Ontdek het beste van
Duitsland

Onze aanbevelingen voor Duitsland

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Ontdek een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een rondvaart. Geniet van een ontspannende boottocht over de rivier de Spree en bekijk de bezienswaardigheden in het hart van deze bruisende stad.   Vertrek vanuit Friedrichstrasse of het Nikolaiviertel. De sightseeingtour van 1 uur voert je langs de Reichstag (het Duitse parlementsgebouw), door het nieuwe Regierungsviertel tot aan het Haus der Kulturen der Welt. Na de Lutherbrücke zie je Schloss Bellevue, de 'Beamtenschlange' (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Bewonder het Hauptbahnhof, de Berliner Dom, het Museumsinsel en het Nikolaiviertal, de oudste woonwijk van Berlijn. Dan kom je weer terug in de Friedrichstraße of bij het Nikolaiviertel om de rondleiding af te sluiten.

Berlijn: Toegangsticket Joods Museum Berlijn

Berlijn: Toegangsticket Joods Museum Berlijn

Laat het grootste Joodse museum van Europa indruk op je maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal creëert voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine wanden, scherpe hoeken en gapende leegtes. De nieuwe kerntentoonstelling "Joods leven in Duitsland: Past & Present" loopt van het begin van de vroege middeleeuwen tot nu. Tijdens de chronologische rondgang is een grote ruimte gewijd aan het nationaalsocialisme en de tijd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling wisselt af tussen historische perioden en culturele inzichten. Wat is heilig in het Jodendom? Bestaat er specifieke Joodse kunst? Hoe praktiseren mensen het Jodendom in de huidige samenleving? Naast de schatten uit de museumcollectie, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Er zijn ook interactieve stations die verrassende inzichten geven. Het museum ligt centraal in de levendige wijk Berlijn-Kreuzberg en is op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met je JMB ticket krijg je op de dag van je museumbezoek en de twee daaropvolgende dagen korting op de toegang tot de naastgelegen Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van de JMB. Speciale tentoonstelling van 9 februari tot 23 juni (geen extra ticket nodig) "Mijn verzen zijn als dynamiet" uit Curt Blochs Het Onderwater Cabaret. Tussen augustus 1943 en april 1945 produceerde de tot dan toe onbekende Duits-Joodse auteur Curt Bloch een uniek werk van creatief verzet tijdens zijn onderduik in Nederland: Het Onderwater Cabaret. Het bestaat uit 95 boekjes met handgeschreven satirische gedichten die gaan over nazi-propaganda, het verloop van de oorlog en andere hedendaagse onderwerpen. Bloch illustreerde elk boekje met artistieke titelcollages. Naast alle originele en gedigitaliseerde uitgaven en andere werken die ook ondergronds werden geschreven, introduceert de tentoonstelling zijn helpers en degenen die bij hem in de onderduik waren, vergezeld van interviews met ooggetuigen en inzichten in Blochs creatieve proces. Speciale tentoonstelling: Seks. Joodse standpunten 17. Mai - 6. Oktober 2024 (ticket verplicht) Zoals de titel al suggereert, wil de tentoonstelling Joodse standpunten (pun intended!) over seks in al hun diversiteit laten zien. Van het centrale belang van huwelijk en voortplanting, via verlangen, taboes en het in twijfel trekken van sociale normen, tot de erotiek van spiritualiteit, wordt het brede spectrum van Joodse houdingen geïllustreerd met behulp van moderne en hedendaagse kunst, traditionele voorwerpen, film en sociale media. Naast rondleidingen door de tentoonstelling in het Duits, Engels of Hebreeuws is er een gevarieerd begeleidend programma met lezingen, filmvertoningen en andere evenementen. p>

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Fernsehturm op Alexanderplatz een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. In verband met het grote bezoekersaantal dat elke dag van het uitzicht wil genieten, is het een goed idee om je entreetickets vooraf te boeken. Met een ticket voor snelle toegang profiteer je van voorrang bij de ingang. Omzeil de eindeloze wachtrijen en ga direct naar het observatiedek, zonder uren in de rij te hoeven wachten. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de hoogste toren van Duitsland. Berlijn strekt zich in al haar glorie onder je uit. Zie de beroemde iconen van de stad, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Hauptbahnhof. Bewonder het Olympisch Stadion, het bekende Museumsinsel naast de Dom van Berlijn en de moderne hoogbouw op Potsdamer Platz.

