Dunguaire Castle

Dunguaire Castle: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Dublin: dagtrip Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey & Galway

1. Dublin: dagtrip Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey & Galway

Ga mee op een bustocht met gids om de iconische Cliffs of Moher te ontdekken. Bezoek Galway en het prachtige omringende landschap en zie beroemde bezienswaardigheden, waaronder Dunguaire Castle en Kilmacduagh Monastery. Vertrek om 06:45 uur vanuit Dublin en reis door de open vlakte van de Curragh. Wandel door de Ierse National Stud-volbloedfokkerij, terwijl jouw gids een schat aan geschiedenis en informatie met je deelt. Daarna breng je een bezoek aan de ruïnes van het Kilmacduagh-klooster en zijn unieke ronde toren, die bijna een meter overhelt. Hier breng je 15 tot 20 minuten door.Daarna kom je aan bij de Cliffs of Moher voor een uitzicht op de Atlantische Oceaan en ga je op eigen gelegenheid ongeveer 1,5 uur op verkenning. Ga naar het bezoekerscentrum voor de interactieve Cliffs of Moher Visitor Experience, met een groot multimediascherm waarop een vogelperspectief vanaf de kliffen te zien is, en een video van de onderwatergrotten. Je volgende bestemming is het maanlandschap van The Burren, waar je 15 tot 20 minuten doorbrengt. Maak kennis met de vele geheimen van dit atypische landschap met de warmste grondtemperatuur van Ierland. In de stad Galway heb je ongeveer 1 uur de tijd om op eigen gelegenheid op onderzoek uit te gaan. Ontdek de ouderwetse charme van de geplaveide straten die het authentieke Ierland van vervlogen tijden oproepen. Je reist vervolgens verder langs de kustroute van de Wild Atlantic Way naar Kinvara, langs Dunguaire Castle en het 12 Bensgebergte. Keer terug naar Dublin en kom tussen 19:30 uur tot 20:30 uur weer aan op het trefpunt.

Vanuit Galway: dagtrip Kliffen van Moher & de Burren

2. Vanuit Galway: dagtrip Kliffen van Moher & de Burren

Ontdek de geschiedenis en prachtige landschappen van Ierland tijdens een dagtour vanuit Galway met een lokale chauffeur en gids. Bewonder eeuwenoude gebouwen en de unieke natuur voordat je vanaf de Kliffen van Moher van een van de beste uitzichten van het land geniet. Pauzeer voor veel adembenemde fotomomenten. Ontmoet je getrainde chauffeur en gids voor het Kinlay Hostel. Stap in de bus en vertrek naar je eerste halte, het Kasteel van Dunguaire aan de rand van Kinvara. Bekijk het 16e-eeuwse middeleeuwse torenhuiskasteel en ontdek waarom het een van de meest gefotografeerde kastelen van heel Ierland is. Rijd vervolgens door het unieke karstlandschap van de Burren en langs de 12e-eeuwse Corcomroe Abbey, een cisterciënzer klooster dat bekend staat om zijn prachtige houtsnijwerk en rijke versieringen. Volg dan de schitterende Wild Atlantic Way langs de kust van het graafschap Clare. Je passeert Black Head en Fanore Strand, uitkijkpunten op de kustroute Wild Atlantic Way, vanwaar je uitzicht hebt op de drie Araneilanden, namelijk Inishmore (Inis Mor), Inishmann (Inis Meain) en Inisheer (Inis Oirr), die in de Baai van Galway liggen. In de verte zie je de bergen van Connemara. Pauzeer daarna voor het maken van foto's bij de pier van Doolin. Voel de frisse Atlantische wind in je gezicht en bewonder de kracht van de zee als deze op de kust beukt. Waarschijnlijk heb je inmiddels flinke trek gekregen, daarom kun je in het Doolin Hotel lekker lunchen (niet inbegrepen). Probeer bijvoorbeeld een van de lokale visgerechten. Je zult niet teleurgesteld zijn. Ga dan naar je belangrijkste bezienswaardigheid van de dag, de Kliffen van Moher. Geniet 2 uur lang van de spectaculaire klifkusten langs de Wild Atlantic Way. Bewonder een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Ierland. De Kliffen van Moher rijzen maar liefst 214 meter uit de Atlantische Oceaan en bieden een van de mooiste uitzichten van Ierland. Na het bezichtigen van de Kliffen van Moher keer je weer terug naar Galway via Lisdoonvarna, beroemd om zijn Matchmaking Festival.

