Kies data

Dunluce Castle

Dunluce Castle: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

1. Belfast: dagtrip naar Giant's Causeway in luxe touringcar

Reis een hele dag met een prijswinnende tourbus over de Causeway Coastal Route, gekozen tot een van de 5 spectaculairste ritten ter wereld! Pauzeer om Carrickfergus Castle te zien en ga daarna naar de wereldberoemde Carrick-a-Rede Rope Bridge. Als je dapper genoeg bent kun je (bij goed weer) de enge oversteek maken, of als je liever met beide voeten op de grond blijft kun je een spannende wandeling maken om van het schitterende uitzicht te genieten. Rust even uit van alle indrukken en ontspan tijdens een lunch bij Old Bushmills Distillery. Je kunt ook de uitgebreide winkel bekijken of de bar bezoeken voor een slok van de beroemde drank! Na de lunch ga je opnieuw aan boord van de luxe bus en rijd je direct door naar het hoogtepunt van de tour – de Giant's Causeway. Bij de enige Werelderfgoedlocatie van Ierland kun je over de oeroude stenen klimmen en genieten van de mythes en legendes die deze wereldberoemde attractie omgeven. Na je bezoek aan de Giant's Causeway pauzeer je nog één keer op de kustroute, namelijk bij de oude ruïnes van Dunluce Castle. Daarna is het tijd om lekker te gaan zitten en te ontspannen op de comfortabele terugreis naar Belfast.

Dublin: Giants Causeway, Dark Hedges, Dunluce & Belfast

2. Dublin: Giants Causeway, Dark Hedges, Dunluce & Belfast

* Als het mooi weer is en de touwbrug geopend is kun je deze gratis oversteken. Rijd vanuit Dublin in noordelijke richting en pauzeer onderweg bij een tankstation om te ontbijten en je benen even te strekken. Van 11 april tot en met 1 september kunnen passagiers 5 minuten pauzeren bij Dunluce Castle om foto's te maken. Deze burchtruïnes zijn bekend als de beste van hun soort in Ierland om te fotograferen. Zo zien de kiekjes van de gemiddelde amateur-fotograaf er opeens uit als professionele shots. Daarna ga je naar de Giant's Causeway, die uit ongeveer 40.000 met elkaar verbonden basaltpilaren bestaat. Je krijgt hier anderhalf uur de tijd om rond te dwalen op deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie en de achthoekige kolommen van dichtbij te bekijken. Deze bijzondere plek wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Hierna krijg je ongeveer 1 uur en 20 minuten de tijd bij de touwbrug van Carrick-a-Rede om van het uitzicht op Rathlin Island en zelfs Schotland te genieten. Deze brug werd gebruikt door vissers om zalm te vangen. Breng ongeveer 15-20 minuten door langs de romantische boulevard met in elkaar vervlochten beukenbomen, ook wel de 'Dark Hedges' genoemd. Deze werd aangelegd door de Stuarts in de 18e eeuw maar is ook vandaag de dag nog een schitterend gezicht. Liefhebbers van de film Transformers en Game of Thrones-kijkers zullen ze misschien herkennen. Ga tot slot naar Belfast om de hoofdstad van Noord-Ierland en de geboortestad van de oceaanlijner Titanic te zien. Vervolgens stap je uit bij Belfast City Hall en heb je ongeveer 1 uur  om de stad te verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden, bezoek wat winkels, eet wat, en begin vervolgens aan de terugreis. Je bent tussen 19:30 en 20:00 uur weer terug op het punt waar je bent opgehaald. Houd er rekening mee dat de tijden schattingen zijn. De locaties worden mogelijk in een andere volgorde bezocht, afhankelijk van het verkeer en het weer.

