Kies data

Dingen om te doen Duitsland

Duitsland: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

1. Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Stap aan boord van een bus met airconditioning en bezoek kasteel Neuschwanstein. Aan de voet van de Alpen kun je een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland bewonderen. Neem 4 uur de tijd om het terrein te verkennen (ticket niet inbegrepen). Aankomst bij Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II wist te voltooien. In de middag is er een pauze bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, voor de lunch (niet inbegrepen). Als de tijd het toelaat, ga dan verder naar Oberammergau en verlies jezelf in de schilderachtige straatjes van dit pittoreske stadje.

Sex en misdaad in St. Pauli - rondleiding voor 18+

2. Sex en misdaad in St. Pauli - rondleiding voor 18+

Beluister exclusieve insiderinformatie over St. Pauli Ontdek de interessante verhalen over Herbertstraße, Davidwache, Jack the Ripper in Hamburg, de buurt en nog veel meer Bekijk de boksclub waar Mike Tyson en de Klitschko-broers hebben getraind Ontdek de locatie van de beroemde verdwenen lokale bokser Vraag of je een snelle blik mag werpen in een van de meest trendy stripclubs in Hamburg Ontdek waar de beroemde lokale bokser verdween en waarom zoveel beroemdheden naar deze rustieke bar komen. De rondleiding is bijzonder spannend voor vrouwen in de Olivias Wilde Jungs Stripclub - omdat mannen alleen naar binnen mogen als ze dansen. Je luistert naar interessante anekdotes en details over de levens en liefdes in de rosse buurt. Zie hoe vrouwen over de Herbertstrasse kunnen lopen en kom meer te weten over de Nutella-bende en zijn rivalen, de GMBH-bende. Ontdek wie St. Pauli beheerd, die de peetvader in de buurt was, en hoe het rechtssysteem hier werkt. Zoek uit of Jack the Ripper of iemand anders in Hamburg was en krijg toegang tot een vooraanstaande showclub aan het einde van de rondleiding.

Freiburg: stadstour Gässle, Bächle en meer

3. Freiburg: stadstour Gässle, Bächle en meer

Verken de pittoreske en groene stad Freiburg tijdens een prachtige wandeltocht door de oude stad. Bekijk de beroemde Freiburger Bächle, de kleine waterwegen langs de straten en steegjes en de kronkelige steegjes genaamd Gässle, evenals veel van de kleurrijke Rheinkiesel-mozaïeken, die de stad zijn kenmerkende sfeer geven. Ga naar Minster Square met zijn prachtige gemeenschapscentra en seculiere gebouwen en bekijk de traditionele boerenmarkt ('s ochtends) evenals vele cafés en pubs genaamd Beizen. Begin je rondleiding op het stadhuisplein, waar je gids op je wacht. Vanaf het begin zult u zien dat dit plein talrijke historische gebouwen herbergt. Vanaf daar gaat u verder over de Kaiser-Joseph-straat, de voormalige grote boulevard van het middeleeuwse Freiburg, en gaat u richting de Freiburg Minster, het culturele centrum van de historische oude stad en een uitzonderlijk voorbeeld van middeleeuwse gotiek. Ontdek de bizar gevormde waterspuwers, de delicate torenspits en de kleurrijke boerenmarkt op Minster Square. Verken enkele van de historische bezienswaardigheden rond de indrukwekkende kathedraal. Bekijk het historische warenhuis, de Alte Wache, het Haus zum schönen Eck en nog veel meer. Ga verder langs de Konviktstraßen, een van de mooiste steegjes in Freiburg, tot je bij het Handwerkerviertel komt.

Hannover: toegangsticket SEA LIFE

4. Hannover: toegangsticket SEA LIFE

Bezoek SEA Life Hannover en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Op een spannende reis van de bronnen van de rivier de Leine naar de diepten van tropische zeeën zijn in verschillende themagebieden magische zeedieren en hun leefgebieden te bewonderen. Ontdek meer dan 2.500 dieren uit verschillende delen van de wereld in meer dan 40 tanks en aquaria. Je staat oog in oog met indrukwekkende haaien en andere oogverblindende zeedieren zoals onze groene zeeschildpad Oscar. Van de rivier de Leine die door Hannover stroomt, tot het mangrovegebied, de roggenlagune, het koraalrif en de oceaantunnel zijn schattige zeepaardjes, majestueuze roggen, mysterieuze kwallen en angstaanjagende piranha's te vinden. Hoogtepunt is de spannende expeditie in de wereld van het regenwoud. Ga met onze junglewachter mee in de fascinerende flora en fauna van de tropen en ontmoet een indrukwekkende Cubaanse krokodil, oogverblindende kameleons en fascinerende insecten van dichtbij. Ontdek hoe een duizendpoot aanvoelt op je huid bij het insectenkruipstation. Tijdens de dagelijkse voedingen en lezingen leer je fascinerende feiten over de dieren. Ontdek wat het favoriete eten is van onze zeeschildpad Oscar en wat er op het haaienmenu staat.