Vanuit Dublin: dagtour Cliffs of Moher en Galway met toegang Visitor Center

3. Vanuit Dublin: dagtour Cliffs of Moher en Galway met toegang Visitor Center

Vertrek 's ochtends vanuit Dublin en neem vanuit het voertuig het machtige uitzicht op de kust in je op. Samen met je deskundige gids bezoek je Galway, één van de mooiste steden van Ierland. Ontdek de ouderwetse charme van de geplaveide straten die het authentieke Ierland van vervlogen tijden oproepen. Wandel door de schilderachtige straten van de stad, vol muziek, winkels en een typisch Ierse sfeer. Je bezoekt ook de UNESCO-Werelderfgoedlocatie de Cliffs of Moher, het hoogtepunt van deze tour. Loop daarna langs de kliffen en ervaar de kracht van de natuur. Voel de frisse wind vanaf de oceaan en de hoogte van de kliffen die uit de Atlantische Oceaan steken. Bezoek de O'Brien's Tower, die statig op de kaap prijkt met een weids uitzicht op de Araneilanden en de Galway Bay. Bezoek de interactieve Cliffs of Moher Visitor Experience in het bezoekerscentrum, waar je op grote multimediaschermen de kliffen vanuit een vogelperspectief kunt bekijken. Ook zijn er video's van de onderwatergrotten. Aan het eind van de dag verzamelt je groep zich weer en reis je in stijl terug naar Dublin.

Vanuit Galway: dagtrip Kliffen van Moher & Burren

4. Vanuit Galway: dagtrip Kliffen van Moher & Burren

Mis deze kans niet en maak een dagexcursie vanuit Galway naar de Kliffen van Moher en naar Burren om de aantrekkelijkste bezienswaardigheden van Ierland te zien. Eigenlijk is de regio pas recentelijk in beeld gebracht in de filmklassiekers Harry Potter en de Halfbloed Prins en The Princess Bride. Deze excursie is een echte must voor iedere bezoeker van Ierland. De eerste stop tijdens de rit langs Galway Bay is het schilderachtige vissersdorpje Kinvara. Hier staat het beroemde kasteel van Dunguaire, gebouwd in 1520. Daarna vervolgen we onze weg naar de uitgestrekte glooiende heuvels van The Burren, waar de flora ontzettend divers en rijk is. Het herbergt ongeveer 75% van de inheemse flora van Ierland. In The Burren staan daarnaast tal van historische Ierse monumenten. Tijdens de excursie zullen we er veel bezoeken, zoals de Gleninsheen Wedge Tomb, de 5800 jaar oude Poulnabrone Dolmen en het Ballyalban Fairy fort, de thuisbasis van kleine mannetjes met groene hoeden en oranje baarden. Je houdt halt bij Kilfenora om de beroemde Keltische kruizen (Ierse High Crosses) te zien, waarna we ons een weg banen naar het pittoreske kustplaatsje Doolin voor een aangename lunchpauze. Na de lunch gaat de excursie verder naar de adembenemende 200 meter hoge, 8 kilometer lange Kliffen van Moher. Geniet van een prachtig uitzicht over de Aran-eilanden en de Atlantische Oceaan. Een volle 2 uur bij de kliffen biedt voldoende tijd om te genieten van het natuurschoon. We rijden terug via de kustweg met een prachtig uitzicht op Connemara en Galway in de verte. Op 't einde maken we een korte stop om het maanachtige landschap van Burren te verkennen en wat laatste bezienswaardigheden te bekijken, zoals de Leprechaun Head, voordat we tussen 17:30 uur en 18:00 uur terugkeren naar Galway.

Vanuit Dublin: dagtour Cliffs of Moher

5. Vanuit Dublin: dagtour Cliffs of Moher

Ontdek de nummer 1 attractie van Ierland tijdens een dagtour naar de Klippen van Moher. Je vertrekt 's ochtends uit Dublin per luxe bus en rijdt door Ierland naar de Atlantische kust, waar je aan het begin van de middag aankomt bij dit natuurlijke meesterwerk. Trotse, vaderlandslievende en 100% Ierse gidsen geven leuk commentaar wat ze de naam van de leukste tour in de wereld heeft opgeleverd met meer dan 900.000 stemmen op Hostelworld.com. Stop onderweg bij Doolin en beleef de muzikale hoofdstad van Ierland. Stop ook nog even voor een hartige Ierse lunch en een pint Guinness aan de prachtige westkust. Rij langs de dramatische kalksteenkust en het maanlandschap van de Burren naar de enige plek ter wereld waar flora uit de Noordpool, de Alpen en de Middellandse Zee samen groeien. Hou je ogen open voor 28 verschillende soorten orchideeën, in het juiste seizoen. Daarna kom je bij de klippen aan en maak je een korte wandeling rond de wankelende rotsformaties. Geniet van het prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Araneilanden en krijg gratis toegang tot de interpretatieve tentoonstelling over de Atlantische rand en het bekroonde bezoekerscentrum. Je bezoekt ook de sets van de films "Princess Bride" en "Harry Potter en de halfbloed prins". Je krijgt uiteraard ruimschoots de mogelijkheid foto's te nemen onderweg, waaronder in het traditionele vissersdorpje Kinvara en het 15e eeuwse Bunratty Castle.

