De populairste activiteiten van Duitsland

Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur, zitplaatsen gegarandeerd

1. Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur, zitplaatsen gegarandeerd

Ontdek een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een rondvaart. Geniet van een ontspannende boottocht over de rivier de Spree en bekijk de bezienswaardigheden in het hart van deze bruisende stad.   Vertrek vanuit Friedrichstrasse of het Nikolaiviertel. De sightseeingtour van 1 uur voert je langs de Reichstag (het Duitse parlementsgebouw), door het nieuwe Regierungsviertel tot aan het Haus der Kulturen der Welt. Na de Lutherbrücke zie je Schloss Bellevue, de 'Beamtenschlange' (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Bewonder het Hauptbahnhof, de Berliner Dom, het Museumsinsel en het Nikolaiviertal, de oudste woonwijk van Berlijn. Dan kom je weer terug in de Friedrichstraße of bij het Nikolaiviertel om de rondleiding af te sluiten.

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

2. Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Fernsehturm op Alexanderplatz een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. In verband met het grote bezoekersaantal dat elke dag van het uitzicht wil genieten, is het een goed idee om je entreetickets vooraf te boeken. Met een ticket voor snelle toegang profiteer je van voorrang bij de ingang. Omzeil de eindeloze wachtrijen en ga direct naar het observatiedek, zonder uren in de rij te hoeven wachten. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de hoogste toren van Duitsland. Berlijn strekt zich in al haar glorie onder je uit. Zie de beroemde iconen van de stad, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Hauptbahnhof. Bewonder het Olympisch Stadion, het bekende Museumsinsel naast de Dom van Berlijn en de moderne hoogbouw op Potsdamer Platz.

Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

3. Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

Laat het grootste joodse museum van Europa indruk op u maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal creëert voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine muren, scherpe hoeken en gapende leegtes. De nieuwe kerntentoonstelling "Joods leven in Duitsland: verleden en heden" bestrijkt de periode van het begin van de vroege middeleeuwen tot heden. Tijdens de chronologische rondleiding wordt een grote ruimte gewijd aan het nationaal-socialisme en de tijd sinds het einde van WO II. De tentoonstelling wisselt historische periodes af met culturele inzichten. Wat is heilig in het jodendom? Is er specifieke joodse kunst? Hoe praktiseren mensen het jodendom in de huidige samenleving? Naast de schatten van de collectie van het museum, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Er zijn ook interactieve stations die verrassende inzichten geven. Het museum is centraal gelegen in de levendige wijk Berlin-Kreuzberg en op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met uw JMB-ticket komt u op de dag van uw museumbezoek en de twee volgende dagen in aanmerking voor toegang tegen gereduceerd tarief tot de naburige Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van het JMB. Speciale tentoonstelling (ticket vereist): van 8 september 2023 tot 14 januari 2024 toont het Joods Museum Berlijn de allereerste grootschalige tentoonstelling over joodse ervaringen in de Duitse Democratische Republiek (DDR). ). Met een focus op cultuurgeschiedenis en met behulp van documentair onderzoek, reist de show naar een weinig onderzocht deel van de Duits-Joodse geschiedenis, waarbij beeldende kunst, film en literatuur samenkomen, evenals veelzijdige biografieënen uitzonderlijke tentoonstellingen . Het gebruikt een acteursgericht perspectief om joodse ervaringen in Oost-Duitsland te verkennen door en na het tijdperk na de hereniging tot heden. Hedendaagse getuigen en hun persoonlijke verhalen staan centraal in de show.

