Durban

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Durban: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in Durban

Durban: 7 attracties en bezienswaardigheden

Durban is een afspiegeling van de multi-culti samenleving van Zuid-Afrika, dankzij haar levendige Zulucultuur en zichtbare Indiase en koloniale invloeden. Voor de inwoners is het strand enorm belangrijk, watersporters en zonaanbidders kunnen simpelweg niet zonder de eeuwige zonnestralen. De bergrug van Drakenberg is misschien nóg spannender, dankzij haar verborgen prehistorische kunst en grotten.

 • The Golden Mile

  1. The Golden Mile

  Surf tot je erbij neervalt, wandel, of fiets langs de boulevard en bezoek het surfmuseum. Het aantal haaien dat aanvalt is miniem dankzij de aanwezige haaiennetten en strandwachten.

 • 2. Indian District

  Little India' is een boheemse droom vol prachtige beelden, geluiden en geuren. Durban heeft de grootste Indiase populatie buiten India zelf, bekijk hier de Juma Musjid Moskee.

 • 3. KwaMuhle Museum

  Is het niet ironisch dat een museum, dat het gevecht tegen de apartheid vastlegt, het vroegere gebouw is waar de wetten van de apartheid werden opgetekend? De indrukwekkende foto- en videodisplays zijn zeker de moeite waard.

 • Botanische Tuinen

  4. Botanische Tuinen

  De levende fossiele planten, orchideeën, bromelia's en palmbomen maken van deze tuin een bijzondere ervaring. Vooral de eeuwenoude bomen, afkomstig uit heel de wereld, zijn een spektakel!

 • uShaka Sea World

  5. uShaka Sea World

  Ontmoet dolfijnen, snorkel met de visjes en laat iedereen thuis versteld staan door je in een afgesloten cilinder de haaienkooi in te laten zakken. Spetter door deze waterwereld en geniet van alles wat je tegenkomt!

 • Essenwood Market

  6. Essenwood Market

  Elke zaterdag biedt deze uitgebreide markt een scala aan bomen, handgemaakte artikelen, juwelen, kleding en eten en drinken onder een bijzonder kap!

 • Umhlanga Lagoon Hiking Trail

  7. Umhlanga Lagoon Hiking Trail

  Wandel door het bos langs de kust, steek de Ohlange rivier over naar het strand en de lagune. Hier vind je meer dan 200 verschillende vogelsoorten en andere kleine zoogdieren.

Plan je bezoek

 • Zuid-Afrika kan gevaarlijk zijn. Waar ben ik?

  Wees je, net als op andere plekken, bewust van je omgeving. Misschien zou je dit in Zuid-Afrika zelfs iets meer moeten doen, dit door de relatief hoge criminaliteitscijfers. Ons advies: doe je auto op slot tijdens het rijden, ga niet naar afgezonderde stranden en wandel 's avonds en 's ochtends niet in je eentje door rustige gebieden. Laat enkel je hotelraam open als er anti-inbraak stangen zijn.

 • Weer

  Zuid-Afrika is een subtropische bestemming op het zuidelijk halfrond, de koudste dagen zijn dus in juni tot augustus al er is dan praktisch geen regen. De oostkust ligt aan de Indische Oceaan, met een warme stroom, en de westkust ligt bij de Atlantische Oceaan met een koude luchtstroom. Zomerse temperaturen aan de Indische kust kunnen oplopen tot zo'n 32 graden. December, januari en februari zijn de natste maanden, terwijl maart en april over het algemeen het prettigst zijn met temperaturen rond de 26 graden.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels en Afrikaans
 • Valuta
  Zuid-Afrikaanse rand
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +27
 • De beste periode voor een bezoek
  Je kunt het beste gaan van mei tot september, dan is het iets koeler en droger maar zijn de dieren actiever; een buitenkansje om kennis te maken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna!

Other Sightseeing Options in Durban

Want to discover all there is to do in Durban? Click here for a full list.