Datums kiezen

Ontdek het beste van
Durban

Onze aanbevelingen voor Durban

Durban: Boottocht van 1 uur vanaf Wilson's Wharf

1. Durban: Boottocht van 1 uur vanaf Wilson's Wharf

Geniet van een ontspannen reis aan boord van een van onze boten, inclusief een catamaran, voor een onvergetelijke cruise-ervaring. Deze activiteit is enorm populair geworden onder de lokale bevolking in Durban die op zoek is naar een voorproefje van het luxe leven. Het is een openbare cruise. Terwijl u aan uw avontuur begint, begeleidt rustgevende muziek u vanaf de achterkant van de boot, waardoor een aangename sfeer ontstaat. Onze deskundige bemanningsleden zijn direct beschikbaar om gedetailleerde uitleg over de haven te geven als ze worden benaderd. Veel passagiers vinden het leuk om aan boord te dansen, wat bijdraagt aan de levendige sfeer. Dompel jezelf onder in een rondreis door Durban en vergezel ons terwijl we de stad verkennen vanuit een uniek uitkijkpunt aan de Indische Oceaan. Houd onderweg een oogje in het zeil voor groepen dolfijnen, die je reis verbeteren met hun speelse aanwezigheid. Terwijl we door de haven navigeren, passeer je kolossale container- en cruiseschepen, die een kijkje geven in de bruisende maritieme activiteiten. Bewonder het pittoreske strand vanuit een nieuw perspectief op het water en ontdek Wilson's Wharf, een heerlijk verborgen juweeltje met een scala aan restaurants en uitgaansgelegenheden. Om uw comfort te garanderen, zijn onze boten uitgerust met een halfoverdekt gedeelte, dat u beschermt tegen de zon terwijl u kunt genieten van het mooie uitzicht. Houd er rekening mee dat in onvoorziene omstandigheden waarin de hoofdboot voor deze cruise niet beschikbaar is, we ons het recht voorbehouden om een alternatief vaartuig te gebruiken. Wees gerust, we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de geadverteerde boot toegankelijk is. Aan bepaalde cruises is geen specifieke boot toegewezen, omdat we afhankelijk zijn van een selectie van beschikbare schepen om schommelingen in het weer, seizoensgebonden passagiersaantallen en gepland onderhoud op te vangen. Hoewel specifieke boten niet voor elke cruise kunnen worden gegarandeerd, garanderen we dat u op een ander schip nog steeds van dezelfde uitzonderlijke cruise-ervaring zult genieten.

Durban: 30-minuten boottocht door de haven

2. Durban: 30-minuten boottocht door de haven

Deze tour neemt je mee op een onvergetelijke reis door Durban. De haven van Durban is de grootste en drukste haven van het zuidelijk halfrond. De havenrondvaarten zijn vooral educatief voor kinderen, aangezien de boot hen naar bezienswaardigheden in de grootste haven van Afrika brengt en hen de route laat zien waarlangs schepen de haven binnenvaren, vracht lossen en verlaten. De schipper leert de passagiers over de haven en de werking ervan. Bij gunstige weersomstandigheden mag de boot verder uit de kust varen. De schipper staat in nauw contact met de passagiers en geeft u een uitgebreide rondleiding. De reis brengt u ofwel langs het Maydon Wharf Channel of naar de City en Cor Containerterminal.

Durban Point Waterfront: Luxe rondvaart per grachtenrondvaart

3. Durban Point Waterfront: Luxe rondvaart per grachtenrondvaart

Bewonder de iconische skyline van Durban vanuit een uniek perspectief op een rondreis van 30 minuten rond de grachten van Durban. Ontspan aan boord van een luxe pontonboot met comfortabele luxe stoelen en een professionele gids. Passeer de historische en indrukwekkende attracties van Durban vanuit het comfort van uw boot. Vaar en vaar door de grachten en proef een unieke sfeer. Zie historische, indrukwekkende, zoals uShaka en Ithala Trade Centre. Geniet op een ontspannen manier van sightseeing in Durban en ontsnap aan het verkeerslawaai en de drukte. Verken de open dekken waar je de verkoelende rivierbries kunt voelen en bekijk de stad vanaf vele punten die perfecte fotomomenten bieden.

Durban: Gondeltocht

4. Durban: Gondeltocht

Stap aan boord van een Afrikaanse gondel bij uShaka Marine World en maak een magische rit overdag of 's nachts. Leun achterover terwijl u geniet van uw reis langs de schilderachtige gracht en terug. Ontspan op de gondel en bewonder de opvallende omgeving. Geniet van de pittoreske gracht en geniet van het adembenemende uitzicht. Passeer prachtige bruggen en bewonder de unieke sfeer van deze activiteit.