Hamburg: 1,5 Uur Haven en Speicherstadt Dagtocht

Hamburg: 1,5 Uur Haven en Speicherstadt Dagtocht

Bekijk de attracties aan de haven van Hamburg vanuit een uniek perspectief, dobber langs indrukwekkende containerschepen en ontdek de historische wijk Speicherstadt aan boord van een 1,5 uur durende cruise met live commentaar van een Duitstalige gids en een exclusieve stop bij de iconische Elbphilharmonie. Begin je havenavontuur aan land terwijl je de beroemde "Überseebrücke"-brug oversteekt om de pier te bereiken waar je aan boord gaat van een traditionele Hamburgerboot die Barkasse wordt genoemd. Luister terwijl uw kapitein beslist welke route de boot zal nemen op basis van de weersomstandigheden, de watergetijden of als er bijvoorbeeld een heel spannend en interessant containerschip of een speciale boot de haven aandoet. Vertrek en vaar over de smalle waterwegen van het grootste pakhuizendistrict ter wereld, bekend als Speicherstadt. Geniet van de verbluffende architectuur van gebouwen die op houten funderingen en eikenhouten blokken staan. Leun achterover en ontspan terwijl u Hafen City passeert. Verken de open dekken en voel de verkoelende zeebries terwijl je wacht op perfecte fotomomenten vanaf de vele uitkijkpunten van de boot. Vaar langs rijen enorme containerschepen terwijl de boot de St. Pauli's Pier en de haven van Hamburg binnenvaart. Leer de geschiedenis van de vele belangrijke bezienswaardigheden van uw Duitstalige deskundige gids. Als uw reis ten einde loopt, stapt u vlak voor de Elbphilharmonie van boord of u kunt ervoor kiezen om weer uit te stappen op de plek waar de cruise aanvankelijk begon.

Vanuit München: Dagtrip kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Vanuit München: Dagtrip kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Kies ervoor om je kasteeltickets op de dag zelf in de bus te kopen of koop ze van tevoren als onderdeel van de dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ontdek de kastelen van Beieren. Bezoek eerst het sprookjesachtige paleis Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II voltooid zag worden. Verken het kasteel en het terrein samen met een gids. Ga vervolgens naar het schilderachtige stadje Oberammergau om foto's te maken en te winkelen. Pauzeer vervolgens bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, om te lunchen (niet inbegrepen) voordat je verdergaat naar kasteel Neuschwanstein, genesteld in de uitlopers van de Alpen. Bewonder een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland en dompel jezelf een middag lang onder in de sprookjeswereld van Ludwig II.

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Tijdens deze rondleiding door het parlements- en regeringsdistrict van Berlijn maak je kennis met een deel van de politieke geschiedenis van Duitsland. Begin je reis in het parlement en het regeringsdistrict. Steek de historische sectorgrens over en krijg interessante informatie over het Rijksdaggebouw en zijn ingewikkelde locatie aan de Berlijnse Muur. Beklim vervolgens de koepel van de Reichstag om meer te leren over de taken en plichten van de Bondsdag. Hoor het fascinerende verhaal achter het Rijksdaggebouw, de transformatie ervan tot een modern monument ontworpen door Lord Foster, en over het interessante ecologische concept waarop Fosters werk is voortgebouwd. Ervaar Berlijn van bovenaf, geniet van de skyline van de stad en leer meer over de geschiedenis van de stad.

