Dubrovnik is ideaal als basis voor het verkennen van de omgeving. Blijf dus wat langer om dagtrips te kunnen maken - zo kun je ook meer genieten van het nachtleven in de oude stad.

 • Vervoer in de stad

  In de oude stad heb je alleen je voeten nodig: alles ligt dicht bij elkaar. Het lijkt misschien een doolhof, maar daar zit hem juist de lol! Bussen 1A, 1B en 1C rijden regelmatig tussen de oude stad en het busstation.

 • Waar slaap je in Dubrovnik?

  Idealiter slaap je in de oude stad, maar ook Lapad en Ploce buiten de stadsmuren zijn leuk. Ploce is wat heuvelachtig en biedt mooi uitzicht over historisch Dubrovnik.

Goed om te weten

 • Taal
  Kroatisch
 • Valuta
  Kroatische Kuna (kn)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +385
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen mei en augustus stroomt de stad vol. Eind lente kun je vrijuit door de stad wandelen en genieten van het weer, wat al lekker is. Denk er wel aan dat de boten naar de eilanden buiten het hoogseizoen minder frequent varen.

Sitemap Dubrovnik

Wil je alle activiteiten in Dubrovnik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dubrovnik

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.210 beoordelingen

Marco, funniest tourguide ever, a local with very much knowledge

Vriendelijke medewerkers bij de organisatie op het ontmoetingspunt, geen mega grote groepen. De gids Marco heeft veel humor, betrekt de groep er actief bij en heeft veel kennis van de oude stad en de geschiedenis. Fijn ook dat ze met oortjes werken zodat je kan alles goed horen, je hoeft niet op die gids zijn lip te gaan staan. Goed bereik van een aantal meters.

Heel mooie kajaktocht rond Dubrovnik en het eiland Lokrum. De gids geeft veel uitleg en je kan hem gerust meer uitleg vragen. Heel ontspannend en waar voor je geld. De zonsondergang is prachtig

We had a private tour as there were no other tourists. The guide knew every scene and had good sense of humour! We had a fantastic day!

Als echte games of thrones fan laat je meenemen door ajla. Ze vertelt enthousiast. Weet veel en is ook nog een gezellige guide

Goed georganiseerd, fantastische gids, goed Engels sprekend, en heel veel kennis van zaken.