Belevingen in

Dubrovnik

Van de betoverende oude stadsmuren tot de zee: beleef je eigen Game of Thrones-fantasie in deze imposante stad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

De 10 beste activiteiten in Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik moet je hebben gezien! De oude stadmuren hebben de prachtige gebouwen in het stadje eeuwenlang beschermd, en de blauwe zee op de achtergrond maakt het plaatje van deze Adriatische parel compleet.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Dubrovnik?

  Binnen de stadsmuren heb je de grote attracties in twee dagen gezien, maar Dubrovnik is ideaal als basis voor het verkennen van de omgeving. Blijf dus wat langer om dagtrips te kunnen maken - zo kun je ook meer genieten van het nachtleven in de oude stad.

 • Vervoer in de stad

  In de oude stad heb je alleen je voeten nodig: alles ligt dicht bij elkaar. Het lijkt misschien een doolhof, maar daar zit hem juist de lol! Bussen 1A, 1B en 1C rijden regelmatig tussen de oude stad en het busstation.

 • Waar slaap je in Dubrovnik?

  Idealiter slaap je in de oude stad, maar ook Lapad en Ploce buiten de stadsmuren zijn leuk. Ploce is wat heuvelachtig en biedt mooi uitzicht over historisch Dubrovnik.

Goed om te weten

 • Taal
  Kroatisch
 • Valuta
  Kroatische Kuna (kn)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +385
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen mei en augustus stroomt de stad vol. Eind lente kun je vrijuit door de stad wandelen en genieten van het weer, wat al lekker is. Denk er wel aan dat de boten naar de eilanden buiten het hoogseizoen minder frequent varen.

Sitemap Dubrovnik

Wil je alle activiteiten in Dubrovnik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dubrovnik

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.680 beoordelingen

Een hele leuke excursie onder leiding van andro en dennis. Hele leuke spontane gidsen die goed engels kunnen. Weten hun verhaal goed te verellen en de vragen weten zij ook op een goede manier te beantwoorden

Branko was een enthousiaste gids die heel leuk over de geschiedenis van de stad kon vertellen, deze activiteit is zeker de moeite waard als je in dubrovnik bent!

Great tour! Interesting facts about the city and the tour guides were friendly, funny and nice. Would definitely recommend this tour to others!

Onze gids Marko was geweldig. Heel veel informatie en met humor gebracht. Hij is zelf opgegroeid in Dubrovnik en neemt je mee in zijn verhalen.

Leuke tocht. Duidelijke uitleg over Kajakken maar ook over Dubrovnik en eiland.