Hamburg: Seks en misdaad in St. Pauli Tour voor 18+

Hamburg: Seks en misdaad in St. Pauli Tour voor 18+

Ontdek de wilde kant van Hamburg tijdens deze seks- en misdaadwandeling in de wijk St. Pauli. Luister naar interessante anekdotes en details van je gids over de levens en liefdes van de rosse buurt terwijl je de legendarische plekken bezoekt. Bezoek tijdens je rondleiding de bar "Zur Ritze" en leer hoe het zijn naam kreeg. Ga naar de boksclub in de kelder, waar Mike Tyson en de gebroeders Klitschko trainden. Ontdek waar de beroemde lokale bokser is verdwenen en waarom zoveel beroemdheden naar deze rustieke bar komen. Zie hoe vrouwen door de Herbertstrasse kunnen lopen en leer meer over de Nutella-bende en zijn rivalen, de GMBH-bende. Ontdek wie St. Pauli bestuurt, wie de peetvader in de buurt was, en hoe het rechtssysteem hier werkt. Zoek uit of Jack the Ripper of iemand vergelijkbaar in Hamburg was en krijg toegang tot een vooraanstaande showclub aan het einde van de rondleiding.

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Dompel jezelf onder in de bewogen geschiedenis van Berlijn en volg de levendige uitleg van de audiogids over het verleden van de keizertijd tot de val van de Berlijnse Muur in een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over de stijgende macht van Hitler en zijn terreurbewind. Bezoek het prijswinnende Berlin Story Museum in de enorme Berlin Story Bunker in de buurt van het Anhalter Bahnhof en Potsdamer Platz. Kom meer te weten over de veelbewogen geschiedenis van Berlijn bij de 50 stations met grote installaties, informatieve foto's en korte films.

Frankfurt: sightseeing-boottocht over de rivier de Main, met commentaar

Frankfurt: sightseeing-boottocht over de rivier de Main, met commentaar

De boottochten van 50 of 100 minuten vertrekken vanaf de Eiserner Steg. De boten vertrekken elk uur. Je kunt kiezen voor 50 minuten stroomafwaarts of 50 minuten stroomopwaarts, of 100 minuten (en een combinatie van beide kanten). Vaar richting Griesheim en bekijk de stedelijke gebieden van Frankfurt in de richting van de westelijke haven. Hier heb je een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van het financiële centrum van Frankfurt of geniet van het uitzicht op de musea aan de oever, zoals de Städel. Het schip keert voor de Griesheimsluis. Vertrekken om 11:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur. Het varen richting Offenbach is stroomopwaarts. Vaar langs de prachtige oevers van de rivier die richting de oostelijke haven van de stad leidt. Je kunt de wijk Sachsenhausen en de museumoever zien. Je krijgt de kans om uit te stappen bij de Gerbermühle, een historisch monument gewijd aan de dichter Goethe die in Frankfurt leefde. Vertrekken om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. De boottochten van 100 minuten zijn meestal elk uur beschikbaar tussen 11:00 en 16:00 uur. (aan wijzigingen onderhevig) Alle tours zijn voorzien van commentaar in het Engels en Duits.

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Verken het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de rivier de Spree, tijdens een 2,5-uur durende boottocht. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad. Begin de sightseeingtour in de Friedrichstrasse en vaar vervolgens langs het Rijksdaggebouw naar Schloss Bellevue, met uitzicht op de Beamtenschlange (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Geniet van het informatieve audiocommentaar terwijl je langs Hauptbahnhof (centraal station) en het ministerie van Binnenlandse Zaken vaart, voordat de tocht doorgaat naar Schloss Charlottenburg. Van daaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het ministerie van Economische Zaken en Hamburger Bahnhof. Daarna vaar je weer terug naar Friedrichstrasse.