Belfast: Giant's Causeway, Dark Hedges en Dunluce Castle

3. Belfast: Giant's Causeway, Dark Hedges en Dunluce Castle

Ontdek de beroemde Giant's Causeway tijdens een rondleiding vanuit Belfast. Bezoek de Dark Hedges, beroemd gemaakt in Game of Thrones, en bewonder de schilderachtige uitzichten rond Dunluce Castle. Vertrek uit Belfast en reis per bus naar The Dark Hedges, een prachtige laan met beukenbomen die in de 18e eeuw door de familie Stuart is geplant als een indrukwekkend kenmerk van de oprit naar hun Gracehill Manor. Ga verder naar de Giant's Causeway en bewonder de 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen gevormd door oude vulkaanuitbarstingen. Kom meer te weten over de legende van Finn, die naar verluidt de verhoogde weg heeft gebouwd om de Ierse Zee over te steken om te vechten tegen een Schotse reus die bekend staat als Benandonner. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op Sheep Island en de Mull of Kintyre. Neem ongeveer 2 uur de tijd om te verkennen en rond te kijken. Stop voor een foto bij Dunluce Castle, een nu verwoest middeleeuws kasteel. Leg dit fotogenieke kasteel uit de 13e eeuw vast en hoor hoe het vele tv-programma's, gedichten en liedjes heeft geïnspireerd.

Dublin: rondleiding Giant's Causeway, Dark Hedges & Titanic

4. Dublin: rondleiding Giant's Causeway, Dark Hedges & Titanic

Met een vroege start in Dublin is deze tour ontworpen om je naar de beste locaties in Noord-Ierland te brengen en het meest uit je dag te halen. Geniet van een ontspannen reis en luister naar de verhalen en geschiedenis van de gids terwijl we je meenemen op een avontuur dat je nooit zult vergeten. De eerste stop van de dag is bij de Giant's Causeway. Dit UNESCO werelderfgoed is werkelijk een lust voor het oog. Met duizenden in elkaar grijpende basaltkolommen die zich over de kustlijn verspreiden, ontdek je hoe een vulkaanuitbaarsting deze vreemde rotsformatie duizenden jaren geleden vormde. Of misschien is het de legende Finn McCool zelf die de rotsformatie heeft gemaakt terwijl hij vocht met de Schotse Reus? Het kasteel van Dunluce ligt om de hoek. Breng hier 10 minuten door met uitzicht op de Atlantische Oceaan en hoor de golven tegen de rotsen beuken. Bekijk het kasteel vanuit een spectaculaire hoek. De majestueuze ruïnes liggen op een steile klif, en de muren zijn vol geschiedenis en mythen. Een perfecte plek voor een onvergetelijke foto! Op reis door de Glens van Antrim bezoeken we de Dark Hedges. Game of Thrones heeft de plek nog beroemder gemaakt als Kings Road. Hier loop je langs de laan van beukenbomen. De bomen zijn meer dan 200 jaar geleden geplant als een prachtige ingang voor het nieuwe huis van James Stuart, en tot de dag van vandaag maakt de laan indruk op bezoekers. In Belfast bereik je de laatste halte - en het laatste hoogtepunt - van de dag. De wereldberoemde Belfast Titanic Exhibition strekt zich uit over negen galerieën. Met special effects, attracties, reconstructies op ware grootte en interactieve elementen verken je het verhaal van de Titanic, vanaf haar ontwerp in Belfast begin 1900, via haar bouw en tewaterlating, tot haar beruchte eerste reis en catastrofale ondergang. De reis gaat verder dan de nasleep van het zinken, naar de ontdekking van het wrak tot in het heden in het Ocean Exploration Centre. Het ticket voor de tentoonstelling is bij de tour inbegrepen, dus grijp je kans om de attractie te zien. Als de tijd het toelaat, stoppen we Belfast voor een korte pauze voordat we terugkeren naar Dublin, waar je op tijd thuis zult zijn om een geweldig avondje uit te hebben om deze topdag af te sluiten!1