Durban: Waterfront Canals waterfietsverhuur

5. Durban: Waterfront Canals waterfietsverhuur

Huur een waterfiets en ontdek de Durban Point Waterfront Canals, een beschermd zeereservaat met meer dan 30 vissoorten.  Leun achterover en ontspan terwijl je je een weg baant door het kalme water van de grachten, terwijl je uitkijkt naar het onderwaterleven beneden. Met 11 beschikbare waterfietsen kun je deze activiteit ook als groep beleven. Kom met familie of vrienden en geniet van een leuke buitenactiviteit in Durban. De waterfietsen zijn eenvoudig te bedienen en elke boot biedt plaats aan twee volwassenen en twee kinderen, dus neem je kinderen mee voor een leuk familie-uitje.

Vanuit Durban: safaritocht van een halve dag

6. Vanuit Durban: safaritocht van een halve dag

Je eerste stop is Natal Lion Park, waar een verscheidenheid aan dieren in het wild leven, waaronder Afrikaanse en Aziatische olifanten, neushoorns en leeuwen. Na een rit door het park ga je het leeuwenverblijf binnen om je te vergapen aan de grootte en schoonheid van deze geweldige katten. Bezoek ten slotte Tala Game Reserve, een natuurreservaat van meer dan 3000 hectare. Het beschikt over meer dan 380 vogelsoorten en een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder neushoorns, giraffen, koedoes, nijlpaarden en elanden in een prachtige, ontspannende omgeving. U wordt dan teruggebracht naar uw gewenste afleverlocatie in Durban.

Durban: Boottocht walvissen en dolfijnen kijken

7. Durban: Boottocht walvissen en dolfijnen kijken

Begeef je op een opwindende expeditie van 2 uur naar de Indische Oceaan, waar je de buitengewone kans hebt om de majestueuze bultruggen van dichtbij te aanschouwen. Sluit je aan bij een gekwalificeerde walvisgids die fascinerende inzichten geeft in deze prachtige wezens en ander lokaal zeeleven. Bij aankomst op het ontmoetingspunt wordt u hartelijk begroet door uw gids. Stap aan boord van de boot met 11 passagiers, die sinds 2012 bij de Zuid-Afrikaanse veiligheidsautoriteit is geregistreerd als een geschikt vaartuig voor walvis- en dolfijnspotten. Het heeft met trots een van de beperkte vergunningen voor walvisspotten in Durban. Vaar de diepblauwe oceaan op, navigeer in de richting van de Mozambikaanse stroming, en neem plaats op uw naar voren gerichte stoelen met de schipper en bemanning achter u. Kijk elk jaar tussen juni en november uit naar de ontzagwekkende vertoningen van de walvissen die het oppervlak doorbreken terwijl ze hun trektocht maken van de Zuidelijke Oceanen naar warmere tropische wateren om te paren en te baren. Wees getuige van de walvissen in hun natuurlijke habitat en verwonder je over hun nieuwsgierige aard. Als het geluk aan jouw kant staat, kun je opmerkelijke momenten meemaken, zoals een moeder die haar kalf voedt of ermee speelt, of oudere kalveren die speelse sprongen en interacties maken om de aandacht van de volwassenen te trekken. Naast de walvissen biedt deze tour de kans om dolfijnen te zien dartelen in de deining van de oceaan en af en toe een glimp op te vangen van schildpadden die uit de kristalheldere diepten tevoorschijn komen om zich te voeden met oppervlaktelekkernijen. Bereid je voor om betoverd te worden door de diverse lokale dieren in het wild, variërend van vogels en vissen tot de kolossale bultruggen zelf, die een lengte kunnen bereiken van ongeveer 15 meter (49 voet) en ongeveer 30 ton wegen. Af en toe kunt u zelfs orka's, mantaroggen en formidabele orka's tegenkomen. Houd er rekening mee dat cruises geen speciale boot hebben en afhankelijk zijn van een selectie van beschikbare schepen om schommelingen in het weer, seizoensgebonden passagiersaantallen en gepland onderhoud op te vangen. Hoewel u misschien geen garantie heeft op een specifieke boot voor uw cruise, kunt u er zeker van zijn dat u nog steeds zult genieten van dezelfde opmerkelijke cruise-ervaring aan boord van een ander schip. Belangrijke gegevens: - Deze activiteit is niet rolstoelvriendelijk. - Het wordt niet aanbevolen voor peuters (ouderlijke verantwoordelijkheid). - De vaarroute is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Vanuit Durban: Sani Pass en Lesotho per 4WD voertuig