Alle activiteiten

850 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Duitsland

Onze aanbevelingen voor Duitsland

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Ontdek een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een rondvaart. Geniet van een ontspannende boottocht over de rivier de Spree en bekijk de bezienswaardigheden in het hart van deze bruisende stad.   Vertrek vanuit Friedrichstrasse of het Nikolaiviertel. De sightseeingtour van 1 uur voert je langs de Reichstag (het Duitse parlementsgebouw), door het nieuwe Regierungsviertel tot aan het Haus der Kulturen der Welt. Na de Lutherbrücke zie je Schloss Bellevue, de 'Beamtenschlange' (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Bewonder het Hauptbahnhof, de Berliner Dom, het Museumsinsel en het Nikolaiviertal, de oudste woonwijk van Berlijn. Dan kom je weer terug in de Friedrichstraße of bij het Nikolaiviertel om de rondleiding af te sluiten.

Berlijn: Toegangsticket Joods Museum Berlijn

Berlijn: Toegangsticket Joods Museum Berlijn

Laat het grootste Joodse museum van Europa indruk op je maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal creëert voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine wanden, scherpe hoeken en gapende leegtes. De nieuwe kerntentoonstelling "Joods leven in Duitsland: Past & Present" loopt van het begin van de vroege middeleeuwen tot nu. Tijdens de chronologische rondgang is een grote ruimte gewijd aan het nationaalsocialisme en de tijd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling wisselt af tussen historische perioden en culturele inzichten. Wat is heilig in het Jodendom? Bestaat er specifieke Joodse kunst? Hoe praktiseren mensen het Jodendom in de huidige samenleving? Naast de schatten uit de museumcollectie, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Er zijn ook interactieve stations die verrassende inzichten geven. Het museum ligt centraal in de levendige wijk Berlijn-Kreuzberg en is op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met je JMB ticket krijg je op de dag van je museumbezoek en de twee daaropvolgende dagen korting op de toegang tot de naastgelegen Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van de JMB. Speciale tentoonstelling van 9 februari tot 23 juni (geen extra ticket nodig) "Mijn verzen zijn als dynamiet" uit Curt Blochs Het Onderwater Cabaret. Tussen augustus 1943 en april 1945 produceerde de tot dan toe onbekende Duits-Joodse auteur Curt Bloch een uniek werk van creatief verzet tijdens zijn onderduik in Nederland: Het Onderwater Cabaret. Het bestaat uit 95 boekjes met handgeschreven satirische gedichten die gaan over nazi-propaganda, het verloop van de oorlog en andere hedendaagse onderwerpen. Bloch illustreerde elk boekje met artistieke titelcollages. Naast alle originele en gedigitaliseerde uitgaven en andere werken die ook ondergronds werden geschreven, introduceert de tentoonstelling zijn helpers en degenen die bij hem in de onderduik waren, vergezeld van interviews met ooggetuigen en inzichten in Blochs creatieve proces. Speciale tentoonstelling: Seks. Joodse standpunten 17. Mai - 6. Oktober 2024 (ticket verplicht) Zoals de titel al suggereert, wil de tentoonstelling Joodse standpunten (pun intended!) over seks in al hun diversiteit laten zien. Van het centrale belang van huwelijk en voortplanting, via verlangen, taboes en het in twijfel trekken van sociale normen, tot de erotiek van spiritualiteit, wordt het brede spectrum van Joodse houdingen geïllustreerd met behulp van moderne en hedendaagse kunst, traditionele voorwerpen, film en sociale media. Naast rondleidingen door de tentoonstelling in het Duits, Engels of Hebreeuws is er een gevarieerd begeleidend programma met lezingen, filmvertoningen en andere evenementen. p>

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Fernsehturm op Alexanderplatz een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. In verband met het grote bezoekersaantal dat elke dag van het uitzicht wil genieten, is het een goed idee om je entreetickets vooraf te boeken. Met een ticket voor snelle toegang profiteer je van voorrang bij de ingang. Omzeil de eindeloze wachtrijen en ga direct naar het observatiedek, zonder uren in de rij te hoeven wachten. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de hoogste toren van Duitsland. Berlijn strekt zich in al haar glorie onder je uit. Zie de beroemde iconen van de stad, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Hauptbahnhof. Bewonder het Olympisch Stadion, het bekende Museumsinsel naast de Dom van Berlijn en de moderne hoogbouw op Potsdamer Platz.