Van Galway: Cliffs of Moher en The Burren Bus Tour

6. Van Galway: Cliffs of Moher en The Burren Bus Tour

Ga terug naar de natuur tijdens een dagtocht per bus van Galway naar de Burren en Cliffs of Moher. Luister naar je chauffeur-gids en deel de geschiedenis van Galway en de omliggende gebieden, terwijl je door de beruchte maanachtige landschappen van de Burren en het iconische kalksteenterrein reist. Vertrek vanuit Galway en bezoek Dunguaire Castle en bekijk de voormalige residentie van de koning van Connacht. Maak een foto met een Iers kasteel en volg een rondleiding door de ondergrondse grot bij Aillwee Cave of ontspan en drink een kopje koffie in het café. Ga verder over Corkscrew Hill om bij de Cliffs of Moher te komen, waar je 1,5 uur hebt om op je gemak te verkennen. Ervaar een moment van magie terwijl je bovenop de Cliffs of Moher staat en de volle kracht van de Wild Atlantic Way onder ogen ziet. Na een bezoek aan de kliffen, begeeft u zich naar Doolin voor een lunchstop voordat u noordwaarts de Wild Atlantic Way-kustroute oprijdt terug naar Galway, met onderweg een aantal fotomomenten.

Van Dublin: Cliffs of Moher kleine groepsreis

7. Van Dublin: Cliffs of Moher kleine groepsreis

Je eerste stop is het 13e-eeuwse King John's Castle in Limerick. Het kasteel zelf werd gebouwd door de beruchte koning John, de broer van de beroemde Richard Leeuwenhart, en het wordt algemeen beschouwd als een van de best bewaarde Normandische kastelen in Europa. Leer meer over het middeleeuwse tijdperk van Ierland, variërend van de Viking-indringers tot de Lords of Ireland. Na je bezoek aan King John's Castle, rijd je door Lisdoonvarna, de thuisbasis van het oudste matchmaking-festival ter wereld. De pas Kilfenora, de thuisbasis van een van Ierlands populairste traditionele Céilí-bands. Reis langs de Wild Atlantic Way, boordevol magische uitzichten, inclusief over de Aran-eilanden en de surfstranden van Fanore en Galway Bay. Ga tijdens de kustrit buiten de gebaande paden en bekijk de beroemde Baby Cliffs of Moher. Deze kleinere kliffen zijn korter dan de Cliffs of Moher en bieden de ideale gelegenheid om walvissen en dolfijnen te zien. Kijk uit over het magische kalkstenen landschap dat bekend staat als de Burren-regio. Dit ruige landschap dateert van meer dan 300 miljoen jaar en herbergt meer dan 1.100 soorten planten, variërend van arctische flora tot mediterrane vaste planten en is een van de meest fascinerende regio's van West-Europa. Stop bij het traditionele dorp Doolin, met enkele van de beste Ierse pubs en restaurants. Bestel een lokaal gerecht voor de lunch, zoals Doolin's beroemde zeevruchtensoep, sodabrood en vers gebrouwen Guinness. Kom aan bij de wereldberoemde Cliffs of Moher, om te genieten van een ontspannende wandeling en adembenemende uitzichten. De kliffen bieden een prachtig uitzicht op de baai van Galway, de Aran-eilanden en de ruige wildernis van Connemara. Je krijgt ook de kans om veel van de 30.000 vogels te zien die nestelen in kolonies langs de kliffen en om de bekroonde Atlantic Edge Exhibition te verkennen. Je keert om ongeveer 19.30 uur terug naar Dublin, waar je wordt afgezet in het centrum van Dublin, of op dezelfde locatie waar je bent opgehaald.

Rail Tour: The Cliffs of Moher en Bunratty Castle Tour

8. Rail Tour: The Cliffs of Moher en Bunratty Castle Tour

Check in bij ons in Dublin Heuston Station om 06:40 op de InterCity trein naar Limerick. Bij aankomst, zullen we bij onze touringcar en hebben een korte rondleiding door het verdrag stad, de instelling voor "Angela's Ashes". Van daaruit zullen we in noordelijke richting naar Bunratty Castle en Folk Village (entree inbegrepen), dan naar een Doolin Pub voor onze traditionele Ierse lunch stop. Vervolgens is het aan de majestueuze Cliffs of Moher op wilde Atlantische kust van het land, een van de meest beroemde en prachtige bezienswaardigheden van Ierland. Daarna zullen we de unieke maanlandschap van de Burren in te voeren, afronden Black Head voordat u langs de oevers van Galway Bay naar Galway, de stad van de stammen te bereiken. Na het nemen van enige tijd te nemen in deze prachtige stad, zullen we onze Dublin-gebonden trein instappen, aangekomen bij Heuston Station om 21:00 uur.