Hamburg: 1,5 uur durende haven- en Speicherstadt-dagcruise

4. Hamburg: 1,5 uur durende haven- en Speicherstadt-dagcruise

Bekijk de attracties aan de haven van Hamburg vanuit een uniek perspectief, dobber langs indrukwekkende containerschepen en ontdek de historische wijk Speicherstadt aan boord van een 1,5 uur durende cruise met live commentaar van een Duitstalige gids en een exclusieve stop bij de iconische Elbphilharmonie. Begin je havenavontuur aan land terwijl je de beroemde "Überseebrücke"-brug oversteekt om de pier te bereiken waar je aan boord gaat van een traditionele Hamburgerboot die Barkasse wordt genoemd. Luister terwijl uw kapitein beslist welke route de boot zal nemen op basis van de weersomstandigheden, de watergetijden of als er bijvoorbeeld een heel spannend en interessant containerschip of een speciale boot de haven aandoet. Vertrek en vaar over de smalle waterwegen van het grootste pakhuizendistrict ter wereld, bekend als Speicherstadt. Geniet van de verbluffende architectuur van gebouwen die op houten funderingen en eikenhouten blokken staan. Leun achterover en ontspan terwijl u Hafen City passeert. Verken de open dekken en voel de verkoelende zeebries terwijl je wacht op perfecte fotomomenten vanaf de vele uitkijkpunten van de boot. Vaar langs rijen enorme containerschepen terwijl de boot de St. Pauli's Pier en de haven van Hamburg binnenvaart. Leer de geschiedenis van de vele belangrijke bezienswaardigheden van uw Duitstalige deskundige gids. Als uw reis ten einde loopt, stapt u vlak voor de Elbphilharmonie van boord of u kunt ervoor kiezen om weer uit te stappen op de plek waar de cruise aanvankelijk begon.

Vanuit München: Dagtocht kasteel Neuschwanstein & Linderhof

5. Vanuit München: Dagtocht kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Kies ervoor om je kasteeltickets op de dag zelf in de bus te kopen of koop ze van tevoren als onderdeel van de dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ontdek de kastelen van Beieren. Bezoek eerst het sprookjesachtige paleis Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II voltooid zag worden. Verken het kasteel en het terrein samen met een gids. Ga vervolgens naar het schilderachtige stadje Oberammergau om foto's te maken en te winkelen. Pauzeer vervolgens bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, om te lunchen (niet inbegrepen) voordat je verdergaat naar kasteel Neuschwanstein, genesteld in de uitlopers van de Alpen. Bewonder een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland en dompel jezelf een middag lang onder in de sprookjeswereld van Ludwig II.

Berlijn: rondleiding plenaire zaal, koepel & regeringswijk

6. Berlijn: rondleiding plenaire zaal, koepel & regeringswijk

Tijdens deze rondleiding door het parlements- en regeringsdistrict van Berlijn maak je kennis met een deel van de politieke geschiedenis van Duitsland. Begin je reis in het parlement en het regeringsdistrict. Steek de historische sectorgrens over en krijg interessante informatie over het Rijksdaggebouw en zijn ingewikkelde locatie aan de Berlijnse Muur. Beklim vervolgens de koepel van de Reichstag om meer te leren over de taken en plichten van de Bondsdag. Hoor het fascinerende verhaal achter het Rijksdaggebouw, de transformatie ervan tot een modern monument ontworpen door Lord Foster, en over het interessante ecologische concept waarop Fosters werk is voortgebouwd. Ervaar Berlijn van bovenaf, geniet van de skyline van de stad en leer meer over de geschiedenis van de stad.

Hamburg: Sex and Crime in St. Pauli Tour voor 18+

7. Hamburg: Sex and Crime in St. Pauli Tour voor 18+

Ontdek de wilde kant van Hamburg tijdens deze seks- en misdaadwandeling in de wijk St. Pauli. Luister naar interessante anekdotes en details van je gids over de levens en liefdes van de rosse buurt terwijl je de legendarische plekken bezoekt. Bezoek tijdens je rondleiding de bar "Zur Ritze" en leer hoe het zijn naam kreeg. Ga naar de boksclub in de kelder, waar Mike Tyson en de gebroeders Klitschko trainden. Ontdek waar de beroemde lokale bokser is verdwenen en waarom zoveel beroemdheden naar deze rustieke bar komen. Zie hoe vrouwen door de Herbertstrasse kunnen lopen en leer meer over de Nutella-bende en zijn rivalen, de GMBH-bende. Ontdek wie St. Pauli bestuurt, wie de peetvader in de buurt was, en hoe het rechtssysteem hier werkt. Zoek uit of Jack the Ripper of iemand vergelijkbaar in Hamburg was en krijg toegang tot een vooraanstaande showclub aan het einde van de rondleiding.