Hamburg: 1,5 Uur Haven en Speicherstadt Dagtocht

Hamburg: 1,5 Uur Haven en Speicherstadt Dagtocht

Bekijk de attracties aan de haven van Hamburg vanuit een uniek perspectief, dobber langs indrukwekkende containerschepen en ontdek de historische wijk Speicherstadt aan boord van een 1,5 uur durende cruise met live commentaar van een Duitstalige gids en een exclusieve stop bij de iconische Elbphilharmonie. Begin je havenavontuur aan land terwijl je de beroemde "Überseebrücke"-brug oversteekt om de pier te bereiken waar je aan boord gaat van een traditionele Hamburgerboot die Barkasse wordt genoemd. Luister terwijl uw kapitein beslist welke route de boot zal nemen op basis van de weersomstandigheden, de watergetijden of als er bijvoorbeeld een heel spannend en interessant containerschip of een speciale boot de haven aandoet. Vertrek en vaar over de smalle waterwegen van het grootste pakhuizendistrict ter wereld, bekend als Speicherstadt. Geniet van de verbluffende architectuur van gebouwen die op houten funderingen en eikenhouten blokken staan. Leun achterover en ontspan terwijl u Hafen City passeert. Verken de open dekken en voel de verkoelende zeebries terwijl je wacht op perfecte fotomomenten vanaf de vele uitkijkpunten van de boot. Vaar langs rijen enorme containerschepen terwijl de boot de St. Pauli's Pier en de haven van Hamburg binnenvaart. Leer de geschiedenis van de vele belangrijke bezienswaardigheden van uw Duitstalige deskundige gids. Als uw reis ten einde loopt, stapt u vlak voor de Elbphilharmonie van boord of u kunt ervoor kiezen om weer uit te stappen op de plek waar de cruise aanvankelijk begon.

Vanuit München: Dagtrip kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Vanuit München: Dagtrip kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Kies ervoor om je kasteeltickets op de dag zelf in de bus te kopen of koop ze van tevoren als onderdeel van de dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ontdek de kastelen van Beieren. Bezoek eerst het sprookjesachtige paleis Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II voltooid zag worden. Verken het kasteel en het terrein samen met een gids. Ga vervolgens naar het schilderachtige stadje Oberammergau om foto's te maken en te winkelen. Pauzeer vervolgens bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, om te lunchen (niet inbegrepen) voordat je verdergaat naar kasteel Neuschwanstein, genesteld in de uitlopers van de Alpen. Bewonder een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland en dompel jezelf een middag lang onder in de sprookjeswereld van Ludwig II.

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Tijdens deze rondleiding door het parlements- en regeringsdistrict van Berlijn maak je kennis met een deel van de politieke geschiedenis van Duitsland. Begin je reis in het parlement en het regeringsdistrict. Steek de historische sectorgrens over en krijg interessante informatie over het Rijksdaggebouw en zijn ingewikkelde locatie aan de Berlijnse Muur. Beklim vervolgens de koepel van de Reichstag om meer te leren over de taken en plichten van de Bondsdag. Hoor het fascinerende verhaal achter het Rijksdaggebouw, de transformatie ervan tot een modern monument ontworpen door Lord Foster, en over het interessante ecologische concept waarop Fosters werk is voortgebouwd. Ervaar Berlijn van bovenaf, geniet van de skyline van de stad en leer meer over de geschiedenis van de stad.