Van Belfast: Giant's Causeway Guided Tour met toegangsprijzen

5. Van Belfast: Giant's Causeway Guided Tour met toegangsprijzen

Vertrek uit Belfast en reis met een bus met airconditioning naar de basaltrotsen van de Giant's Causeway. Stop om foto's te maken van het historische Dunluce Castle en bezoek vervolgens het Bushmills Distillery bezoekerscentrum voor meer informatie over de oudste gelicentieerde whisky distilleerderij ter wereld. Luister naar de legende van de gigantische Finn MacCool op de UNESCO-werelderfgoedlocatie van de Giant's Causeway. Geniet van exclusieve toegang tot het bezoekerscentrum van Giant's Causeway en een begeleide wandeling door de site. Trotseer de Carrick-a-Rede-touwbrug die het vasteland verbindt met het kleine eiland Carrickarede. Strek je benen in het prachtige dorp Carnlough op de prachtige Antrim Coast Road. Eindig met een korte stop bij Carrickfergus Castle voordat je terugkeert in Belfast.

Belfast: rondleiding Giants Causeway & Game of Thrones

6. Belfast: rondleiding Giants Causeway & Game of Thrones

Treed in de voetsporen van je favoriete acteurs in de laan die bekend staat als de Dark Hedges, een locatie van de film King's Road, waar Arya bevriend raakt met Gendry en Hot Pie. Vervolgens ga je verder naar de ruïnes van Dunluce Castle, die naar verluid als inspiratie diende voor Harrenhal. Ga vervolgens naar de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en verken deze rotsformatie die uit wel 40.000 basaltzuilen bestaat.  Ga vervolgens naar de haven van Ballintoy. Deze verbazingwekkende kleine haven lijkt te zijn gebouwd als een set voor Game of Thrones en is daarnaast één van de mooiste havens in Ierland. Verschillende scènes werden in Ballintoy gefilmd, zoals Theon die voor het eerst thuiskwam, Theon die werd gedoopt, de bekroning van de nieuwe koning van de Iron Islands, de begrafenis van Balon Greyjoy en nog veel meer. Vervolgens ga je naar het dorpje Cushendun, waar je grotten ziet die zijn gevormd door 400 miljoen jaar heftige weersomstandigheden. Tijdens je rondleiding bezoek je  Carrickfergus Castle, Carnlough en de Cushendun Caves. Daarna bezoek je de touwbrug van Carrick-A-Rede, de Larrybane-steengroeve, Ballintoy Harbor, Giants Causeway, Dunluce Castle en de beroemde Dark Hedges. Aan het einde van de excursie wordt je teruggebracht naar het centrum van Belfast, waar je wordt afgezet op het ontmoetingspunt.