Hamburg: vaart door haven & Speicherstadt overdag, 1,5 uur

5. Hamburg: vaart door haven & Speicherstadt overdag, 1,5 uur

Bekijk de attracties in de haven van Hamburg vanuit een uniek perspectief, dobber langs indrukwekkende containerschepen en ontdek de historische wijk Speicherstadt aan boord van een 1,5 uur durende boottocht met live toelichting van een Duitstalige gids en een exclusieve halte bij de iconische Elbphilharmonie. Begin je havenavontuur op het vasteland met het oversteken van de beroemde Überseebrücke om zo de pier te bereiken, waar je aan boord gaat van een traditionele Hamburgse boot die Barkasse wordt genoemd. Luister toe hoe je kapitein beslist welke route de boot zal nemen op basis van de weersomstandigheden, de getijden van het water, of als bijvoorbeeld een heel spannend en interessant containerschip of een speciale boot de haven aandoet. Vertrek en vaar door de smalle waterwegen van het grootste pakhuisdistrict ter wereld, bekend als de Speicherstadt. Geniet van de verbluffende architectuur van gebouwen op houten paalfunderingen en eikenhouten stammen. Ga er lekker voor zitten en passeer Hafen City. Verken de open dekken en voel de verkoelende zeebries terwijl je gebruik maakt van de perfecte fotomomenten vanaf de vele uitkijkpunten van de boot. Vaar langs rijen enorme containerschepen terwijl de boot zich een weg baant naar de St. Pauli's Pier en de haven van Hamburg. Leer de geschiedenis van de vele belangrijke bezienswaardigheden kennen dankzij je deskundige Duitssprekende gids. Wanneer je reis ten einde loopt kun je voor de Elbphilharmonie uitstappen of ervoor kiezen om terug te gaan naar de beginplek van de rondvaart.

Bamberg: rondleiding biergeschiedenis met optionele proeverij

6. Bamberg: rondleiding biergeschiedenis met optionele proeverij

De geschiedenis van Bamberg is nauw verweven met de geschiedenis van bier, waardoor het de perfecte plek is om in de voetsporen te treden van het brouwen vanaf het monastieke begin via de bloeiende hophandel tot de wereldwijde commerciële mouterijen. Ontdek meer over de fijne kunst van het brouwen en leer over gebruiken en tradities die te maken hebben met het drinken van bier. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, die zelf op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de originele locaties van de Bambergse bieroorlog, ontmoet de Säufermännla en proef delicatessen van de stad in een pubbrouwerij. Onderweg ziet u de Pfahlplätzchen, de Eisgrube met de Upper Parish Church, de Domberg en de Sandstraße.

Dresden: originele nachtwakertour bij lantaarnlicht

7. Dresden: originele nachtwakertour bij lantaarnlicht

Verken de prachtige oude binnenstad van Dresden met een historische nachtwaker. Nip aan Schlummertrunk, een klein alcoholisch drankje voordat je de belangrijkste hoogtepunten van Dresden bezoekt, zoals de Semperoper, de Frauenkirche en meer. De tour begint met het rinkelen van de hoorn van de wachter in de smalle steegjes en het licht van zijn lantaarn in de duisternis. Met zijn hellebaard beschermt hij de eerzame burgers tegen vagebonden en louche figuren, zelfs in de donkerste uithoeken van de stad. Kijk uit naar een onderhoudende tour met griezelige verhalen en sappige anekdotes uit voorbije eeuwen. Bekijk ook de mooiste plekken in de stad. Bekijk de Semperoper en de beroemde Zwinger, loop over het plein voor het paleis en zie de Brühlsche Terrassen in de verte.

Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding van 45 minuten

8. Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding van 45 minuten

In de prachtige Semperoper in Dresden bewonder je de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse Renaissance en verken je versierde kamers, die zijn gereconstrueerd in de oorspronkelijke stijl. Ontdek een van de mooiste en prestigieuze operahuizen ter wereld en kom meer te weten over de geschiedenis van dit grandioze gebouw. Ervaar de sfeer in een van de mooiste en meest prestigieuze operahuizen ter wereld, een echt luxueuze ervaring. Je kunt ook genieten van dagelijkse rondleidingen door de Semperoper tijdens periodes waarin er geen repetities of uitvoeringen plaatsvinden. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Engels en Duits.

Leipzig: City History Canal Sightseeing Tour op een motorboot

9. Leipzig: City History Canal Sightseeing Tour op een motorboot

Vaar langs de kronkelende grachten van Leipzig en bewonder het uitzicht op de stad vanaf het water tijdens deze rondleiding. Zie hoe de geschiedenis van Leipzig zich ontvouwt terwijl je langs belangrijke wijken rijdt, waaronder Plagwitz en Palmengartenwehr. Begin je tour in de pittoreske stadshaven van Leipzig met zijn beroemde strandbar. Ontspan aan boord van een motorboot terwijl u aan boord gaat van een sightseeingtour langs de waterkant langs de historische en moderne bezienswaardigheden van Leipzig. Bekijk de villa van de beroemde uitgeverij Baedeker-familie die bekend is onder reizigers over de hele wereld. Ga verder naar de Palmengartenwehr, een essentieel onderdeel van Leipzig's openbare voorzieningen voor bescherming tegen overstromingen. Ga naar de westelijke gebieden, geniet van een kort moment van stilte en bewonder de natuur rondom het gebied. Bewonder de architectuur van de textielfabrieken van de Buntgarnwerke, een voormalig garenfabriekgebouw uit de late 19e eeuw. Het is een van de grootste industrieterreinen uit het Wilhelminische tijdperk in Duitsland. Op weg naar de Karl Heine-kanalen, verken je een van de mooiste kanalen in Leipzig, kronkelend door het oude industriële district van Plagwitz. Karl Heine, een advocaat, ondernemer en industriële pionier, speelde een sleutelrol in de stedelijke ontwikkeling van de westelijke gebieden van Leipzig. Bekijk het opvallende Stelzenhaus bij de laatste halte van de tour voordat je terugkeert naar de haven waar je kunt genieten van een koud drankje aan de strandbar. De haven is perfect gelegen als u na de tour nog meer bezienswaardigheden van Leipzig wilt verkennen.

Sylt: Island Highlights Sightseeing Tour met de bus

10. Sylt: Island Highlights Sightseeing Tour met de bus

Verken het eiland Sylt aan boord van een comfortabele bus en leer over het eiland tijdens een rondleiding. Reis van Trift naar prachtige locaties zoals de badplaats Braderup, de schilderachtige dorpjes Keitum en Tinnum, en het meer en de slikken van Rantum. Spring aan boord van de ruime bus in Trift en ontspan op de schilderachtige rit door Wenningstedt naar het stuifzandgebied van Kampen. Stop voor een korte pauze in restaurant Königshafen in List. Bezoek de meest noordelijke Gosch-viswinkel in List. Ga verder naar het natuurreservaat Hörnumer Odde, waar u een boottocht met een Adler-schip kunt kopen en het weelderige natuurreservaat Hörnumer Odde kunt bewonderen. Geniet van de charme van de lokale kleine stad terwijl je door Braderup, Keitum, Munkmarsch en Tinnum loopt. Ga aan het einde van de tour terug naar je ontmoetingspunt.

Beschikbare activiteiten

 • Toegangstickets
 • Rondleidingen
 • Andere belevenissen
 • Privétours
 • Wateractiviteiten
 • Dagtochten
 • Citycards
 • Avonturen
 • Transfers
 • Hop on, hop off-tours
 • Workshops en cursussen
 • Combi-aanbiedingen
 • Meerdaagse tours
800 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 50

Overzicht activiteiten in Duitsland

Wil je alle activiteiten in Duitsland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Duitsland

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 315.242 beoordelingen

Very nice tour with a great guide (Stephan) who spoke English very well and took time to answer questions. We really learned a lot; thank you Stephan!

Hauke was een leuke gids die mooie verhalen vertelde uit het heden maar ook uit het verleden.

Hele leuke tocht, veel gezien. Onwijs enthousiaste gids tibo zou zo weer boeken.

Leuke rondvaart in een kleine groep op een eenvoudig oud schip.

Indrukwekkend museum, fijn om de kassarij over te kunnen slaan!