Hamburg: Seks en misdaad in St. Pauli Tour voor 18+

Hamburg: Seks en misdaad in St. Pauli Tour voor 18+

Ontdek de wilde kant van Hamburg tijdens deze seks- en misdaadwandeling in de wijk St. Pauli. Luister naar interessante anekdotes en details van je gids over de levens en liefdes van de rosse buurt terwijl je de legendarische plekken bezoekt. Bezoek tijdens je rondleiding de bar "Zur Ritze" en leer hoe het zijn naam kreeg. Ga naar de boksclub in de kelder, waar Mike Tyson en de gebroeders Klitschko trainden. Ontdek waar de beroemde lokale bokser is verdwenen en waarom zoveel beroemdheden naar deze rustieke bar komen. Zie hoe vrouwen door de Herbertstrasse kunnen lopen en leer meer over de Nutella-bende en zijn rivalen, de GMBH-bende. Ontdek wie St. Pauli bestuurt, wie de peetvader in de buurt was, en hoe het rechtssysteem hier werkt. Zoek uit of Jack the Ripper of iemand vergelijkbaar in Hamburg was en krijg toegang tot een vooraanstaande showclub aan het einde van de rondleiding.

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Dompel jezelf onder in de bewogen geschiedenis van Berlijn en volg de levendige uitleg van de audiogids over het verleden van de keizertijd tot de val van de Berlijnse Muur in een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over de stijgende macht van Hitler en zijn terreurbewind. Bezoek het prijswinnende Berlin Story Museum in de enorme Berlin Story Bunker in de buurt van het Anhalter Bahnhof en Potsdamer Platz. Kom meer te weten over de veelbewogen geschiedenis van Berlijn bij de 50 stations met grote installaties, informatieve foto's en korte films.

Frankfurt: sightseeing-boottocht over de rivier de Main, met commentaar

Frankfurt: sightseeing-boottocht over de rivier de Main, met commentaar

De boottochten van 50 of 100 minuten vertrekken vanaf de Eiserner Steg. De boten vertrekken elk uur. Je kunt kiezen voor 50 minuten stroomafwaarts of 50 minuten stroomopwaarts, of 100 minuten (en een combinatie van beide kanten). Vaar richting Griesheim en bekijk de stedelijke gebieden van Frankfurt in de richting van de westelijke haven. Hier heb je een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van het financiële centrum van Frankfurt of geniet van het uitzicht op de musea aan de oever, zoals de Städel. Het schip keert voor de Griesheimsluis. Vertrekken om 11:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur. Het varen richting Offenbach is stroomopwaarts. Vaar langs de prachtige oevers van de rivier die richting de oostelijke haven van de stad leidt. Je kunt de wijk Sachsenhausen en de museumoever zien. Je krijgt de kans om uit te stappen bij de Gerbermühle, een historisch monument gewijd aan de dichter Goethe die in Frankfurt leefde. Vertrekken om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. De boottochten van 100 minuten zijn meestal elk uur beschikbaar tussen 11:00 en 16:00 uur. (aan wijzigingen onderhevig) Alle tours zijn voorzien van commentaar in het Engels en Duits.

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Verken het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de rivier de Spree, tijdens een 2,5-uur durende boottocht. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad. Begin de sightseeingtour in de Friedrichstrasse en vaar vervolgens langs het Rijksdaggebouw naar Schloss Bellevue, met uitzicht op de Beamtenschlange (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Geniet van het informatieve audiocommentaar terwijl je langs Hauptbahnhof (centraal station) en het ministerie van Binnenlandse Zaken vaart, voordat de tocht doorgaat naar Schloss Charlottenburg. Van daaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het ministerie van Economische Zaken en Hamburger Bahnhof. Daarna vaar je weer terug naar Friedrichstrasse.

De topbezienswaardigheden in Duitsland

Rondleidingen in Duitsland

Wat te doen in Duitsland

Regio's in Duitsland

Andere activiteiten in Duitsland

Wil je alle activiteiten in Duitsland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Duitsland

Gemiddelde beoordeling

4.6
(315.242 beoordelingen)

het was zeer interessant. tref punt op loop afstand, makkelijk om daarheen te komen.

Mooi uitzicht, zeker de moeite waard. Eten in het restaurant viel wat tegen.

alles liep soepel....wij konden makkelijk rond reizen zonder stress

Gids was super. Weer heel veel en brengt humor mee! Leuke man!

Genoten van de muzikale en enthousiaste uitvoering!