Vanuit Belfast: Giant's Causeway met toegang tot het Titanic Museum

7. Vanuit Belfast: Giant's Causeway met toegang tot het Titanic Museum

Bezoek het Titanic Museum ongeveer 1,5 uur en leer het verhaal van de Titanic oceaanstomer en haar noodlottige eerste reis. Het verhaal komt tot leven met innovatieve technologie, schaalmodellen en meer. Verken het museum dat zich uitstrekt over 9 galerijen en speciale effecten, dark rides en reconstructies op ware grootte samenbrengt. Gebruik interactieve functies zodat je het Titanic-verhaal echt in een verhelderend licht kunt verkennen. Leer meer over de nasleep van het zinken tot de latere ontdekking van het schip. De tour neemt je ook mee naar het heden met een rondleiding door het live onderzeese verkenningscentrum. Geniet van een fotostop bij het prachtige Dunluce Castle. Deze 13-eeuwse kasteelruïne staat bekend als de mooiste fotomoment van alle kastelen in Ierland en zal ervoor zorgen dat elke amateurfotograaf eruitziet als een professionele fotograaf. Wees vervolgens voorbereid op de meest spectaculaire aanblik, de Giant's Causeway. Deze wilde en prachtige formatie is een gevolg van oude vulkanische activiteit, de gestolde lava is nu gelaagd over 40.000 zeshoekige kolommen die zich uitstrekken over een afstand van meer dan 6 kilometer (3,7 mijl). Wandel ongeveer 1,5 uur langs dit UNESCO-werelderfgoed en bekijk formaties zoals de Wishing Chair en de Giant' Boot and Organ. Er is een andere versie van hoe de Causeway werd gevormd. De Ierse reus Finn McCool, terwijl hij zich voorbereidde op de strijd met zijn Schotse rivaal, zou boos rotsen in de zee hebben geschoten om een pad te smeden naar het nabijgelegen Schotland. Echter, bij het zien van de grootte van zijn potentiële tegenstander, trekt hij zich snel terug terwijl hij de grond verscheurt en de stenen verscheurt terwijl hij haastig beweegt. Soortgelijke steensoorten die in Schotland zijn gevonden, geven gewicht aan dit verhaal van twee ruziënde reuzen, de Causeway blijft tot de verbeelding spreken en inspireert folklore. Stop 30 minuten bij de Dark Hedges, een eeuwenoude laan met beukenbomen die in films en op televisie te zien is geweest. In de tv-serie Game of Thrones was de Dark Hedges in seizoen 2 te zien als King's Road.

Belfast: premium Game of Thrones-tour

8. Belfast: premium Game of Thrones-tour

Je vertrekt vanuit Belfast en reist met een bus met airconditioning naar Carrrickfergus Castle. Ga verder langs de kustweg Antrim Coast naar de haven van Carnlough en bezoek de grotten van Cushendun, waar in Game of Thrones Melisandre van Asshai haar baby ter wereld bracht. Je wandelt over de Carrick-A-Rede-touwbrug (op eigen kosten) en vervolgt naar Larrybane, waar Brienne van Tarth Ser Loras versloeg en werd beloond met een plaats in Renly's Kingsguard. Je komt aan op de Giant's Causeway en hoort de fascinerende legende van Finn MacCool. Je bezoekt Dunluce Castle en gaat dan de Dark Hedges binnen, waar Ayra Stark haar iconische ontsnapping uit King's Landing maakte. Nadat je bij de Dark Hedges aankomt zijn een aantal rekwisieten (mantels en zwaarden) voorzien die je kunt gebruiken. Stel je voor dat je jezelf vermomt, om te voorkomen dat je wordt gevangengenomen door de Brotherhood of dat je avontuurlijk bent en verzin je eigen verhaal of het vecht tegen vijanden of herenigd wordt met een metgezel. Wanneer je eenmaal de Dark Hedges hebt bereikt, laat je je fantasie de vrije loop.

Vanuit Belfast: Giant's Causeway, ingang Titanic Belfast

9. Vanuit Belfast: Giant's Causeway, ingang Titanic Belfast

We verlaten het centrum van Belfast in de ochtend en reizen door het platteland van Antrim voor een geweldig dagje uit om de locaties van Noord-Ierland te verkennen. Onze eerste stop is bij de ruïnes van Dunluce Castle, waar u een paar foto's kunt maken van dit kasteel dat dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel was te zien in de opnames van zowel "Game of Thrones" (als het fort als Greyjoy's huis ) en "Narnia" Een hoogtepunt van de dag is de Giant's Causeway, waar u dit UNESCO-werelderfgoed zult ontdekken. Geniet ongeveer 2 uur van het verkennen van de 40.000 in elkaar grijpende zeshoekige stenen zuilen die 60 miljoen jaar geleden tijdens een vulkaanuitbarsting werden gevormd. Bewonder deze ongelooflijke plek aan de oevers van de Atlantische Oceaan en luister naar de legende van de gigantische Fin McCool. Op de terugweg naar Belfast krijgt u de gelegenheid om te stoppen bij de Dark Hedges. Beroemd geworden door de tv-hitshow "The Game of Thrones" als de locatie waar Arya Stark haar liet ontsnappen langs The Kings Road. Reis door de tunnelachtige laan van met elkaar verweven beukenbomen en maak een aantal spectaculaire foto's van een van de meest bezochte locaties in Noord-Ierland. Bij onze terugkeer naar Belfast zal de groep stoppen bij de grootste Titanic Exhibition ter wereld. Zich uitstrekkend over negen galerijen, met meerdere dimensies aan de tentoonstelling, beleeft u de Titanic als nooit tevoren. Door speciale effecten, attracties, volledige reconstructies en interactieve functies samen te brengen, ontdek je het Titanic-verhaal vanaf haar conceptie in Belfast in de vroege jaren 1900, via haar constructie en lancering tot haar beruchte eerste reis en catastrofaal einde. Toegangsprijs voor de tentoonstelling is inbegrepen in uw tourprijs.