Van Galway: Cliffs of Moher Explorer Tour

9. Van Galway: Cliffs of Moher Explorer Tour

Vertrek om 9.00 uur vanuit het Kinlay Hostel en maak de schilderachtige reis langs de Wild Atlantic Way, door het maanachtige landschap van de Burren en verder naar de Cliffs of Moher. Passeer de pittoreske dorpjes Clarenbridge, Kilcolgan, Ballindereen, Kinvara, Ballyvaughan en Doolin. Sla rechtsaf bij Ballyvaughan en uw lokale chauffeur/gids brengt u naar het zuiden langs de Wild Atlantic Way. Wees getuige van de kracht van de Atlantische Oceaan terwijl deze vecht tegen de kustlijn van Ierland. Je chauffeur / gids zet je af aan de kade bij Doolin, vanaf hier start je je wandeling via het dorp Doolin langs het klifpad naar de Cliffs of Moher. Heb 5 uur voor jezelf en ontmoet je rit / gids in het bezoekerscentrum. Keer terug naar Galway via Lisdoonvarna, de thuisbasis van het wereldberoemde matchmaking-festival dat elk jaar in september wordt gehouden.

Van Dublin: Cliffs of Moher en Bunratty Castle in het Spaans

10. Van Dublin: Cliffs of Moher en Bunratty Castle in het Spaans

De eerste stop is een van de essentiële plaatsen om te bezoeken tijdens uw verblijf in Ierland, Bunratty Castle and Village. (Entree €15 inbegrepen) Het is niet zomaar een bezoek, het is een avontuur waarbij je de kans krijgt om meer te weten te komen over het verleden van dit land en om dit middeleeuwse kasteel te verkennen, gebouwd in 1425, het meest authentieke en complete kasteel van heel Ierland. U zult ook genieten van zijn charmante dorp waar u zijn verschillende traditionele huizen met rieten daken, zijn school, het smidshuis en natuurlijk de McNamara-pub kunt bezoeken! vrije tijd om te eten Van daaruit naar de indrukwekkende Cliffs of Moher. (Entree €10 inbegrepen) De kliffen zijn 214 meter hoog op het hoogste punt en strekken zich zo'n 8 km uit langs de westkust van Ierland. U zult versteld staan van het spectaculaire uitzicht op zowel de kliffen als de immense Atlantische Oceaan. Het is de meest spectaculaire en meest bezochte natuurlijke attractie van Ierland. Ook de toegang tot het bezoekerscentrum is bij onze prijs inbegrepen. Bij onze terugkeer passeren we het Burren National Park, waar we zullen genieten van het maanlandschap, we zullen de diverse verscheidenheid aan kruiden en bloemensoorten zien waar zelfs orchideeën groeien! We zullen ook het traditionele Ierland en zijn manier van leven zien als we de verschillende en pittoreske dorpjes langs de kust binnengaan met hun huizen in verschillende kleuren en hun typische rieten daken. We komen 's avonds terug in Dublin, waar u kunt genieten van de restaurants, pubs en het nachtleven!

Dunguaire Castle: topattracties in de buurt

Sitemap Dunguaire Castle

Wil je alle activiteiten in Dunguaire Castle ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dunguaire Castle

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 9.890 beoordelingen

We had a lovely day, sun was out ☀️, which made The Cliffs of Moher even prettier. We got hit by car, but even that couldn’t ruin the tour (a little action never killed nobody)! It’s the perfect getaway from the bustling city center! Gina was a great tour guide, normally we are not that into grave yards ⛪️ but once you are aware of the background of Kilmacduagh Monastery it’s pretty interesting. We ended the tour with a visit to Galway. This town has the perfect balance between bustle & rest. So in short, we would definitly recommend this daytrip! Remko Germonpre, Belgium

We had a lovely day! Our tour guide Noel made the bus drive in between stops interesting and fun. Even though it was a long drive it didn't seem like it. Vic (our bus driver) did a really good job at managing to drive through the narrow streets. The stops were all worth it! The highlight of the tour were the Cliffs of Moher for sure.

It was amazing! Derek the tourguide knew so much About the country. The buschauffeur (Vedran) stopt a few times during the busride at the most beautifull locations. Because of that the busride went by very fast. You definetly get your money worth! If you would like to see the west of Ireland and Galway, you should take this tour.

Very nice trip. Trips are long but in a comfortable bus. The guide gave us plenty of interesting information about Ireland. The cliffs were amazing and there was plenty of time to view them. Other stops were also worth it. Thank you Tom and Derek!

Goed gevulde dagtrip langs vele mooie bezienswaardigheden. Absoluut waar voor je geld.