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

8. Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Dompel jezelf onder in de bewogen geschiedenis van Berlijn en volg de levendige uitleg van de audiogids over het verleden van de keizertijd tot de val van de Berlijnse Muur in een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over de stijgende macht van Hitler en zijn terreurbewind. Bezoek het prijswinnende Berlin Story Museum in de enorme Berlin Story Bunker in de buurt van het Anhalter Bahnhof en Potsdamer Platz. Kom meer te weten over de veelbewogen geschiedenis van Berlijn bij de 50 stations met grote installaties, informatieve foto's en korte films.

Frankfurt: sightseeing-boottocht over de rivier de Main, met commentaar

9. Frankfurt: sightseeing-boottocht over de rivier de Main, met commentaar

De boottochten van 50 of 100 minuten vertrekken vanaf de Eiserner Steg. De boten vertrekken elk uur. Je kunt kiezen voor 50 minuten stroomafwaarts of 50 minuten stroomopwaarts, of 100 minuten (en een combinatie van beide kanten). Vaar richting Griesheim en bekijk de stedelijke gebieden van Frankfurt in de richting van de westelijke haven. Hier heb je een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van het financiële centrum van Frankfurt of geniet van het uitzicht op de musea aan de oever, zoals de Städel. Het schip keert voor de Griesheimsluis. Vertrekken om 11:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur. Het varen richting Offenbach is stroomopwaarts. Vaar langs de prachtige oevers van de rivier die richting de oostelijke haven van de stad leidt. Je kunt de wijk Sachsenhausen en de museumoever zien. Je krijgt de kans om uit te stappen bij de Gerbermühle, een historisch monument gewijd aan de dichter Goethe die in Frankfurt leefde. Vertrekken om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. De boottochten van 100 minuten zijn meestal elk uur beschikbaar tussen 11:00 en 16:00 uur. (aan wijzigingen onderhevig) Alle tours zijn voorzien van commentaar in het Engels en Duits.