Van Dublin: Giant's Causeway Tour en whiskyproeverij

10. Van Dublin: Giant's Causeway Tour en whiskyproeverij

Ontmoet je vriendelijke gids en stap 's ochtends vroeg in de bus vanaf de Dublin City Gallery en ga vervolgens op een dagvullend avontuur naar Noord-Ierland. Laat de drukke stad achter u en ga het weelderige, glooiende landschap in op weg naar de eerste bestemming van de dag, Bushmills Whiskey Distillery. Kom aan bij Bushmills, 's werelds oudste gelicentieerde whiskydistilleerderij, en ontmoet hun eigen whisky-expert. Geniet van een proeverij van enkele van de meest geliefde whisky's van de distilleerderij, waaronder een 10-jarige, 12-jarige en reservewhisky. Ga vervolgens naar het idyllische Dark Hedges, het meest gefotografeerde natuurfenomeen in Noord-Ierland. Breng 20 minuten door op de site om foto's te maken en leer hoe de hagen meer dan 270 jaar geleden werden geplant door de familie Stuart als oprit naar hun landhuis. Vervolg de tour door de uitgestrekte landelijke omgeving en stop bij de ruïnes van Dunluce Castle voor een foto. De volgende bestemming van de dag is de iconische Giant's Causeway, de populairste bezoekersattractie van Noord-Ierland en op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van 2 uur op de site en maak foto's van het prachtige zeegezicht en fascinerende stenen zuilen, waarvan sommige 40 voet de lucht in reiken. Breng ten slotte ten minste een uur vrije tijd door in Belfast om op uw eigen gemak te verkennen en enkele van de bezienswaardigheden in het stadscentrum te bezoeken. Maak van de gelegenheid gebruik om een souvenir van uw reis op te halen of een hapje te eten voor de terugreis naar Dublin. Aan het einde van een onvergetelijke dag kunt u achterover leunen, ontspannen en genieten van een welverdiende terugreis naar Dublin.

  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 24

Sitemap Dunluce Castle

Wil je alle activiteiten in Dunluce Castle ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dunluce Castle

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 7.472 beoordelingen

The tour was a great experience, we had enough time for every stop. They even managed to make an extra fotostop! Ofcourse that was all thanks to our busdriver Gabor a.k.a Max Verstappen. Our tourguide Noel told about the Irish history and had some nice recommendations about were to go in Belfast. He also had a good sense of humor!

Simpelweg 3x fantastisch! De chauffeur Marco, de gids Yvonne met haar geweldige informatie over al de bezienswaardigheden en dan natuurlijk de activiteit zelf! Neem het lange "red trail" bij de Giant's Causeway. Dan zie je alles van dichtbij en vanuit de hoogte! Wel een steile trap te beklimmen! Een echte aanrader.

We went on a great tour with Kate & Matko! We got to see all the lovely places and had enough time at every stop, this was very important to us. The tour was well organized and relaxed! Well done guys! We loved it!

Absoluut een aanrader, stiptheid, professionaliteit, plaatsen die de moeite waard zijn en het weer was het beste, goede anekdotes en gegevens tijdens de reis

very good tour, nice places and pretty views, good guide