8. Vanuit Durban: Sani Pass en Lesotho per 4WD voertuig

Profiteer van het ophalen op een locatie naar keuze in Durban en ga vervolgens naar de historische stad Pietermaritzburg, de hoofdstad van KwaZulu Natal. Maak een korte sightseeingtour om het standbeeld van Mahatma Gandhi bij het stadhuis te zien. Ga vervolgens de Drakensbergen in op de verbazingwekkende Sani Pass naar Lesotho. Reis over de 33 kilometer lange grindweg die zich uitstrekt over de steile kliffen in een reeks strakke zigzagbochten. Bewonder het dramatische landschap als je vertrekt vanaf het Sani Pass Hotel, 1.566 meter boven de zeespiegel. Laat je verbazen terwijl je 4WD Land Rover over de smalle weg over de grenspost met Lesotho navigeert. Krijg een spectaculair uitzicht op de glooiende heuvels en de eindeloze lucht. Bereik de top van de Sani Pass, 3.240 meter boven de zeespiegel. Geniet van een warme lunch in de hoogste pub van Afrika en ontmoet vervolgens de inheemse Basotho-bevolking in een lokaal dorp om meer te weten te komen over hun dagelijks leven. Ga terug de berg af om de grens terug naar Zuid-Afrika over te steken.

St. Lucia: iSimangaliso Wetland Park: dag-/halve dagtour

9. St. Lucia: iSimangaliso Wetland Park: dag-/halve dagtour

Geniet van een open gamedrive-safari in Zuid-Afrika's eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie. Begin met ophalen van St Lucia of Durban en ga na een korte introductie het iSimangaliso Wetland Park binnen. Geniet tijdens een safari van de spectaculaire natuurlijke schoonheid van het park terwijl je talloze luswegen, ontsluitingen en uitkijkpunten verkent. Ontdek met deskundige en ervaren gidsen een overvloed aan diersoorten in het park. Zoek naar Afrika's Big 5 wilddieren: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en Kaapse buffel. Spot andere dieren zoals waterbokken, impala's, gnoes, zebra's, wrattenzwijnen, rietbokken, kameleons, giraffen en hyena's. Geniet van een stop bij Cape Vidal, een beschermde baai en strand. Neem de tijd om te snorkelen of zwemmen in de wateren rondom deze resortbestemming en geniet van een lunch ter plaatse. Bekijk de hoogste vegetatieve duinen op het Afrikaanse continent en geniet de hele dag van tal van mooie fotomomenten.

Durban: Stadstour

10. Durban: Stadstour

De 4-uur durende tour begint met een pick-up bij je hotel en je begint aan een schilderachtige tour door Durban om een verscheidenheid aan bezienswaardigheden te zien die de diverse geschiedenis en cultuur van de stad benadrukken. Op Victoria Street zie je traditionele Zulu-kleding en traditionele genezers die verschillende soorten umothi (Zulu-medicijnen) aanbieden. Dit is een populair gebied voor buurtbewoners om te winkelen en te lunchen. Daarna zal uw gids u rondleiden langs de buitenkant van het Moses Mabhida-stadion en de geschiedenis, het gebruik en de betekenis ervan uitleggen. Tegen een toeslag krijgt u de tijd om met een lift, de Sky Car genaamd, naar het luchtplatform te gaan. De tour omvat ook een bezoek aan uShaka Marine World's Village Walk aan de beroemde Golden Mile Beachfront op Durban's of Tambo-parade. Daar krijgt u tijd om te winkelen en te lunchen. Bezoek het Kwa-Muhle Museum en leer over de geschiedenis van de apartheid in Durban. Het herbergt ook een zeer interessante tentoonstelling over hiv/aids die het publiek informeert over de Zuid-Afrikaanse hiv/aids-situatie. Ontspan in de Botanische Tuin en luister naar de mooie melodieën van verschillende vogelsoorten. Bewonder ook de vele soorten Zuid-Afrikaanse bloemen. Daarna word je meegenomen op een rit naar het stadhuis van Durban, de haven van Durban en de Umgeni Hindu-tempel. Hier eindigt uw tour en wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Alle activiteiten

148 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Durban

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Durban?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Drakensberg

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Durban?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Durban?

Andere activiteiten in Durban

Wil je alle activiteiten in Durban bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.