Berlijn: Hop-on Hop-off bustour met live commentaar

10. Berlijn: Hop-on Hop-off bustour met live commentaar

Verken de topbezienswaardigheden van Berlijn met een handig hop-on hop-off busticket. Luister naar fascinerende verhalen over de stad met live commentaar. Je hebt de vrijheid om in en uit te stappen zolang je ticket geldig is. Bezoek topgebieden zoals Tiergarten, Gendarmenmarkt en Potsdamer. Als je je tour bijvoorbeeld begint bij Kurfürstendamm, kom je langs de Kaiser Wilhelm Memorial Church en bereik je KaDeWe, een van de grootste winkelcentra van Europa, via de Tauentzienstraße. Vervolgens ga je verder naar de Lützowplatz en de ambassadewijk bij Tiergarten en verder naar de Philarmonie en het West-Berlijnse Kulturforum. De volgende halte is de historisch belangrijke Potsdamer Platz. In de jaren 1930 was dit een van de meest openbare pleinen van Berlijn. Na de Tweede Wereldoorlog was dit niemandsland, waar de Berlijnse Muur de stad verdeelde. Vandaag de dag, als je het bruisende leven en de nieuw opgerichte torens ziet die doen denken aan de urban canyons van New York, zul je nauwelijks geloven dat hier jarenlang niets anders was dan de Berlijnse Muur, veerwapens en DDR-soldaten. Op de Potsdamer Platz bevindt zich ook het Legoland Discovery Center. Ga vanaf daar verder naar andere belangrijke historische plekken in Berlijn. In de Niederkirchner Straße vind je het stadsparlement, de Martin-Gropius-Bau, een museum met wisselende tentoonstellingen, de Topografie van de Terreur, waar de geschiedenis van de nazi's en het lijden van de Joden onder de nazi's wordt tentoongesteld, en het Ministerie van Financiën, dat ooit het nazi-ministerie van Luchtvaart was. Van daaruit rijd je door naar Checkpoint Charlie, een van de voormalige grensovergangen tussen Oost- en West-Berlijn. Een permanente tentoonstelling blikt terug op de periode van de Koude Oorlog. In de Friedrichstraße kom je op een van de mooiste plekjes van Berlijn, de Gendarmenmarkt, met twee vergelijkbare gebouwen, de Duitse en Franse Kathedraal. Het Konzerthaus Berlin ligt midden op het plein. Na de Gendarmenmarkt gaat het verder naar Alexanderplatz en de TV-toren. De halte voor deze bezienswaardigheden is de Neptunusfontein. Dit was vroeger het stadspaleis van Berlijn. Hier heb je ook de mogelijkheid om te winkelen. De volgende halte is de Karl-Liebknecht-Straße, voor het Radisson Hotel. Vanaf hier kun je overstappen op een boot als je Berlijn zowel per boot als per bus wilt ervaren. Ook het Aquadom, Sealife Berlin en de Berlin Dungeon bevinden zich bij deze halte, evenals de Dom van Berlijn, waar de sarcofagen van de familie Hohenzollern staan. Vanaf hier kun je ook de gouden koepel van de Nieuwe Synagoge aan de Oranienburger Straße bewonderen. De "Hackeschen Höfe" liggen op slechts een paar minuten afstand. Vervolgens ga je over de glamoureuze straat Unter den Linden naar het Museumeiland, de Bebelplatz, de Humboldt Universiteit en naar de haltes Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) bij de ZDF Capital City Studios en Unter den Linden 74, waar een van de belangrijkste attracties van Berlijn is gevestigd: Madame Tussauds Berlijn. Vanaf hier gaat de rit verder naar de Brandenburger Tor. Onderweg zie je de ambassades van Groot-Brittannië, Rusland, Frankrijk en de VS, gevolgd door het Holocaust Memorial. De stop daar is op Platz des 18. März. De weg loopt verder langs de Reichstag en de regeringswijk. Je komt al snel bij het nieuwe Hauptbahnhof. Vanaf hier heb je het wereldberoemde uitzicht op de Duitse Kanselarij, de Rijksdag en - als speciale verrassing - het "Fujiyama" van Berlijn. Tot slot doorkruis je de 'groene long' van Berlijn, de Tiergarten. Dit park is groter dan Central Park in New York. De tour brengt je vervolgens langs het Congresgebouw naar de halte bij paleis Bellevue, de officiële residentie van de president van Duitsland. Vanaf hier kun je ook de Siegessäule zien met het gouden Victoria standbeeld op de top. Op de terugweg naar de Kurfürstendamm zie je bijvoorbeeld het oude Hauptbahnhof van het voormalige West-Berlijn, de Technische Universiteit en nog veel meer. De haltes: 01 - Kurfürstendamm 231 (voor Karstadt) 02 - KaDeWe (hoofdingang) 03 - Lützowplatz (tegenover Hotel Berlin) 04 - Filharmonisch / Kulturforum 05 - Potsdamer Platz (bij Kolhoff-toren) 06 - Potsdamer Platz / Linkstraße 07 - Topografie van terreur 08 - Checkpoint Charlie (bij het Checkpoint Charlie Museum) 09 - Gendarmenmarkt, Markgrafen- / Taubenstraße 10 - Alexanderplatz, Rode Stadhuis, Neptunbrunnen (niet in gebruik tijdens de kerstmarkt van nov.-jan.) 11 - Karl-Liebknecht Str. 5, (naar de boot) 12 - Museumsinsel 13 - Humboldt Universiteit 14 - Unter den Linden 36 / Friedrichstraße 15 - Unter den Linden 74, Madame Tussauds Berlijn 16 - Brandenburger Tor, Ebertstraße 17 - Reichstag, Scheidemannstr. 18 - Hauptbahnhof, uitgang Rahel-Hirsch-Straße 19 - Haus der Kulturen der Welt 20 - Paleis Bellevue 21 - Bikini Haus, Budapester Straße 22 - U-/S-Bahn station Zoologischer Garten

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Duitsland

Alle activiteiten

892 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Duitsland

Andere activiteiten in Duitsland

Wil je alle activiteiten in Duitsland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Duitsland

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 315.242 beoordelingen

Erg leuke tour, Phil vertelde enthousiast en bracht een goede stemming in de groep. Aanrader!

Altijd spannend hoe de stand-ups zijn, maar de host was fantastisch. Gegierd van het lachen.

Leuk om per fiets de stad te ontdekken. Gids was goed, fietsen waren goed.

Luka wist veel van de geschiendenis van het Opera gebouw.

Een leuke wandeling, goed tempo en leuke informatie